GeorgeSmirlis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα σας. Περιμένοντας το Vdsl απο την nova (λογικά μέσα σε κανα 5ημερο θα το εχω), θέλω για πολλούς λόγους να βάλω μια τηλεφωνική πρίζα στο ένα απο τα δυο δωμάτια του σπιτιού μου. Ας τα πιάσω απο την αρχή: Η master πρίζα βρίσκεται στο σαλόνι και πάνω της εχει ένα φιλτρακι και έναν ασύρματο. Η δεύτερη και τελευταία πρίζα του σπιτιού βρίσκεται στο άλλο δωμάτιο και πάνω της εχω splitter που παίρνει line απο την πρίζα και δίνει σε σταθερό και Μοντεμ. Αυτό που θέλω να κάνω ειναι να βάλω μια πρίζα τηλεφωνική στο άλλο δωμάτιο (μήκος καλωδίου 15μ) αλλά δεν ειμαι σίγουρος για το πως. Η πριζα μέσα εχει ένα ζεύγος μόνο και ειναι αυτό που παει στην πριζα (μπλε-κόκκινο αν θυμάμαι καλά). Αυτό που σκέφτομαι να κάνω: Να βαλω πάνω σε αυτό το ζεύγος ένα 15μετρο καλώδιο έξτρα (μηδαμινης αντίστασης) ώστε απο το ζεύγος που παίρνω μέσα απο τον τοίχο να καταλήγει σε δυο ζεύγη. Το ένα να πηγαίνει στην πριζα και το άλλο στο άλλο δωμάτιο. Στην πριζα (δεύτερη) θα μπει το τηλεφωνο και στο τέλος της άλλης 15μετρα στο άλλο δωμάτιο το router. Γίνεται αυτό που θέλω να κάνω κάπως; Εχω διαβάσει οτι για το vdsl2 σήμα πρέπει να γίνει μια μετατροπή στην πριζα που παίρνει το σήμα αλλά δεν ξέρω πως. Νομίζω κατι με splitter κτλ. Αν ξέρει κάποιος και μπορεί να μου δώσει και έναν οδηγό θα βοηθούσε πολυ! Αλλιώς αν δεν γίνεται θα συμβιβαστω με μοντα στην δεύτερη πριζα για το vdsl2 σήμα και 15μετρο καλό καλώδιο rj11 μικρής αντίστασης. Επίσης γίνεται να φτιάξω καλώδιο rj11 αλλά με καλώδιο ηχείων πχ 1.0μμ διάμετρο; Θα εχω καλύτερα αποτελέσματα αποτι ένα φθηνό 15μετρο λεπτό rj11? Ελπίζω να μην κούρασα, το έγραφα από ΚΙΝΗΤΟ οποτε δεν έβλεπα παραγράφους κτλ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα