Feregorn Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Σε ευχαριστώ φίλε μου. Έχεις κάποιον converter να μου προτείνεις από Ελλάδα για να μην μπλέκω με ebay και αναμονές; Μια ερώτηση ακόμα φιλολογικής φύσεως. Με σετάκι 2.1 σύνδεσης jack δεν θα έχω πρόβλημα, σωστά; Με αναζήτηση στο σκρουτζ θα βρεις μάλλον, απλά να προσέξεις εάν είναι άμεσα διαθέσιμο. Εγώ όταν χρειάστηκε, πρόσφατα πήρα αντάπτορα με 20 ευρώ Optical Toslink In -> Optical Coaxial Out από το Ράδιο Κατουμά στη Ν. Ερυθραία για να συνδέσω και εγώ ένα παλιό Home Cinema το οποίο χρησιμοποιώ σε 3.1 διάταξη. Δεδομένου ότι από Κίνα τον ίδιο αντάπτορα τον είχα βρει γύρω στα 12 ευρώ με 1+ μήνα χρόνο παράδοσης, θεωρώ την τιμή τίμια. Οπότε, θα σου πρότεινα να πάρεις ένα τηλέφωνο εκεί και να ρωτήσεις εάν τυχόν έχουν αυτό που χρειάζεσαι. 1
CheOnWeb Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 αγουροξυπνημενος ειμαι...τα rca τα εβλεπω οπως ηθελα...τωρα το πιασα το θεμα κατι αλλο , εδω δεν εχει βασικες θυρες η τηλεοραση ,πιστευεις πως το scart θα δεινει εξοδο ηχου?δεν το νομιζω.. Μπορεί να έχει, μπορεί όχι. Επειδή όμως το κόστος του αντάπτορα είναι πολύ μικρό, αξίζει να δοκιμάσει ώστε αν τελικά δουλέψει να ξέρει ότι έχει μια τυπικά σωστή σύνδεση. Η έξοδος των ακουστικά είναι (επισήμως) μόνο για ακουστικά αλλά συνήθως οι είσοδοι των ενισχυτών καταφέρνουν να τη διαχειριστούν σωστά, χωρίς παραμορφώσεις. Μιλάμε πάντα για stereo αλλιώς όλα αυτά πάνε περίπατο, παίρνει τον converter και ησυχάζει. 1
-WISE- Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Με αναζήτηση στο σκρουτζ θα βρεις μάλλον, απλά να προσέξεις εάν είναι άμεσα διαθέσιμο. Εγώ όταν χρειάστηκε, πρόσφατα πήρα αντάπτορα με 20 ευρώ Optical Toslink In -> Optical Coaxial Out από το Ράδιο Κατουμά στη Ν. Ερυθραία για να συνδέσω και εγώ ένα παλιό Home Cinema το οποίο χρησιμοποιώ σε 3.1 διάταξη. Δεδομένου ότι από Κίνα τον ίδιο αντάπτορα τον είχα βρει γύρω στα 12 ευρώ με 1+ μήνα χρόνο παράδοσης, θεωρώ την τιμή τίμια. Οπότε, θα σου πρότεινα να πάρεις ένα τηλέφωνο εκεί και να ρωτήσεις εάν τυχόν έχουν αυτό που χρειάζεσαι. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τις πληροφορίες. Προτιμώ να πληρώσω κάτι παραπάνω και να κάνω τη δουλειά μου άμεσα η αλήθεια είναι. Μπορεί να έχει, μπορεί όχι. Επειδή όμως το κόστος του αντάπτορα είναι πολύ μικρό, αξίζει να δοκιμάσει ώστε αν τελικά δουλέψει να ξέρει ότι έχει μια τυπικά σωστή σύνδεση. Η έξοδος των ακουστικά είναι (επισήμως) μόνο για ακουστικά αλλά συνήθως οι είσοδοι των ενισχυτών καταφέρνουν να τη διαχειριστούν σωστά, χωρίς παραμορφώσεις. Μιλάμε πάντα για stereo αλλιώς όλα αυτά πάνε περίπατο, παίρνει τον converter και ησυχάζει. Αύριο θα πάρω για αρχή έναν αντάπτορα Scart και ένα καλώδιο RCA to 3.5 να τα δοκιμάσω και να επιβεβαιώσω κυρίως ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα τα ηχεία μου γιατί έχουν κάποια χρόνια να δουλέψουν και δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι. Και μετά θα ψάξω και για converter. Κάτι τέτοιο είναι συμβατό φαντάζομαι. https://www.afasia.gr/metatropeas-psifiakoy-simatos-coaxial-toslink-se-analogiko-p-23880.html?ref=17
CheOnWeb Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Αύριο θα πάρω για αρχή έναν αντάπτορα Scart και ένα καλώδιο RCA to 3.5 να τα δοκιμάσω και να επιβεβαιώσω κυρίως ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα τα ηχεία μου γιατί έχουν κάποια χρόνια να δουλέψουν και δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι. Και μετά θα ψάξω και για converter. Κάτι τέτοιο είναι συμβατό φαντάζομαι. https://www.afasia.gr/metatropeas-psifiakoy-simatos-coaxial-toslink-se-analogiko-p-23880.html?ref=17 Συμβατό είναι αλλά δεν θα σου δώσει 6 κανάλια (5.1) για να συνδέσεις στο set. Πάλι stereo θα ακούς. Διευκρίνησέ μου όμως κάτι. Όταν λες ταινίες εννοείς από τα κανάλια τηλεόρασης ή από αρχεία με DTS/AC3 5.1; Αν μιλάμε για ταινίες από τηλεόραση ίσως δεν αξίζει η αγορά του stereo converter που παρέθεσες. Ο 5.1 τουλάχιστον θα είναι κατάλληλος για μελλοντική χρήση. Κάνε τις δοκιμές σου και μιλάμε.
