Abudi Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Nαι,αλλά θα πανηγυρίζουν για δημοσιες,"δωρεαν"(και φτηνοτερες) συγκοινωνίες μετά. Κοίτα, δεν είναι τόσο άσπρο-μαύρο το θέμα των συγκοινωνιών. Αν κι εγώ είμαι υπέρμαχος της λογικής "χρέωση στον χρήστη", όπως γίνεται και με τα διόδια, κάποιος μπορεί να επεκτείνει τη λογική αυτή σε διάφορους άλλους τομείς: Εγώ είμαι άτεκνος, γιατί να πληρώνω τα σχολεία και να πανεπιστήμια; Χρέωση στον χρήστη. Εγώ είμαι νέος και υγιής, γιατί να πληρώνω για νοσοκομεία; Χρέωση στον χρήστη. Α εγώ μένω στην Τρίπολη, γιατί να πληρώνω το μετρό των Αθηναίων; Χρέωση στον χρήστη. (Βέβαια, ισχύει κι αυτό που λες, αν το κόμιστρο σου σταματήσεις να το πληρώνεις στο σταθμό του Μετρό, και το πληρώνεις στη ΔΟΥ σου, πολύς κόσμος θα βρεθεί υπό την ψευδαίσθηση οτι οι μετακινήσεις του είναι δωρεάν. Βέβαια, όπως λέει και ο έμπειρος Terry Benetict "Nothing costs nothing") Θέλω να πω, είναι μια αρκετά μεγάλη (και εν δυνάμει σοβαρή) κουβέντα, που αγγίζει και τα όρια του πώς αντιλαμβανόμαστε το κοινωνικό συμβόλαιο στην Ελλάδα (και πόσο αποτελεσματικό είναι). Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να διαχωρίζουμε τη συζήτηση για να δουλέψει αποδοτικά ένα σύστημα με λογική σχεδιασμού "η χρέωση στον χρήστη", από τη φιλολογική συζήτηση για το ποιά πρέπει να είναι η λογική σχεδιασμού 2
Moderators Spect~ Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Οχι δεν εννοω ευθανασια στους ανω των 60 και οι γονεις μου 60+ ειναι και μια χαρα εμαθαν τα τελευταια χρονια να κανουν πολλα πραγματα με τους υπολογιστες απο μονοι τους. Αυτο που λεω ειναι οτι το οτι θα ταλαιπωρηθει μια ομαδα ατομων για ενα διαστημα δεν ειναι επιχειρημα για να μην βελτιωθουν ολες οι υπολοιπες γενιες. Να στο πω αλλιως ποσα χρονια θα ζησει ο 60+ και ποσα ο 20+? ποιος θα ταλαιπωρηθει περισσοτερο και ποιος προσφερει περισσοτερα? (μια και ο 60+ συντομα θα ειναι σε συνταξη) Το ξερεις οτι το οριο μπορουν να στο βαλουν και χωρις υπολογιστες με ενα απλο μπλοκακι ε? Απλα εκει θα ειναι πιο ευκολο να παρανομησει καποιος οποτε.. 2
gousias Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Ναι ξεχασα οτι σε αυτη τη χωρα το μελλον της ειναι οι 60+ και οι τεχνολογικα αγραμματοι.. Ελπιζω να πιανεις το ποιντ. Επισης το γιατι ταλαιπωρουνται και πως αυξανει το κοστος στον πολιτη δεν μπορω να καταλαβω οταν αντι να σου γραψει χαρτι το γραφει στο ιντερνετ αντι να δωσεις χαρτι στο φαρμακειο το κοιταει στο ιντερνετ γινεται ελεγχος ωστε να μην δινουν αβερτα φαρμακα που βοηθαει στην παρανομη συναγογραφηση Δε νομίζω ότι θα βρεις κατανόηση σε αυτά που σωστά ανέφερες πλην (φοβάμαι δυστυχώς, μα πολύ δυστυχώς) ελαχίστων εξαιρέσεων. Είναι πολυσύνθετη η όλη σημερινή κατάσταση, μα συνάμα και τόσο απλοϊκή θα έκρινα ως και την επίλυση της. (Ελπίζω ότι πλέον με την σύσταση της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας κάποτε να γίνουν ταξίδια έξω από τον πλανήτη "Ελλάδα" …ε μόνο μέχρι τον πλανήτη γη, τόσο κοντά, μήπως και!!!)
markos9 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Ναι το google δεν σου λεει κατι, το νημα δεν σου λεει κατι. Οκ. Στο νημα αναφερει οτι σε ΟΛΑ τα εγκυρα λεξικα ειναι με ενα σ. Δεν το εχω εξακριβωσει αλλα για να το λενε εκει μεσα (που ειναι και ειδικοι) ισως να ειναι ετσι. Λενε "Η επίσημη γραμματική της χώρας είναι του Τριανταφυλλίδη. Ο συνδυασμός της με τα 4-5 μεγαλύτερα λεξικά (ΜΕΛ, ΛΚΝ, Κριαρά, Μπαμπινιώτη) κάνει θαύματα αν πραγματικά θέλουμε να αποκτήσουμε κοινό τρόπο γραφής, ανάγνωσης και ομιλίας.". Αλλα δεν εχει σημασια για μενα αυτο. Οσο εχει σημασια η προσπαθεια σου να με γραφικοποιησεις και να με πεις ουσιαστικα αγραμματο (με μια αμφισβητουμενη κιολας λεξη με ενα η δυο σ". Και ακομα πιο τραγικο ειναι οτι δηλωνεις φιλολογος. Οχι για το αν εισαι σωστος η οχι στα "σ" αλλα για τι νοοτροπιες θα διδασκεις τα παιδια μας. Άστο κατάλαβα είσαι ο ελληναρας πάνω από 50 που νομίζεις ότι όλα είναι λάθος! οκ πήγαινε πιες νερό με όζον που σου κάνει κάλο για να ζήσεις 15000 χρονιά σε καμιά σπηλιά και άσε όλα τα υπόλοιπα σε εμάς τα πρόβατα... Προσπάθησα να κάνω φιλική κουβέντα άλλα δεν είσαι για τέτοια πράγματα! Δεν σε είπε κάνεις αγράμματο άλλα εσύ επειδή έχεις προφανώς προβλήματα λες ότι σε σκοτώσαμε οκ.... P.s. H ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ δεν είναι ΜΑΓΙΑ άρα δεν χρειάζεται να την βάλεις στην φωτιά. Σταμάτα να ζεις στον μεσαίωνα! P.s. Το google δεν είναι ο γκουρού της γνώσεις άλλα ούτε και τα φόρουμ που θεωρείς ότι αυτοί που γράφουν είναι και ειδικοί! <-- ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ Άλλα προφανώς δεν έχεις πάει σχολείο και δεν σου έχει πει κάνεις ότι το διαδίκτυο έχει μια γενική γνώση. P.s. Κάλο είναι όταν μιλάς με κάποιον τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείς να είναι ΣΟΒΑΡΑ! (και ΟΧΙ τα σκουπίδια που θα βρεις μπροστά σου) P.s. Το τραγικό επίσης είναι ότι θέλεις μου μάθεις και την δουλειά μου οπού την ΣΠΟΥΔΑΣΑ και δεν είμαι βισματιας κάπου έχοντας τελειώσει μόνο το δημοτικό... Τώρα όσο αναφορά τις νοοτροπίες να λες ευτυχώς που δεν διδάσκεται η δίκη σου στα παιδιά μας... P.s. Σου προτείνω να ανοίξεις κάνα βιβλίο να διαβάσεις και να μάθεις την ελληνική γραμμένο από φιλόλογους πανεπιστήμιου! Μην μπεις στον κόπο να απαντήσεις γιατί πραγματικά δε θα σου απαντήσω... Πραγματικά Λυπάμαι για σένα! Τώρα μπορείς να νιώσεις άνετα θιγμένος και να πεις ότι σε σκοτώσαμε!
chrispap95 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Άστο κατάλαβα είσαι ο ελληναρας πάνω από 50 που νομίζεις ότι όλα είναι λάθος! οκ πήγαινε πιες νερό με όζον που σου κάνει κάλο για να ζήσεις 15000 χρονιά σε καμιά σπηλιά και άσε όλα τα υπόλοιπα σε εμάς τα πρόβατα... Προσπάθησα να κάνω φιλική κουβέντα άλλα δεν είσαι για τέτοια πράγματα! Δεν σε είπε κάνεις αγράμματο άλλα εσύ επειδή έχεις προφανώς προβλήματα λες ότι σε σκοτώσαμε οκ.... P.s. H ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ δεν είναι ΜΑΓΙΑ άρα δεν χρειάζεται να την βάλεις στην φωτιά. Σταμάτα να ζεις στον μεσαίωνα! P.s. Το google δεν είναι ο γκουρού της γνώσεις! P.s. Το τραγικό είναι ότι θέλεις μου μάθεις και την δουλειά μου οπού την ΣΠΟΥΔΑ και δεν είμαι βισματιας κάπου έχοντας τελειώσει μόνο το δημοτικό... P.s. Σου προτείνω να ανοίξεις κάνα βιβλίο να διαβάσεις και να μάθεις την ελληνική γραμμένο από φιλόλογους πανεπιστήμιου! Μην μπεις στον κόπο να απαντήσεις γιατί πραγματικά δε θα σου απαντήσω... Λυπάμαι! Τώρα μπορείς να νιώσεις άνετα θιγμένος! Γιατί δεν μας παραθέτεις τότε πηγές που να στηρίζουν τα λεγόμενα σου; Εκτός και αν οι φιλολογικές επιστήμες στηρίζονται στον εθιμικό λόγο και στις αυθεντίες που τότε πάω πάσο. Και αυτό δεν το λέω για να πάρω το μέρος κάποιου.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 P.s. Σου προτείνω να ανοίξεις κάνα βιβλίο να διαβάσεις και να μάθεις την ελληνική γραμμένο από φιλόλογους πανεπιστήμιου! http://educandus.forumotion.com/t567-topic Να μαθεις (νεος εισαι ακομα) να κανεις πισω οταν κανεις λαθος η λες βλακεια. Δεν ειναι κακο.
kokotas kokos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Εγώ το ΤΕΡΑΣΤΙΟ θετικό που βλέπω, αααααν το αφήσουν να λειτουργήσει το σύστημα,είναι η μείωση των κάθε λογής βρωμιάριδων - γύφτων, "ζητιάνων", "φουκαριάρηδων" και λοιπών αναξιοπαθούντων (και των τσαμπατζήδων βεβαίως). Στη φάση που είμαστε εμείς που εργαζόμαστε ακόμα (και για όσο έχουμε ακόμη εργασία), θα ήταν μία ανακούφιση, τουλάχιστον ψυχολογική. Δεν το λέω με εμπάθεια, απλά όλοι σχεδόν έχουμε να στηρίξουμε δικά μας πρόσωπα φίλους, συγγενείς, παιδιά, συντρόφους, οπότε πλέον δυστυχώς δεν περισσεύει τίποτε ούτε χρήμα αλλά κυρίως ούτε ψυχικά αποθέματα για στήριξη τρίτων. Δυστυχώς 1
Neg Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 http://educandus.forumotion.com/t567-topic Να μαθεις (νεος εισαι ακομα) να κανεις πισω οταν κανεις λαθος η λες βλακεια. Δεν ειναι κακο. Έλα σοβαρά τώρα προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα λεγόμενα σου και για επιχείρημα χρησιμοποιείς μια κακοστημένη ιστοσελίδα με Forumotion subdomain, γεμάτη Comic Sans και κουμπιά παρμένα από το 2001 φουλ στις Flash διαφημίσεις; Τουλάχιστον βάλε κάποιο απόσπασμα από κάποιο γνωστό έγκυρο βιβλίο που να αποδεικνύει τα λεγόμενα σου.. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Έλεος με την τελείως offtopic ορθογραφία! Να πω ότι σχολιάζετε κάποια λέξη που βρισκόταν στο άρθρο να πάει στο διάολο, αλλά ούτε καν αυτό! 5
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Έλα σοβαρά τώρα προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα λεγόμενα σου και για επιχείρημα χρησιμοποιείς μια κακοστημένη ιστοσελίδα με Forumotion subdomain, γεμάτη Comic Sans και κουμπιά παρμένα από το 2001 φουλ στις Flash διαφημίσεις; Τουλάχιστον βάλε κάποιο απόσπασμα από κάποιο γνωστό έγκυρο βιβλίο που να αποδεικνύει τα λεγόμενα σου.. Εβαλα οτι βρηκα, και google, και 2 φορουμ. Αλλα το ενα σας μυριζει και το αλλο σας βρωμαει. Τι αλλο να κανω δηλαδη, να ερθω απο εκει με λεξικα ; Αντι να πειτε οκ, παιδια, καναμε λαθος,σορρυ, ακυρον και παμε παρακατω.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Έλεος με την τελείως offtopic ορθογραφία! Να πω ότι σχολιάζετε κάποια λέξη που βρισκόταν στο άρθρο να πάει στο διάολο, αλλά ούτε καν αυτό! Συγνωμη αν συνεβαλα και εγω σε αυτο, αλλα δεν το ξεκινησα. Το σημαντικο ειναι ομως ο ΤΡΟΠΟΣ που καποιοι προσπαθουν να υποβιβασουν οποιον δεν τους αρεσει η αποψη του. Οχι με επιχειρηματα, αλλα κριτικαρωντας την ορθογραφια του, την ηλικια του, την μυτη του κλπ.
Basil G Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Ξυπνάτε, μας δουλεύουν: http://www.zougla.gr/greece/article/apati-ekatomirion-1415835Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια μάλλον θα τα έχει η vodafone...
johnnieinlab Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Έλα σοβαρά τώρα προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα λεγόμενα σου και για επιχείρημα χρησιμοποιείς μια κακοστημένη ιστοσελίδα με Forumotion subdomain, γεμάτη Comic Sans και κουμπιά παρμένα από το 2001 φουλ στις Flash διαφημίσεις; Τουλάχιστον βάλε κάποιο απόσπασμα από κάποιο γνωστό έγκυρο βιβλίο που να αποδεικνύει τα λεγόμενα σου.. Το κείμενο που υπάρχει στο σύνδεσμο, παρόλα αυτά, περιέχει πολλές παραπομπές και αναφορές σε συγγράμματα -εν τέλει ελέγξιμη πληροφορία. Επίσης είναι αρκετά καλογραμμένο. Το στήσιμο του ιστοτόπου που το φιλοξενεί δεν θα έπρεπε να αποτελεί αυτομάτως κριτήριο για το περιεχόμενο του. Εκτός αν είσαι ήδη προκατειλημμένος και οτιδήποτε αντιτίθεται στην άποψή σου ακυρώνεται συνοπτικώς.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Ξυπνάτε, μας δουλεύουν: http://www.zougla.gr/greece/article/apati-ekatomirion-1415835 Ότι δλδ αν δεν είχαμε αυτό το συμβάν δεν θα ήταν ελλειματική άρα δεν θα χρειαζόταν να βάλουμε ηλεκτρονικό εισιτήριο?
Fulgore Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2017 Οταν μιλαμε για μια τεχνολογικη(ηλεκτρονικη)αλλαγη στην Ελλαδα,μια ζωη κλαψα/μιζερια και γενικα αντιδραστικα στοιχεια . Και με τις ηλεκτρονικες πληρωμες/πληρωμες μεσω καρτας παλι αναλογα σχολια βλεπαμε. Εμπρος πισω απο ορισμενους με λιγα λογια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα