mans0000 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα, Μιας και πρόσφατα τελείωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές στην πληροφορική, έχω αρχίσει και σκέφτομαι τι θα κάνω στο μέλλον, για την ακρίβεια που θα μεταναστεύσω. Αν και στον τομέα μου υπάρχουν αρκετές δουλειές στην Ευρώπη, μου έχει κάτσει η ιδέα να πάω Καναδά, κυρίως Τορόντο έχω δει απο glassdoor κτλ υπάρχουν πολλές δουλειές, έχω εμπειρία με καλοκαιρινά Interships κτλ και τα skills που ζητάνε για πολλές software enginner δουλειές τον τελευταίο καιρό έχω ξοδέψει χρόνο να προετοιμάζομαι για συντενεύξεις κτλ. Αυτό που δεν γνωρίζω και δεν έχω άποψη καθόλου, η διαδικασία είναι δύσκολη; οι εταιρείες κοιτάνε αρνητικά/θετικά αν πρέπει να πάρουν κάποιον που χρειάζεται work permit? είναι χρονοβόρα διαδικασία π.χ σε σχέση με US; και πόσο περίπου καιρό θα χρειαστεί. Επίσης αξίζει; ή να κοιτάξω Ευρώπη (και που ; ειδικά αν κάποιος από τον χώρο μου γνωρίζει κτλ θα με βοηθούσε.
djcat Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Τί είναι αυτό που σε τραβάει στον Καναδά σε σχέση με τις ευρωπαικές χώρες;
mans0000 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Τί είναι αυτό που σε τραβάει στον Καναδά σε σχέση με τις ευρωπαικές χώρες; 'Ότι θα βρω την ησυχία μου; Πέρα απο την πλάκα, νομίζω ότι είναι μια χώρα, που έχει όλα τα θετικά των άλλων "μεγάλων", σχετικά ήσυχη, καλή ποιότητα ζωής, μιλάω καλά την γλώσσας της (Αγγλικά) σε σχέση π.χ Γερμανία, Σκανδιναβικές χώρες και καλή αγορά εργασίας. Εσύ ποια θα πρότεινες;
Menelaos83 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Ο καναδας απο οσους μ εχουν πει ειναι μια καλη επιλογη απο αποψη δουλειας παροχων και γενικα κοινωνικου κρατους π δεν αφηνει στην τυχη τους κατοικους του.
Katieagg Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Καταρχας να σου ευχηθω καλη επιτυχια οπου κι αν καταληξεις. Εχω εναν συμμαθητη ο οποιος εργαζεται Βρυξελλες τωρα, ξεκινησε απο Κολωνια, Γερμανιας με Ευρωπαικη κομισιον. Απ οσο ξερω ηταν πολυ ευχαριστημενος απο την δουλεια σαν δουλεια και απο τα χρηματα. Αν θελεις μπορω να ζητησω περισσοτερες πληροφοριες ή καποια μερη να το ψαξεις.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Νομιζω εχει ενα point system οπου μπαινουν μεσα οι γνωσεις που εχεις σε αγγλικα ή/και γαλλικα, το αν το επαγγελμα σου ειναι σε ζητηση κλπ. 2
darkdemon Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Και εγω κατι παρομοιο νομιζω παιζει, ακομα και εκει παντως το θεμα του οικονομικου μεταναστη ειναι ναι μπορεσει να παρει την βιζα και να αποδειξει οτι εχεις τις δεξιοτητες που χρειαζονται.
Parapas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Επειδή το είχα ψάξει παλαιότερα... Site: Express Entry Καλό διάβασμα.... Btw είναι αρκετά δύσκολο να πιάσεις το minimum των πόντων για να δεχτείς πρόσκληση αν δεν έχεις πρότερο βίο στον Kαναδά σαν φοιτητής η εργαζόμενος η αν δεν έχεις πρόσκληση από εργοδότη.
tsapman Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Μπορεις να συμπληρωσεις την φορμα διαδικτυακα και να δεις αν εχεις πιθανοτητες να σε δεχτουν πριν ξεκινησεις την αιτηση: http://www.workpermit.com/immigration/canada/canadian-immigration-points-calculator
MichalisT Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα. Ανοίγω το θέμα μετά από αρκετή αδράνεια, γιατί με ενδιαφέρει σχετικά. Από όσους κατάφεραν να βρουν sponsorship από εργοδότη, πόσο χρόνο χρειάστηκαν ώστε να εκδώσουν την visa και να μετοικήσουν στον Καναδά? Άξιζε τον κόπο τελικά? Έχω ρίξει μια πρόχειρη ματιά στην ιστοσελίδα του Καναδά, σχετικά με την διαδικασία μετανάστευσης, και ενημερώθηκα. Θα την δω, με περισσότερη λεπτομέρεια όμως. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο, είναι να γνωρίζω αν αξίζει τον κόπο, ή να παραμείνω στην Ευρώπη. Ειδικεύομαι στην πληροφορική και συγκεκριμένα στον προγραμματισμό.
alexvi Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2023 Με την βίζα θα τα βρεις με τον εργοδότη? Γτ ο Καναδάς όπως και πολλές Ευρωπαϊκές εταιρίες δουλευουν με προγράμματιστες εργάτες και τους εκπαιδεύει ένας κάναδος Αμερικανός manager. Φυσικά σαν πολυπολιτισμική χώρα είναι μόνιμοι κάτοικοι με όλα τα προνόμια και τις υποχρεώσεις του Καναδά Επίσης οι Καναδοί έχουν το plus ότι γαλλικά Αγγλικά τα έχουν μητρική γλώσσα. Εσύ λες κάνα φωνήεντο στα Αγγλικά?
MichalisT Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Δηλαδή δεν δίνουν εύκολα sponsorship, και προτιμούν να κάνουν outsourcing αυτές τις υπηρεσίες για να βρούν τον φθηνότερο? Μιλάω αγγλικά, αφου έχω μείνει αρκετά χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτο δεν είναι πρόβλημα, η ερωτησή μου είναι πόσο χρόνος θα χρειαστεί για την visa, αφου βρεθεί η εργασία.
alexvi Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, MichalisT είπε Δηλαδή δεν δίνουν εύκολα sponsorship, και προτιμούν να κάνουν outsourcing αυτές τις υπηρεσίες για να βρούν τον φθηνότερο? Μιλάω αγγλικά, αφου έχω μείνει αρκετά χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτο δεν είναι πρόβλημα, η ερωτησή μου είναι πόσο χρόνος θα χρειαστεί για την visa, αφου βρεθεί η εργασία. Για να βρεθεί η εργασία πολλές εταιρείες θέλουν visa είναι στα requirements. Η εργασιακή visa για Καναδά δεν γνωρίζω. Αλλά σίγουρα θέλει μόνιμη κατοικία και εγγύηση από εργοδότη. Αυτό παντού. Δεν θα κάνουν outsourcing θα δώσουν scholarship και κατόπιν internship σε κατοίκους φτηνών τρίτων χωρών(βλέπε κάτι αντίστοιχο η Ευρώπη με Erasmus mundus) και θα τους εντάξουν στο δυναμικό με σχετικά ανταγωνιστικό πακέτο.ετσι θα έχουν και ανταγωνισμό και δεν θα έχουν έλλειψη σε προγραμματιστές. Αν επιτρέπεται τι προγράμματα φτιάχνεις?
MichalisT Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, alexvi είπε Για να βρεθεί η εργασία πολλές εταιρείες θέλουν visa είναι στα requirements. Η εργασιακή visa για Καναδά δεν γνωρίζω. Αλλά σίγουρα θέλει μόνιμη κατοικία και εγγύηση από εργοδότη. Αυτό παντού. Την visa, την εκδίδει ο εργοδότης έτσι και αλλιώς, και προφανώς είναι για skilled worker. Έχω κοιτάξει την shortage occupation list, και το επάγγελμα υπάρχει. 30 λεπτά πριν, alexvi είπε Δεν θα κάνουν outsourcing θα δώσουν scholarship και κατόπιν internship σε κατοίκους φτηνών τρίτων χωρών(βλέπε κάτι αντίστοιχο η Ευρώπη με Erasmus mundus) και θα τους εντάξουν στο δυναμικό με σχετικά ανταγωνιστικό πακέτο.ετσι θα έχουν και ανταγωνισμό και δεν θα έχουν έλλειψη σε προγραμματιστές. Κατάλαβα, τότε είναι αρκετά ανταγωνιστικό και προφανώς θα επικεντρώνονται σε junior level, ώστε να μείνουν και κάποιο διάστημα. Το δικό μου level είναι mid, και απλά κοιτούσα αν θα μπορούσα να περάσω ένα διάστημα στον Καναδά για την εμπειρία, μιας και έχει καλή ποιότητα ζωής. Επεξ/σία 8 Ιουλίου 2023 από MichalisT
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα