Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν είμαστε ολόγραμμα, τότε έχουμε δημιουργό/θεό, σωστά;

Όχι.

Ολόγραμμα λέγεται στην προσπαθεια να γινει κατανοητό.

Δεν ειναι οτι καποιος εστησε projectorα και βλεπει earth.live-TV.

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μου είναι αδύνατον να συλλάβω τι είναι ο ορίζοντας γεγονότων. Διάβασα αυτό https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82_%CE%B3%CE%B5%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CF%84%CF%89%CE%BD, αλλά δεν με βοήθησε :)

Οποιοδήποτε γεγονός παρατηρούμε είτε με τις αισθήσεις μας είτε με την τεχνολογία οφείλεται στο δεδομένο πως η πληροφορία του ταξιδεύει με την ταχύτητα του φωτός ή μικρότερη της. Μετά τον ορίζοντα γεγονότων η καμπύλωση του χώρου λόγω βαρυτικής έλξης είναι τόσο μεγάλη που το φως (και οποιαδήποτε άλλη ακτινοβολία του μη ορατού φάσματος) δεν μπορεί πλέον να διαφύγει (θα χρειαζόταν ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια - ταχύτητα για να το καταφέρει). Αφού λοιπόν τα φωτόνια-ακτινοβολία δεν μπορούν να διαφύγουν και άρα να φτάσουν στα όργανα παρατήρησης δεν έχουμε πλέον κανένα τρόπο να μάθουμε τι συμβαίνει και τι υπάρχει μετά από τον ορίζοντα γεγονότων. Ο ίδιος ορίζοντας γεγονότων με τα ίδια φαινόμενα εντοπίζεται και στη περιοχή μιας μαύρης τρύπας άρα μια πιθανότητα για το τι υπάρχει στο σημείο που δεν μπορούμε να δούμε είναι κι αυτή.

• Like 1
Δημοσ.

Αν είμαστε ολόγραμμα, τότε έχουμε δημιουργό/θεό, σωστά;

Ναι. Αμε? Απλα δεν ξερουμε. Ο Αδαμ και η Ευα δημιουργηθηκαν πριν η μετα τους δεινοσαυρους? :blink: :P

• Like 3
Δημοσ.

Λοιπόν, λίγο oftopic αλλά έμεινα μ@λ@κ@ς μόλις το είδα και στο γενικό κλίμα της επιστημονικής και μη φαντασίας δείτε στο παρακάτω το Νο1.

https://youtu.be/Zn1sY8zB87E?t=380

Μπορει να ειναι και στημενο. Κοιτα. Ως ανθρωπος της επιστημης, δεν πιστευω στον Θεο. Οταν δεις 500 ντοκιμαντερ μετα απο καποια φαση κανει μπαμ οτι δεν υπαρχει κανενας Θεος σε ολο αυτο. Λεγεται φυση, τυχη, μαθηματικα και στατιστικη.

Αλλα. Υπαρχει και ενα αλλα. Θα σου πω μια ιστορια και θα καταλαβεις.

Ηταν η γιορτη του Αγιου Γεωργιου και ειχα παει σε ενα μοναστηρι λιγο εξω απο το χωριο μου. Το μοναστηρι εχει μεσα ενα μικρο εκκλησακι το οποιο το προαυλιο του ειναι ολο με τζαμαρια. Το εκκλησακι ειναι του Αγιου Γεωργιου και γιαυτο και ειχαμε παει εκεινη την μερα που ειχε λειτουργια.

Λεγεται πως εκει βρεθηκε η πετρα που ειχε για μαξιλαρι και κοιμοταν ο Αγιος Γεωργιος. Γιαυτο και εκει χτιστηκε το εκκλησακι και το μοναστηρι (ενα μικρο μοναστηρι ισα ισα)

Εκεινη την μερα ειχε ΑΠΝΙΑ. Οταν σου λεω απνια μιλαμε δεν κουνιοταν φυλλο. Ουτε συννεφα στον ουρανο, ουτε τιποτα. Λιακαδα φουλ.

Ειχε ξεκινησει η λειτουργια και επειδη ειχε κοσμο, ειχαμε κατσει στο προαυλιο οπου ηταν σκεπαστο ολο με τζαμαρια, οποτε κατα καποια εννοια ηταν συνεχεια του ναου.

Την στιγμη που ο παππας ξεκινησε να ψελνει το ευαγγελιο, ακουσαμε ολοι ενα αχο. Λες και εβγαινε απο την Γη. Τα τζαμια ολα αρχιζαν να τρεμουνε λες και θελανε να σπασουνε. Στην αρχη ειπαμε ολοι σεισμος. Μετα ειδαμε πως δεν κουνιοταν τιποτα. Ουτε λαμπες, ουτε τιποτα. Μετα κοιταξαμε τον αερα. Μα εξω ειχε καλοκαιριατικο ηλιολουστο πρωινο και δεν κουνιοταν ρουθουνι.

Αρχισανε ολοι να ψελνουμε δυνατα το ευαγγελιο. Και τοτε σιγα σιγα τα τζαμια σταματησαν να τρεμουν και η "βροντη" να υποχωρει.

Οποτε αν με ρωτας, κραταω μικρο καλαθι στο αν υπαρχει η οχι Θεος. Αν δεν το ειχα ζησει, θα σου ελεγα τι Θεος και μαλακιες. Αλλα επειδη το εζησα και ειμαι 30 και δεν θα το ξεχασω ποτε, κραταω και μια πισινη. Επειδη κατι δεν το βλεπεις, δεν σημαινει πως δεν υπαρχει κιολας!

Οταν ασχολουμαι με ντοκιμαντερ κλπ αφηνω τον Θεο απεξω. Στην καθημερινοτητα μου, ειμαι αυτος που ειμαι. Αν οντως υπαρχει Θεος ας με κρινει κατα την κριση του οταν ερθει η ωρα μου. Προσπαθω αυτα τα 2 να μην τα μπλεκω και πολυ και αν με ρωτησεις αν υπαρχει Θεος θα σου πω οχι αλλα στο πισω μερος του μυαλου εχω οτι μπορει να κανω και λαθος

• Like 2
Δημοσ.

Παντός ρε παιδιά ποτέ δεν κατάλαβα πως γίνετε κάτι που δεν έχει τέλος συνέχεια να διαστέλλεται

Ο λόγος που διαστέλλεται(οι γαλαξίες απομακρυνονται μεταξύ τους)είναι λόγω της έκρηξης όσο για το τέλος μπορεί και να έχει δεν είναι όλο το σύμπαν παρατηρήσιμο η κάποια στιγμή μπορεί να σταματήσει η και να καταρρεύσει   

• Like 1
Δημοσ.

Εχω δει πααααρα πολλα βιντεακια με συμπαν. Το ποιο τρομερο που αξιζει ΟΛΟΙ να δειτε, ειναι αυτο:

Kαι για να εχετε μια ιδεα για την μαζα μιας μαυρης τρυπας να σας φυγει το τσερβελο δειτε αυτο:

• Like 3
Δημοσ.

Ισως να υπάρχουμε και σε άλλες διαστάσεις-πλανήτες ταυτόχρονα όπως στην ταινία «The Flash» όπου σε κάθε πλανήτη κάνουμε άλλη δουλειά,μένουμε αλλού κλπ.

Δημοσ.

Εχω δει πααααρα πολλα βιντεακια με συμπαν. Το ποιο τρομερο που αξιζει ΟΛΟΙ να δειτε, ειναι αυτο:

Kαι για να εχετε μια ιδεα για την μαζα μιας μαυρης τρυπας να σας φυγει το τσερβελο δειτε αυτο:

Φαντάσου τώρα όλα αυτά που είδες είναι ενα τιποτα παρα μονο ένα από τα 10 εις την πεντακοσιαστη σύμπαντα σύμφωνα με την θεωρία M

• Like 2
Δημοσ.

Φαντάσου τώρα όλα αυτά που είδες είναι ενα τιποτα παρα μονο ένα από τα 10 εις την πεντακοσιαστη σύμπαντα σύμφωνα με την θεωρία M

Δεν με εκπλησει απο την αποψη οτι εχω αποδεχτει πως το κεφαλι μου ειναι αδυνατον να το συλλαβει! Απο την στιγμη που υπαρχει ενα συμπαν (το δικο μας), ποιος μας λεει πως δεν υπαρχει και ενα δευτερο?

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...