Προς το περιεχόμενο

Αγορά 2017, ποιό να πάρω ? Apple Macbook 12" vs Apple Macbook Pro 13.3" vs Apple Macbook Pro 13.3" with Touchbar...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μην ανησυχείτε για τα σημάδια πάνω στα mbp. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στην καθημερινή χρήση και δεν χρειάζονται κάποια άσχημη θήκη για να τα "κουκουλώσει"... :)

Ο σκοπός της θήκης δεν είναι να τα κουκουλώσει αλλά να μην γίνουν εξαρχής. Είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα. Κάποιους τους ενοχλούν τα σημάδια, κάποιους όχι, απλά! Κάποιον τον ενοχλεί η γρατζουνιά ή το βαθουλοματάκι στο αυτοκίνητο του, κάποιον όχι! Το ίδιο και στο κινητό, λάπτοπ και γενικά! Δεν υπάρχει κανόνας γιαυτό!

Είναι λίγο και το OCD που έχουμε...τι να κάνεις!  :-D

• Like 1
  • Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είναι λίγο και το OCD που έχουμε...τι να κάνεις!  :-D

Χαχαχαχα, ωστέ αυτό έχω και δεν θέλω ούτε κόκο σκόνης!!!! Μάλιστα..... :P

• Like 1
Δημοσ.

Χαχαχαχα, ωστέ αυτό έχω και δεν θέλω ούτε κόκο σκόνης!!!! Μάλιστα..... :P

Φαντάσου να δεις χτύπημα λοιπόν...Επομένως, πάρε θήκη!

• Like 1
Δημοσ.

μεγειά το macbook!

Ερώτηση: το base model του 2016 έχει 2.0GHz, ενώ το αντίστιχο 2015 έχει 2.7GHz επεξεργαστή. Ποιό από τα 2 πιστεύετε έχει καλύτερη απόδοση?? με βάση εμπειρίας... όχι benchmarks ;)

• Like 1
Δημοσ.

μεγειά το macbook!

Ερώτηση: το base model του 2016 έχει 2.0GHz, ενώ το αντίστιχο 2015 έχει 2.7GHz επεξεργαστή. Ποιό από τα 2 πιστεύετε έχει καλύτερη απόδοση?? με βάση εμπειρίας... όχι benchmarks ;)

Καλησπέρα, έχω το μοντέλο του 2015, του 2015 έχει καλύτερο επεξεργαστή σε αντίθεση με το απλό του 2016. Το απλό του 2016 αποτελεί εξέλιξη των air μοντέλων και αν δεις και τις καταναλώσεις παίζει στα ίδια επίπεδα με των air. Στα χαρτιά λένε οτι είναι στα ίδια επίπεδα. Αν τώρα το σκέφτεσαι να αγοράσεις εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα το 2016, αν με ρώταγες πριν 2 μήνες θα σου έλεγα το 15 αφού η διαφορά στην τιμή ήταν μεγάλη, οι τιμές είναι κοντά πλέον, παίρνεις τελευταίο μοντέλο με 256gb σκληρό. Το μόνο αρνητικό οι αντάπτορες αν και εντάξει δίνεις τον γαϊδάρο για το macbook στην ουρά θα κολλήσεις...

• Like 1
Δημοσ.

^ευχαριστώ για την κατατοπιστική απάντηση kaktos77!

Η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι (μόλις μπορώ να ολοκληρώσω το budget) για το μοντέλο του 2015, μιας και θα το χρησιμοποιώ και για video editing αλλά και development. τεσπα, ας μαζέψω πρώτα τα λεφτά και τα ξαναλέμε! ;)

• Like 2
Δημοσ.

μεγειά το macbook!

Σε cpu ειναι σχεδον τα ιδια, ισως το 2015 να εχει ενα μικρο προβαδισμα σε εργασιες που διαρκουν περισσοτερη ωρα (γιατι σε εργασιες που κρατανε λιγη ώρα έχουν ιδιο max turbo frequency: 3.1GHz).

Η σημαντικη διαφορα εντοπιζεται στην καρτα γραφικων που το καινουριο macbook 2016 εχει αισθητα πιο γρηγορη, άνω του 30%.

Αυτο μετράει και σε παιχνίδια και σε καθημερινη χρηση για να μην λαγκαρει με εξωτερικες οθονες(ειχαν θεματακια τα προηγουμενα macbook) αλλα και σε ειδικες εφαρμογες ακομα και επεξεργασιaς video που η gpu αναλαμβανει την ολη διαδικασια.

Επίσης, ο ssd του καινουριου macbook pro 2016 εχει διπλασιο read transfer rate απο αυτον του 2015.

Δεν εχει κανενα νοημα να πας στο 2015, εκτος αν δεν την παλευεις με τους ανταπτορες.

Το 2016 ειναι ουσιαστικα γρηγοροτερο(gpu και ssd), λεπτοτερο, ελαφρυτερο, μεγαλυτερη αυτονομια, με καλυτερη οθονη, εχει καλυτερη μεταπωλητικη αξια και κοστίζει φθηνοτερα απο το παλιο(για την ιδια εκδοση με 256gb σκληρο).

• Like 1
Δημοσ.

μεγειά το macbook!

Σε ευχαριστώ πολύ! Σε απόδοση ειναι ακριβώς τα ίδια, μιλώντας πάντα για real time based use, έχει όμως αρκετά προτερήματα όπως και μειονεκτήματα το μοντέλο του 2016. Του 2016 είναι πιο γρήγορο σε SSD, GPU αλλά επίσης και ελαφρύτερο, λεπτότερο και με ελάχιστα καλύτερη μπαταρία, αλλά έχεις μόνο θύρες Type-C οπότε ο αντάπτορας που κοστίζει πλέον 90€+ (για να έχεις 1 thunderbolt type c / type c usb / 2x USB A 3.1 / HDMI / MicroSD / SD) είναι αναπόφευκτος ώστε να έχεις πλεον συμβατότητα με τα "παλιά πρότυπα διασύνδεσης", αλλά πλεον κάθε μέρα γίνοντε όλα Type-C οπότε δεν θα χρειαστούμε αντάπτορες αργότερα. 

Καλησπέρα, έχω το μοντέλο του 2015, του 2015 έχει καλύτερο επεξεργαστή σε αντίθεση με το απλό του 2016. Το απλό του 2016 αποτελεί εξέλιξη των air μοντέλων και αν δεις και τις καταναλώσεις παίζει στα ίδια επίπεδα με των air. Στα χαρτιά λένε οτι είναι στα ίδια επίπεδα. Αν τώρα το σκέφτεσαι να αγοράσεις εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα το 2016, αν με ρώταγες πριν 2 μήνες θα σου έλεγα το 15 αφού η διαφορά στην τιμή ήταν μεγάλη, οι τιμές είναι κοντά πλέον, παίρνεις τελευταίο μοντέλο με 256gb σκληρό. Το μόνο αρνητικό οι αντάπτορες αν και εντάξει δίνεις τον γαϊδάρο για το macbook στην ουρά θα κολλήσεις...

Το ίδιο συζητούσαμε και πριν, πριν λίγο καιρό άξιζε κάποιος να πάρει του 2015, τώρα πλεον αξίζει να πάρει του 2016. 

^ευχαριστώ για την κατατοπιστική απάντηση kaktos77!

Η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι (μόλις μπορώ να ολοκληρώσω το budget) για το μοντέλο του 2015, μιας και θα το χρησιμοποιώ και για video editing αλλά και development. τεσπα, ας μαζέψω πρώτα τα λεφτά και τα ξαναλέμε! ;)

Εγω θα έλεγα να πας στου 2016 μοντέλο για αρκετούς λόγους!

Σε cpu ειναι σχεδον τα ιδια, ισως το 2015 να εχει ενα μικρο προβαδισμα σε εργασιες που διαρκουν περισσοτερη ωρα (γιατι σε εργασιες που κρατανε λιγη ώρα έχουν ιδιο max turbo frequency: 3.1GHz).

Η σημαντικη διαφορα εντοπιζεται στην καρτα γραφικων που το καινουριο macbook 2016 εχει αισθητα πιο γρηγορη, άνω του 30%.

Αυτο μετράει και σε παιχνίδια και σε καθημερινη χρηση για να μην λαγκαρει με εξωτερικες οθονες(ειχαν θεματακια τα προηγουμενα macbook) αλλα και σε ειδικες εφαρμογες ακομα και επεξεργασιaς video που η gpu αναλαμβανει την ολη διαδικασια.

Επίσης, ο ssd του καινουριου macbook pro 2016 εχει διπλασιο read transfer rate απο αυτον του 2015.

Δεν εχει κανενα νοημα να πας στο 2015, εκτος αν δεν την παλευεις με τους ανταπτορες.

Το 2016 ειναι ουσιαστικα γρηγοροτερο(gpu και ssd), λεπτοτερο, ελαφρυτερο, μεγαλυτερη αυτονομια, με καλυτερη οθονη, εχει καλυτερη μεταπωλητικη αξια και κοστίζει φθηνοτερα απο το παλιο(για την ιδια εκδοση με 256gb σκληρο).

Ακριβώς αυτό!

Update: Είχα μιλήσει με τον τεχνικό (φιλαράκι και του επαγγέλματος αλλά μόνο σε mac & apple) και μου αφιέρωσε ένα 30λεπτο ρίχνοντας μου καντήλια για αυτά που του ανέφερα! :P

Το σασί του μηχανήματος έχει φτιαχτεί με τρόπο ώστε να αποροφά την εξωτερική θερμοκρασία (κρύο) και να την μεταφέρει σε διάφορα μέρη του συστήματος, οι αεραγωγοί είναι μόνο για εξαγωγή - εισαγωγή του αέρα στα δυο βασικά μέρη που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, δεν είναι για όλο το μηχάνημα...

Δεύτερον η οθόνη σε όλα τα macbook φέρει θερμότητα στον εσωτερικό της κόσμο οπότε και το αλουμίνιο είναι μέταλλο απαγωγής αυτής της ελάχιστης θερμότητας (π.χ. υπάρχουν περιπτώσεις κιτρινήλας σε διάφορα σημεία της οθόνης τα οποία πλοκλήθηκαν από την αυξημένη θερμοκρασία λόγο του Hard Case.).

Το αλουμίνιο είναι μέταλλο το οποίο είναι σχετικά μαλακό σε φθορές (όπως χτυπήματα) αλλά η βαφή με την οποία βάφεται είναι σχετικά ανθεκτική σε μικροφθορές. Έτσι και αλλιώς αν σου πέσει, η ζημιά θα γίνει θέλεις δεν θέλεις (είτε θα είναι στράβωμα, είτε σπάσιμο, η κάτι άλλο από τον εσωτερικό του κόσμο).

Οι σχεδιαστές - μηχανικοί της Apple έχουν ζυγίσει το μηχάνημα για χρήση χωρίς καλύμματα και άλλου τέτοιου είδους αξεσουάρ, με το να βάζουμε τέτοια αξεσουάρ, μειώνουμε την διάρκεια ζωής τους με σχετικά μικρά η μεγάλα αντίκτυπα σε διάφορους τομείς...

Τώρα, αυτό που μου είπε είναι το εξής σαν συμβουλή: -Πάρε μια καλή τζαντούλα για αυτό το μηχάνημα με καλή εσωτερική επένθυση η οποία είναι μαλακή και δεν γραντζουνάει την επιφάνεια του μηχανήματος, μια τσάντα ανθεκτική σε μικροχτυπήματα, σκόνες και νερά. Γιατί τα πράγματα είναι όπως οι μπαταρίες που λέγαμε κάποτε, ποια είναι η σωστή χρήση της, πόσο να φορτίζουμε, γιατί και πάει λέγοντας... τελικά κάθε γενιά και καλύτερη, όπως και να την φορτίζουμε σήμερον ημέρα, θα έχουμε σχεδόν την ίδια απόδοση και την ίδια σχεδόν μακροχρόνια διάρκεια ζωής της, δεν σημένει αυτό βέβαια οτι δεν την προσέχουμε όπως μπορούμε, αλλά όλα τα πράγματα κάποτε φτάνουν στο τέρμα τους, με το να δένεσαι με ένα μηχάνημα κάνεις κακό στην ψυχολογία σου, με τη σχεδόν προσεκτική του χρήση κάνεις καλό στην τσέπη σου, αλλά κακά τα ψέματα, πόσα χρόνια είσαι διατεθημένος να κρατήσεις ένα τέτοιο μηχάνημα ; 2 χρόνια, 3 χρόνια ? τόσο θα παει, μετά θα αλλάξεις αλλιώς θα συμβιβαστείς μαζί του.... χωρίς ψυχολογικές διαταραχές βέβαια!

Αυτά!!!

• Like 1
Δημοσ.

Εχω στη κατοχη μου το MBP 15 (late 2015) και παρηγγειλα το 13αρι 2016 μετα απο αρκετη σκεψη, ψαξιμο και το κυριοτερο συγκριση διπλα διπλα το 2015 με το 2016 μοντελο (touch). Ο λογος ειναι οτι ηθελα αποκλειστικα φορητοτητα οποτε πηγαινα καρφωτος για 13αρι.

Οταν τα ειδα διπλα διπλα η διαφορα ειναι αρκετα συγκρισιμη που δεν αφηνει περιθωρια αμφιβολιας.

Αναφερθηκε το θεμα οθονης, σκληρου, gpu.

Θα εστιασω σε 3 σημεια που μου εκαναν εντυπωση και τα καταλαβαινεις μονο οταν πιασεις στα χερια σου το μηχανημα.

Καταρχας το θεμα βαρους. Εντελως διαφορετικη αισθηση. Παροτι δεν ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα σε γραμμαρια (1,37 vs 1,58) εντουτοις η αισθηση οταν σηκωνεις το 2015 και μετα πας στο 2016 ειναι τετοια που δε μπορει να μεινεις απαθης. Οπως επισης και αυτη η μικρη εστω μειωση διαστασεων δινει το κατι παραπανω στο θεμα φορητοτα.

Επισης υπαρχει τεραστια διαφορα στα ηχεια (δεν αναφερθηκε) που ακομη και ενα αδαές αφτι σαν το δικο μου καταλαβαινει αμεσως το πιο δυνατο καθαρο και κρυσταλλινο 2016

Το touchpad εχει βελτιωθει κατα πολυ με καλυτερη αισθηση και αποκριση. Περιεργως το τελειο εγινε τελειοτερο. Οσο για το keyboard παροτι ειναι υποκειμενικο οφειλω να ομολογησω πως ειναι ενα βημα μπροστα για τα δικα μου γουστα.

• Like 1
Δημοσ.

Όσον αφορά τη διάρκεια της μπαταρίας πως συγκρίνονται τα δύο μοντέλα; 

Ακούγονται παράπονα για μειωμένη διάρκεια μπαταρίας στο νέο (χωρίς touchbar) μοντέλο;

Δημοσ.

Εχω στη κατοχη μου το MBP 15 (late 2015) και παρηγγειλα το 13αρι 2016 μετα απο αρκετη σκεψη, ψαξιμο και το κυριοτερο συγκριση διπλα διπλα το 2015 με το 2016 μοντελο (touch). Ο λογος ειναι οτι ηθελα αποκλειστικα φορητοτητα οποτε πηγαινα καρφωτος για 13αρι.

Οταν τα ειδα διπλα διπλα η διαφορα ειναι αρκετα συγκρισιμη που δεν αφηνει περιθωρια αμφιβολιας.

Αναφερθηκε το θεμα οθονης, σκληρου, gpu.

Θα εστιασω σε 3 σημεια που μου εκαναν εντυπωση και τα καταλαβαινεις μονο οταν πιασεις στα χερια σου το μηχανημα.

Καταρχας το θεμα βαρους. Εντελως διαφορετικη αισθηση. Παροτι δεν ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα σε γραμμαρια (1,37 vs 1,58) εντουτοις η αισθηση οταν σηκωνεις το 2015 και μετα πας στο 2016 ειναι τετοια που δε μπορει να μεινεις απαθης. Οπως επισης και αυτη η μικρη εστω μειωση διαστασεων δινει το κατι παραπανω στο θεμα φορητοτα.

Επισης υπαρχει τεραστια διαφορα στα ηχεια (δεν αναφερθηκε) που ακομη και ενα αδαές αφτι σαν το δικο μου καταλαβαινει αμεσως το πιο δυνατο καθαρο και κρυσταλλινο 2016

Το touchpad εχει βελτιωθει κατα πολυ με καλυτερη αισθηση και αποκριση. Περιεργως το τελειο εγινε τελειοτερο. Οσο για το keyboard παροτι ειναι υποκειμενικο οφειλω να ομολογησω πως ειναι ενα βημα μπροστα για τα δικα μου γουστα.

Ναι πραγματικά τα ηχεία τα σπάνε!!! Καλορίζικο φίλε μου!

Όσον αφορά τη διάρκεια της μπαταρίας πως συγκρίνονται τα δύο μοντέλα; 

Ακούγονται παράπονα για μειωμένη διάρκεια μπαταρίας στο νέο (χωρίς touchbar) μοντέλο;

Εμενα το δικο μου βγάζει 4 ώρες και μένει 67% μπαταρία οπότε το 9ωρο το έχω σίγουρα (ακούγωντας μουσική, βλεπωντας ταινία, λίγο surfing) με φωτηνότητα σχεδον 7/10. Τώρα όσον αφορά αυτά που ακούγοντε για την αυτονομία δεν ξέρω γιατί με το που το άνοιξα από το κουτί πήρε ενημέρωση, αν με την χρήση μου βγάζει 8-9 ώρες και υποθετικά μιλώντας ότι το πρόβλημα υπάρχει ακόμα και δεν έχει φτιαχτεί, τότε στην επόμενη ενημερώση εγώ θα βγάζω περίπου 11 με 14 ώρες μπαταρία (που δεν πιστεύω αλλά και πάλι υπάρχει η πιθανότητα)!

Δημοσ.

(εγώ πότε θα πάρω MacBook??)

((κατά το "εγώ πότε θα γίνω μάνα??"))

:confused: :confused: :confused:

Ελπίζω το συντομότερο δυνατόν με το καλό....!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...