johnyb98 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Έχω έναν μηχανικό δίσκο που το sentinel τον δείχνει χωρίς bad sectors (100% healthy).Στον υπολογιστή που ήταν εγκατεστημένος, είχε αρχίσει τα κολλήματα (χωρίς tic tac),και για προληπτικούς λόγους τον αντικατέστησα αμέσως.Παρότι το sentinel δε βγάζει σφάλματα, θέλω να κάνω το εξής:να εγκαταστήσω επάνωwindows server, και να κάνω πειράματα με user rights, sharing, κ.λπ. σε τοπικό δίκτυο. Δε θα έχω επάνω τίποτα data.Απλά, ήθελα, πριν κάνω το server installation, μία πρόταση, εάν μπορώ να τσεκάρω, καλύτερααπ' το sentinel, με κάποιο άλλο s/w, εάν υπάρχουν εσφαλμένες περιοχές (sectors), να μαρκαριστούν,και ο δίσκος να γίνει κάπως καλύτερος από πλευράς χρήσης. Εντάξει, δε θα έχω data επάνω, αλλά όχιτη μία ημέρα να στήσω server, και σε 3 ημέρες να βγει off. Άλλωστε (εδώ θέλω και μίαπεραιτέρω συμβουλή από εσάς), γιατί όχι, εάν μαρκαριστούν οι εσφαλμένες περιοχές, γιατίνα μη γίνει 100% εμπιστεύσιμος και πάλι στο μέλλον.Κάποιες σελίδες για μελέτη σχετικά με όλ' αυτά; Σχετικά με το 100% εμπιστεύσιμος και πάλι, τί λέτε;
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Κάνε κανονικό φορμάτ (όχι το γρήγορο). Αν υπάρχουν προβληματικοί τομείς θα τους μαρκάρει και θα τους θέσει εκτός χρήσης.
άδικος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Το hds αναφέρει τα δεδομένα του SMART πάνω στον δίσκο. Συνεπώς αν τώρα αναφέρει πως δεν υπάρχουν bs αυτό ισχύει. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις και με άλλο s/w, πχ HD tune. Αν θες να τον στρεσάρεις, κάνε reinitialize disk surface μέσα από το μενού του hds. Εμπιστεύσιμος δεν είναι κανένας δίσκος, πόσο μάλλον 100% (βλέπε υπογραφή).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα