Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σίγουρα αξίζει να πας σε i5 γτ από ότι βλέπω σε βίντεο έχουν μια διαφορά κοντά στα 20 fps σε σχέση με τον pentium. Αν πάντα σε παίρνει οικονομικα. Αν πάλι όχι πιστεύω και με τον pentium μια χαρά θα παίζεις το ότιδηποτε απλά δεν ξέρω για πόσο. Πιθανόν να πάρω και εγώ ένα pentium λόγω οικονομικών. Πιστεύω να με βγάλει άσπροπρωσοπο. Αργότερα βλέπουμε για αναβάθμιση. Νομίζω αξίζει για 62 ευρώ αυτήν την στιγμή.

Εχει και μια διαφορα τιμης χ3

• Απαντ. 185
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Λογω πλατφορμας και ΜΟΝΟ θα διαλεγα τον i3 6100 για παιχνιδια. Εαν δεν μου κανει καποια στιγμη παω σε i5, σε παλια πλατφορμα am3+ να παω που? Επισης να παιζεις παιχνιδια και να τρεχεις εφαρμογες στο background δεν ειναι οτι σοφοτερο, εδω φαινεται η αξια των i7.

Πλέον όχι i3, όταν έχεις το 95% της απόδοσης με τον 4560 στην μισή τιμή. ;)

• Like 6
Δημοσ.

Για να τελειώσει το πανηγύρι.

Εμένα προσωπικά δε με ενδιαφέρει τι θα πάρει ο καθένας, ίσα ίσα που μερικές προτάσεις βοηθάνε άλλους αργότερα να πάρουν κάτι καινούργιο φτηνότερα από τις αγγελίες.

Το ίδιο είχε γίνει και με την φούσκα του 3258. Από τις 100-200 προτάσεις ή μισές και πάνω είχαν βγει αγγελίες 45-50€.

Τους πήραν αυτοί που πραγματικά τους έκανε δουλειά και ήταν όλοι ευτυχισμένοι (καλά εκτός τον αρχικών αγοραστών που πλήρωσαν τον φανμποισμο κάποιων).

Πάμε τώρα στο άλλο άκρο, ΟΧΙ δεν προτείνω ΑΜ3 για αγορά τώρα, όπως φυσικά πλέον δεν προτείνω ούτε Intel μιας και φτάσαμε μία ανάσα από την έλευση των Zen.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η μπλε θυμήθηκε να δώσει HT σε Pentium ή να βλέπουμε ανακοίνωση για ΗΤ σε i5.

Καραμέλες άλλου τύπου περί θερμοκρασιών κτλπ είναι απλά αστείες τυχόν απορίες μπορούν να λυθούν από τους κατόχους που έκαναν delid για να σωθούν.

Το τελευταίο 4C/8T που είχα ήταν 4790Κ ο οποίος μπροστά του ο 8350 που είχα παλαιότερα ήταν παράδεισος.

Για κόστος μητρικής κτλπ δεν το αγγίζω το θέμα, ούτε για φάσεις κτλπ. Μπορεί όποιος θέλει να δει στο προφίλ μου τι έχω δώσει από Intel και τι από AMD.

Η μητρική με τις περισσότερες φάσεις και φουρφουρια μέχρι και στο ποπό ήταν η Rampage III (24 φάσεις εάν θυμάμαι καλά) και είχε και μαμά cooler για το chipset εάν ήθελε κάποιος ( που το ήθελε αναγκαστικά αν ήθελες να μην σου μείνει στα χέρια).

Αυτός είναι ο λόγος που απαντάω γενικά σε αερολογιες, είχα αρκετό hardware και από τις δύο εταιρείες με την μπλε παραπάνω και να έχω δώσει ένα σκασμό λεφτά, το VFM το είχε πάντα η AMD όμως όπως και αν το δω.

Δυστυχώς πολλοί κάνοντας μία επένδυση βαπτίζουν την επιλογή τους ως VFM το οποίο για εμένα εκτός του ότι δεν είναι σωστό είναι και κάπως αρρωστημένο θα μου επιτραπεί η έκφραση.

Ειδικά τα τελευταία 2; χρόνια δεν έχω στην κατοχή μου μηχάνημα της AMD (πέραν του μικρού Htpc) αλλά ποτέ δεν γύρισα να πω Φούρνοι θερμάστρες κτλπ.

Ναι σε κάποια παιχνίδια είναι κάτω σε άλλα είναι μαζί και γενικά κάπως έτσι πάει το παραμύθι, στα περισσότερα benchmark ναι είναι πίσω (για διάφορους λόγους όποιος θέλει το ψάχνει) αλλά ακόμη και για Sabertooth + 8350 είχα δώσει τα μισά σχεδόν χρήματα από ότι είχα δώσει για Hero + 4770

• Like 2
Δημοσ.

Το ίδιο είχε γίνει και με την φούσκα του 3258. Από τις 100-200 προτάσεις ή μισές και πάνω είχαν βγει αγγελίες 45-50€.

Τους πήραν αυτοί που πραγματικά τους έκανε δουλειά και ήταν όλοι ευτυχισμένοι (καλά εκτός τον αρχικών αγοραστών που πλήρωσαν τον φανμποισμο κάποιων).

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η μπλε θυμήθηκε να δώσει HT σε Pentium ή να βλέπουμε ανακοίνωση για ΗΤ σε i5.

60-70 ευρώ έκανε καινουργιος τι έγινε αν το έδινες 50 μεταχειρισμένο?Έχανες ένα 10ρικο βαριά 20ρικο μέχρι να έχεις χρήματα για i5.

Για μένα λοιπόν καθόλου φούσκα δεν ήταν.Απλά απευθυνόταν σε συγκεκριμένο κοινό.Όποιος ήξερε τι έπαιρνε ήταν ευχαριστημένος,όποιος πίστευε ότι g3258=i5  απλά δεν έβγαινε ούτε στα μαθηματικά

Τυχαίο φυσικά και δεν είναι και ίσως κάνει πολλά ακόμη η ιντελ προκειμένου να μην χάσει μερίδιο αγοράς,αλλά αυτή την στιγμή αντικειμενικά ο g4560 είναι vfm.Αν σε ένα μήνα ο ryzen θα είναι (περισσότερο) vfm ναι μπορεί δεν το γνωρίζω αν και φαίνεται να είναι.

• Like 1
Δημοσ.

75-80€ έκανε την περίοδο που ήταν δημοφιλής τιμή φτηνοτερος Σκρουτζ (χωρίς λοιπά έξοδα) και εάν θεωρείς λίγα τα 20-25€ στα 75-80 μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς ;)

Άλλο είναι 20 στα 300 και άλλο 20 στα 100.

Δεν είπα ότι αυτή την στιγμή ο 4560 δεν είναι VFM αλλά δεν ξεχνάω ότι πριν 15; μέρες ίσως και λιγότερο οι ίδιοι έλεγαν VFM τον 7350 στα 200€ :o

Χόρτασα να βλέπω διαγράμματα και να διαβάζω πόσο καλός ή καλύτερος είναι ακόμη και από 6600Κ.

Πριν αυτού είχαμε και τον 6100 κτλπ.

Αυτές οι προτάσεις δεν ξεχνιούνται όχι μόνο γιατί χρηματικά αυτό που έπαιρνες δεν άξιζε αλλά γιατί τα επιχειρήματα "θερμάστρα" "καλοριφέρ" και άλλα αστεία να διαβάζω σε τεχνολογικό φόρουμ έδιναν και έπαιρναν.

Η τιμή του 4560 είναι αυτή που θα έπρεπε να έχουμε καιρό τώρα, αλλά εμείς εδώ κάνουμε σαν τους ιθαγενείς με τα καθρεφτάκια, βάζουμε το μπλέ ή κόκκινο κασκόλ και βγαίνουμε να φωνάξουμε λες και την άλλη μέρα θα ανεβάσουμε τις μετοχές μας.

Από καταναλωτές γινόμαστε οπαδοί!!!!

• Like 2
Δημοσ.

60-70 ευρώ έκανε καινουργιος τι έγινε αν το έδινες 50 μεταχειρισμένο?Έχανες ένα 10ρικο βαριά 20ρικο μέχρι να έχεις χρήματα για i5.

Για μένα λοιπόν καθόλου φούσκα δεν ήταν.Απλά απευθυνόταν σε συγκεκριμένο κοινό.Όποιος ήξερε τι έπαιρνε ήταν ευχαριστημένος,όποιος πίστευε ότι g3258=i5  απλά δεν έβγαινε ούτε στα μαθηματικά

Τυχαίο φυσικά και δεν είναι και ίσως κάνει πολλά ακόμη η ιντελ προκειμένου να μην χάσει μερίδιο αγοράς,αλλά αυτή την στιγμή αντικειμενικά ο g4560 είναι vfm.Αν σε ένα μήνα ο ryzen θα είναι (περισσότερο) vfm ναι μπορεί δεν το γνωρίζω αν και φαίνεται να είναι.

Απλα με το 3258 ισχυει αυτο που ειπε πιο πανω ο Fallen.. Οι περισσοτεροι δεν ξερανε τι παιρνανε και τους φουσκωναν τα μυαλα κιολας καποιοι "intel for ever"  οτι θα κλοκαρουν και θα εχουν τζαμπα σχεδον δυναμη i5!  Και στην ουσια δινανε κι ενα σκασμο λεφτα για ακριβη μητρικη και υπηρχαν και πολλοι που λογο ημιμαθειας επαιρναν τον 3258 και περιμεναν να κλοκαρουν με mobo των 50 ευρω!

• Like 3
Δημοσ.

75-80€ έκανε την περίοδο που ήταν δημοφιλής τιμή φτηνοτερος Σκρουτζ (χωρίς λοιπά έξοδα) και εάν θεωρείς λίγα τα 20-25€ στα 75-80 μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς ;)

Άλλο είναι 20 στα 300 και άλλο 20 στα 100.

Δεν είπα ότι αυτή την στιγμή ο 4560 δεν είναι VFM αλλά δεν ξεχνάω ότι πριν 15; μέρες ίσως και λιγότερο οι ίδιοι έλεγαν VFM τον 7350 στα 200€ :o

Χόρτασα να βλέπω διαγράμματα και να διαβάζω πόσο καλός ή καλύτερος είναι ακόμη και από 6600Κ.

Πριν αυτού είχαμε και τον 6100 κτλπ.

Αυτές οι προτάσεις δεν ξεχνιούνται όχι μόνο γιατί χρηματικά αυτό που έπαιρνες δεν άξιζε αλλά γιατί τα επιχειρήματα "θερμάστρα" "καλοριφέρ" και άλλα αστεία να διαβάζω σε τεχνολογικό φόρουμ έδιναν και έπαιρναν.

Η τιμή του 4560 είναι αυτή που θα έπρεπε να έχουμε καιρό τώρα, αλλά εμείς εδώ κάνουμε σαν τους ιθαγενείς με τα καθρεφτάκια, βάζουμε το μπλέ ή κόκκινο κασκόλ και βγαίνουμε να φωνάξουμε λες και την άλλη μέρα θα ανεβάσουμε τις μετοχές μας.

Από καταναλωτές γινόμαστε οπαδοί!!!!

Για τον g3258 το έχω αναφέρει εξαρχής ήταν vfm πριν σχεδόν 3 χρόνια και σε τιμή περίπου 60€ άντε λίγο παραπάνω.Δεν αντιλεγω ότι όλα τα υπόλοιπα δεν είναι vfm ούτε ότι τέτοια θα έπρεπε να είναι η τιμή του αλλά όταν βλέπω i3 120€ είναι σαν τον μονόφθαλμο μεταξύ των τυφλών 

Ο g3258 ήταν πολύ τίμιος επεξεργαστής και τότε στις αρχές εμείς που το τσιμπήσαμε φθηνά σωθήκαμε γιατί το '14 έπαιζε αξιοπρεπώς τουλάχιστον το 90% των παιχνιδιών και έκανε 60€ περίπου.

Απλα με το 3258 ισχυει αυτο που ειπε πιο πανω ο Fallen.. Οι περισσοτεροι δεν ξερανε τι παιρνανε και τους φουσκωναν τα μυαλα κιολας καποιοι "intel for ever"  οτι θα κλοκαρουν και θα εχουν τζαμπα σχεδον δυναμη i5!  Και στην ουσια δινανε κι ενα σκασμο λεφτα για ακριβη μητρικη και υπηρχαν και πολλοι που λογο ημιμαθειας επαιρναν τον 3258 και περιμεναν να κλοκαρουν με mobo των 50 ευρω!

Αν δεν ξέρανε καλά να πάθουν γιατί όσα λίγα μαθηματικά και αν ξέρανε,όταν κάνανε την σούμα με ακριβές μητρικές και ψύκτρες και cpu στα 80€ δεν έβλεπαν ότι έβγαινε ακριβότερα?πχ από i3 με h81 μητρική.Αν πάλι θέλουν να κλοκάρουν με μητρική των 50€ είναι το ίδιο σάπιοι με αυτούς που ήθελαν να κλοκάρουν 8πύρηνους 100++ watt σε ανάλογης τιμής μητρικές 

Δημοσ.

Για τον g3258 το έχω αναφέρει εξαρχής ήταν vfm πριν σχεδόν 3 χρόνια και σε τιμή περίπου 60€ άντε λίγο παραπάνω.Δεν αντιλεγω ότι όλα τα υπόλοιπα δεν είναι vfm ούτε ότι τέτοια θα έπρεπε να είναι η τιμή του αλλά όταν βλέπω i3 120€ είναι σαν τον μονόφθαλμο μεταξύ των τυφλών 

Αν δεν ξέρανε καλά να πάθουν γιατί όσα λίγα μαθηματικά και αν ξέρανε,όταν κάνανε την σούμα με ακριβές μητρικές και ψύκτρες και cpu στα 80€ δεν έβλεπαν ότι έβγαινε ακριβότερα?πχ από i3 με h81 μητρική.Αν πάλι θέλουν να κλοκάρουν με μητρική των 50€ είναι το ίδιο σάπιοι με αυτούς που ήθελαν να κλοκάρουν 8πύρηνους 100++ watt σε ανάλογης τιμής μητρικές 

Χωρις να θελω να σου την πω ή να σου χαλασω το ονειρο ας ειμαστε λιγο ακριβεις ειδικα με ποσα μικρα.

6/2014 τιμη Γερμανιας 65€ Ελλαδα 2/15 67€ με μεση τιμη 73€. Κατα τα αλλα οκ. Υποσημειωση... εκεινη την εποχη με κυριολεκτικα +10€ επαιρνες FX6100-FX6300 που ηταν πολυ περισσοτερο future proof.

Αλλα μιας και το IPC μας εφαγε ολους.... ασχετο βεβαια που το ιδιο IPC κρατησε πισω το θεμα gaming, αυτο ειναι αλλη κουβεντα!!

Δημοσ.

τι σχεση εχει  αν καποιος επερνε μητρικη τον 50 ευρω γ να κλοκαρει τον 3258 ....σημασια ειχε οτι η ιντελ τον ειχε ξεκλειδωτο οποτε και μητρικη να ειχες h81 poy leei ο κοσμος μπορουσες να τον κανεις οvoreclock ασχετα με τα αλλα τσιπακια που μπορουσες να τον ανεβάσεις και αλλο ....και ναι γ τα λεφτα του τοτε ηταν καλος τωρα ο πεντιουμ π εχει βγει σκοτώνει γ τα λεφτα του  

Δημοσ.

τι σχεση εχει  αν καποιος επερνε μητρικη τον 50 ευρω γ να κλοκαρει τον 3258 ....σημασια ειχε οτι η ιντελ τον ειχε ξεκλειδωτο οποτε και μητρικη να ειχες h81 poy leei ο κοσμος μπορουσες να τον κανεις οvoreclock ασχετα με τα αλλα τσιπακια που μπορουσες να τον ανεβάσεις και αλλο ....και ναι γ τα λεφτα του τοτε ηταν καλος τωρα ο πεντιουμ π εχει βγει σκοτώνει γ τα λεφτα του  

Προλαβε και σου απαντησε ηδη ο κυρ Fallen απο πανω κι επισης επειδη τιμες και τετοια τα παρακολουθω παρα πολυ , σε πληροφορω οτι ακομα και τωρα οπου υπαρχει, τον εχουν και πιο ακριβα(σχεδον 85 ευρω)  λες και ειναι συλλεκτικος!  Ειπαμε anniversary αλλα οχι να του πληρωσουμε και την κηδεια! :-D

• Like 4
Δημοσ.

Ποσες φορες σου εχουν πει διαφοροι εδω μεσα να μην γραφεις απλα για να γραφεις; 

Πως γινεται απο την μια να ειναι καλος για τα λεφτα του (που ακομη το λεω με +10 ο FX ηταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ all arround chip) και απο την αλλη οταν παμε στην αλλη μερια που ηθελε ενα νεφρο ο 4770Κ να λεμε οτι πληρωνεις παιρνεις κτλπ;

Δυο μετρα δυο σταθμα; 

Θα περιμενω την λογικη να γυρισει απο τον περιπατο της, δεν εχει νοημα να γραφω σε ενα νημα που γραφουν κυριως οπαδοι.

Εδω διαβασα οτι λογικο ειναι αναμεσα στους τυφλους να βασιλευει ο μονοφθαλμος, λογικο αν εχεις αλλεργια με AMD αλλα παραλογο εαν το δεις χωρις οπαδισμους και προσωπικες προτιμησεις, 

Ελα συγνωμη τωρα που ειπα να δω το προφιλ σου (γιατι μου φανηκαν και λιγο περιεργα αυτα που λες) καταλαβα πολλα!!!!

Καλοπουλητο το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ 3258 οπως λες παρεα με την Η81.

Καταλαβες τωρα γιατι μιλαω φιλαρακι; Αντε βαλε τωρα τις σκεψεις σου σε μια ταξη και αν θελεις αφου ειναι τοσο καλο σουπερ γουο κτλπ η κρατησετο ή μην γραφεις αρλουμπες μονο και μονο για να μην "χασεις" την αγγελια  :ph34r:

• Like 3
Δημοσ.

6/2014 τιμη Γερμανιας 65€ Ελλαδα 2/15 67€ με μεση τιμη 73€

Έχω την εντύπωση ότι τον είχα πάρει 60€ από e-shop το 2014 αλλά δεν κόβω το κεφάλι μου

Δημοσ.

Καταρχήν είχα και 8350 και έχω ακόμη ένα σύστημα AMD και προφανώς δεν είμαι fanboy όταν κάνω προτάσεις για νέα συστήματα και το πρώτο που λέω είναι αν μπορούν να περιμένουν τους rizen.

All

Άλλος είναι μου φαίνεται, διότι οποιοδήποτε νοημων μέλος αν δεν είναι fanboy ξέρει ότι αυτή την εποχή το μόνο λογικό είναι Intel.

Άρα η περιμένουν rizen η παίρνουν Intel. Τίποτα άλλο.

Αλλά εσύ εκτός από fanboy είσαι και funboy..

googlαρε g3258 multitasking. Την χρήση που κάνεις εσύ, την κάνει και ένας 3258.

Αν δεν γνωρίζεις που και πως χρησιμοποιούν έναν επεξεργαστή και σε ποιες περιπτώσεις, άλλη φορά να ζητάς βοήθεια από το ινσομνια.. Δεν είναι κακό που δεν ξέρεις που πηγαίνουν τα τέσσερα.

για αυτο στις αγγελιες οτι g3258 και i3 6100 οσοι τους πειραν  τους πουλαγαν μετα απο λιγο καιρο.επιδει ηταν πολυ καλη για παιχνιδια και οτι αλλο τελος παντον κανει ο καθενας.για πες μου εσυ ποσα σετ fx πωλουντε και μετα απο ποσο καιρο τα πουλανε;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...