Philippe Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Πλάκα-πλάκα, πού θα βρούμε να αγοράσουμε κάτι τέτοιο της προκοπής για ασύρματη τηλεφωνική συσκευή; Το συγκεκριμένο είναι λέει 2200mAh*4. Να κρατάει κανά δεκάλεπτο άραγε;
Alxnks Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 γυρω στα 20 λεπτα κρατανε Βάρδα μην χρειαστεί να τηλεφωνήσεις μετά το 20λεπτο δηλαδή! Σοβαρό ups! Όχι στα voip, μέχρι να παρέχουν αξιόπιστη τηλεφωνία!
Philippe Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Μόνο αυτό έχω βρει προς το παρόν στα 26.90€
jkoukos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Μερικοί χωρίς καν να γνωρίζουν ή να έχουν δοκιμάσει εκφέρουν γνώμη! Καταρχήν το σύνολο σχεδόν των απλών modem/router έχει απλό φις 2 επαφών ΧΩΡΙΣ γείωση, άσχετα αν οι πρίζες που έχουμε στην χώρα με είναι συνήθως σούκο με γείωση. Και αυτό διότι δεν δουλεύουν με 230VAc αλλά με 5-12VDc, ώστε να απαιτείται για λόγους ασφάλειας η γείωση. Για τον λόγο αυτό δεν χρειάζεται και δεν έχουν γείωση οι φορτιστές και τα powerbank. Το ότι μοιάζει με ένα απλό powerbank, δεν σημαίνει ότι δεν είναι UPS. Η κύρια διαφορά τους είναι ότι συνήθως τα πρώτα ΔΕΝ μπορούν να φορτίζουν και να αποφορτίζουν ταυτόχρονα και κυρίως ότι ακόμη και αυτά που το κάνουν, η μεταγωγή δεν γίνεται σε ms με αποτέλεσμα να υπάρχει στιγμιαία διακοπή της λειτουργίας. Το συγκεκριμένο είναι ένα miniUPS (έτσι ονομάζονται όλα αυτής της κατηγορίας), δεν είναι ελληνικό αλλά φασόν κινέζικο και κανείς το βρίσκει με διάφορες εταιρικές ονομασίες. Η δουλειά του είναι να κρατά σε λειτουργία μία μόνο συσκευή (το modem/router) ώστε να μην διακόπτεται καθόλου η σύνδεση με το διαδίκτυο και κατ' επέκταση η VoIP τηλεφωνία. Με τα 8800mAh μπορεί να κρατήσει άνετα σε λειτουργία την σύνδεση για πάνω από 5-6 ώρες, καθώς ο router δεν έχει μεγάλη απαίτηση σε ισχύ τροφοδοσίας. Αντίστοιχα με αυτό υπάρχουν αρκετά στο διαδίκτυο, αλλά και ο ΟΤΕ δίνει ακόμη ένα παρόμοιο, της Crypto με διαφορετική σχεδίαση. 8
Philippe Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Απ' ό,τι βλέπω γύρω στα 10$ για bulk order τα δίνουν στο Alibaba τα unbranded Crypto και λίγο πιο ακριβά τα αντίστοιχα Conceptum. Εδώ στη λιανική -αν τα βρεις- είναι πολύ ακριβά (κάτι 35άρια είδα στα γρήγορα που έψαξα). Άλλη λύση για μικρό και αξιόπιστο ups δεν υπάρχει;
ikaruga24 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Απ' ό,τι βλέπω γύρω στα 10$ για bulk order τα δίνουν στο Alibaba τα unbranded Crypto και λίγο πιο ακριβά τα αντίστοιχα Conceptum. Εδώ στη λιανική -αν τα βρεις- είναι πολύ ακριβά (κάτι 35άρια είδα στα γρήγορα που έψαξα). Άλλη λύση για μικρό και αξιόπιστο ups δεν υπάρχει; Αν έχεις Voip και ταυτόχρονα συναγερμό που χτυπάει μέσω τηλεφώνου τότε απλά το δικαιούσαι δωρεάν (στον οτε). Κάνεις τηλέφωνο στο 13888, τους το λες και θα στα στείλουν δωρεάν.
Philippe Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Ναι, ευχαριστώ, αυτό είναι σαφές, αλλά έχω "επεκτείνει" λίγο το θέμα σε αναζήτηση εναλλακτικών για α) όσους δεν εμπιστεύονται αυτά του ΟΤΕ για να τα βάλουν πάνω στο ακριβό τους router και β) όσους χρειάζονται περισσότερα του ενός (εγώ ας πούμε έχω τρία ασύρματα τηλέφωνα σε διαφορετικούς χώρους του σπιτιού.
ikaruga24 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Αυτό δυστυχώς δεν μπορώ να το γνωρίζω. Εκεί μόνο με πληροφορίες στο πενταψήφιο τους θα λύσεις την απορία.
Philippe Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Μόλις παρήγγειλα αυτό το mini ups από banggood στα 17€. Jkoukos τι λες, είναι ΟΚ να του βάλουμε το 7490 και το netmod πάνω ή θα μας το κάψει
"nikos" Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Ρε παιδιά βρείτε κάνα παλιό ups που να δουλεύει βάλτε μια μπαταρία 2 7AH και θα είστε άρχοντες Ποιο φτηνά θα έρθει και με καλύτερα αποτελέσματα
jkoukos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Μόλις παρήγγειλα αυτό το mini ups από banggood στα 17€. Jkoukos τι λες, είναι ΟΚ να του βάλουμε το 7490 και το netmod πάνω ή θα μας το κάψει Μια χαρά φαίνεται, απλά έχει λίγο μικρότερη μπαταρία από αυτό που δίνει ο ΟΤΕ, με αποτέλεσμα λιγότερο χρόνο λειτουργίας ειδικά αν δίνει σε 2 συσκευές. Βέβαια εξαρτάται και από τα Αμπέρ που ζητούν οι συσκευές. Αυτό δίνει max 2Α. Όμως το Netmod σίγουρα μπορεί να συνδεθεί; Πριν από 8+ χρόνια, αυτό που είχα συνδεόταν απευθείας στο δίκτυο της ΔΕΗ και είχε εσωτερικό μετασχηματιστή, ενώ οι συσκευές που τροφοδοτεί το miniUPS, έχουν τον μετασχηματιστή στην πρίζα τους, που πλέον δεν χρειάζεται. Ρε παιδιά βρείτε κάνα παλιό ups που να δουλεύει βάλτε μια μπαταρία 2 7AH και θα είστε άρχοντες Ποιο φτηνά θα έρθει και με καλύτερα αποτελέσματα Σωστό μεν, αλλά υπό έναν όρο. Βρες μου ένα κανονικό UPS σε λογική τιμή, που όταν έχει μικρό φορτίο δεν κλείνει αυτόματα μετά από λίγο χρόνο. Το σύνολο σχεδόν έχουν μη ρυθμιζόμενο όριο, που συνήθως είναι μικρότερο από αυτό που ζητούν οι κοινές συσκευές που προορίζονται να τροφοδοτούν (PC, printer, οθόνες κλπ), σε αντίθεση με τα modem/router. 2
Philippe Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Πολύ σωστές παρατηρήσεις! Όντως το εν λόγω mini ups αναγράφει 2Α max στα 12V => 24W και όντως το Netmod θέλει πρίζα.. Εγώ για παράδειγμα που είμαι με το Fritz 7490 και βλέπω ότι ο μετασχηματιστής του γράφει 2.5Α (το 7390 είχε μετασχηματιστή 2Α) θεωρητικά δεν καλύπτομαι. Από την άλλη, με αυτά που του έχω πάνω δεν εχει ανεβάσει ποτέ κατανάλωση πάνω από 45% οπότε δεν θα τραβήξει ποτέ τόσο ρεύμα (ελπίζω να τα λέω σωστά). Έκανα και δοκιμή βγάζοντας μόνο το Netmod από την πρίζα, αφήνοντας το router στο ρεύμα, και είχα κανονικά τηλεφωνία και dsl με μόνο τα ασθενή ρεύματα (πάει καιρός που το είχα σετάρει και δεν θυμάμαι πώς και τι). PS: Για 2 μπαταρίες 7Α θες 20€ και έχεις ένα ογκώδες και ακαλαίσθητο συνήθως εξάρτημα (χώρια της παρατήρησης του jkoukos). Μιας και έψαχνα για εμφανίσιμο mini ups, είχα επίσης βρει αυτήν εδώ την εταιρεία, αλλά μάλλον είναι πανάκριβο (και χωρίς ιδιαίτερο λόγο).
jkoukos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Έκανα και δοκιμή βγάζοντας μόνο το Netmod από την πρίζα, αφήνοντας το router στο ρεύμα, και είχα κανονικά τηλεφωνία και dsl με μόνο τα ασθενή ρεύματα (πάει καιρός που το είχα σετάρει και δεν θυμάμαι πώς και τι). Σε PSTN και ISDN, το ρεύμα τροφοδοσίας έρχεται από το αστικό κέντρο μέσω του ίδιου χάλκινου καλωδίου, γι' αυτό και δουλεύουν συσκευές χωρίς άλλη πηγή τροφοδότησης. Ειδικά στο ISDN, η τάση της ΔΕΗ χρειάζεται για να δουλέψει το Netmod, όμως σε περίπτωση διακοπής μπορεί να δουλέψει απλή τηλεφωνική συσκευή, χρησιμοποιώντας την τάση που έρχεται από το αστικό κέντρο, χάνοντας φυσικά τις άλλες ψηφιακές ευκολίες μέσω του Netmod. Εσύ βέβαια, κάνοντας χρήση του Fritz που τροφοδοτείται από το miniUPS, εξακολουθείς να έχεις τις λειτουργίες του PBX που έχει.
Daimon Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Δημοσ. 3 Μαΐου 2017 Ξεθάβω το thread γιατι πηρα τηλ. το ΟΤΕ και μου ειπαν πως μονο εαν το σπιτι διαθέτη συναγερμο δινουν το εν λογο powerbank
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα