Προς το περιεχόμενο

Αγορά 2017, ποιό να πάρω ? Apple Macbook 12" vs Apple Macbook Pro 13.3" vs Apple Macbook Pro 13.3" with Touchbar...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το 13αρι που προσφατα αγορασα ειναι το touch (build to order) με 16GB μνημης και 512 σκληρο και τον βασικο CPU I5 στα 2,9

σαφως φθηνοτερα απο την τιμη του Istorm που κοστιζει 2733

Παρεγγειλα το silver classic chassis το οποιο κανει περισσοτερες μερες να ερθει. (τα space gray λογω μεγαλυτερης ζητησης ερχονται πιο γρηγορα μου ειπανε) και πηρε 26 ημερες ακριβως να ερθει.

Οποιος θελει πληροφοριες σε π.μ. για να μη θεωρηθει οτι κανω διαφημιση

Οσον αφορα το θεμα φορητοτητα αυτο ηταν και το κυριο ζητουμενο μου. Δεν εχει καμια σχεση στη μεταφορα με το 15αρι. Το βαζεις σε μια τσαντα χεριου μεγεθους χαρτοφυλακα και πας οπου θες ανετα

Και απο θεμα βαρους πηγαινετε σε ενα μεγαλο μαγαζι, σηκωστε το 13αρι του 2015 και αυτο του 2016 και θα δειτε οτι δεν εχουν καμια σχεση στην αισθηση.

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

25 μέρες μου είπαν απο το istorm για το μοντέλο χωρίς touch bar. Με touch bar -που έχουν 300€ διαφορά- θέλει πανω απο 30 μέρες αναμονή.

Εσυ φίλε ποιο ακριβως μοντέλο έχεις;

Για την οθόνη ειμαι κατα 80% στο 13άρι ακριβως επειδή μ ενδιαφέρει η φορητότητα και έχω ήδη μια καλή οθόνη 27" να χρησιμοποιήσω. Έχουν και μισό κιλό διαφορά βάρους, δε το λες αμελητέο αν θες να το κουβαλάς σχεδόν κάθε μερα.

Εγώ έχω το 15άρι το retina mid 2015. Αλλά όπως ανέφερα και πριν, είναι καθαρά θέμα φορητότητας ή μη. Δεν μετακινούμαι συχνά, οπότε το 15άρι για τη δουλειά που το θέλω (γραφείο) ήταν απαραίτητο... Όπως είπα και πριν, τα χρήματα ήταν πολύ κοντά στο 13άρι με 16GB RAM σε σχέση με το 15άρι. Το δε 15άρι ήταν ανώτερο κι από θέμα επεξεργαστή (+ ετοιμοπαράδοτο), οπότε δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ και πολύ. 

Αν τώρα εσύ θες 13άρι, προφανώς το καινούριο του 2016 που αναφέρει κι ο φίλος από πάνω θα είναι ό,τι καλύτερο για σένα. Αν μπορέσεις μάλιστα να το συνδέσεις και στην οθόνη του imac (έχεις ήδη πληκτρολόγιο και ποντίκι οπότε δεν χρειάζεσαι extra χρήματα σε περιφερειακά υποθέτω, παρά μόνο για ένα trackpad γιατί... ΤΑ ΣΠΑΕΙ!), είσαι οκ! Αν ήμουν στην θέση σου γενικότερα μάλλον θα πήγαινα στο 13άρι. 

Αυτά :) Καλές αγορές!

• Like 1
Δημοσ.

Όχι βρε αυτο λέω οτι τα χρήματα για τη μνήμη αξίζουν περισσότερο απο το να τα έδινα για i7

Παρεξήγηση! Είπα και εγώ...

Δημοσ.

Καταλήγω σε 13" 512gb σκληρό και 16γίγα ram

Λέω να παρω και κατι τετοιο http://store.istorm.gr/satechi-type-c-pass-through-usb-hub-silver.html#!prettyPhotoγια να μαι οκ με τις συνδέσεις που θέλω + οτι χρειάζομαι καλώδιο για σύνδεση με τον iMac.

Με το παραπάνω setup θα έχω μέγιστη φορητότητα αλλα και τη μεγαλύτερη οθόνη σπίτι για ταινίες, επεξεργασία φωτο.

Τέλος, αναφέρομαι σε μοντέλο χωρίς touch bar λόγω μειωμένης αυτονομίας και μεγαλύτερου κόστους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ καλή επιλογή. Για το hub αν δε βιάζεσαι μπορείς να προπαραγγείλεις αυτό (ότι έχει το satechi αλλά 2 usb-c + hdmi + πιο σταθερή εφαρμογή) https://www.indiegogo.com/projects/hyperdrive-thunderbolt-3-usb-c-hub-for-macbook-pro#/

Εξαιρετικό φαίνεται.

It is the first hub in the market to utilize two Thunderbolt 3 USB-C ports on the MacBook Pro to deliver the fastest 50Gb/s

Όλο το ζουμί εδώ είναι. Σου δίνει ένα ολόκληρο TB3 bandwith και έχεις και 10Gbps ρέστα.

(Τα USB στο 15άρι είναι στην ίδια απόσταση ή θα βγάλουν 2 μοντέλα  :)

Edit

Είναι

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 1
Δημοσ.

τωρα πηρα γραμμη τι παιζει με αυτο το hun

Εξαιρετικό φαίνεται.

It is the first hub in the market to utilize two Thunderbolt 3 USB-C ports on the MacBook Pro to deliver the fastest 50Gb/s

Όλο το ζουμί εδώ είναι. Σου δίνει ένα ολόκληρο TB3 bandwith και έχεις και 10Gbps ρέστα.

τωρα πηρα γραμμη τι παιζει με αυτο το hub

Για το satechi (οπως και για οτι αγοραζω γενικα over the net) κοιταξα τις γνωμες χρηστων στο αμαζον και δεν διαβασα και τα καλυτερα οσον αφορα το θεμα υπερθερμανσης (ειδικα με καρτες sd) οπως και το οτι χανει σημα η εχει παρεμβολες το βιντεο (οπως διαβασα οτι συμβαινει γενικα με αρκετα multi port hub που βγαζουν σημα βιντεο).

Επισης μιλανε για οχι σταθερο (στιβαρο) κλειδωμα συσκευης πανω στο λαπτοπ.

Αυτο το indiegogo πιανει και τις 2 πορτς οποτε δρα αθροιστικα και ισως να μην εχει τετοια θεματα. Επισης λογικα θα ειναι σιγουρα πιο γρηγορο και οντως φαινεται πιο στιβαρη κατασκευη

Προσωπικα εγω παιζω μπαλα με το κλασσικο απλο apple usb-c to usb hub (φθηνο και αρκετα καλο και γρηγορο) το οποιο ειχα προνοησει να παρω πριν ακομη πεσει σε ελλειψη.

Και να ανοιξω την κουβεντα για τα πορτς. Μιλανε και βριζουν οι περισσοτεροι για την αφαιρεση θυρων κλπ κλπ.

Το μεγα φαουλ που δεχονται και ολοι ειναι η αφαιρεση του magsafe. οι usb-c ειναι μακραν πιο γρηγορες και ενας ανταπτορ για μενα δεν ειναι θεμα. το βλεπω ως προεκταση καλωδιου. SD card δεν χρησιμοποιησα ποτε και αν τυχει εχω ουτως η αλλως sd to usb adapter.

Αναλογιστειτε οσοι εχετε μακμπουκ ποσες φορες εχετε χρησιμοποιησει τις επιπλεον θυρες εκτος της  usb.

Δημοσ.

Ειδικά για MagSafe υπαρχει λύση. Αγοράζεις ενα magnetic usb-c και ειναι το ιδιο πράγμα και καλύτερο, διότι αν δε το θες το βγάζεις και εχεις ελεύθερη τη θύρα.

Η sd όμως ήταν foul! Εγώ ας πούμε εχω πάντα μέσα μια κάρτα 128gb με adaptor https://www.baseqi.com/products/macbook-pro-mini-drives και τη χρησιμοποιώ για τις βιβλιοθήκες μου (iTunes, Photos) που δεν απαιτούν μεγάλη ταχύτητα και ετσι δεν τρώω χώρο απο το σκληρό μου.

Δημοσ.

Εχεις τα δικια σου σε αυτο. Ειδικα για τα προγουμενα entry MBP με 128GB σκληρο αυτο με την SD ηταν κατι που δινε πολλες λυσεις σε θεμα αποθηκευσης. Απλα εμενα δε με πειραξε γιατι ποτε δε τη χρησιμοποιησα ετσι. Περισσοτερο με ενοχλει και δεν εχω χωνεψει ακομη το magsafe

Οσον αφορα τα magsafe ειχα δει κανα δυο λυσεις και απο οτι ειδα βγαινουν κα ιακομη περισσοτερα. Ολα αυτα ομως ειναι με kickstarter και ψαχνοντας το διαβασα πως μερικα ειναι scam sites και παιζει να σου φανε τα λεφτα.

Θα περιμενω καμποσο ακομα να δω τι θα βγει στο αμαζον και θα ψωνισω απο εκει.

προς το παρον μονο της grifin εχει εκει.

https://www.amazon.com/Griffin-BreakSafe-Magnetic-Breakaway-Chromebook/dp/B01CQTK6GU/ref=sr_1_1?s=wireless&ie=UTF8&qid=1489041761&sr=8-1&keywords=griffin+usb-c+magsafe

Δημοσ.

Εχεις τα δικια σου σε αυτο. Ειδικα για τα προγουμενα entry MBP με 128GB σκληρο αυτο με την SD ηταν κατι που δινε πολλες λυσεις σε θεμα αποθηκευσης. Απλα εμενα δε με πειραξε γιατι ποτε δε τη χρησιμοποιησα ετσι. Περισσοτερο με ενοχλει και δεν εχω χωνεψει ακομη το magsafe

Οσον αφορα τα magsafe ειχα δει κανα δυο λυσεις και απο οτι ειδα βγαινουν κα ιακομη περισσοτερα. Ολα αυτα ομως ειναι με kickstarter και ψαχνοντας το διαβασα πως μερικα ειναι scam sites και παιζει να σου φανε τα λεφτα.

Θα περιμενω καμποσο ακομα να δω τι θα βγει στο αμαζον και θα ψωνισω απο εκει.

προς το παρον μονο της grifin εχει εκει.

https://www.amazon.com/Griffin-BreakSafe-Magnetic-Breakaway-Chromebook/dp/B01CQTK6GU/ref=sr_1_1?s=wireless&ie=UTF8&qid=1489041761&sr=8-1&keywords=griffin+usb-c+magsafe

Ακριβώς, και εγώ ειμαι με τα 128GB!

Για το MagSafe κάνε λιγο υπομονή και θα βγουν πολλά.

Δημοσ.

Τελικα η παραγγελια δωθηκε, 20-25 μερες.

Εβαλε λεφτα κι ο πατερας μου που δεν εμπιστευεται το ιντερνετ οποτε η αγορα εγινε απο istorm.

Δυστυχως δεν εχουν τους ανταπτορες που χρειαζομαι για το imac οποτε θα ψαξω κανα αμαζον

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά να κάνω μια ερώτηση για να μη παρω κατι λάθος

Σχετικά με τη σύνδεση με το iMac του '10 το οποίο έχει Mini DisplayPort. Θέλω ενα καλώδιο Mini DisplayPort to Mini DisplayPort και μετά έναν ανταπτορα USB c to Mini DisplayPortκ σωστά; Συνεπως αν πάω σε κατι σαν αυτο https://www.amazon.co.uk/Benfei-DisplayPort-Aluminium-resolution-ChromeBook/dp/B06W53PXRB/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1490267206&sr=8-1-spons&keywords=usb+c+to+Mini+DisplayPort&psc=1 και ενα καλώδιο https://www.amazon.co.uk/Belkin-1-5m-Mini-Display-Adapter/dp/B0038FI326/ref=sr_1_12?ie=UTF8&qid=1490267607&sr=8-12&keywords=mini+displayport+cable+belkin θα μαι κομπλέ

Επισης απο istorm μου είπαν οτι έχει κατασκευαστεί και ειναι ετοιμο να αποσταλεί :D

Δημοσ.

Καλοριζικο. Τι συνδεση για video in διαθετει το imac που εχεις;

Αυτο σε νοιαζει προτιστως. Αν εχει mini display port το imac.

προσωπικα δεν θα επαιρνα μονό ανταπτορα που περιοριζει σε μια μόνο mini dp εξοδο. Θα προτιμουσα usb-c to hdmi adapter (μπορει να θες να το βαλεις σε tv, monitor για παρουσιασεις, προτζεκτορα που ολα πλεον εχουν hdmi εισοδο), και μετα καλωδιο hdmi to mini dp για το imac.

σε καθε περιπτωση πρεπει να ξερεις ακριβως ποιο imac διαθετεις και τις εισοδους του για βιντεο

δες εδω

https://support.apple.com/en-us/HT204592

Αν το iMac παντως διαθετει mini dp σωστα μου φαινονται αυτα που ανεφερες.

• Like 1
Δημοσ.

Mini dp εχει ο imac ναι.

Αυτο που ειπες ακουστηκε εξαιρετικο, το ειχα σκεφτει καθολου. Φανταζομαι πως σαν αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο ε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...