Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το νορβηγικό υπουργείο Εξωτερικών, οι ένοπλες δυνάμεις και άλλοι δημόσιοι φορείς της χώρας βρέθηκαν πρόσφατα στο στόχαστρο ομάδας χάκερ η οποία φαίνεται να συνδέεται με τις ρωσικές αρχές.

Αυτό υποστηρίζει η νορβηγική υπηρεσία πληροφοριών (PST), η οποία ήταν κι αυτή στόχος του συγκεκριμένου «κύματος» κυβερνοεπιθέσεων.

Η PST κατονόμασε ως υπαίτιο την APT 29, η οποία κατηγορήθηκε πριν από λίγους μήνες και για απόπειρα παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές.

«Στόχος ήταν εννιά διαφορετικοί λογαριασμοί me-mail, τους οποίους προσπάθησαν να παραβιάσουν με την τεχνική του spear phishing», ανέφερε ο Arne Christian Haugstoyl, στέλεχος της υπηρεσίας, σε νορβηγικό τηλεοπτικό σταθμό.

Πρόσθεσε πως παραμένει αδιευκρίνιστος ο σκοπός της επιχείρησης, για την οποία η Νορβηγία ενημερώθηκε από σύμμαχο χώρα. Ωστόσο, περιέγραψε τους δράστες, την APT 29, ως μία ομάδα που διατηρεί σχέσεις με τις ρωσικές αρχές.

Μιλώντας στην εφημερίδα Verdens Gang, ο εκπρόσωπος Τύπου της PST Martin Bernsen σημείωσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι διέρρευσαν απόρρητες πληροφορίες.

Εκτός από το υπουργείο Εξωτερικών, την PST και τον στρατό, οι χάκερ προσπάθησαν να διεισδύσουν στην Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας και στο κόμμα των Εργατικών, το οποίο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Αν και η Νορβηγία διατηρεί παραδοσιακά φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία, από την εποχή της κρίσης στην Ουκρανία, υπάρχει ένταση ανάμεσα στα δύο κράτη. Ενδεικτικό είναι πως, την περασμένη Τετάρτη, η σκανδιναβική χώρα εξέφρασε τη διαμαρτυρία της στον Ρώσο πρέσβη, υποστηρίζοντας πως ήταν αδικαιολόγητη η άρνηση της Ρωσίας να χορηγήσει βίζα σε δύο μέλη του κοινοβουλίου.

Η ρωσία απάντησε πως η κίνηση αυτή ήρθε ως απάντηση στη συμμετοχή της Νορβηγίας στην επιβολή οικονομικών κυρώσεων μετά την κρίση στην Ουκρανία. Επίσης, η ρωσική κυβέρνηση αντέδρασε οργισμένα στην πρόσφατη ανάπτυξη 300 Αμερικανών στρατιωτών στο νορβηγικό έδαφος.

Link.png Site: Guardian

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ποσος φοβος πλεον για την ρωσσια,νισαφι πλεον γιατι σωνει και καλα να πολωνεται ο κοσμος....

Επεξ/σία από forgotten
  • Like 11
Δημοσ.

διαιρει και βασιλευε!

οσος περισσοτερος ο φοβος-τρομος και η συγχηση τοσο καλυτερα για τους ασκουντες την εξουσια!

• Like 6
Δημοσ.

περίεργο Πούτιν και τραμπ είναι κόκκινο πανί για τους υπόλοιπους άραγε τι τρέχει ...

πιθανό είναι να θέλουν πραγματικά το καλό όλων μας για Αυτό και τόση αντιπάθεια από τα γνωστά λαμόγια.που γνωρίζουν όλοι ποιοι είναι αν και καμουφλαρισμένοι πίσω από τα μμε τόση βρομιά δεν κρύβεται. μια φορά εγώ δεν πιστεύω αυτούς τους γνωστούς που παίζουν με τα εισοδήματα τον ανθρώπων και έχουν ως ασπίδα την τρόικα και με απειλές μας βάζουν σε όποιο μνημόνιο γουστάρουν.

για να πλουτίσουν αυτοί αλλά πάνω από όλα να γίνουμε πιόνια του σάπιου συστήματος τους για να μην μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. εγώ είμαι μαζί με Πούτιν γιατί είναι σωστός δίκαιος όσο για τραμπ δεν γνωρίζω ακόμα τίποτα αλλά για να μην τον Χωνέψουν οι Μέρκελ και ο άλλος ο κουτσός εγώ είμαι μαζί του.

Δημοσ.

περίεργο Πούτιν και τραμπ είναι κόκκινο πανί για τους υπόλοιπους άραγε τι τρέχει ...

πιθανό είναι να θέλουν πραγματικά το καλό όλων μας για Αυτό και τόση αντιπάθεια από τα γνωστά λαμόγια.που γνωρίζουν όλοι ποιοι είναι αν και καμουφλαρισμένοι πίσω από τα μμε τόση βρομιά δεν κρύβεται. μια φορά εγώ δεν πιστεύω αυτούς τους γνωστούς που παίζουν με τα εισοδήματα τον ανθρώπων και έχουν ως ασπίδα την τρόικα και με απειλές μας βάζουν σε όποιο μνημόνιο γουστάρουν.

για να πλουτίσουν αυτοί αλλά πάνω από όλα να γίνουμε πιόνια του σάπιου συστήματος τους για να μην μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. εγώ είμαι μαζί με Πούτιν γιατί είναι σωστός δίκαιος όσο για τραμπ δεν γνωρίζω ακόμα τίποτα αλλά για να μην τον Χωνέψουν οι Μέρκελ και ο άλλος ο κουτσός εγώ είμαι μαζί του.

Ο Πούτιν ειναι σωστός και δίκαιος λέει ο αλλος και συνέχισε να ονειρευεται νεραιδες και μονοκερους

• Like 12
Δημοσ.

Ο Πούτιν ειναι σωστός και δίκαιος λέει ο αλλος και συνέχισε να ονειρευεται νεραιδες και μονοκερους

Με πουτιν να ηγείται της Ρωσίας και τραμπ των ΗΠΑ... Τους μονοκερους και τις νεράιδες, μόνο, δεν βλέπει κανείς για ένα αληθες γεγονός που λαμβάνει χώρα τύπε.... Εκτός εάν όλοι θέλουν οφθαλμιατρο.

• Like 3
Δημοσ.

Τα διάφορα ζόμπι έχουν υποστεί τόση πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ που πλέον θεωρούν τον Πούτιν αιμοσταγή δικτάτορα που εισβάλλει σε χώρες και τις ισοπεδώνει (άσχετα αν δεν έχει προκαλέσει ούτε έναν πόλεμο), καταπίνοντας αμάσητη την προπαγάνδα δαιμονοποίησης του από τα ίδια ΜΜΕ που αποκαλούσαν ειρηνιστή τον Ομπάμα των πολέμων στη Λιβύη, στην Ουκρανία και τη Συρία μέσω εξοπλισμού των τζιχαντιστών. Μιλάμε δεν υπάρχει σωτηρία πλέον.

• Like 15
Δημοσ.

Τα διάφορα ζόμπι έχουν υποστεί τόση πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ που πλέον θεωρούν τον Πούτιν αιμοσταγή δικτάτορα που εισβάλλει σε χώρες και τις ισοπεδώνει (άσχετα αν δεν έχει προκαλέσει ούτε έναν πόλεμο), καταπίνοντας αμάσητη την προπαγάνδα δαιμονοποίησης του από τα ίδια ΜΜΕ που αποκαλούσαν ειρηνιστή τον Ομπάμα των πολέμων στη Λιβύη, στην Ουκρανία και τη Συρία μέσω εξοπλισμού των τζιχαντιστών. Μιλάμε δεν υπάρχει σωτηρία πλέον.

Δηλαδή επειδή οι Αμερικάνοι είναι δολοφόνοι πρέπει να αθωώσουμε τον Πούτιν που με το έτσι θέλω πήρε Ουκρανικό έδαφος;

• Like 2
Δημοσ.

Το ουκρανικό έδαφος που πήρε ανήκε στη Ρωσία και δόθηκε το 1954 από τον Χρουτσώφ στους Ουκρανούς. Ρωσικό έδαφος είναι με Ρώσους κατοίκους. Όχι Ουκρανικό. Και δεν πάρθηκε με το έτσι θέλω. Αποσχίστηκε με δημοψήφισμα που έγινε μετά το ξεκίνημα του εμφυλίου που προκάλεσε ο Ομπάμα και οι Ουκρανοί νεοναζί.

• Like 17
Δημοσ.

Το ουκρανικό έδαφος που πήρε ανήκε στη Ρωσία και δόθηκε το 1954 από τον Χρουτσώφ στους Ουκρανούς. Ρωσικό έδαφος είναι με Ρώσους κατοίκους. Όχι Ουκρανικό. Και δεν πάρθηκε με το έτσι θέλω. Αποσχίστηκε με δημοψήφισμα που έγινε μετά το ξεκίνημα του εμφυλίου που προκάλεσε ο Ομπάμα και οι Ουκρανοί νεοναζί.

Επιτελους ενας ενημερωμενος ανθρωπος! Να προσθεσω πως και ολη η Ουκρανια (το μεγαλυτερο κομματι τουλαχιστον) μερος της Ρωσιας ηταν μεχρι και το 1991 οπου και εγινε ανεξαρτητο κρατος.

• Like 9
Δημοσ.

πες τα ρε φίλε όσο για τους άλλους ξέρω ποιοι είναι και μόνο που μιλούν με Αυτό τον τρόπο φαίνεται τι είναι. εγώ στην θέση τους θα ντρέπομουνα .

και ποιος είναι ρε φίλε ο Μπους Η Μέρκελ Ο Ομπάμα ο Κλίντον που έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα αθώον ανθρώπων αυτοί είναι ?

Δημοσ.

H Κριμεα ήταν ανεξάρτητη μέχρι το 1783 που την κατέκτησε η Ρωσικη Αυτοκρατορία. Το 54 την έδωσε στην Ουκρανια (η οποία τότε ήταν κομμάτι της Σοβιετικής Ενωσης. Μετά την πτώση της Ε.Σ.Σ.Δ. Παρέμεινε φυσικά στην Ουκρανία μέχρι που την κατέκτησε η Ρωσία. Το οτι μετα απο 300 χρονια κατω απο την Ρωσια είχε πολυ Ρωσικό πληθυσμό δεν λέει κάτι. Με την ιδια λογική η Θράκη ήταν κάποτε μερος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και σήμερα εχει 35% Μουσουλμάνους. Πρέπει να την δώσουμε στους Τούρκους;

Oσο γι΄αυτο που ειπε ο lenovo; Σταματήστε αυτή την παραπλανητικη βλακεια που χρησιμοποιείτε σαν "επιχειρημα". Ειπα εγω πως η Μερκελ ή ο Ομπάμα ή ο Μπους είναι σωστοι; Δολοφονοι ειναι και αυτοι. Αυτο δεν αναιρει το γεγονος πως και ο Πουτιν ειναι. Δειτε λιγο τα ανθρωπινα δικαιώματα στην Ρωσια και μιλάμε.

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...