Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Εχω ενα λαπτοπ VAIO 6ετιας και μου εβγαλε σφαλμα ο σκληρος του δισκος. Αρκετοι πωλητες μου προτεινουν να παρω εναν ssd για καλυτερο αλλα οι τιμες τουε ειναι αρκετα τσιμπιμενες για την τσεπη μου. Αξιζει να παρω ενα απλο hdd η θε μου βγαλει παλι προβλημα πιστευετε? Η χρηση που του κανω ειναι απλη internet word photos videos κτλ ουτε παιχνιδια ουτε κατι παρομοιο. Επισης, μπορω να κανω μονη την τοποθετηση η υπαρχει περιπτωση να καταστερεψω το νεοο δισκο λογο στατικου ηλεκτρισμου? Και κατι τελευταιο, πως γινεται να περασω παλι τα windows στον νεο δισκο? 

Η ασχετοσυνη μου φαινεται πιστευω  :-)  Ευχαριστω εκ των προταιρων

Δημοσ.

Αφού δεν έχεις απαιτήσεις αποθήκευσης,σίγουρα ένας ssd σου ταιριάζει.

Θα σου κοστίσει όσο ένας hdd,αλλά θα χάσεις σε χωρητικότητα.

Γράψε μας το μοντέλο,ή άνοιξε καλύτερα το καπάκι του σκληρού και πες μας το δικό του μοντέλο.

Η αλλαγή είναι σαν να κουμπώνεις τουβλάκια λέγκο.

Αν υπάρχει άλλος υπολογιστής,και λειτουργεί ακόμα ο παλιός δίσκος,απλά θα κάνεις ένα image του παλιού,με κάποιο πρόγραμμα αντιγραφής που θα έχει μέσα ο νέος σου ssd.

Δημοσ.

Εξαρτάται τα λεφτά που διαθέτεις. Ένας καλός hdd για λάπτοπ στο 1tb κάνει γύρω στα 60 ενώ ένας καλός ssd στα 250gb (που είναι οκ για λαπτοπ αν έχεις και εξωτερικό) γύρω στα 80-90. Απλά ο ssd είναι τουλάχιστον 3 φορές γρηγορότερος από τον hdd, δεν χρειάζεται ποτέ ανασυγκρότηση όπως οι μαγνητικοί δίσκοι και γενικά θα δώσει νέα πνοή στο παλιό σου λαπτοπ. 

Την εγκατάσταση αν δεν ξέρεις μην την κάνεις εσύ. Ρώτα το κατάστημα που θα προμηθευτείς τον δίσκο αν μπορεί να τον εγκαταστήσει, (λογικά θα έχει και ένα μικρό τίμημα η εργασία) ή αν έχεις κάποιον γνωστό που το έχει ξανακάνει.

Οι προτάσεις μου:

για hdd: https://www.skroutz.gr/s/3045289/Hitachi-Travelstar-7K1000-1TB.html

για ssd: https://www.skroutz.gr/s/9983945/Adata-Ultimate-SU800-3D-SU800-256GB.html

Δημοσ.

Καλησπερα. Εχω ενα λαπτοπ VAIO 6ετιας και μου εβγαλε σφαλμα ο σκληρος του δισκος. Αρκετοι πωλητες μου προτεινουν να παρω εναν ssd για καλυτερο αλλα οι τιμες τουε ειναι αρκετα τσιμπιμενες για την τσεπη μου. Αξιζει να παρω ενα απλο hdd η θε μου βγαλει παλι προβλημα πιστευετε? Η χρηση που του κανω ειναι απλη internet word photos videos κτλ ουτε παιχνιδια ουτε κατι παρομοιο. Επισης, μπορω να κανω μονη την τοποθετηση η υπαρχει περιπτωση να καταστερεψω το νεοο δισκο λογο στατικου ηλεκτρισμου? Και κατι τελευταιο, πως γινεται να περασω παλι τα windows στον νεο δισκο? 

Η ασχετοσυνη μου φαινεται πιστευω  :-)  Ευχαριστω εκ των προταιρων

Καλησπερα, υπαρχει το καταλληλο θεμα.. http://www.insomnia.gr/topic/558140-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CF%89%CE%BD/page-236?do=findComment&comment=55455483

Αλλα μιας και το ανοιξες ας απαντησω εδω..

Καταρχην πες μας ποσα διαθετεις, το πιο σημαντικο..

Και ποση χωρητικοτητα θα σε καλυπτε.. με 120gb θα ησουν καλλυμενη? για λειτουργικο,προγραμματα καλα ειναι..δεν ξερω αν εχεις μεγαλο ογκο αποθηκευσης..

Δημοσ.

Καλησπερα κ ευχαριστω για τις απαντησεις. Δεν θελω πολυ αποθηκευτικο χωρο αλλα πχ τωρα εχω 360GB κ θα ηθελα να κινηθω καπου εκει πχ 120 σε σσδ τα θεωρω λιγα λογω του οτι εχω αρκετα αρχεια εγγραφα,εικονες,βιντεο κτλ..Το μοντελο του υπολογιστη ειναι το VPCEB2E1E Να το ανοιξω μονη μου δε το προτιμω ειναι η αληθεια φοβαμαι μηπως του κανω ζημια. Ο παλιος δισκος λειτουργει ακομη(φαντασου λειτουργω το λαπτοπ κανονικα με τον παλιο δισκο απλα σε safe mode) αλλα το image ου λες να κανω σε αλλο υπολογιστη δεν το καταλαβα τι ακριβως εννοεις? Τα αρχεια δε με πειραζουν τοσο καθως τα εχω περασει ηδη σε αλλο μηχανιμα αυτο που με απασχολει ειναι τα Windows. Οι προτασεις σου ηταν καλες αν και λιγο ακριβως ο σσδ για την τσεπη μου τουλαχιστον..Κριση και ανεργεια δυστυχως  :fear:  Το ποσο που μπορω να διαθεσω ειναι γυρω στα 60-70 ευρω μονο δυστυχως...Οσο για την τοποθετηση, εχω ρωτησει σε εταιριες με ηδη υπολογιστον κ μ εχουν πει πως σε Vaio δεν αναλαμβανουν επειδη πρεπει να το λυσσουν ολο και ειναι πολυπλοκα σαν κατασκευη  :mad:

Δημοσ.

Καλησπερα κ ευχαριστω για τις απαντησεις. Δεν θελω πολυ αποθηκευτικο χωρο αλλα πχ τωρα εχω 360GB κ θα ηθελα να κινηθω καπου εκει πχ 120 σε σσδ τα θεωρω λιγα λογω του οτι εχω αρκετα αρχεια εγγραφα,εικονες,βιντεο κτλ..Το μοντελο του υπολογιστη ειναι το VPCEB2E1E Να το ανοιξω μονη μου δε το προτιμω ειναι η αληθεια φοβαμαι μηπως του κανω ζημια. Ο παλιος δισκος λειτουργει ακομη(φαντασου λειτουργω το λαπτοπ κανονικα με τον παλιο δισκο απλα σε safe mode) αλλα το image ου λες να κανω σε αλλο υπολογιστη δεν το καταλαβα τι ακριβως εννοεις? Τα αρχεια δε με πειραζουν τοσο καθως τα εχω περασει ηδη σε αλλο μηχανιμα αυτο που με απασχολει ειναι τα Windows. Οι προτασεις σου ηταν καλες αν και λιγο ακριβως ο σσδ για την τσεπη μου τουλαχιστον..Κριση και ανεργεια δυστυχως  :fear:  Το ποσο που μπορω να διαθεσω ειναι γυρω στα 60-70 ευρω μονο δυστυχως...Οσο για την τοποθετηση, εχω ρωτησει σε εταιριες με ηδη υπολογιστον κ μ εχουν πει πως σε Vaio δεν αναλαμβανουν επειδη πρεπει να το λυσσουν ολο και ειναι πολυπλοκα σαν κατασκευη  :mad:

Με αυτα που ζητας εδω... https://www.skroutz.gr/comparelists/88?compare=9861412%2C8821631%2C9983945

Πιο κατω τιμη για την χωρητικοτητα που θες δεν υπαρχει..

Οντως ειναι πολυπλοκα αλλα πρεπει να ξερεις να τα λυσεις ... ;)

Δημοσ.

Μαλιστα καταλαβα..Και αυτοι που μου προτεινεις θα ειναι συμβατοι ολοι τους η πρεπει να προσεξω κατι εξτρα?

δεν υπάρχει θέμα ασυμβατοτητας  .....παρε τον adata και θα εισαι μια χαρα 

Δημοσ.

Μαλιστα καταλαβα..Και αυτοι που μου προτεινεις θα ειναι συμβατοι ολοι τους η πρεπει να προσεξω κατι εξτρα?

Οχι, δεν υπαρχει ασυμβατοτητα.. Μπορει να μην αξιοποιησει 100% τις δυνατοτητες του δισκου ενα παλιο λαπτοπ αλλα σε καθε περιπτωση ειναι καλυτερα και παλι ενας ssd..

Διαφορα θα δεις ειναι το μονο σιγουρο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...