-WISE- Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Συμβατό είναι αλλά δεν θα σου δώσει 6 κανάλια (5.1) για να συνδέσεις στο set. Πάλι stereo θα ακούς. Διευκρίνησέ μου όμως κάτι. Όταν λες ταινίες εννοείς από τα κανάλια τηλεόρασης ή από αρχεία με DTS/AC3 5.1; Αν μιλάμε για ταινίες από τηλεόραση ίσως δεν αξίζει η αγορά του stereo converter που παρέθεσες. Ο 5.1 τουλάχιστον θα είναι κατάλληλος για μελλοντική χρήση. Κάνε τις δοκιμές σου και μιλάμε. Όχι όχι δεν βλέπω τηλεόραση. Μέσω Kodi ταινίες που λογικά το υποστηρίζουν. Ευτυχώς που μου το είπες για τη συμβατότητα. Μάλλον δεν το γλιτώνω το ebay.
Feregorn Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Όχι όχι δεν βλέπω τηλεόραση. Μέσω Kodi ταινίες που λογικά το υποστηρίζουν. Ευτυχώς που μου το είπες για τη συμβατότητα. Μάλλον δεν το γλιτώνω το ebay. Νομίζω ότι ο αντάπτορας που σου παρέθεσε στην αρχή ο φίλος Cheonweb είναι ο κατάλληλος για την περίπτωση σου. Διότι θα μπορείς να τον συνδέσεις είτε πάνω στην τηλεόραση είτε πάνω στο media player που θα παίζει το Kodi. και θα βγάζει 5.1 ήχο. Άμα δεν θέλεις να περιμένεις για παραλαβή από Κίνα, απευθύνσου πρώτα σε ελληνικό κατάστημα και ίσως να το έχεις πολύ πιο γρήγορα.
CheOnWeb Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Νομίζω ότι ο αντάπτορας που σου παρέθεσε στην αρχή ο φίλος Cheonweb είναι ο κατάλληλος για την περίπτωση σου. Διότι θα μπορείς να τον συνδέσεις είτε πάνω στην τηλεόραση είτε πάνω στο media player που θα παίζει το Kodi. και θα βγάζει 5.1 ήχο. Άμα δεν θέλεις να περιμένεις για παραλαβή από Κίνα, απευθύνσου πρώτα σε ελληνικό κατάστημα και ίσως να το έχεις πολύ πιο γρήγορα. Με μια πρόχειρη αναζήτηση το βρήκα εδώ αλλά βλέπω μεγάλη διαφορά τιμής. Καλύτερα να βολευτεί με το αναλογικό (να τσεκάρει και τα ηχεία) μέχρι να έρθει ο Converter εκτός αν το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα. https://www.easytechnology.gr/metatropeis-kai-kalodia/eikona-ekhos/digital-dolby-dts-ac3-optical-to-analog-5.1-stereo-surround-audio-sound-decoder-oem?zenid=c9saq87q3v7dpnbuo6r4uj33g6
-WISE- Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Νομίζω ότι ο αντάπτορας που σου παρέθεσε στην αρχή ο φίλος Cheonweb είναι ο κατάλληλος για την περίπτωση σου. Διότι θα μπορείς να τον συνδέσεις είτε πάνω στην τηλεόραση είτε πάνω στο media player που θα παίζει το Kodi. και θα βγάζει 5.1 ήχο. Άμα δεν θέλεις να περιμένεις για παραλαβή από Κίνα, απευθύνσου πρώτα σε ελληνικό κατάστημα και ίσως να το έχεις πολύ πιο γρήγορα. Εκεί θα καταλήξω αφού βεβαιωθώ ότι δεν έχουν πρόβλημα τα ηχεία μου. Δεν είναι και ζωτικής σημασίας οπότε δεν θα παθω και τίποτα να περιμένω να έρθει από Κίνα. Με μια πρόχειρη αναζήτηση το βρήκα εδώ αλλά βλέπω μεγάλη διαφορά τιμής. Καλύτερα να βολευτεί με το αναλογικό (να τσεκάρει και τα ηχεία) μέχρι να έρθει ο Converter εκτός αν το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα. https://www.easytechnology.gr/metatropeis-kai-kalodia/eikona-ekhos/digital-dolby-dts-ac3-optical-to-analog-5.1-stereo-surround-audio-sound-decoder-oem?zenid=c9saq87q3v7dpnbuo6r4uj33g6 Εντάξει μην το παρακάνουμε. Προτιμώ να ακούω από τα ηχειάκια της τηλεόρασης παρά να δώσω τόσα λεφτά όσο κάνει ένα πολύ καλό σετ 5.1! Για να μαθαίνουμε κιόλας, τι εξόδους πρέπει να έχει μια τιβί ώστε να είναι συμβατή με 5.1 ηχεία χωρίς αλχημείες, αντάπτορες και καλώδια; Πιθανότατα στο μέλλον να κοιτάξω για νέα τηλεόραση, θα ήταν πολύ χρήσιμο να το γνωρίζω. Οι υπολογιστές φαντάζομαι αναγνωρίζουν όλα τα κανάλια λόγω της κάρτας ήχου, σωστά;
CheOnWeb Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Για να μαθαίνουμε κιόλας, τι εξόδους πρέπει να έχει μια τιβί ώστε να είναι συμβατή με 5.1 ηχεία χωρίς αλχημείες, αντάπτορες και καλώδια; Πιθανότατα στο μέλλον να κοιτάξω για νέα τηλεόραση, θα ήταν πολύ χρήσιμο να το γνωρίζω. Οι υπολογιστές φαντάζομαι αναγνωρίζουν όλα τα κανάλια λόγω της κάρτας ήχου, σωστά; Η συμβατότητα αφορά και στις 2 συσκευές. Δεν είναι μόνο θέμα τηλεόρασης. π.χ. αν τα ηχεία σου είχαν μια digital coaxial είσοδο, θα είχες ξεμπερδέψει με ένα καλώδιο έχοντας μάλιστα και την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Τηλεόραση που να βγάζει κατ' ευθείαν 6 αποκωδικοποιημένα κανάλια δεν νομίζω να βρεις. Όλες σε κωδικοποιημένο ψηφιακό σήμα τα βγάζουν. Μετά θες έναν decoder για να τα κάνει 6 χωριστά κανάλια και έναν ενισχυτή για να στείλει το σήμα στα ηχεία. Στην περίπτωσή σου ο decoder θα είναι ο converter ενώ ενισχυτής και ηχείς είναι το 5.1 set σου. Αν πάρεις ένα 5.1 set με ψηφιακή είσοδο σημαίνει ότι το set περιλαμβάνει και τον decoder. Εκεί κοιτάμε τι είδους decoder είναι, δηλαδή ποια κωδικοποιημένα σήματα μπορεί να αποκωδικοποιήσει. π.χ. DTS, AC-3, Dolby atmos κλπ. Συνήθως με έναν DTS, AC-3 είσαι οκ, το 99% των ταινιών είναι σε αυτές τις κωδικοποιήσεις.
-WISE- Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Κατατοπιστικότατος όπως πάντα! Λοιπόν. Εκανα τις δοκιμές μου. Το Scart δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει. Αλλά το RCA to 3.5 δουλεύει. Δίνω ήχο στα ηχεία. Απλά έχω ένα πρόβλημα. Αναλόγως σε ποιές υποδοχές βάλω το κόκκινο και το άσπρο πίσω στο γούφερ παίρνω και άλλο αποτέλεσμα. Θα μου πείτε ότι κάτι τέτοιο είναι λογικό αλλά ποτέ δεν μπορώ να πετύχω δύο ηχεία και το γουφερ. Η από τα δύο ηχεία θα ακούγεται ο ήχος ή από το ένα ηχείο και το ένα γούφερ.
CheOnWeb Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Αυτές είναι οι δύο σου επιλογές. Από 'κει και πέρα παίζεις με τις επιλογές του SURR. MODE απ' το panel του 5.1 set. Υποθέτουμε ότι έχεις συνδέσει τα ηχεία σωστά.
-WISE- Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Επαιξα με τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης και έστρωσε και το γουφερ! Τωρα σκάει ο ήχος από τα δυο ηχεία συν το μπασο του γουφερ! Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις απαντήσεις! Βρέθηκε άκρη επιτέλους. Θα ριξω και μια παραγγελιά στον converter και στο μέλλον θα δοκιμάσω να δω αν παίζει με όλα τα ηχεία. Είστε θεούληδες!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα