Προς το περιεχόμενο

Συντηρηση πετρελαιοκινητου... προσεχω για να εχω!

InsertCoinToJoi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα φιλοι μου,
Πριν ξεκινησω την ερωτηση που θελω να κανω ειναι να πω οτι εχω ενα Citroen C3 πετρελαιο πρωτης γεννιας 2005 sensodrive (αυτοματο στο περιπου για οσους δεν ξερουν) exclusive 1.4 hdi

Επειδη το αμαξι ειναι εισαγωγης και δεν γνωριζω τι περιποιηση ειχε και το εχω 2μιση χρονακια και οικονομικα δεν υπαρχουν για κατι καλυτερο ειπα να το εχω οσο πιο καλοσυντηρημενο γίνεται. Ελα μου ντε που δεν ξερω πολλα απο αυτοκινητα και τωρα μαθενω οτι μπορω απο εδω....

Θελω να με βοηθησετε να κανω μια λιστα τι θα ηταν καλο να "φρεσκαριστει" σε ενα αυτοκινητο για να το προσεχουμε καλυτερα στην συντηρηση του... κανω μια αρχη και βοηθηστε να συμπληρωοσυμε την λιστα για να την εχω παντα διπλα μου μολις πεφτουν χρηματα για να εχω το μικρο μου στην καλυτερη δυνατη κατασταση

1 ) Σετ ιμαντες (το εχω κανει)
2 ) Ελαστικα
3 ) Δισκο - πλατο - ρουλεμαν (το εχω κανει)
5 ) Λαδια (το εχω κανει με Castrol και οχι με αυτα τα Yacco που θα ηθελα)
6 ) Φιλτρο καμπινας (το εχω κανει)
7 ) Φιλτρο αέρος (το εχω κανει)
8 ) Φιλτρο καυσίμου (το εχω κανει)
9 ) Δισκόφρενα - τακακια
10 ) Υγρα φρένων ( τι να παρω? )
11 ) Παραφλου (τι να παρω? )
12 ) Καθαριστικο καυσιμου - αντιμυκητιακο ( τι να παρω? )

για πειτε παιδια για το καλο του αυτοκινητου τι αλλο να κανω? πρεπει να καθαρισω κατι στον μαστορα που μου διαφευγει απο τις καυσεις?
κατι αλλο που πρεπει να αλλαξω? Θα χαρω να με βοηθησετε να εχω προσεγμενο το αυτοκινητακι μου.
Μπορει να μην εχει την αξια αλλων αυτοκινητων εδω στο φορουμ αλλα... ειναι αυτο που μου κανει την ζωη πιο ευκολη

Σας ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα φιλοι μου,

Πριν ξεκινησω την ερωτηση που θελω να κανω ειναι να πω οτι εχω ενα Citroen C3 πετρελαιο πρωτης γεννιας 2005 sensodrive (αυτοματο στο περιπου για οσους δεν ξερουν) exclusive 1.4 hdi

Επειδη το αμαξι ειναι εισαγωγης και δεν γνωριζω τι περιποιηση ειχε και το εχω 2μιση χρονακια και οικονομικα δεν υπαρχουν για κατι καλυτερο ειπα να το εχω οσο πιο καλοσυντηρημενο γίνεται. Ελα μου ντε που δεν ξερω πολλα απο αυτοκινητα και τωρα μαθενω οτι μπορω απο εδω....

Θελω να με βοηθησετε να κανω μια λιστα τι θα ηταν καλο να "φρεσκαριστει" σε ενα αυτοκινητο για να το προσεχουμε καλυτερα στην συντηρηση του... κανω μια αρχη και βοηθηστε να συμπληρωοσυμε την λιστα για να την εχω παντα διπλα μου μολις πεφτουν χρηματα για να εχω το μικρο μου στην καλυτερη δυνατη κατασταση

1 ) Σετ ιμαντες (το εχω κανει)

2 ) Ελαστικα

3 ) Δισκο - πλατο - ρουλεμαν (το εχω κανει)

5 ) Λαδια (το εχω κανει με Castrol και οχι με αυτα τα Yacco που θα ηθελα)

6 ) Φιλτρο καμπινας (το εχω κανει)

7 ) Φιλτρο αέρος (το εχω κανει)

8 ) Φιλτρο καυσίμου (το εχω κανει)

9 ) Δισκόφρενα - τακακια

10 ) Υγρα φρένων ( τι να παρω? )

11 ) Παραφλου (τι να παρω? )

12 ) Καθαριστικο καυσιμου - αντιμυκητιακο ( τι να παρω? )

για πειτε παιδια για το καλο του αυτοκινητου τι αλλο να κανω? πρεπει να καθαρισω κατι στον μαστορα που μου διαφευγει απο τις καυσεις?

κατι αλλο που πρεπει να αλλαξω? Θα χαρω να με βοηθησετε να εχω προσεγμενο το αυτοκινητακι μου.

Μπορει να μην εχει την αξια αλλων αυτοκινητων εδω στο φορουμ αλλα... ειναι αυτο που μου κανει την ζωη πιο ευκολη

Σας ευχαριστω[/quote

Αμα εισαι βορεια ελλαδα κοιταξε για αντιπαγωτικο πετρελαιου.Ο πατερας μου εχει πετρελαιο και εχει νομιζω τετοιο μπουκαλι.

Αν βάζεις vpower ουτε αντιπαγωτικο θες ουτε αντιμουχλικο. Της συζύγου το ντιζελ με τα κρύα στο -10 έπαιρνε μπροστά με τη μια και χωρίς κανένα ζορι.

• Like 1

Το προγραμμα συντηρησης συνηθως αναφερεται στο βιβλιαρακι συντηρησης ,και οχι στο μανιουλ του αυτοκινητο. Σε αυτο αναφερει μονο για τα συνιστωμενα λιπαντικα ελαστικα κ.α και οχι για τα διαστηματα και το ειδος των εργασιών.

Αν δεν σουν εχουν δωσει βιβλιο συντηρησης το πιθανοτερο ειναι γιατι το "εξαφανησαν" για να μην φαινονται τα διαστηματα που εκανε σερβις και τα πραγματικα χιλιομετρα καθως πολιτικη των μαντρων ειναι να τα γυριζουν τα κοντερ απο καμμιά 100.000. Συνηθίζουν να εμφανιζουν τα αυτοκινητα να εχουν κανει απο 10-15000χλμ ανα ετος κυκλοφοριας.

Θα μπορουσες να απευνθεις σε καμμια αντιπροσωπια να αγορασεις ενα, πιθανον να εχουν καθως καποια στιγμη γεμιζουν και θελουν αντικατασταση.

Vpower diesel ή EKO Avio.

Παρόλο που έχουν τα απαραίτητα πρόσθετα, κάθε 2-3 γεμίσματα (πάντα θα γεμίζεις σε ένα πρατήριο, κατα προτίμηση το ίδιο) βάζε ένα πρόσθετο καθαριστικό συστήματος καυσίμου.

Αλλαγές λαδιών καθε 10Κ (αν και είναι υπερβολικό λόγω παλαιάς γενιάς κινητήρα).

Γενικά, αν δε σου παρουσιάσει θέμα, μην βγάλεις αντλία και μπεκ. Αν και για τα χλμ του (που θα χει ΠΟΛΛΑ εφόσον ειναι εξωτερικου) θα ήταν καλό να βγάλεις τα μπεκ, για έναν έλεγχο. (50ε συνήθως)

Ποσο το πηρες? Εχουμε ακροβως το ιδιο. Και γω απο ιταλια το πηρα. Εκανες το μεγαλο σερβις,οποτε μη πετας αλλα λεφτα σε παλιο αμαξι. Θες αναβαθμιση στο firmware του ecu του εγκεφαλου δλδ,του κιβωτιου. Μονο στη citroen γινεται αυτο. Καντο διοτι καποια στιγμη θα σου βγαζει στιγμιαια βεβαια,μια ενδειξη στο ταμπλο ενα σημα νιφαδας χιονιου και δν θα περνει την ταχυτητα. Τα βγαζει κατι τετοια. Οχι συχνα βεβαια. Κανα 10-20 ευρω θα σ παρουν. Τα του κινητηρα κ σασμαν αμα κανεις,τα αλλα χεστα. Τακακια μονο αν δν εχεις καλα φρενα,αλλιως αστα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...