Προς το περιεχόμενο

64bit σε 32bit Windows 10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω ένα λαπτοπ 7ετιας με Windows 10, το οποίο εχει μόνο έναν πυρήνα και 64bit Windows! Ενώ η χρήση της μνήμης ραμ είναι οκ η χρήση του επεξεργαστή είναι συνεχώς πάνω από 70% με αποτέλεσμα να κολλάει! Απενεργοποιησα όσες υπηρεσίες γινόταν αλλά και πάλι κολλάει! Οπότε λοιπόν σκέφτηκα να κάνω εγκατάσταση τα Windows 10 32bit. Κατέβασα το media tool και μου βγάζει δύο επιλογές. Είτε εγκατάσταση σε αυτό το pc είτε εγκατάσταση του iso σε στικακι για άλλο pc. Ποιο από τα δύο να κάνω επιλογή? Είδα μερικά βίντεο και πολλοί πατάνε το δεύτερο. Εάν πατήσω το πρώτο θα μου έχει την επιλογή για 32bit? Και εάν ναι θα χρειαστεί κλειδί ενεργοποίησης? Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Μην το κάνεις. Δε θα βελτιωθεί η κατάσταση. Τουναντίον, μπορεί να πέσει η απόδοση του.

Αυτό ίσως θα είχε νόημα αν είχες μικρή ram. Ένα κακογραμμένο πρόγραμμα 64bit, τρώει περισσότερη ram από το αντίστοιχο 32bit.

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις κάποια επέκταση στο browser για να σου κόβει τα περιττά που βαραίνουν τη cpu αν όχι βάλε το ghostery ή κάποιο άλλο σχετικό https://chrome.google.com/webstore/detail/ghostery/mlomiejdfkolichcflejclcbmpeaniij και αρχικά κόψε όλες τις επικοινωνίες στο επιλογές αποκλεισμού μετά τις ανοίγεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Αρχικά όπως έρχεται νομίζω δεν κόβει τίποτα και δεν θα δεις καμία διαφορά.

Δημοσ.

Πολύ καλά ξεκίνησες με το Media Creation Tool . Βάζεις USB stick, θa στο ετοιμάσει για boot και εγκατάσταση win 10.

Πως το κάνεις:

Τρέχεις το Media Creation Tool (δεν κάνει εγκατάσταση)

Στο πρώτο παράθυρο πατάς αποδοχή

Στο δεύτερο: Δημιουργία μέσου εγκατάστασης για άλλο υπολογιστή

Στο Τρίτο, βγάζεις το τσέκιν από: Χρίση των προτεινόμενων  επιλογών ..... Επιλέγεις γλώσσα, Έκδοση Windows 10.  Στο αρχιτεκτονική πατάς το βελάκι που έχει μέσα στο ανάλογο παράθυρο και επιλέγεις: Και τα δύο.

​Στο τέταρτο παράθυρο:  Μονάδα flash USB (Πρέπει τουλάχιστον να είναι 8 GB)

Για να σου ετοιμάσει το USB stick θέλει κάποιο χρόνο ανάλογα την σύνδεση στο internet.

Με αυτό τον τρόπο κατεβάζει στο USB την έκδοση Home και Pro στα 32 και 64 bit. Κατά την εγκατάσταση των windows διαλέγεις τι θέλεις. Για να ενεργοποιηθούν αυτόματα τα windows πρέπει να βάλεις την έκδοση που είχες (Home ή Pro) τα bit δεν παίζουν ρόλο. Βάζοντας τα 32 bit μπορεί τα windows να μη βλέπουν όλη την RAM. 

Δημοσ.

Μηχάνημα του 2010 με μονοπύρηνο επεξεργαστή;;; Ανήκουστο!

Πόση μνήμη έχεις και ποιον επεξεργαστή;

Πήγαινε στις αυτόματες ενημερώσεις και απενεργοποίησε τελείως τις ενημερώσεις. Κάνε επανεκκίνηση.

Πάτα WINDOWS+R και δώσε services.msc. Βρες το windows search και κάνε διπλό κλικ, κάνε διακοπή και απενεργοποίηση της υπηρεσίας.

Αυτά τα δύο είναι βασικά. Μετά θέλεις άλλον υπολογιστή ή overcloacking και περισσότερη ram.

Και τέλος, αν σέρνεται με τα 7άρια, ΜΗΝ βάλεις 10άρια. Σίγουρα θα είναι χειρότερη η κατάσταση απ' ότι με τα 7άρια, το έχω δει σε λάπτοπ.

Δημοσ.

3gb ram και ο επεξεργαστής είναι ένας amd sempron κάτι (δεν τον θυμάμαι). Τα έκανα αυτά και η χρήση του επεξεργαστή δεν είναι όπως ήταν πριν. Πιστεύω ότι εάν του περάσω τα 32bit και πάλι τα ίδιο θα γίνεται αλλά όχι και τόσο.

Δημοσ.

Δεν πρόκειται να δείς καλύτερη απόδοση απλώς και μόνο επειδή ο επεξεργαστής σου είναι πολύ «μικρός» ακόμα και για την idle κατάταση των 10ριών.

Δοκίμασε με διαφορετικό λειτουργικό και κάποια ελαφριά διανομή linux.

Δημοσ.

Μα!! σε ένα Η/Υ αδύναμο το πόση ώρα κάνουν να φορτώσουν τα windows μας ενδιαφέρει ή αν μπορούμε να κάνουμε την δουλεία μας με κάποια άνεση;;;;

Δημοσ.

Εγώ θα ρωτήσω κάτι άλλο. Λες ότι ο επεξεργαστής είναι στο 70%. Μπορείς να γράψεις εδώ ποιά process τρώνε την cpu? 

Δημοσ.

Εγώ θα ρωτήσω κάτι άλλο. Λες ότι ο επεξεργαστής είναι στο 70%. Μπορείς να γράψεις εδώ ποιά process τρώνε την cpu?

Οι ενημερώσεις στα 7άρια πρέπει να ήταν. Αν δεις παρακάτω, στο #6 post είπε ότι έκανε αυτά που του πρότεινα και ο επεξεργαστής "δεν είναι όπως ήταν πριν" (έτσι έγραψε ο alex).

• Like 1
Δημοσ.

Aν ήταν ενημερώσεις βλέπεις κάπου ότι τις κατεβάζεις ,και αν γίνονται βγάζει μήνυμα να ξεκινήσει ξάνα το μηχάνημα και κάρτα με ποσοστά ενημέρωσης.

Δημοσ.

Aν ήταν ενημερώσεις βλέπεις κάπου ότι τις κατεβάζεις ,και αν γίνονται βγάζει μήνυμα να ξεκινήσει ξάνα το μηχάνημα και κάρτα με ποσοστά ενημέρωσης.

Όχι, δεν είναι αυτό. Δε μιλάω για την εγκατάσταση ή το κατέβασμα.

Υπάρχει ένα πρόβλημα τελευταία με τα 7άρια και τις ενημερώσεις του. Ψάχνουν ατελείωτα χωρίς να βρίσκουν τίποτα και φορτώνουν τον επεξεργαστή χωρίς λόγο. Υπάρχουν κάποια threads εδώ στο Insomnia για το θέμα και η μόνη λύση είναι να απενεργοποιήσεις τα updates και να κάνεις χειροκίνητα κάποιες ενημερώσεις. Μετά τις ξαναενεροποιείς και θα βρει αρκετές. Αν βρω αύριο τα λινκ θα τα ποστάρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...