Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λογική η ερώτησή σου... γιατί πρέπει για λόγους ασφαλείας (και φακελώματος) να έχεις σπίτι στην εκάστοτε χώρα, για να σου στέλνουν λογαριασμούς, για να σου στείλουν κανα εξώδικο άμα δεν πληρώνεις ή χρωστάς, για φορολογικούς λόγους - πρέπει να δώσεις ΑΜΚΑ δικό τους (ακόμα και αν είσαι φοιτητής) κτλ κτλ...και για τον απλούστατο λόγο ότι όλο αυτό θα δημιουργούσε σταδιακά μονοπώλιο στην Ευρώπη γιατί οι μικρές και ακριβές εταιρείες όπως οι δικές μας θα κλείνανε μια μια μέχρι να μείνει Vodafone Γερμανίας κ.ο.κ....

στην Αγγλία αγοράζεις καρτοκινητή sim χωρίς σχεδόν κανένα έλεγχο. Ναι σου ζητάνε αγγλικό δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο και ορισμένες εταιρείες ζητάνε και μια διεύθυνση, αλλά μπορείς να δηλώσεις την διευθυνση κάποιου φίλου καθώς δεν ζητάνε αποδεικτικό ή δεν διασταυρώνουν τις πληροφορίες. ΑΜΚΑ ή national insurance number ή πιστωτική κάρτα δεν μου ζήτησε ποτέ καμία εταιρία. 

Δημοσ.

Wind

Το sms που στέλνεις είναι φτιαγμένο από το τόπο σου

Vodafone

Τα Mb που έχεις στο πακέτο, είναι 100% ελληνικά

Cosmote

Μόνο στο δικό μας δίκτυο έχεις ringtone του Βασίλι Καρρα "Γύρισε"

• Like 1
Δημοσ.

Guys το πιθανοτερο ειναι να εχει fair usage policy στα roamed data. Και μετα από Χ δεδομενα καταναλωσης θα παιζει κοφτης στην ταχυτητα.

Αλλιως θα επικρατησει χαος.

Δημοσ.

Ολοι μιλατε με δεδομενο οτι θα ισχυουν τα δωρεαν λεπτα και ΜΒ απο τα πακετα εκτος χωρας. Απλα θα το σταματησουν αυτο και θα πληρωνεις εκτος χωρας το λεπτο ομιλιας και το ΜΒ με την ταριφα χωρας. Δηλαδη χωρις εξτρα καπελο του roaming. Αλλα το 1GB δωρο που σου δινει πχ η Wind F2Go με ανανεωση 10 ευρω και τα 300 λεπτα, δεν νομιζω να μεταφερονται στο εξωτερικο. 

Δημοσ.

Μην λετε ανακριβειες. Μια χαρα μπορεις να παρεις νουμερο Αγγλικο αν δεν εισαι UK χωρις να σου ζητησουν ταυτοτητα, μονο διευθυνση ηθελε (βαλε μια οποιαδηποτε, εμεις βαλαμε της δουλειας) κλπ., αλλά PAYG, δλδ καρτοκινητο.

Το εκανα εγω με τον parsi πριν φυγουμε μονιμα.

Οσο ειμασταν Ελλαδα παραγγειλαμε απο το ebay 2 giffgaff (o2), τις φορτισαμε και με το που φτασαμε στο αεροδρομιο του UK τις ενεργοποιησαμε.

Η ενεργοποιηση θα ειναι δυσκολη, γιατι ισως θελει να εισαι στη χωρα που εδρευει η εταρεια.

Καλά οσο για πακετα, δεν συγκρινονται. Ουτε οι υπηρεσιες που προσφερουν. Μεχρι και δυνατοτητα να προγραμματισεις το επομενο πακετο! Και ενημερωνουν 1 βδομαδα πριν ληξει το πακετο, 3 μερες και 1 μερα πριν.

Τρέχον πακέτο

33u8ll4.jpg

Όλα τα πακέτα

e0low3.jpg

sf8chg.jpg

Δημοσ.

Δηλαδή από το καλοκαίρι του 2017 θα συμφέρει να πάμε στη Γαλλία ή στη Γερμανία, να κάνουμε ένα συμβόλαιο με τις παροχές της χώρας εκεί, όπου φυσικά τα συμβόλαια κινητής είναι αρκετά φθηνότερα και πλέον να το μεταφέρουμε στην Ελλάδα έτσι ώστε να έχουμε πραγματικά φθηνή κινητή τηλεφωνία?
Αυτό πως άραγε θα επηρεάσει την οικονομική πολιτική των ελληνικών εταιρειών, όσον αφορά στα συμβόλαια και τις προσφορές τους? Μεγάλο πλέον το ενδιαφέρον για την εξέλιξη των πραγμάτων στην κινητή στην Ελλάδα. Ίσως τελικά να αποκτήσουμε ένα φθηνό αγαθό από σπόντα (σίγουρα χωρίς την πρότερη συναίνεση των ελληνικών εταιρειών).

Δημοσ.

Καλα κάνουν μερικοί και έχουν φοιτητικά, τουλάχιστον και να υπάρξει αύξηση εχεις τοσα καλούδια που σου δίνει για ομιλία.εγω παντως με το φοιτητικό εχω σωθεί πραγματικά!και ειναι ο μόνος λογος που έχω παει Γιατί η συνδέσεις πλέον δεν συμφέρουν!

Δημοσ.

Νομίζω ότι τα έχουμε μπερδέψει, ίσως βέβαια και εγώ έχω καταλάβει λάθος.

Αυτό που καταλαβαίνω..
1) Τέλος χρεώσεων περιαγωγής:
Έχω sim Α χώρας και βρίσκομαι στην Β -> Δεν χρεώνομαι όταν με παίρνουν τηλέφωνο.

2) Ρύθμιση χρεώσεων χονδρικής:
Όταν παίρνω τηλέφωνο, ο πάροχος της Β υποχρεούται να χρεώσει χοντρική 3,2 cents (από 5) χωρίς τους φόρους ( ;; ) στον Α, επειδή χρησιμοποιώ το δίκτυο του.
Από κει και πέρα πόσο θα με χρεώσει τελικά ο πάροχος μου Α είναι στην ευχέρειά του, αλλά σίγουρα θα του κοστίζει περισσότερο.
Επιπλέον όταν θα παίρνω τηλέφωνο από Β -> Β θα είναι ακόμα πιο ακριβό γιατί το τηλέφωνο θα είναι Β -> Α -> Β, δηλαδή "χρέωση διεθνής κλήσης" + "3,2 cent roaming κλήση".

Τελικώς και όσοι σε παίρνουν θα χρεώνονται διεθνή κλήση...

Edit: Η οδηγία αναφέρεται στις μέγιστες τιμές που μπορεί κάποιος να χρεώσει και προφανώς μπορεί ήδη να υπάρχουν καλύτερες συμφωνίες μεταξύ των εταιριών. Ούτως ή άλλος συζητιέται τόσο καιρό και οι εταιρίες πρέπει να είναι έτοιμες για τις αλλαγές.

Edit2: Έκανα πρόχειρους υπολογισμούς με βάση τη Link.png Site: Three που αναφέρθηκε πιο πάνω. Υπολόγισα συμβόλαιο 8GB για 2 χρόνια με αγορά iphone 7 128GB.
Βγαίνει 30 ευρώ τον μήνα για να έχει κάποιος:
- 8GB
- Απεριόριστα προς Αγγλία
- Φτηνό SMS προς Ελλάδα (2 λεπτά του ευρώ)
- 2,76 ευρώ τα 60' προς Ελλάδα, περίπου όσο έχουν τα πακέτα καρτοκινητής εδώ. 

Δημοσ.

Δηλαδή οι ξένοι που μπαίνουν σε καταστήματα κινητής στην εΕλλάδα και παίρνουν ενα free2go έχουν σπίτι στην Ελλάδα??

Εγω αν πάω σε μια ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορώ να πάρω ενα καρτοκινητό?

Μολις γύρισε η δικιά μου απο Φιλανδία και καθε χρόνο παίρνει κάρτα για να μην μπλέκουμε με περιαγωγή κλπ.

Τίποτα δεν θέλει πας δίνεις ταυτότητα η διαβατήριο και τελ ος.

Η πλάκα ειναι οτι αυτή την φορά απλά της έδωσαν την καρτα χωρίς να ζητήσουν έγγραφο και εδώ ακούω για σπίτια και ακίνητα.

Αυτή την φορά Elisa γιατί η dna δεν δούλεψε στο elephone.

Όσο για το Ελληνικό νούμερο απλά εκτροπή σε voip number Ελλάδας που έκανε login σε client στο κινητό της.

• Like 1
Δημοσ.

Αμα πηγαίνω Πολωνία που είναι μέλος της Ε.Ε. θα μπορώ να χρησιμοποιω τα δεδομένα από τα πακέτα της Wind? Γιατι αλλιώς θα πρέπει να συνεχίσω να χρησιμοποιώ Orange Πολωνίας που δίνει 6GB internet με ενάμιση ευρώ περίπου. :)

6GB με ενάμιση ευρώ. Μάλιστα καλή περίπτωση. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου προνομιουχο διότι με 10 ευρω το μήνα πέραν από το 1500 προς όλους έχω 2,5 GB . Διαβάζω τώρα για τα 6 GB με ενάμιση ευρώ και λέω Θέε μου αν είναι δυνατό. Τα 6  GB  χωρις tethering πάντως δεν μπορεις να τα φας με ένα κινητάκι. 

Δημοσ.

Έχω καιρό να ακούσω και κάτι σχετικά ευχάριστο από την ΕΕ.
Από την άλλη πολύ φοβάμαι ότι οι εταιρίες για να βγάλουν τα σπασμένα θα ανεβάσουν σε κάτι άλλο τις τιμές.

Δημοσ.

Εγώ πάντως έχω βάλει αυτό:
https://www.t-mobile.nl/go-unlimited

Unlimited Data τηλέφωνα & SMS σε όλη την ΕΕ. Χωρίς καμια επιπλέον χρέωση.

Οι μόνοι όροι είναι:

Για το roaming εως 60 ημέρες το χρόνο ετκός Ολλανδίας
είναι Unlimited διαφορετικά έχω όριο 10GB.
Για τα data εως 5GB την ημέρα στο 4G+ δίκτυο.

35 ευρουλάκια το μήνα και ξεμπέρδεψα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...