Προς το περιεχόμενο

"Failed to start X server" στο linux mint.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά την εγκατάσταση νέου kernel κατά την επανεκίνηση μου έβγαλε το παραπάνω μήνυμα.

Δοκίμασα διάφορα που βρήκα στο ιντερνετ μήπως και ξεκολήσει αλλά τίποτα.

Προσπάθησα να αντιγράψω τα αρχεία μου σε έναν άλλο σκληρό δίσκο για να τον κάνω φορματ αλλά

πολλά αρχεία μου έχουν ένα μικρό X  στο εικονίδιο τους(μπήκα στο σκληρό δίσκο με livecd) και δεν μπορώ να τα αντίγραψω.

Γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να ξεκλειδώσω αυτά τα αρχεία μου και να τα αντιγραψω?

Δημοσ.

Είναι onboard ASUS H 110M-A. Στο παράθυρο που ανοίγει για τις ενημερώσεις πατώντας το view  έχει διάφορους kernel. Μάλλον κάτι έγινε και δεν έκατσαν καλά. Τουλάχιστον αν δεν λειτουργήσει έστω και σε safe mode να μπορέσω να πάρω τα αρχεία. Ενώ τα βλέπω δεν μπορώ να τα κάνω αντιγραφή ούτε να τα ανοίξω.

Δημοσ.

Στην εκκινηση, εκει που δειχνει τον grub, επελεξε advanced options και απο εκει μεσα τον προηγουμενο πυρηνα απο τον τελευταιο. Πχ αν ο τελευταιος, αυτος που φαινεται πανω πανω ειναι ο 4.4.20 (σκετος και recovery mode απο κατω) και πιο κατω 4.4.10 (σκετος και recovery mode απο κατω), εσυ επιλεγεις τον σκετο 4.4.10 και βλεπεις αν εκκινει εκει.

Αν εκκινει, μπαινεις εκει και κανεις απεγκατασταση του 4.4.20 για να μην μπαινει απο μονο του εκει, μιας και δεν εκκινει με αυτον. Αν δεν εκκινει ουτε εκει, το προβλημα σου δεν ειναι στον πυρηνα.

Αν δεν βλεπεις το μενου του grub, πατας esc οταν σου λεει κατω κατω. Τελος, το recovery mode δεν ειναι το ιδιο με το safe mode των windows.

Δημοσ.

Τα δοκίμασα αλλά δεν έγινε τίποτα. Με πετουσε σε γραμμή εντολών που ζητούσε username και Password και απο εκεί δεν ήξερα τι να κάνω.

Έβγαλα τον σκληρό δίσκο και με τη βοήθεια του προγραμματος Ext2explore απο windows μπορεσα και τράβηξα τα αρχεία μου.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...