Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Έχω αυτήν την τηλεόραση Toshiba Link.png Site: linki Link.png Site: link και προσπαθώ να συνδέσω ένα σετάκι με 5.1 που έχω σπίτι αλλά δεν τα καταφέρνω. Στην προηγούμενη TV μου που ήταν Samsung τα είχα κάνει να δουλέψουν (αλλά από,τι θυμάμαι σε 2.1).
Επειδή δεν σκαμπάζω από συνδεσμολογία, δοκίμασα όλα τα καλώδια σε όλες τις τρύπες. Παρακάτω δείχνω δύο φωτογραφίες για το ποιες θύρες έχουν τα ηχεία και ποιες η τηλεόραση μου.
Δυστυχώς δεν έχει jack 3.5 η TV ώστε να δοκίμαζα με αυτόν τον τρόπο αλλά ακόμα και ένα σετάκι φθηνό που έχω με usb θύρα, το κούμπωσα και δεν το αναγνωρίζει η τηλεόραση.
Σκεφτόμουν την λύση του Link.png Site: HDMIσε RCA αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο.
Τι μου διαφεύγει άραγε; Να ενημερώσω ότι έχω και τον αποκωδικοποιητή της Nova οπότε αν υπήρχε με κάποιο τρόπο δυνατότητα να συνδέσω εκεί τα ηχεία και να δουλέψουν, δεν θα είχα πρόβλημα.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας. :)

post-86976-0-21979100-1486297092_thumb.jpgpost-86976-0-11822800-1486297137_thumb.jpg

Δημοσ.

Τα 5 βυσματάκια της τηλεόρασης που βλέπω είναι είσοδος component. Εσύ θέλεις έξοδο. Η μόνη 5.1 έξοδος τής τηλεόρασης είναι η ψηφιακή (coaxial), η οποία για να συνδεθεί με το 5.1 θέλει converter.

http://www.ebay.co.uk/itm/AC-3-DTS-Digital-Optical-to-Analog-5-1CH-Audio-Sound-Decoder-SPDIF-Coaxial-RCA-/282217076692?hash=item41b572d7d4:g:b7IAAOSwYIxX92ac

Αναλογική έξοδος (stereo) είναι τα ακουστικά, ίσως το scart και ίσως κάποια rca audio out. Πρέπει να δω σε καλές φωτό όλα τα panels τής TV για να σου πω. Αν δεν σου κάνει κόπο βγάλε και του 5.1 μήπως υπάρχει και καμμιά άλλη επιλογή.

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχήν φίλε μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση.
Ορίστε οι φωτογραφίες (όσο πιο καθαρά μπορούσα).

post-86976-0-02968300-1486299698_thumb.jpg

post-86976-0-01346200-1486299783_thumb.jpg

post-86976-0-56329100-1486299969_thumb.jpg

post-86976-0-62658500-1486300004_thumb.jpg

post-86976-0-42805000-1486300035_thumb.jpg

post-86976-0-72398400-1486300064_thumb.jpg

Δημοσ.

Δεν έχει άλλες υποδοχές η τηλεόραση; Η έξοδος των ακουστικών πού είναι;

Γενικότερα, αν θες να έχεις 5.1, η μόνη σου επιλογή είναι ο converter. Αν θες απλό stereo, μπορείς να δοκιμάσεις την έξοδο των ακουστικών ή να πάρεις έναν αντάπτορα SCART>3rca με IN/OUT διακόπτη και να ελπίζεις ότι το SCART που είναι πάνω στην TV έχει audio out.

http://www.skroutz.gr/s/4372537/Valueline-Scart-male-3x-RCA-S-Video-female-SCART-56.html

Δημοσ.

Tόσες μέρες δεν την είχα βρει! Τώρα την είδα που πήγα να σου φωτογραφίσω τις υπόλοιπες θύρες!
Είναι κάτω από τα κουμπιά έντασης.
Δοκίμασα τα ακουστικά μου και δουλεύουν μια χαρά.
Πιστεύεις ότι με ένα καλώδιο RCA to 3.5 μπορώ να κάνω δουλειά; post-86976-0-06693600-1486300974_thumb.jpg

Δημοσ.

στην ουσια για να χρησημοποιησεις 5.1 ηχο (6 διαφορετικα καναλια ηχου ταυτοχρονα δηλαδη) θα χρειαστεις καποιον converter απο coaxial σε rca (digital to analog)

τωρα με τα scart και τα rca out? τι θα κερδισει ρε συ cheonweb?

αν θελει να παιξει και τα 6 ηχεια αλλα σε stereo mode (μονο δεξι , αριστερο καναλι) ας παρει ενα καλωδιο rca to rca και ας το κουμπωσει απο την τηλεωραση στον ενισχυτη

Δημοσ.

στην ουσια για να χρησημοποιησεις 5.1 ηχο (6 διαφορετικα καναλια ηχου ταυτοχρονα δηλαδη) θα χρειαστεις καποιον converter απο coaxial σε rca (digital to analog)

τωρα με τα scart και τα rca out? τι θα κερδισει ρε συ cheonweb?

θα ακούει stereo (όπως και απ' την TV) στα μεγάλα ηχεία. Αν το θέλει για να βλέπει STAR κλπ, μια χαρά θα είναι. Αν το θέλει για ταινίες, μονόδρομος ο converter.

Tόσες μέρες δεν την είχα βρει! Τώρα την είδα που πήγα να σου φωτογραφίσω τις υπόλοιπες θύρες!

Είναι κάτω από τα κουμπιά έντασης.

Δοκίμασα τα ακουστικά μου και δουλεύουν μια χαρά.

Πιστεύεις ότι με ένα καλώδιο RCA to 3.5 μπορώ να κάνω δουλειά; attachicon.gifIMG_20170205_151900.jpg

Ότι θα παίξει, θα παίξει. Το θέμα είναι πόσο καλά θα παίξει. Θεωρητικά η έξοδος των ακουστικών δεν είναι ό,τι πιο κατάλληλο γι' αυτό λέω να δοκιμάσεις το SCART>3RCA, πάντα εφ' όσον σε ενδιαφέρει το απλό Stereo. Αν θες κανονικό 5.1 = Converter. 

Δημοσ.

θα ακούει stereo (όπως και απ' την TV) στα μεγάλα ηχεία. Αν το θέλει για να βλέπει STAR κλπ, μια χαρά θα είναι. Αν το θέλει για ταινίες, μονόδρομος ο converter.

αγουροξυπνημενος ειμαι...τα rca τα εβλεπω οπως ηθελα...τωρα το πιασα το θεμα B)

κατι αλλο , εδω δεν εχει βασικες θυρες η τηλεοραση ,πιστευεις πως το scart θα δεινει εξοδο ηχου?δεν το νομιζω..

Δημοσ.

αν θελει να παιξει και τα 6 ηχεια αλλα σε stereo mode (μονο δεξι , αριστερο καναλι) ας παρει ενα καλωδιο rca to rca και ας το κουμπωσει απο την τηλεωραση στον ενισχυτη

Δεν βλέπω έξοδο ήχου RCA στην τηλεόραση. Ίσως έχει μέσα στο SCART.

Δημοσ.

Για ταινιούλες το θέλω η αλήθεια είναι και για τους αγωνες.
Οπότε πέρα από την επιλογή του converter, αν αγοράσω ένα νέο σετ που έχει σύνδεση 3.5 όπως για παράδειγμα Link.png Site: αυτό θα μπορώ να κάνω τη δουλειά μου;

Δημοσ.

Για ταινιούλες το θέλω η αλήθεια είναι και για τους αγωνες.

Οπότε πέρα από την επιλογή του converter, αν αγοράσω ένα νέο σετ που έχει σύνδεση 3.5 όπως για παράδειγμα Link.png Site: αυτό θα μπορώ να κάνω τη δουλειά μου;

Όχι αν μιλάμε για ταινίες που είναι 5.1. Η έξοδος των ακουστικών της TV είναι απλό Stereo (2 κανάλια).

Αν είναι να τα χώσεις σε καινούργιο set, πάρε ένα με coaxial in. Αλλά αφού έχεις ήδη, γιατί δεν παίρνεις τον Converter?

Δημοσ.

Όχι αν μιλάμε για ταινίες που είναι 5.1. Η έξοδος των ακουστικών της TV είναι απλό Stereo (2 κανάλια).

Αν είναι να τα χώσεις σε καινούργιο set, πάρε ένα με coaxial in. Αλλά αφού έχεις ήδη, γιατί δεν παίρνεις τον Converter?

Τώρα κατάλαβα. Δηλαδή ό,τι και να πάρω η τηλεόραση δεν θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τα 5.1 ηχεία και θα βγάζει ήχο από τα 2. Σωστά;

Αν πάρω τον αντάπτορα θα έχω ήχο και από τα 5 ηχεία ή πάλι 2 κανάλια; Στις ρυθμίσεις της τιβί έχει επιλογή για surround ήχο από,τι είδα.

Σόρρυ για τις πολλές ερωτήσεις παρεμπιπτόντως!

Δημοσ.

Αν συνδέσεις την έξοδο των ακουστικών με το 5.1 set, αλλά στην Stereo είσοδό του ή στα FR-FL, πιθανόν να έχεις την επιλογή (μέσα απ' το SURR. MODE) να παίξουν όλα τα ηχεία. Πάλι όμως Stereo θα ακούς, δηλαδή τα αριστερά ηχεία θα παίζουν το ίδιο πράγμα και τα δεξιά το ίδιο. Δεν θα έχεις Surround αφού το 5.1 mix τής ταινίας έχει ήδη γίνει downmix σε stereo απ' την TV πριν καν βγει απ' την έξοδο των ακουστικών. 

Η ρύθμιση της TV για Surround δεν παίζει κάποιον ρόλο. Άσ' την off.

Τόση ώρα μιλάμε για ταινίες που θα παίζουν από κάποιον Media Player ή μέσω stick απ' τον Media Player τής TV. Μόνο τότε θα έχεις 5.1. ήχο. Αν μιλάμε για τις ταινίες που παίζει η TV, μια χαρά θα είσαι και με το Stereo (εφ'' όσον ακούς καλά μέσω εξόδου ακουστικών ή βρεις άκρη με το SCART). Εννοείται ότι η ποιότητα του ήχου (πέρα απ' το surround ή όχι) με τον Converter θα είναι θεωρητικά καλύτερη αλλά αν δεν μιλάμε για πραγματικό 5.1, δεν ξέρω αν αξίζει το έξοδο.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ φίλε μου.
Έχεις κάποιον converter να μου προτείνεις από Ελλάδα για να μην μπλέκω με ebay και αναμονές;

Μια ερώτηση ακόμα φιλολογικής φύσεως. Με σετάκι 2.1 σύνδεσης jack δεν θα έχω πρόβλημα, σωστά;

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ φίλε μου.

Έχεις κάποιον converter να μου προτείνεις από Ελλάδα για να μην μπλέκω με ebay και αναμονές;

https://www.easytechnology.gr/metatropeis-kai-kalodia/eikona-ekhos/digital-dolby-dts-ac3-optical-to-analog-5.1-stereo-surround-audio-sound-decoder-oem?zenid=c9saq87q3v7dpnbuo6r4uj33g6

Μια ερώτηση ακόμα φιλολογικής φύσεως. Με σετάκι 2.1 σύνδεσης jack δεν θα έχω πρόβλημα, σωστά;

Μα... έχεις ήδη. Το ότι η stereo είσοδός του είναι σε RCA δεν σου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...