Πέτρος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Ούτε για αστείο δεν είναι πρόβλημα η PCIX 2.0 σε σχέση με την 3. "Φοράς" το τελευταίο BIOS στη μητρική σου? Στείλε κανένα ερώτημα στη Giga για το θέμα, ειδικά με την φωτό από το BIOS post που έβαλες κι εδώ. Ασυμβατότητα τέτοιου επιπέδου είναι εξαιρετικά πιθανή. Επειδή ούτε στη σελίδα της μαμάς δεν μπορώ να το βρω: Έχεις επιλογή για UEFI/Legacy ΒΙOS στην κάρτα? Αν ναι, γύρνα το και δες τι παίζει. 3
overpower Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Για το version ειδα 2: AMD AHCI BIOS Version 3.0.7 και BIOS v6.00PC Δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι το Latest... Σε αυτο το bios, Που βρισκεται η επιλογη για την ρυθμιση? Επιλογες σχετικες με την καρτα που βρηκα: PCIe Spread Spectrum: Enabled/Disabled PCIE clock (mhz): auto/100/101/... Init Display First: PCI Slot ( VGA on PCI slot will be initialized ) / PEG ( VGA on PCI Express will be initialized ) Με bold οι επιλεγμενες ρυθμισεις
Πέτρος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Ώπα, μπέρδεμα. Το BIOS της Giga που πρέπει να κοιτάξεις είναι όντως κάποιο από αυτά. Νομίζω πως έχει και κάποιο utility για να σου βρίσκει και να περνάει το τελευταίο. Κάτσε να ξυπνήσει και να δει το θέμα κάποιος με περισσότερη γνώση επί του θέματος. Το UEFI/Legacy που σου λέω, είναι στην κάρτα γραφικών. Ίσως έχει κάποιο διακόπτη, κάποιο κουμπάκι ή οτιδήποτε που να το γυρίζει σε λειτουργία "συμβατότητας", ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις παλιών μητρικών. Κάποιες κάρτες σίγουρα έχουν, κάποιες όχι. Η ASUS έχει χαλάσει απίστευτα...ούτα manual/specs (πέρα από κάποια υποτυπώδη) online δεν δίνει πια. 1
overpower Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Το UEFI/Legacy που σου λέω, είναι στην κάρτα γραφικών. Ίσως έχει κάποιο διακόπτη, κάποιο κουμπάκι ή οτιδήποτε που να το γυρίζει σε λειτουργία "συμβατότητας", ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις παλιών μητρικών. Κάποιες κάρτες σίγουρα έχουν, κάποιες όχι. Μπα δεν βλεπω κατι ... http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/cpu/847117-asus-sabertooth-990fx-r20-socket-am3-backplate/ Το να παω σε μια τετοια, με σκοπο καποια στιγμη το καλοκαιρι να αναβαθμισω σε fx 8 core πως σου φαινεται? Για την ωρα δεν μπορω να αγορασω ολοκληρο το σετακι μιας και που δεν εχω ψυκτρα συμβατη με am3+. Τουλαχιστον οτι βρηκα για την H50 ειναι εως am3
Πέτρος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Αυτήν έχω, και δεν συζητάμε για το αν αξίζει ή όχι. Με κλειστά μάτια. Απλά όταν η νέα γενιά είναι ούτε μήνα μπροστά, δεν ξέρω.
ZELOMOTH Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Οι μονες ασυμβατοτητες που υπηρχαν σε θεμα pci-e x16 2.0 ,1.0 κτλ νομιζω ηταν σε καποιες παλιοτερες ati καρτες... Γι αυτες τωρα τις καινουργιες δεν εχω ξανα ακουσει κατι αλλα ολα ειναι πιθανα...
overpower Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Αυτήν έχω, και δεν συζητάμε για το αν αξίζει ή όχι. Με κλειστά μάτια. Απλά όταν η νέα γενιά είναι ούτε μήνα μπροστά, δεν ξέρω. Οπως και να εχει η αναβαθμιση θα γινει καλοκαιρι, μπορει και ακομα πιο μετα. Και δεν θελω να εχω μια καρτα να καθεται, αλλα ουτε και να την πουλησω στα 220 ενω την πηρα 300. Προτιμω αν ειναι να πουλησω κατι, να ειναι η μητρικη
STORM1978 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Για άλλαξε το PCI SLOT σε PEG και πεσμας τι γίνεται και άστο στο PEG από που εδώ και πέρα. 3
razorblade334 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Μολις παρελαβα και την 2η καρτα και εχει το ιδιο θεμα οσον αφορα τα artifacts. Θα προσπαθησω να τρεξω και καποιο παιχνιδι και ισως δοκιμασει αυτην την φορα και hdmi Το ιδιο θεμα στο Bf1, αν και αυτην την φορα αργησε λιγο παραπανω να εμφανιστει (~5min) αν το κανει και η δευτερη ισως ειναι μητρικη.δοκιμασε να κανεις update bios γιατι καινουριο hardware ειναι ισως να το χρειαζεται.επισης ελεγξε καλα την οθονη και τα καλωδια.βαλε αλλα.για να το κανουν δυο καρτες αλλου ειναι το προβλημα.
overpower Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Για άλλαξε το PCI SLOT σε PEG και πεσμας τι γίνεται και άστο στο PEG από που εδώ και πέρα. Εχασα 20 λεπτα αυτο εγινε αν το κανει και η δευτερη ισως ειναι μητρικη.δοκιμασε να κανεις update bios γιατι καινουριο hardware ειναι ισως να το χρειαζεται.επισης ελεγξε καλα την οθονη και τα καλωδια.βαλε αλλα.για να το κανουν δυο καρτες αλλου ειναι το προβλημα. Δεν πρεπει να ειναι συμβατη απλα με την μητρικη/bios version. Το τελευταιο update μαλιστα βγηκε το '10. Θα παρω την μητρικη που ποσταρα πιο πανω για να καταφερω να κανω και κανα oc της προκοπης επιτελους μιας και που ποτε δεν το εφτασα πανω απο 3,4 ghz Οταν ερθει η μητρικη θα ενημερωσω 2
overpower Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Τα ιδια σκατα και με την asus sabertooth. Δεν εχω τα artifacts στην αρχη (αν και δεν εχει και τα ιδια γραφικα στο boot up), αλλα σε game παλι freezαρει μεσα σε 5 sec και βλεπω μονο ενα χρωμα στην οθονη μου (το χρωμα που υπηρχε περισσοτερο στην οθονη πριν παγωσει). Μενει να δοκιμασω κατι αλλο πρωτου το πεταξω απο το παραθυρο? 1
Πέτρος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Τί να πω? Αλλαγή της γραφικών, πάλι. Αυτή τη φορά, θα έλεγα να ζητήσεις άλλο μοντέλο (άλλη 480 ή κάποια 1060 ενδεχομένως). Δεν έχει λογική αυτό το πράγμα, πέρα από "σκάρτη" παρτίδα/σειρά. Σε καμμία περίπτωση πάντως, μη δεχτείς να πληρώσεις μεταφορικά. 3
overpower Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Οποτε τι, να παω acs και να τους πω οτι πληρωνει ο παραληπτης?
Πέτρος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Όχι, όχι. Μιλάς με το κατάστημα, τους εξηγείς πως δεν γίνεται να πληρώνεις κερατιάτικα για ελαττωματικές παρτίδες (αν θεωρήσουμε πως και η 2η κάρτα έχει πρόβλημα) σε μεταφορικά, αφού ναι μεν είναι θέμα της ASUS, αλλά εσύ πληρώνεις το κατάστημα. Αν αρχίσουν τα σου-μου (99%), επανέρχεσαι και ελπίζεις να υπάρχει σχετική εμπειρία εδώ γύρω απο αυτό το ζήτημα, με δεδομένα, γιατί καλύτερα δεν μπορώ να σε κετευθύνω. Αν σου πουν οκ, στείλτε για έλεγχο, και ανάλογα τα ευρήματα πάμε για αλλαγή/αντικατάσταση/πιστωτικό...θαύμα! Το κυριότερο, και πλέον επιτακτικό! Βρες κάποιον να δοκιμάσεις την κάρτα. Αν τυχόν λειτουργεί σωστά, πας για άλλα. Αν κι εκεί πάπαλα, επιμένεις μέχρι να βγει ο ήλιος από το νότο. 1
razorblade334 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Οποτε τι, να παω acs και να τους πω οτι πληρωνει ο παραληπτης? δεν νομιζω να ειναι η μητρικη ή η καρτα εφοσον τα αλλαξες και τα δυο και συνεχιζεις να εχεις τα ιδια πανω κατω προβληματα. ψαξε αλλου. ειναι ισως η τροφοδοσια ή ο επεξεργαστης ή η μνημη. αυτα μενουν. καταλαβαινω τον θυμο σου και την απογοητευση σου. πιστευω παντως οτι βρισκεται αλλου το προβλημα. αν εχεις amd πιθανον να ειναι τα πινακια πανω στον επεξεργαστη στραβα.ισως να εχεις και μια μνημη ετοιμη να καει. επισης πρεπει να δοκιμασεις κι ενα αλλο τροφοδοτικο να δεις. συγγνωμη εαν τα εχεις δοκιμασει και δεν το ειδα γιατι δεν εχω διαβασει τα μηνηματα ολα απο την πρωτη μερα. μην στεναχωριεσαι ομως θα φτιαχτει καποια στιγμη. και γω παρομοιο προβλημα αντιμετωπιζω σε συστημα των 1600 ευρω. ξερω τι ξενερα ειναι και τι νευρα σε πιανουν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα