batman_gardiki Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 στο σπίτι μου σε 2 δωμάτια έχω 2 πρίζες rj45 και 1 πρίζα rj11. σε αλλα 2 δωμάτια έχω 1 πρίζα rj45 και 1 rj11 και σε 1 τελευταίο έχω 1 πρίζα rj11. συνολο: 6x rj45 + 5x rj11 στα δωμάτια σε αυτό το στυλ.... http://www.adslgr.com/forum/attachment.php?attachmentid=152136&d=1425843516&thumb=1 εκεί που μαζεύονται όλα τα καλώδια των δωματίων (κεντρικό κουτί 21 θέσεων... https://www.saranti.com.gr/vimar/007-5002-595-koyti-honeyto-21-theseon-777-mple-v71321-vimar ) εκτός των ρευμάτων και των θέσεων ήχου έχω... 6x rj45, 1x rj11 η οποία είναι η κεντρική γραμμή του ΟΤΕ και περισσεύουν 5 καλώδια ατερμάτιστα των υπολοίπων rj11 πριζων. εκεί βρίσκετε και το router 4ων γραμμών (lines) για να κουμπώνω καλώδια στις πρίζες και να μοιράζω Ίντερνετ. επιθυμία μου είναι να δώσω τηλέφωνο και δίκτυο στα δωμάτια χωρις να έχω άλλο χώρο για νέες πρίζες. προβληματισμός 1ος αν το κεντρικό καλώδιο του ΟΤΕ το ενώσω εντος κουτιού με τα αλλά 5 καλώδια, θα έχω αποτέλεσμα; προβληματισμός 2ος αν από 2 lines του router δώσω σε 4 πρίζες με 2 διακλαδωτες rj45 θα έχω ενσύρματο Ίντερνετ παντού; θα έχω κάποιο πρόβλημα ή πτώση ταχύτητας κτλ; προβληματισμός 3ος από την rj45 πρίζα του τελευταίου δωματίου μπορώ να διακλαδώσω προς 1 pc και 1 λαπτοπ; για όλα τα παραπάνω χρειάζομαι πουθενά φίλτρο (splitter);
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Καλημέρα φίλε, όσον αφορά τον πρώτο προβληματισμό σου, μπορείς να βάλεις όλα τα rj11 σε μια γραμμή με ένα απλό splitter. Αν κατάλαβα καλά, έχεις μια γραμμή ΟΤΕ και θες να έχεις παροχή για συσκευή τηλεφώνου και στις 5 πρίζες. Όσον αφορά τα rj45 θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα ethernet switch, ώστε να βάλεις τα επιπλέον καλώδια. Η ταχύτητα θα είναι ίδια με τη ταχύτητα συγχρονισμού που σου δίνει ο πάροχος, απλά θα μοιράζεται σε όλα τα pc. Φίλτρο θα χρειαστείς ένα, αυτό που λογικά είχε μαζί το router σου, ώστε να χωρίσεις το τηλέφωνο από το internet για να μη σου κάνουν παρεμβολές οι συχνότητες φωνής.
Lolarikos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 1ον ναι μπορείς και μετά σε κάθε τηλέφωνο θες και φιλτρακι. Έχε υπόψιν σου ότι με τις διακλαδώσεις πέφτει και λίγο η ταχύτητα έως πολύ αν μιλάμε για VDSL. 2ον δεν διακλαδώνει το ethernet θες switch για αυτήν την δουλεια. 3ον ναι μπορείς με switch η με bridge αν το pc έχει δύο ενσύρματες κάρτες δικτύου. 1
NikosKallithea Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Ποιον ρουτερ σου εχει δωσει ο οτε, εισαι στον οτε?
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 1ον ναι μπορείς και μετά σε κάθε τηλέφωνο θες και φιλτρακι. Έχε υπόψιν σου ότι με τις διακλαδώσεις πέφτει και λίγο η ταχύτητα έως πολύ αν μιλάμε για VDSL. 2ον δεν διακλαδώνει το ethernet θες switch για αυτήν την δουλεια. 3ον ναι μπορείς με switch η με bridge αν το pc έχει δύο ενσύρματες κάρτες δικτύου. Αν τοποθετίσει τα τηλέφωνα σε ένα hub μετά από το splitter phone/router δεν θα τον βολέψει; Το έχω κάνει με 4 συσκευές χωρίς παρεβμολές.
batman_gardiki Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 συγνώμη για τα κεφαλαία αλλά επειδή γράφω από ταμπλετ θα γράψω έτσι για να ξεχωρίζουν οι απαντήσεις μου Καλημέρα φίλε, όσον αφορά τον πρώτο προβληματισμό σου, μπορείς να βάλεις όλα τα rj11 σε μια γραμμή με ένα απλό splitter. Αν κατάλαβα καλά, έχεις μια γραμμή ΟΤΕ και θες να έχεις παροχή για συσκευή τηλεφώνου και στις 5 πρίζες. ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ. ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΌΝΑ ΧΥΜΑ ΚΑΛΩΔΙΑ Όσον αφορά τα rj45 θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα ethernet switch, ώστε να βάλεις τα επιπλέον καλώδια. ΓΙΑΤΙ SWITCH; ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ; .... http://www.axd.gr/product_info.php?products_id=5777 ΘΕΛΩ ΟΙ 4 LINES ΤΟΥ ROUTER (HOL_ZTE_4) ΝΑ ΚΟΥΜΠΩΣΟΥΝ ΣΕ 6 ΠΡΙΖΕΣ Η ταχύτητα θα είναι ίδια με τη ταχύτητα συγχρονισμού που σου δίνει ο πάροχος, απλά θα μοιράζεται σε όλα τα pc. Φίλτρο θα χρειαστείς ένα, αυτό που λογικά είχε μαζί το router σου, ώστε να χωρίσεις το τηλέφωνο από το internet για να μη σου κάνουν παρεμβολές οι συχνότητες φωνής ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΑ ΔΩΣΩ ΣΤΟ ROUTER ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ LINES. ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ - ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΤΙ ΠΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΤΑ 5 ΟΤΕ ΜΑΖΙ; . Ποιον ρουτερ σου εχει δωσει ο οτε, εισαι στον οτε? https://i.ytimg.com/vi/nK3EvaT-VC4/maxresdefault.jpg VODAFONE, ΠΡΩΗΝ ΗΟL 1ον ναι μπορείς και μετά σε κάθε τηλέφωνο θες και φιλτρακι. ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ Ε; ΣΩΣΤΑ!!!! Έχε υπόψιν σου ότι με τις διακλαδώσεις πέφτει και λίγο η ταχύτητα έως πολύ αν μιλάμε για VDSL. ADSL ΕΧΩ ΝΟΜΙΖΩ. 2ον δεν διακλαδώνει το ethernet θες switch για αυτήν την δουλεια. ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ .... http://www.axd.gr/product_info.php?products_id=5777 ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ; 3ον ναι μπορείς με switch η με bridge αν το pc έχει δύο ενσύρματες κάρτες δικτύου. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΣΕ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ. ΕΝΝΟΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ PC ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΟ LAPTOP;
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Όπως είπε και ο Lolarikos, δεν μπορείς να διακλαδώσεις rj45 όπως θα διακλάδωνες ένα rj11. O διακλάδωτης που προτείνεις θα κάνει δουλειά, αλλά για τα δυο PC μόνο. Τα υπόλοιπα rj45 θα χρειαστεί να συνδεθούν είτε απευθείας, είτε με αντίστοιχους διακλαδωτές. Αλλά αν έχεις πολλές διακλαδώσεις, καλύτερα να ρίξεις τα καλώδια πάνω σε ένα switch, ώστε να έχεις τις λιγότερες δυνατές απόλυες. Όσον αφορά την γέφυρα, αν ο σταθερός σου υπολογιστής έχει 2 θύρες lan, βάζεις τη μια στο router, και στην άλλη αφήνεις ένα rj45 σαν αναμονή για το laptop σου, ώστε να αποφύγεις την διακλάδωση. Μετά απλά πας στα windows του desktop στη διαχείριση δικτύων, επιλέγεις τις δυο συνδέσεις και πατάς να γίνει γέφυρα μετάξι τους. Το φίλτρο που είπα είναι αυτό που χωρίζει τo κεντρικό rj11 σε ένα για το τηλέφωνο και ένα για το router. Αυτό το χρειάζεσαι για να κόβει τυχών παρεμβολές που μπορεί να κάνει το τηλέφωνο στο internet.
ice25 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 για να βάλεις τον διακλαδωτήρα ethernet θα πρέπει αντίστοιχα να χωρίσεις και το καλώδιο απο την άλλη πλευρά και να το βάλεις σε 2 θέσεις στις θύρες ethernet του modem router όποτε αν θέλεις να συνδέσεις όλες τις μπριζες θα πας αναγκαστικά σε swich 1
dpolal Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Πάρε ένα απλό 1000ρι switch 8 θέσεων για να εκμεταλευτείς την μεγαλύτερη ταχύτητα επικοινωνίας μεταξύ των Η/Υ που θα συνδέσεις εκεί. (μεταφορές αρχείων, streaming κλπ) π.χ.http://www.skroutz.gr/s/25478/D-Link-DGS-1008D-New.html Mέσα στο κουτί που καταλήγει το καλώδιο του ΟΤΕ θα συνδέσεις το slitter. Στην μία μεριά θα πάει στο router και στην άλλη θα παίξεις με συγκεντρωτές όπως παρακάτω για τα τηλέφωνο σου. Το μόνο «πρόβλημα» είναι ότι με αυτόν τον τρόπο όλες οι συσκευές θα κάνουν συνακρόαση, δηλαδή θα σηκώνεςι το ακουστικό στο ένα δωμάτιο και θα αοκύς τί λένε από δίπλα. Και ΕΝΝΟΕΙΤΕ ότι θα αριθμήσεις από την αρχή με ανεξίτηλο μαρκαδόρο ΟΛΑ τα καλώδια αν δεν θες να ψάχνεσαι μετά από λίγο καιρό ποιό παέι πού. 2
Lolarikos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 για να βάλεις τον διακλαδωτήρα ethernet θα πρέπει αντίστοιχα να χωρίσεις και το καλώδιο απο την άλλη πλευρά και να το βάλεις σε 2 θέσεις στις θύρες ethernet του modem router όποτε αν θέλεις να συνδέσεις όλες τις μπριζες θα πας αναγκαστικά σε swich Σωστά μπορεί να το κάνει με Fast Ethernet, που απαιτεί δύο μόνο ζευγαράκια, τα πορτοκαλί και πράσινο. Απλά θέλει λίγη προσοχή στις συμβάσεις που θα κάνει με τα χρώματα για να μην τα μπερδέψει. Πάρε ένα απλό 1000ρι switch 8 θέσεων για να εκμεταλευτείς την μεγαλύτερη ταχύτητα επικοινωνίας μεταξύ των Η/Υ που θα συνδέσεις εκεί. (μεταφορές αρχείων, streaming κλπ) Σημαντικό το Gigabit, από την άλλη δεν μπορώ να μετανιώσω την αγορά που είχα κάνει πριν λίγο καιρό με ένα σουιτσάκι οχταπλό που είχα πάρει από το Πλαίσιο μέχρι 100mbps σε τιμή πάρα πολύ χαμηλή: http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/switches/Turbo-X-Switch-8-port-S108.htm Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο η μάρκα, αλλά για ένα Ethernet Switch μπορεί να την εμπιστευτεί κανείς, μέχρι στιγμής δουλεύει απροβλημάτιστα. Αν τοποθετίσει τα τηλέφωνα σε ένα hub μετά από το splitter phone/router δεν θα τον βολέψει; Το έχω κάνει με 4 συσκευές χωρίς παρεβμολές. Ναι θα τον βολέψει. Και Patch Panel μπορεί να βάλει δεν υπάρχει θέμα. Απλά εγώ του λέω ότι αν διακλαδώσει μάζί voice/dsl θα έχει μία μικρή πτώση στον συγχρονισμό. Αν βάλει όλα τα τηλέφωνα κάτω από το Phone του Splitter δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Πάντως στα ζευγαράκια που κουβαλάνε το τηλέφωνο συνήθως κάνουμε απλά μάτιση, δηλαδή στρίψιμο και μονωτική ταινία, δεν χρειάζεται να αγοράζουμε έξτρα πράματα. 1
batman_gardiki Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) ευχαριστώ όλους για την βοήθεια. άρα καταλήγω σε αυτό;..... έχω κάπου λάθος; στις θέσεις 3 & 3a ίσως; τι θα μπει εκεί τελικά; μπερδεύτηκα!! έτσι θα συνδεθούν; το switch αυξάνει τις θέσεις του modem ή ακυρώνει το modem; υ.γ. είχα ξεχάσει και το PS3 που θέλει ethernet Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2017 από batman_gardiki
Lolarikos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Στο 3α θα πάει ένα Switch, hubs πλέον δεν χρησιμοποιούνται, είναι παλιά τεχνολογία που προωθούσε τα πακέτα προς όλες τις ip, μπορείς να δεις περαιτέρω στο google. Αλλά βεβαίως μπορεί να πάει και οποιοδήποτε παλιό router που ενδεχομένως έχεις με το κατάλληλο σετάρισμα. Στο καλώδιο που πάει στα δύο λάπτοπ θα βάλεις επίσης Switch, αλλιώς αν θες να βάλεις διακλαδωτή UTP πρέπει να περάσεις διπλό Fast Ethernet, δηλαδή να κουμπώσεις το καλώδιο σε δύο διαφορετικά ports, και όχι σε ένα όπως το έχεις βάλει, δίνοντας προσοχή στα χρώματα: Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2017 από Lolarikos 1
batman_gardiki Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Στο 3α θα πάει ένα Switch, hubs πλέον δεν χρησιμοποιούνται, είναι παλιά τεχνολογία που προωθούσε τα πακέτα προς όλες τις ip, μπορείς να δεις περαιτέρω στο google. Αλλά βεβαίως μπορεί να πάει και οποιοδήποτε παλιό router ενδεχομένως έχει με το κατάλληλο σετάρισμα. Στο καλώδιο που πάει στα δύο λάπτοπ θα βάλεις επίσης Switch, αλλιώς αν θες να βάλεις διακλαδωτή UTP πρέπει να περάσεις διπλό Fast Ethernet, δηλαδή να κουμπώσεις το καλώδιο σε δύο διαφορετικά ports, και όχι σε ένα όπως το έχεις βάλει, δίνοντας προσοχή στα χρώματα: δηλαδή το switch (ή το παλιό router) στη θέση 3a θα πάρει σήμα από μια line του modem έτσι;
batman_gardiki Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 και που θα βρω οδηγίες να σεταρω το παλιό μου router;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα