Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας , έχω ενα παλιο laptop HP dualcore,

https://www.cnet.com/products/hp-probook-4510s-15-6-core-2-duo-t7570-windows-7-pro-3-gb-ram-320-gb-hdd-series/specs/

στο οποιο σκεφτομαι να βαλω σκληρο SSD να του φορτωσω κανενα win7 ή κανενα linux μπας και παει λιγο πιο γρηγορα.

Ειχε αρχικα win7 και πηγαινε καπως αργα, μετα του πεταξα ενα linux mint cinnamon αλλά και παλι δεν τρελάθηκα.

Αξιζει τον κοπο να δωσω 50-60 ευρω για να κανω αυτην την αναβαθμιση? θα δω καμια διαφορα στην ταχυτητα.

Ευχαριστω

Δημοσ.

Δες μήπως βρεις και καμία μεταχειρισμένη 8άρα ram ddr2 (2x4gb) για laptop εδώ στις αγγελίες του insomnia, γιατί τα 3gb είναι λίγα. Για ssd, αν πας σε 120άρη δες αυτόν - αν και όχι τόσο δημοφιλής εδώ, είναι πολύ καλός -> http://www.skroutz.gr/s/8148781/PNY-CS1311-120GB.html

Επίσης, για τον hdd που θα βγάλεις από το laptop, μπορείς να πάρεις αυτή τη θήκη -> http://www.skroutz.gr/s/2089554/LogiLink-UA0041A.html ώστε να τον κάνεις ''εξωτερικό'' και να τον συνδέεις με usb στο laptop όποτε θες.

Δημοσ.

Mε αλλαγη του μηχανικου δισκου σε ssd το φορητο θα κερδισει οπωσδηποτε "ζωη" ενω και η αισθηση του χρηστη θα βελτιωθει θεαματικα. Με αλλαγη-προσθηκη ram ενω θεωρητικα θα αναβαθμιστουν οι δυνατοτητες του, πρακτικα και στην καθημερινη χρηση η διαφορα θα ειναι αμελητεα. Εξαλλου εαν χρειαζοταν η περισσοτερη μνημη, αυτο θα ειχε ηδη φανει απο την εως τωρα χρηση του πχ καποια προγραμματα την χρειαζονταν.

Δημοσ.

Ιεραρχικά ο ssd είναι η πρώτη αλλαγή που θα πρότεινα, καθώς φυσικά θα υπάρξει αισθητή διαφορά. Αυτό όμως δεν αναιρεί πως σε δεύτερη μοίρα (ή και ταυτόχρονα αν γίνεται-αναλόγως και το διαθέσιμο budget), η αμέσως επόμενη αναβάθμιση που μπορεί να γίνει σε ένα laptop (και μόνη που απομένει) είναι η προσθήκη ram. Φυσικά και αυτή με τη σειρά της παίζει ρόλο κυρίως στο multitasking-περισσότερες καρτέλες κατά το browsing κτλ. Άν είναι καλυμμένος σε αυτόν τον τομέα, τότε ίσως μπορεί να μην χρειάζεται.

Δημοσ.

παιδια σας ευχαριστώ ολους θερμα για την βοηθεια σας.

θα ξεκινησω αρχικα με τον σκληρο και βλεπουμε...

Δημοσ.

Εγω σε παρομοιο λαπτοπ με  Τ4200 cpu και 4 γιγα και ssd εχω win 10 x64 και δουλευει αξιοπρεπεστατα.  Οχι τρελλα πραγματα, αλλα μια χαρα.

Δημοσ.

Εγω σε παρομοιο λαπτοπ με  Τ4200 cpu και 4 γιγα και ssd εχω win 10 x64 και δουλευει αξιοπρεπεστατα.  Οχι τρελλα πραγματα, αλλα μια χαρα.

για 4GB και 64bit ποση διαθεσιμη μνημη εχεις?

γιατι τα 64 θελουν 2GB απο μονα τους

ειμαι της αποψης πως στα 4gb καλυτερα να πας σε 32 αντι 64 γιατι χανεις μονο μισο γιγα και εχεις παραπανω διαθεσιμη μνημη

Δημοσ.

Με μουσικη στο firefox και 5 καρτελλες ανοιχτες εχω καταναλωση περι στα 30% cpu και 39% σταθερα μνημη. Αυτο που λες δεν ισχυει. Οση μνημη εχεις τοση καταναλωνει. Και σε 2 γιγα μηχανημα που εχω η μνημη ειναι γυρω στα 45% με τα ιδια ανοιχτα σε 64 win. Απλα τα 64 διαχειριζονται πολυ καλυτερα τη περισσοτερη μνημη που εχεις.  Και σε 1 γιγα μπορεις να βαλεις 64 αν θες και θα δουλευουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...