Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όχι δεν αξίζει καθόλου η παραπάνω της ASUS. Προτίμησε την B150M Pro4 της ASRock. Για το wifi, προτείνω την αγορά κάτι τέτοιου, ωστόσο δεν το έχω ψάξει ακόμα για να ξέρω ποια είναι η καλύτερη λύση. Νομίζω ότι με τη συγκεκριμένη της TP-Link θα είσαι εντάξει όμως.

• Like 2
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ! 

Έχω κατατοπιστεί αρκετά καλά.

Μια τελευταία ερώτηση περί μητρικής. Διαβάζοντας σε forums διαπίστωσα ότι η Asus θεωρείται η καλύτερη εταιρεία για επιλογή μητρικής.

Θα ήταν προτιμότερο να επιλέξω αυτήν https://www.skroutz.gr/s/10789337/Asus-Prime-B250-PLUS.html από την αντίστοιχη B250M Pro4 της Asrock? 

Οι τιμές είναι κοντά, γι αυτό το λέω.

Της Asrock ειναι πιο προσεγμενη και με ψυκτρα στα vrms της μητρικης. Αυτη λες ετσι?

http://www.skroutz.gr/s/10839416/Asrock-B250-Pro4.html

Οι smart/tr2 σειρές της thermaltake είναι οι bottom of the line (tier6/7 αντίστοιχα)

Δεν ισχυει αυτο φιλε μου.Ενας βλακας εγραψε κατι χωρις τεκμηριωση (χωρις δηλαδη links που να παραπεμπουν σε ενυπογραφο review γνωστου site)στο φορουμ του Tom's hardware και απο εκει μετα καποια παιδια που δεν εχουν γνωσεις απο hardware πετανε το λινκ νομιζοντας οτι ετσι βοηθανε.

Αν θελουμε να βοηθησουμε,δινουμε λινκ με συγκεκριμενο review οχι τις μπουρδολογιες καποιου μακακα απο ενα φορουμ.

Παρε ενα λινκ απο ενα απο τα πιο παλια και σοβαρα sites με ενυπογραφο review.

http://www.hardwaresecrets.com/thermaltake-smart-630-w-power-supply-review/11/

Κανω και quote το τελικο συμπερασμα :

The only negative we see with this unit is its price. At USD 80, we think it is a little above what it should be. However, if you live in the U.S., you can apply for a USD 15 mail-in rebate card, making its price perfect. Because of its excellent price/performance ratio, we are giving it our “Golden Award.”
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ! 

Έχω κατατοπιστεί αρκετά καλά.

Μια τελευταία ερώτηση περί μητρικής. Διαβάζοντας σε forums διαπίστωσα ότι η Asus θεωρείται η καλύτερη εταιρεία για επιλογή μητρικής.

Θα ήταν προτιμότερο να επιλέξω αυτήν https://www.skroutz.gr/s/10789337/Asus-Prime-B250-PLUS.html από την αντίστοιχη B250M Pro4 της Asrock? 

Οι τιμές είναι κοντά, γι αυτό το λέω.

Kι εγω γενικα σε asus  πλευρα ειμαι σε θεμα μητρικων διοτι γενικα τις θεωρω τοπ.

Ειδικα ομως ,στην δικια σου περιπτωση οχι..

Μια απο αυτες https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=10788877%2C10839187%2C10839677 καλυτερη επιλογη

Της Asrock ειναι πιο προσεγμενη και με ψυκτρα στα vrms της μητρικης. Αυτη λες ετσι?

http://www.skroutz.gr/s/10839416/Asrock-B250-Pro4.html

Λογικα οχι αυτη διοτι ειναι ATX και αν παει στο qs240 δεν του κανει..

• Like 3
Δημοσ.

Να σας ευχαριστήσω όλους για τη βοήθεια σας.

Τελικά κατέληξα στην παρακάτω σύνθεση, την οποία και θα παραγγείλω.

case: Aerocool QS-240

cpu: pentium g4600

ssd: samsung 850 evo 250gb

ram: Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-2400MHz

mobo: asrock b250m pro4

psu: seasonic G series 360W 

Περίπου στα 450 ευρώ.

Μια τελευταία ερώτηση, υπάρχει κάτι σε ψιλικοκό που χρειάζεται να προσθέσω; Π.χ. το κουτί έρχεται με ένα fan απ' ότι είδα, θα ήταν καλό ν πάρω κι άλλο ; (και αν ναι ποιο; )

Επίσης ότι άλλο ψιλό σας έρχεται στο μυαλό και μπορεί εμένα να μου διαφεύγει, πείτε το ελεύθερα.

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα,

Βλέπω ότι το e-shop έχει βγάλει σε προσφορά το Seasonic G Series 650W Gold (συγκεκριμένα στα 95 αντί για 140). Θα ήταν καλύτερη επιλογή να το προτιμήσω έναντι του G Series 360W που έχω επιλέξει; Καταλαβαίνω ότι επί του παρόντος το 360W με καλύπτει άνετα, αλλά αναρωτιέται μήπως εφόσον έχει βγει τώρα το 650W (με 20 ευρώ παραπάνω) αν θα άξιζε καλύτερα να βάλω αυτό σε περίπτωση που στο μακρύ μέλλον αποφασίσω να βάλω κάποια gpu στο σύστημα. Στα θετικά ακόμα ότι το 650W είναι semi-modular ενώ το 360W όχι.

• Like 1
Δημοσ.

Τι modularity θες σε τροφοδοτικό 360W;

Εγώ θα επέλεγα το super flower platinum 550W στα 80€ από το eshop αν ήθελα μεγαλύτερο, τα 650W είναι υπερβολικά πολλά.

• Like 2
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά χαιρετώ και επαναφέρω το θέμα!

Τελικά κατάφερα και έφτιαξα την παραπάνω σύνθεση:

Από ταχύτητες το pc πετάει, δεν έχω κανένα παράπονο. Το μόνο που με ενοχλεί είναι ο θόρυβος του (καθώς το έχω πάνω στο γραφείο). Συγκεκριμένα μέσα στο κουτί "γυρίζουν" ένα 120mm stock ανεμιστηράκι και ο ανεμιστήρας της stock ψύκτρας του επεξεργαστή. 

Ο θόρυβος προέρχεται από την stock ψύκτρα του επεξεργαστή.

Μπορείτε να με βοηθήσετε για το πως να το λύσω αυτό; Κάποια πρόταση για άλλη ψύκτρα ή υπάρχει κάποιος τρόπος να ρυθμίσω τις στροφές του ανεμιστήρα της ψύκτρας σε λιγότερες;

Δημοσ.

Από ταχύτητες το pc πετάει, δεν έχω κανένα παράπονο. Το μόνο που με ενοχλεί είναι ο θόρυβος του (καθώς το έχω πάνω στο γραφείο). Συγκεκριμένα μέσα στο κουτί "γυρίζουν" ένα 120mm stock ανεμιστηράκι και ο ανεμιστήρας της stock ψύκτρας του επεξεργαστή. 

Μπορείτε να με βοηθήσετε για το πως να το λύσω αυτό; Κάποια πρόταση για άλλη ψύκτρα ή υπάρχει κάποιος τρόπος να ρυθμίσω τις στροφές του ανεμιστήρα της ψύκτρας σε λιγότερες;

http://www.insomnia.gr/topic/610848-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%88%CF%8D%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CF%85/page-104?do=findComment&comment=55655171

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλημέρα καλό μήνα

Τoν ανεμιστήρα της ψύκτρας τον έχεις τοποθετημένο στο κυκλωμένο σημείο;

post-182716-0-17253800-1493634308_thumb.png

Εάν ναί θα μπείς στο bios και θα αλλάξεις το προφίλ του δες παρακάτω

post-182716-0-06318600-1493634524_thumb.jpg

Εάν δεν καταφέρεις να το φτάσεις στο επιθυμητό τότε έχεις ευαίσθητα αυτιά και θα καταφύγεις σε aftermarket λύση.

Στο forum που σου έβαλε ο kkarras θα ρωτήσεις για προτάσεις.

Κάτι που ξέχασα να ρωτήσω.

Η ψύκτρα σιγουρεύτηκες οτι πατάει καλά; Οι θερμοκρασίες σου είναι εντάξει;

Εύκολο πρόγραμμα για να τις δείς http://filehippo.com/download_speccy/

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Θα καταφύγω αρχικά στην λύση σου radiohead, δηλαδή θα συνδέσω τα pins της ψύκτρας στο σημείο που δείχνεις (αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο τέρμα αριστερά) και θα δω τι μπορώ να ρυθμίσω από το bios.

Η ψύκτρα καλά πατάει το λίγο που την είδα. Τις θερμοκρασίες τις έβγαλα screenshot παρακάτω

post-338614-0-29999300-1493636703_thumb.jpg

Επισκέπτης
Δημοσ.

Θα τη βάλεις στο σημείο που σου είπα και δεν θα χρειαστεί κάτι άλλο απο bios θα ησυχάσουν τα αυτιά σου.

Στο άλλο θέμα σου μπες bios βγάλε το dram απο το auto και κότσαρε manual 2400 ή φόρτωσε xmp profile και ξανατσέκαρε.

Στο manual που έχεις σελ 45-46 τα έχει http://asrock.nl/downloadsite/Manual/B250M%20Pro4.pdf

Δημοσ.

Ευχαριστώ! Ρύθμισα το cpu cooler σε silent mode και όντως έχει σημαντική διαφορά.

Οι θερμοκρασίες ανέβηκαν λίγο.

post-338614-0-11639600-1493656824_thumb.jpg

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μια χαρά είναι η θερμοκρασία και το αντέχεις τώρα. Με τις ram τι έκανες;

Δημοσ.

ωραιος μεγια 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...