Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως είναι συνηθισμένο και το σκηνικό να δέχονται πληρωμή με POS αλλά απόδειξη να μην εκδίδεται. Όποτε το νου σας αν θέλετε να μην μας κλέβουν.

Δημοσ.

Όταν πάνε να σου επιβάλλουν τα πάντα με το έτσι θέλω...

Τραπεζικές συναλλαγές παντού.να ξέρουμε τα πάντα όλα ;)

Διαβασαμε το αρθρο ή διαβασες POS και εβγαλες συμπερασμα?

Προστιμο σε οσες επιχειρησεις εχουν pos αλλα δεν εχουν σχετικη πινακιδια. 

Δημοσ.

Αραγε που προχτες πηγα να πληρωσω το νερο και δεν ειχαν μηχανημα POS θα φανε προστιμο η αυτοι θα μεινουν στην απ' εξω?

Μετά τα καταστηματα στο Mall πχ τα σουβλατζιδικα που ουτε αυτα εχουν μεχρι σημερα και με κοιταει η πωλητρια σαν να ειμαι εξωγινος 

Δημοσ.

Ακομα μια πρωτοπορεια Ελληνικη. Εχοντας γυρισει ΟΛΗ την Ευρωπη (λογω εργασιας) δεν εχω δει πουθενα αντιστοιχες πινακιδες (ουτε αλλες πινακιδες).

Ουτε υποχρεωση υπαρχει απο οτι ξερω πουθενα.

Δεν ξερω ποιοι ανωμαλοι εγκεφαλοι καθε μερα σκεφτονται ολα αυτα τα απιθανα πραγματα.

Προστιμα, νομοι, προστιμα, νομοι.

Το μονο που χρειαζεται (και χρειαζοταν) ειναι χαμηλο φπα (ala Αμερικη), και ΑΝ σε πιασουν 1-2 φορες να μην κοβεις αποδειξεις να σε κλεινουν forever συν ενα μεγαλο προστιμο. Η κατι αυστηρο τελος παντων.

ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΣΔΟΕ, ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ. ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΠΡΙΝ.

Ολα τα αλλα ειναι τριχες κατσαρες, να κονομανε οι Τραπεζες και οι γυρω-γυρω.

Δημοσ.

Αραγε που προχτες πηγα να πληρωσω το νερο και δεν ειχαν μηχανημα POS θα φανε προστιμο η αυτοι θα μεινουν στην απ' εξω?

Μετά τα καταστηματα στο Mall πχ τα σουβλατζιδικα που ουτε αυτα εχουν μεχρι σημερα και με κοιταει η πωλητρια σαν να ειμαι εξωγινος 

Οντως η ΕΥΔΑΠ δεν εχει ΠΟΥΘΕΝΑ στα υπο-καταστηματα POS. Δεν δεχεται .....

Δημοσ.

Επειδη πολλοι μιλατε απεξω.Θα πρεπει να ξερετε οτι σε πολλες κατηγοριες μαγαζιων,ειδικα περιπτερων και ψιλικατζιδικων το να αγορασει καποιος με καρτα ειναι ζημιογονο για την επιχειρηση.Δηλαδη αν καποιος παρει 3 πακετα τσιγαρα και πληρωσει με καρτα,η τραπεζα θα παρει ολο το κερδος του περιπτερα και ο περιπτερας θα μπει και μεσα.ειναι ενα εμμεσο συνεταιριλικι απο τις τραπεζες.συμφωνω οτι ειμαστε πισω σε τεχνολογια και θα επρεπε να υπαρχει αλλα εχουν στραγγιξει τα λιγοστα κερδη των επαγγελματιων,ας δωσουν κερδος και εμεις βαζουμε να πληρωνουν και με Apple Pay,Google Pay.

δηλαδή ο περιπτεράς όταν πουλάει ένα πακέτο τσιγάρα 4 ευρώ το κέρδος του είναι τεσσερα λεπτά; 

Δηλαδή για να βγάλει 4 ευρω ο περιπτεράς πρέπει να πουλήσει 100 πακέτα τσιγάρα;

Δημοσ.

Σε φούρνο το μεσημέρι ένας ζήτησε να πάρει 2 ψωμιά.στο ταμείο βγάζει την κάρτα για πληρωμή ποσο μλκς μπορεί να ειναι

Όπως και σε εμένα στο μαγαζί μου για 2 ευρω μου δώσανε κάρτα φυσικα κάποιοι το κάνουν επίτηδες

• Like 1
Δημοσ.

Σε φούρνο το μεσημέρι ένας ζήτησε να πάρει 2 ψωμιά.στο ταμείο βγάζει την κάρτα για πληρωμή ποσο μλκς μπορεί να ειναι

Όπως και σε εμένα στο μαγαζί μου για 2 ευρω μου δώσανε κάρτα φυσικα κάποιοι το κάνουν επίτηδες

Δεν φταίει ο κόσμος φίλε όταν ο παπάρας στην κυβέρνηση λέει πληρώνεις με κάρτες για να μαζεύεις τις αποδείξης και δεν διαευκρινίζουν ποιες αποδείξης θα περνάνε ο αλλός θα πληρώνει τα πάντα με κάρτα.

Δημοσ.

Το είχα ξαναγράψει ας το ξαναγράψω.

Έχουμε κάνει ολόκληρο ζήτημα κάτι που στην Ευρώπη υπάρχει τουλάχιστον 10 χρόνια και βάλε.

Φυσικά πρόστιμο σε όποιον δεν έχει POS.

Είμαστε στο 2017 και ακόμα πας σε καταστήματα και σου λένε "Α δεν δεχόμαστε κάρτες".

Έχω κλάψει.

Φιλε πανε μια βολτα στην Ευρωπη και ξανα-ελα να μας πεις. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπαρχουν πινακιδες, ουτε προστιμα, ουτε ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

Ναι, ειναι διαδεδομενη η χρηση καρτας αλλα πουθενα υποχρεωτικη. Ειτε για τον αγοραστη η τον πωλητη. Απλα ολα τα μαγαζια εχουν γιατι αλλιως δεν τους συμφερει, θα χασουν πελατες.

Οταν οι τράπεζες γινονται συνέταιροι του κράτους!!!

(Η με μια αλλη διατύπωση, οταν το κράτος εξαγοράζετε απο τις τράπεζες!)

Και δεν ειναι μονο αυτο. Οταν τα χρηματα σου πηγαινουν μεσω POS στην Τραπεζα, δεν ειναι διαθεσιμα αμεσως  αλλα μετα 1-2-3 ημερες. Επισης τα χρηματα αυτα ειναι φυσικα διαθεσιμα για κατασχεση απο το Ελληνικο (δεν ειναι Ελληνικο πλεον, αλλα ετσι λεμε τωρα ...) Δημοσιο λογω χρεων οπουδηποτε.

Αρα τα POS (οπως και η χρηση πλαστικου χρηματατος) εχει στοχο και αυτο. Σε αναγκαζουν να περασεις τα χρηματα απο την Τραπεζα και εκει εισαι δεσμιος των ορεξεων τους.

Δημοσ.

Πολλοί δεν έχουν καταλάβει το νόημα και δεν δείχνουν να θέλουν να καταλάβουν.

Η προμήθεια είναι το πιο άκυρο πράγμα που υπάρχει

Και σου πουλάει το μηχάνημα η τράπεζα και σου παίρνει προμήθεια για να βάζεις τα λεφτά σου σε αυτούς. Δηλαδη

Και κινεί και επενδύει τα χρήματα σου για όφελος της και σε χρεώνει από πάνω.

Η τράπεζες είναι που μας έφτασαν εδώ και θα συνεχίσουν να μας πατάνε.

282 ευρώ αγόρασα το δικό μου από τη Πειραιώς και ούτε παραστατικό πώλησης δεν έκοψαν.

Και μετά σας φταίει ο σουβλατζής που ψήνεται όλη μέρα με ελάχιστο ποσοστό κέρδους και με απεριόριστη χασούρα (βλέπε κρέας πεταμένο και πολλά αλλά που χαλάνε) που δεν δέχεται κάρτα.

Καλά κάνουν και δεν δέχονται. Κανεις δεν πρέπει να μου ορίζει πως θα πρέπει να δεχτώ την πληρωμή μου. Ναι να κόψω απόδειξη να πληρώσω ΦΠΑ αλλά ουδείς είλωτας των γαμω τραπεζών.

Και ιδίως αυτοί που δεν δανείστηκαν από αυτούς.

Για αυτό καταντήσαμε να έχουμε πιο πολλές αυτοκτονίες ακόμα και από τις σκανδιναβικές χώρες.

Δημοσ.

Νάτος και ο πρώτος. Όταν σου μειώνουν τα ήδη λιγοστά έσοδα, ναι φυσικά και υπάρχουν αντίδρασης. Κάνουν αναγκαστικό το pos? Πολύ καλά κύριοι πάρτε την προμήθεια τις τράπεζας από το 23% του φπα. Η μην με αναγκάζεται να πληρώνω προμήθεια στην τράπεζα. Βγάλε δικό σου pos να μου το δόσεις σόι και καλά. Μετά μα αυτό είναι ακριβό γιατί ακρίβυνε? Ναι κύριε μου ακρίβυνε γιατί κάποιος πρέπει να πλήρωση τα τσιγάρα του αλλου που έρχεται και αγοράζει με την κάρτα. Διαφορετικά καταργούμαι τα τσιγάρα και τελειώνουμε. Aντε να βρείς εσύ να αγοράσεις τσιγάρα στις 4 το βραδυ άμα όλοι σταματήσουν να φέρνουν γιατί τους βάζουν μέσα.

Απλα η χρηση POS μειωνει 1% το κερδος των επιχειρησεων. Και φυσικα το 1% θα το φαμε στην μαπα εμεις.

Επισης η μειωση της φοροδιαφυγης (μη εκδοσης αποδειξεων) θα εχει σαν αποτελεσμα την αυξηση παντου, μια και οι μικρο-επιχειρηματιες δεν θα μπορουν να επιβιωσουν χωρις μαυρα. Τωρα χαρις τα μαυρα ζουνε ΟΛΟΙ. Και τελικα θα κλεισουν.

Τραγικα πραγματα, σε ενα κρατος που ακομα μετα 7 χρονια υφεσης και καταστροφης, παραμενει οπως ηταν πριν 40 χρονια. Φοροι για να τους τρωνε οι Δημοσιοι και οι εχοντες σχεση με το Δημοσιο. Ειναι τοσο απλο.Πραγματικα. Απλα τωρα επειδη δεν εχει ΔΑΝΙΚΑ πλεον, προσπαθουν να τα παρουν απο τον Ιδιωτικο Τομεα, για να πληρωνουν στρατιες ΔΥ. Και οταν λεω ΔΥ, εννοω ΟΛΟΥΣ. Ενεργους και συνταξιουχους. Εφοριακους, Δημους, Γιατρους στα Δ. νοσοκομεια, Δικαστικους, Αστυνομια, Στρατος.

Και για να μην με φατε. Δεν εννοω να μην υπαρχουν ολοι αυτοι. Εξηγω γιατι ολες αυτες οι φορολογικες επιθεσεις.

• Super Moderators
Δημοσ.

Για αυτό καταντήσαμε να έχουμε πιο πολλές αυτοκτονίες ακόμα και από τις σκανδιναβικές χώρες.

wait wat?

Δημοσ.

Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια...

Για τα πάντα, σε όλα τα ποστ, ανεξαρτήτου θέματος. 

Με λίγα λόγια όλα είναι χάλια! Άντε πάμε να φουντάρουμε όλοι να γίνει ησυχία

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΑ ΤΑ COMMENT Ε ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ!

ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΜΟΝΟ ΚΑΡΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΗ!!!

1) ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΟΥ ΜΕΣΩ WEB BANKING

2) ΟΤΑΝ ΔΙΝΩ ΚΑΡΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΠΟΝΤΟΥΣ Η ΚΑΙ ΕΥΡΩ ΠΙΣΩ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΦΑΣΟΥΛΙ ΤΟ ΦΑΣΟΥΛΙ

3) ΔΕΝ ΕΧΩ ΨΙΛΑ, ΡΕΣΤΑ, ΔΕΝ ΚΟΥΒΑΛΑΩ ΧΡΗΜΑΤΑ

4) ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΟΝΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ (Ε ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΑΝΕ ΜΕ POS!)

5) Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΡΤΗΤΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ!

6) ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 25 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ PIN!

ΓΙΑΤΙ ΤΑ 2 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΦΤΑ? ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΣΟΥΒΛΑΤΖΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ 1.5 ΕΥΡΩ ΜΕ ΚΑΡΤΑ! ΜΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΤΑ ΓΙΑ 1.5 ΕΥΡΟΥΛΑΚΙ KΑΡΤΑ?

ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΩ: ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 1.5 ΕΥΡΟΥΛΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ? ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΕ!

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ. ΤΟ POS ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ FORUM ΕΝ ΕΤΗ 2017 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ.

ΤΕΛΟΣ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ POS ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ POS. EΓΩ ΑΛΛΑΞΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΕ ΚΑΡΤΑ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΩ 20 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΣΩ 3 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΠΧ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΥΚΟΛΙΑ ΜΕ POS ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

Επεξ/σία από George.Ember
  • Like 16

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...