Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι και κάτι το τρελό. Απλά θα μπεις στο Interface και θα βρεις εκεί που λέει DHCP Server και θα πατήσεις Disable, συνδέοντας LAN to LAN.

Δημοσ.

data%20home_zpsohg7y2ja.jpg~original

έχω κάπου λάθος;

στις θέσεις 3 & 3a ίσως;

Στο . δεν υπάrχει λόγος θα μπλέκεις με παλιά router και αμφιβάλω αν αυτό που έχεις διαθέτει τις 5 πόρτες που χρειάζεσαι. 

Βάλε εκεί ένα 8port 1000ρι switch όπως έγραψα ποιό πάνω, βρίσκεις επώνυμα με λιγότερα από 20 ευρώ.

Hub δεν υπάρχουν πλέον.

Στο 8, μπρίζα δωματίου που θα μπουν 2 laptops έχεις 2 επιλογές.

1- Αν θα τα συνδέσεις με καλώδιο βάλε και εκεί ένα μικρό 5port 1000ρι switch.

Δεν θα βρεις με λιγότερες από 5 πόρτες και έτσι ΟΛΟ σου το δίκτυο του σπιτιού θα τρέχει στα 1000, καλύτερες αντιγραφές αρχείων κλπ.

Μην μπλέκεις με διακλαδωτές και πατέντες με τα καλώδια για 15-18 ευρώ που κοστίζει ένα switch. (το ξαναλέω)

2- Αφού όμως είναι laptops και επιπλέον είναι και 2 ορόφους ποιό κάτω τότε μπορείς να επεκτείνεις εκεί το ΑΣΥΡΜΑΤΟ δίκτυο σου με ένα τέτοιο http://www.skroutz.gr/c/125/access_points.html και να έχεις ασύρματη κάλυψη παντού (κ' για κινητά/ταμπλέτες κλπ) και να μην τα περιορίζεις μόνο σε ένα δωμάτιο.

Επιπλέον πολλά ap από την λίστα έχουν ΚΑΙ πολλαπλές πόρτες RJ45 εκτός από το ασύρματο άρα μπορείς να συνδέσεις εκεί και Η/Υ με καλώδιο και ασύρματες συσκευές.

Παρόμοια συσκευή μπορείς να βάλεις και στους ενδιάμεσους ορόφους για να έχεις καλύτερη ασύρματη κάλυψη παντού μέσα στο κτίριο.

Πας να φτιάξεις στο σπίτι σου μια ωραία κατάσταση όπως φαίνεται και σόρρυ κιόλας αλλά για 50 ευρώ max που θα κοστίσουν οι 2 συσκευές δεν υπάρχει λόγος να τσιγκουνευτείς.

Επίσης δεν έχεις κάνει καθόλου λόγο για ασύρματη κάλυψη και αν κατάλαβα καλά είσαι σε μεζονέτα οπότε μην περιμένεις να πιάνει το ZTE 2 ορόφους ποιό κάτω.

• Like 1
Δημοσ.

dpolal σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

αφού το έχω το παλιό router γιατί να κάθετε και να μην γλιτώσω το ένα 20άρικο ;

έχει 1xDSL, 4xLAN, 2xPHONE θύρες

ενώ το καινούριο έχει 1xDSL, 4xLAN.

εγώ χρειάζομαι να δώσω σε 7 γραμμές, άρα είμαι -1 αφού από μια γραμμή θα πιάσει το καλώδιο που θα τα ενώσει ;;;;; σωστά;

αν είναι έτσι να πάρω ένα switch για την θέση 3a και να βάλω το παλιό router στην θέση 9 αντί του διακλαδωτή; (αν αξίζει τόσο πολύ τον κόπο να πάρω 2ο switch).

Δεν έχω κάνει καθόλου λόγο για ασύρματη κάλυψη καθώς στο κέντρο του σπιτιού έχω αυτό το extender TL που κάνω δουλειά για τα smartphone, tablets κτλ.

το ZTE τώρα και το ΝΕΤFASTER πριν, δίνουν 3-4 γραμμές σήμα 2 ορόφους πιο κάτω στο σπίτι του πατέρα μου χωρίς extender.

Επειδή το χάνει όμως κάποιες φορές  θέλω να το δώσω με ethernet ξανά και να έχω και την ανταλλαγή αρχείων κτλ.

το λάπτοπ του πατέρα όμως τώρα είναι διαγωνίως 10μ κάτω από το router (πρίζα 8) και όταν τελειώσω με τις πρίζες θα μεταφερθεί εκεί που πρέπει (μπροστά από την κεντρική πρίζα 1) άρα θα απομακρυνθεί κι άλλο για να παίρνει wifi.

όταν άλλαξα router, ενώ ο πατέρας έπαιρνε με ethernet, μετά την αλλαγή δεν έπαιρνε σήμα από το καλώδιο και παρατήρησα ότι το ZTE έχει 8 επαφές (4 ζεύγη) σε κάθε θύρα ενώ το NETFASTER 4 επαφές (2 ζεύγη).

Αυτό φταίει; 

Αν όντως φταίει θα με βολέψει να το κάνω έτσι βάζωντας το παλιό router στη θέση 9 για να ξαναδουλέψει η γραμμή του πατέρα ξανά.  ;)   :D 

αυτά!!!

ελπίζω να πετύχω μια καλή κατάσταση!!

Δημοσ.

Δεν παίζει ρόλο που έχει τέσσερα πινάκια απλά πάει μέχρι 100 mbps. Το θέμα είναι ότι για να εξασφαλίσεις ταχύτητες gigabit πρέπει και οι επικοινωνουσες κάρτες δικτύου να είναι gigabit οπότε στην περίπτωση του ps3 πχ ακόμα και με gigabit switches να το κάνεις μέχρι 100mbps θα πηγαίνει το ftp (για cf) οπότε δεν έχει και μεγάλο νόημα. Σχετικά με το αν σε φτάνουν τα ports δεν χρειάζεσαι σε κάθε δωμάτιο από δύο ethernet μπορείς να αφήσεις το ένα στον αέρα και να μην αγοράσεις επιπλέον πράγματα. Πάντως η σωστή δουλειά είναι όπως είπε ο προλαλησας.

Επίσης η πατέντα με τον διακλαδωτη θέλει πρεσσα ακροδεκτών τηλεφωνίας οπότε καλύτερα να πας σε switch. Δηλαδή τουλάχιστον ένα switch πρέπει να το αγοράσεις.

Δημοσ.

Μπορείς να βάλεις το παλιό router στην θέση 9 όπως λες, οδηγίες σου έδωσαν ποιό πάνω σχετικά με τον τρόπο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα καλώδια που έχω ριγμένα σε όλο το σπίτι είναι FTP 4x2x0,51 CAT 5e ενώ τα έτοιμα που έχω του 1m διαφόρων εταιριών είναι UTP Cat 5e όπως και αυτό των 15m που έριξε ο πατέρας μου για να πάρει Ethernet από εμένα.

Παίζει κανένα ρόλο το FTP Vs UTP στις ταχύτητες δικτύου που λέγαμε για 100 και 1000;

θα έχω κανένα θέμα αν σουιτσαρω το παλιό ρουτερ με τα παραπάνω καλώδια;

Στην απορία μου γιατί το νέο ρουτερ σταμάτησε να του δίνει Ethernet έχετε άποψη;

Επεξ/σία από batman_gardiki
Δημοσ.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Twisted_pair

Δες εκεί που λέει common types. Το cat5e δεν βγαίνει σε ftp. Το κάθε καλώδιο έχει το δικό του bandwidth και μπορεί να υποστηρίζει ταχύτητες άνω του 1 gbit οι οποίες με τις τωρινές κάρτες δικτύου είναι άχρηστες.

Δημοσ.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Twisted_pair

Δες εκεί που λέει common types. Το cat5e δεν βγαίνει σε ftp. Το κάθε καλώδιο έχει το δικό του bandwidth και μπορεί να υποστηρίζει ταχύτητες άνω του 1 gbit οι οποίες με τις τωρινές κάρτες δικτύου είναι άχρηστες.

τα καλώδια πάντως FTP Cat 5e γράφουν πάνω και είναι με περιτιλιγμα αλουμινιου.

χθές βράδυ σύνδεσα το παλιό ρουτερ στο δικτυό μου  στην θέση 3 και ο πατέρας μου πήρε Ethernet κανονικά απο την πρίζα 8.

με το καινουριο ZTE δεν πέρνει ... τι μπορεί να φταίει με το ρούτερ;; :mad:

να πάρω την VODAFONE ή να μην δωσω τόσο βάση αν το κάνω τελικά switch στη θέση 9 ;

data%20home_zpsohg7y2ja.jpg~original

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

την απορια μου γιατι δεν δινει Ethernet το νεο ρουτερ στο laptop 2 δεν την έλυσα.

βλέπω επίσης οτι η ταχύτητα που πέρνει αυτο το lapto στον κατω οροφο ειναι 10mbit ενω πάνω σε ολες τις άλλες πριζες που το συνδεω πέρνει 100mbit.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...