naruto14 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα. Είχα την εξής απορία. Όταν έχεις ένα triple monitor setup το μόνο που σε νοιάζει είναι να κάνεις extend το desktop στις 3 οθόνες. Τι γίνεται όμως αν χειρίζεσαι dual monitor και θες παράλληλα να έχεις συνδεδεμένη μια τηλεόραση στην κάρτα γραφικών, ώστε να βάζεις να φαίνεται μόνο αυτή για να δεις μια ταινία ή να παίξεις ένα παιχνίδι? Γιατί οι επιλογές που έχουν τα Windows για να εναλλάσσεις τις οθόνες είναι οι εξής: Θέλει να το κάνεις manual μέσα από τα Display Settings?
SouLSLayeR Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Έχω ακριβώς αυτό το setup εδώ και 4 χρόνια πια. Μέχρι πριν κάνα χρόνο όποια games δεν μας κάνανε τη χάρη με start+shift+arrow keys, σε αναγκάζανε να κάνεις primary display την τιβι και άγιος ο θεός. (btw το bug που σου πάει όπου να 'ναι τα icons στο desktop υπάρχει ακόμα, όποιο τρόπο και να χρησιμοποιείς. Ή απλά εμένα με αντιπαθεί παραπάνω από το κανονικό. Για κάποιο λόγο προσπαθεί να πάει αυτόματα τα εικονίδια σε κάποια από τις άλλες οθόνες, άμα θελήσεις να τις σβήσεις/να πας σε PC screen only και κοπανάς το κεφάλι σου) Τελευταία όμως υπάρχει επιλογή που δεν έχει αντίκτυπο στο performance των games, το έχουν σχεδόν όλα τώρα πια και δουλεύει καλύτερα (βολικότερα) από το πατροπαράδοτο fullscreen: borderless window master race Πας το παράθυρο όπου θες ακόμα και αποκλειστικά με τα keyboard shortcuts, ελεύθερο alt-tabbing, βλέπεις notifications κλπ, σε αντίθεση με το κανονικό fullscreen στην άλλη οθόνη όπου νιώθεις ότι το παιχνίδι ξε/φορτώνει πράμα κατά την αλλαγή του focus.
naruto14 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Καλά σίγουρα το borderless είναι ότι καλύτερο υπάρχει για dual monitor setup. Τις ελάχιστες φορές που έχω χρησιμοποιήσει το extend feature με την τωρινή μου οθόνη και την tv μου έχει λύσει τα χέρια. Επίσης αυτό που χαλάει τα εικονίδια οπότε θέλει είναι τέρμα σπαστικό. Βλέπω να ξεριζωνω όλο το desktop και να δουλευω με shortcuts. We will see. Επομένως όταν χρησιμοποιείς Windows + P εναλλάσσεις μεταξύ των 2 monitor που έχεις; Και μετά πως μεταφέρεις την εικόνα αποκλειστικά στην tv. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο και ποια υποδοχή θεωρεί η κάρτα γραφικών ως primary. Ανάμεσα σε hdmi και dvi πάντως η 970 g1 βλέπει το hdmi. Το bios το βλέπω μόνο στην τηλεόραση όταν ανοιγει το PC... Εσύ με τι έχεις κάθε οθόνη συνδεδεμένη;
SouLSLayeR Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Για να μην είναι τσάμπα ανεβασμένα τα ρολόγια της κάρτας όταν είμαι μόνο στο main monitor σβήνω το άλλο και την τιβι και πάω στο PC screen only. Δεν έχω ποτέ αποκλειστικά την τιβί εγώ. Πάντα σε extend την main οθόνη λόγω browser και chat κλπ + τιβί που κάτι θα παίζει. Όλο αυτό γίνεται για να μην αλλάζω κάθε τόσο main display. Εγώ έχω τις 2 οθόνες με DP και την tv με HDMI.
naruto14 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Μάλιστα. Για να καταλάβω: Αν είσαι στο "PC Screen Only" χρησιμοποιείς ένα από τα 2 monitor σου. Αν βάλεις extended στην ουσία έχεις triple monitor setup. Αν πατήσεις duplicate φαίνεται το ίδιο πράγμα και στις 3? Και Αν βάλεις "Second Screen Only" που πάει? Υπάρχει τρόπος να δουλεύω extended στα 2 monitors και μετά να αλλάζω σε TV για αποκλειστικό View σαν 2η οθόνη?
SouLSLayeR Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Σωστά, το Dell είναι το main monitor μου. Σε duplicate στην main οθόνη και τιβί που έχουν ίδια ανάλυση όλα παίζουν καλά, αλλά στην 2η οθόνη που είναι 1366x768, ε, κάπως χαλάει, αλλά τίποτα δραματικό. Το Second Screen Only αυτή τη στιγμή πάει στο 2ο μόνιτορ, λογικά επειδή με αυτή τη σειρά είναι κουμπωμένες. Δεν κατάλαβα τι θες. Να είναι οι 2 οθόνες extended και η τιβί η κύρια (με το taskbar δηλαδή)?
naruto14 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Όχι. Θέλω γενικά να χρησιμοποιώ τις 2 οθόνες σαν extended, και αν αποφασίσω να βάλω μια ταινία ή παιχνίδι στην tv για να παίξω από το καναπέ να μπορώ να αλλάξω και να βάλω να φαίνεται μόνο σε αυτήν. Μπορείς να αλλάξεις τη σειρά με την οποία είναι συνδεδεμένες? Δηλαδή να επιλέξεις ποια θα είναι στο PC Sceen Only και ποια στο Secondary Screen? Ή καθορίζεται αυτόματα από τη κάρτα γραφικών;
SouLSLayeR Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Σε εμένα καθορίζεται ο ρόλος από τη θύρα, δηλαδή σαν να είναι αριθμημένες εσωτερικά. Εσύ υποθέτω μπορείς να βάλεις την τιβί ως Second Screen Only για να μην παλεύεις με το software (το screenshot) και να κάνεις τη δουλειά σου μόνο με το win+P.
naruto14 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Second Screen πως την επιλέγεις? Μέσα από τα display settings έχει επιλογή μόνο για primary display...
SouLSLayeR Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Εννοώ να την κουμπώσεις στη σωστή θύρα ώστε να μένει μόνο αυτή ενεργή στο Second Screen Only.
naruto14 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Εννοώ να την κουμπώσεις στη σωστή θύρα ώστε να μένει μόνο αυτή ενεργή στο Second Screen Only. Α κατάλαβα. Για το extend μπορείς να διαλέξεις ποιες οθόνες θα μπαίνουν? Δεν θέλω να κάνω extend σε triple screen αλλά dual...
SouLSLayeR Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Ε απλά μην ανάβεις την 3η Αλλιώς θα πρέπει να πας να την κάνεις disconnect από το display settings (screenshot).
naruto14 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Το ποντίκι θα πηγαίνει και στην 3η όμως . Άρα γίνεται με ένα απλό disconnect θα γίνεται η δουλειά. Thank you
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα