Προς το περιεχόμενο

Αγορά 2017, ποιό να πάρω ? Apple Macbook 12" vs Apple Macbook Pro 13.3" vs Apple Macbook Pro 13.3" with Touchbar...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στην κοινότητα, παλαιότερα είχα στην κατοχή μου ένα Macbook Pro 2015 13.3" (βασικό μοντέλο) το οποίο και κράτησα για 6 περίπου μήνες, μετά άλλαξα και τώρα έφτασε η ώρα της κρίσης...!

Πρόβλημα..: Αυτήν την στιγμή έχω στην διάθεσή μου 1250€ και σχεδόν κάθε μήνα αυξάνεται λίγο λίγο το ποσό, σκέφτομαι να το πάρω για λόγους δουλειάς - διασκέδασης , παρακάτω αναφέρω μερικές από τις χρήσεις που θα υποστεί:

- WebDesign

- Junior Level Programming (η εκτέλεση / compile θα γίνεται σε άλλο μηχάνημα)

- Σύνθεση Video / Μουσικής (από το Drone που θα πάρουμε αργότερα & την action camera) για βιντεάκια στο YouTube

- Πλοήγηση στο Internet

- Ταινία / Μουσική σε κανά ταξιδάκι

- Άντε και καμιά επεξεργασία εικόνας

- Microsoft Office 365 (για παρουσιάσεις, καταγραφές, σημειώσεις).

- (προς το παρόν δεν μου έρχεται κάτι άλλο, αλλά φαντάζομαι καταλάβατε τι θα παίξει).

Μιας και όπως όλοι μας δεν έχουμε να δίνουμε τα χρήματα αβέρτα και κοιτάμε να κρατήσουμε την όποια διαφορά μπορεί να προκύψει, είμαι ανάμεσα στα (3) αυτά μοντέλα:

-Apple Macbook 12" 2016 (που δεν μου γεμίζει το μάτι για κάποιο λόγο)

-Apple Macbook Pro 13" 2016 (που καλό είναι αλλά πάντα θες το κάτι παραπάνω αλλά δεν φτάνουν τα ρημάδια)

-Apple Macbook Pro 13" 2016 w/ TouchBar (που έχει επιπλέον θύρες USB, και δίνει το κάτι μοναδικό αλλά θα πρέπει να περιμένω αρκετό καιρό για το ποσό των 2000€ συν οτι δεν ξέρω αν αξίζει τόσα παραπάνω χρήματα για την χρήση που θα κάνω).

***Η αγορά θα γίνει από Skroutzομάγαζο γιατί δεν φτάνουν για να πάρεις Ελληνικό, οπότε οι τιμές κυμαίνονται ως εξής την δεδομένη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο: 

-Apple Macbook 12" 1.1GHz (Core M3/8GB/256GB Flash Storage) (2016) = 1345€

-Apple Macbook Pro 13" 2.0GHz (i5/8GB/256GB) (2016) = 1469€

-Apple Macbook Pro 13" 2.9GHz (i5/8GB/256GB) with Touch Bar (2016) = 1951€

Με την εγγύηση της Apple δεν ξέρω πως πάει αλλά φαντάζομαι περιορίζομαι στους 12μήνες. Εσείς σε ποια έκδοση θα πηγαίνατε και γιατί ? Δεδομένης της κατάστασης, όσα λιγότερα τόσο το καλύτερο από άποψη χρηματοοικονομικού θέματος. Το μηχάνημα θα πρέπει να βγάλει τα 3-4 χρόνια σίγουρα μέχρι να παω στο επόμενο μοντέλο. Το μηχάνημα θα τρέχει σε Bootcamp (Windows 10) σε 45GB Partition μόνο για 2 προγραμματάκια που μου είναι βασικά και χρειάζομαι που και που.

Ποια είναι η αποψή σας και ποια η αιτιολογία στην επιλογή σας ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

συγγνώμη αλλά όπως το καταλαβαίνω είναι

διαθέσιμο ποσό 1250+'λίγο λίγο' * (χ μήνες) , όπου 'λίγο λίγο'=100 (?), κάθε μήνα

το 12αρι το ξεχνάς

μένουν τα 2 13αρια

εκ των δυο το ενα θέλει τουλάχιστον ενα 6μηνο ακόμα 

ήδη θα κάνεις ενα βήμα πάνω από το υπάρχων budget σου και εσύ σκέφτεσαι να κάνεις 2 βήματα πάνω

θεωρητικά η απάντηση που ψάχνεις είναι το entry level 13αρι

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, εγώ αυτό που ρωτώ είναι ότι αξίζει να περιμένω ένα 6μηνο για το αναβαθμισμενο μοντέλο η πάμε στο βασικό απευθείας ?

Δημοσ.

Κοίτα προσωπικά απότι βλέπω κυρίως για τη touch bar ανεβαίνει πολύ η τιμή

το θεωρώ gimmicky, οκ καποια πραγματα ΜΠΟΡΕΙ να τα εξυπηρετεί αλλά και πάλι

ναι έχει και κάποια χαρακτηριστικά πάνω αλλά δε δικαιολογεί την τόσο αυξημένη τιμή

ιδίως στη περίπτωση σου, που το 1 στα 7 που θελεις να κανεις είναι να αξιοποιείς λίγο τον επεξεργαστή δε δικαιολογεί την αγορά ακριβότερου μοντέλου

στη τελική, αν αλλάξεις γνώμη στη πορεία το πουλάς και παίρνεις το άλλο (δε νομίζω να χρειαστεί όμως)

σε κάνα εξάμηνο θα βγει ανακοίνωση για νέα σειρά σε άλλους 2 μηνες

θα φτάσει οκτώβρης να περιμένεις τα νέα μοντέλα τα οποία θα αποστέλονται σε ενα μήνα και καλό 2018

επίσης μη ξεχνάς το κόστος για αντάπτορες

13αρι απλό εν τέλει

Δημοσ.

Κοίτα προσωπικά απότι βλέπω κυρίως για τη touch bar ανεβαίνει πολύ η τιμή

το θεωρώ gimmicky, οκ καποια πραγματα ΜΠΟΡΕΙ να τα εξυπηρετεί αλλά και πάλι

ναι έχει και κάποια χαρακτηριστικά πάνω αλλά δε δικαιολογεί την τόσο αυξημένη τιμή

ιδίως στη περίπτωση σου, που το 1 στα 7 που θελεις να κανεις είναι να αξιοποιείς λίγο τον επεξεργαστή δε δικαιολογεί την αγορά ακριβότερου μοντέλου

στη τελική, αν αλλάξεις γνώμη στη πορεία το πουλάς και παίρνεις το άλλο (δε νομίζω να χρειαστεί όμως)

σε κάνα εξάμηνο θα βγει ανακοίνωση για νέα σειρά σε άλλους 2 μηνες

θα φτάσει οκτώβρης να περιμένεις τα νέα μοντέλα τα οποία θα αποστέλονται σε ενα μήνα και καλό 2018

επίσης μη ξεχνάς το κόστος για αντάπτορες

13αρι απλό εν τέλει

Πραγματικά ευχαριστώ για τον χρόνο και τις απαντήσεις σου, έχεις πολύ δίκιο σε όλα μιας και πότε δεν το σκέφτηκα έτσι!

Δημοσ.

Άποψη μου πάρε ενα MacBook Pro Retina 13" 2015.

Δεν ξέρω αν αξίζει πλέον να παω σε παλαιότερη γενιά όταν κοστίζει το ίδιο με του 2016, ναι μεν θύρες κομπλέ αλλά και μικρότερο SSD.

και για μενα 13αρι απλο, ή μοντελο 15 13αρι η 15αρι

Για το 13άρι ναι αλλα..... ^^ τώρα για 15άρι τόσα δεν υπάρχουν... :) 

το 13αρι του 2015 απλα τα σπαει ..

Το γνωρίζω γιατί το είχα, αλλά όπως γράφω πιο πάνω δεν ξέρω αν αξίζει!

BTW σας ευχαριστώ και για τις απαντήσεις σας! :)

Δημοσ.

Δεν εχει ιδιαιτερο νοημα να πας στο μοντελο 2015, εκτος αν δεν την παλευεις με τους ανταπτορες που απαιτει το μοντελο 2016.

Κατα τα αλλα το μοντελο 2016 εχει καλυτερη και φωτεινοτερη οθονη, ειναι λεπτοτερο, ελαφρυτερο, πιο γρηγορο ssd, καλυτερη μεταπωλητικη αξια.

Το λογικο ειναι να πας στο macbook pro 2016 χωρις touchbar. Το μοντελο με την touchbar δεν προσφερει κατι ιδιαιτερο(η touchbar ειναι πιο πολυ gimmick για αρκετους) , ενω εχει και χαμηλτοερη αυτονομια.

• Like 1
Δημοσ.

Πλέον δε συμφέρουν τα μοντέλα του 2015, απότι είδα τη διακύμανση τιμών, την πρώτη/ες βδομάδα/ες συνέφερε πιστεύω να τα πάρεις, πλέον όχι

Δημοσ.

@haHa: Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και τα point τα οποία προσφέρεις, άρα πάμε για το απλό μοντέλο και λογικά αύριο μεθαύριο προχωράμε σε παραγγελία (btw το gimmick τι είναι?).

@KiriosD: Αυτό κοιτούσα και εγώ μετα την αναφορά των παιδιών, όντως η τιμή για κάποιο λόγο ξέφυγε.. για τις αγγελίες εδώ δεν το συζητώ φυσικά.

Δημοσ.

@haHa: Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και τα point τα οποία προσφέρεις, άρα πάμε για το απλό μοντέλο και λογικά αύριο μεθαύριο προχωράμε σε παραγγελία (btw το gimmick τι είναι?).

https://en.wikipedia.org/wiki/Gimmick

Χοντρικα: κατι που φαινεται εντυπωσιακο χωρις απαραιτητα να προσφερει κατι ιδιαιτερο χρησιμο.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους σας, σήμερα το μεσημέρι έκανα την παραγγελία για το βασικό μοντέλο Apple Macbook Pro 13" 2016 χωρίς την touchbar, μου είπαν οτι αύριο παραλαμβάνω! Μόλις παραλάβω θα ανεβάσω φωτογραφίες και την "κριτική μου". Για το θέμα εγγύησης ρώτησα την Apple και πήρα ως απάντηση:

Ανεξάρτητα την προέλευση του μηχανήματος (είτε US/ είτε EU/ είτε από αλλού), εφόσον αγοράστηκε από Ελληνικό κατάστημα θα ισχύουν τα 2 χρόνια κανονικά!  :-D  (Οπότε πήρα το US model με το QWERTY layout) σε Space Gray!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ όλους σας, σήμερα το μεσημέρι έκανα την παραγγελία για το βασικό μοντέλο Apple Macbook Pro 13" 2016 χωρίς την touchbar, μου είπαν οτι αύριο παραλαμβάνω! Μόλις παραλάβω θα ανεβάσω φωτογραφίες και την "κριτική μου". Για το θέμα εγγύησης ρώτησα την Apple και πήρα ως απάντηση:

Ανεξάρτητα την προέλευση του μηχανήματος (είτε US/ είτε EU/ είτε από αλλού), εφόσον αγοράστηκε από Ελληνικό κατάστημα θα ισχύουν τα 2 χρόνια κανονικά!  :-D  (Οπότε πήρα το US model με το QWERTY layout) σε Space Gray!

Kαλοριζικο και εξαιρετικα νεα που η apple λεει οτι θα καλυψει και τον 2ο χρονο!

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...