Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επιβεβαίωσε μου τα γραφόμενα σου, γιατι κάτι δε μου κολλάει.

Γράφει οτι πήγες πειραιώς μπλα μπλα μπλα και πήγες μετά γιουρομπανκ όπου σου δώσαν POS ασύρματο ΔΩΡΕΑΝ με 0.80% προμήθεια και κανένα συμβόλαιο συντήρησης.

Είσαι σίγουρος γι'αυτο;  διότι δε μπορει ολες οι υπολοιπες τράπεζες να εχουν ιδιες τακτικές και η γιουρομπανκ να χαρίζει.

Να ξέρω, να πάω αύριο απο κει αν ειναι κατευθείαν.

Ακριβώς αυτό

Είμαι πελάτης στην eurobank με πάρα πολύ καλό καταθετικό λογαριασμό

το pos το πήρα με βάση αυτή την εικόνα 

το συμβόλαιο συντήρησης είναι ένα είδος μηνιαίας συνδρομής, τέλη χρήσης, όταν δεν αγοράζεις το μηχάνημα αν δεν κάνω λάθος 

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Α οκ, επειδή έγραψες πως απευθύνθηκες αρχικα στη Πειραιώς, απλά είχε και ανάλογο (καλύτερο) λογαριασμό στη Eurobank.

Λογικό οπότε. Αλλωστε η ΕΤΕ ειναι γνωστή πως είτε εχεις 1000ε καταθέσεις είτε 100.000 σε γράφει στα @@ της. Το εζησα με το εξοικονομώ Ι.

Το συμβόλαιο συντήρησης εινια μια μαϊμουνιά. ΕΜ αγοράζεις το POS εμ το πληρώνεις. ΑΝ δεν αγοράσεις το POS, απλά πληρώνεις μεγαλύτερο συμβόλαιο συντήρησης.

Δημοσ.

Α οκ, επειδή έγραψες πως απευθύνθηκες αρχικα στη Πειραιώς, απλά είχε και ανάλογο (καλύτερο) λογαριασμό στη Eurobank.

Λογικό οπότε. Αλλωστε η ΕΤΕ ειναι γνωστή πως είτε εχεις 1000ε καταθέσεις είτε 100.000 σε γράφει στα @@ της. Το εζησα με το εξοικονομώ Ι.

Το συμβόλαιο συντήρησης εινια μια μαϊμουνιά. ΕΜ αγοράζεις το POS εμ το πληρώνεις. ΑΝ δεν αγοράσεις το POS, απλά πληρώνεις μεγαλύτερο συμβόλαιο συντήρησης.

και στις 2 είχα σχεδόν εφάμιλλα ποσά 

εγώ αυτό προτείνω

πας στην τράπεζα που έχεις λεφτά και λες αυτό

"θέλω pos μου το δίνεται με καλούς όρους; να γνωρίζεται πως όποιος μου το δώσει με τους καλύτερους σε αυτόν θέλοντας και μη θα έχω και τους καταθετικούς μου λογαριασμούς για να κάνω την δουλειά μου

Σας ακούω"

Εθνική δεν πηγαίνω ούτε απέξω. Την συχαίνομαι 

Δημοσ.

και στις 2 είχα σχεδόν εφάμιλλα ποσά

εγώ αυτό προτείνω

πας στην τράπεζα που έχεις λεφτά και λες αυτό

"θέλω pos μου το δίνεται με καλούς όρους; να γνωρίζεται πως όποιος μου το δώσει με τους καλύτερους σε αυτόν θέλοντας και μη θα έχω και τους καταθετικούς μου λογαριασμούς για να κάνω την δουλειά μου

Σας ακούω"

Εθνική δεν πηγαίνω ούτε απέξω. Την συχαίνομαι

Γενικα δεν εχουν αναγκη και δεν ασχολουνται με το καθε εναν. Δλδ και 100.000 να βαζεις το μηνα παλι δε τους νοιαζει ( εχω περιπτωση)
Δημοσ.

Γενικα δεν εχουν αναγκη και δεν ασχολουνται με το καθε εναν. Δλδ και 100.000 να βαζεις το μηνα παλι δε τους νοιαζει ( εχω περιπτωση)

τους νοιάζει και τους παρανοιάζει

θα στο πω με παράδειγμα

βάζω συχνά χρήματα σε ΑΤΜ

στην eurobank βάζω συνήθως σε φάκελο όλα τα χαρτονομίσματα με σελοτειπ. Πολλές φορές ειδικά κάτι 5ευρα είναι πιο βαριά από τα σελοτειπ παρά από το χαρτί τους.

Μια από αυτές τις φορές μου τηλεφωνεί μια ας την πω τυπισσα απο το υποκατάστημα και μου την λέει

την ρωτάω είναι πλαστά;

Απάντηση όχι

Της απαντώ να τα στείλει η τράπεζα για απόσυρση στην ΤτΕ, αυτή είναι η δουλειά τους έτσι κι αλλιώς δάνεια ή άλλες τραπεζικές ασχολίες δεν έχουν

Και σε περίπτωση που μου δημιουργήσει θέμα θα αποσύρω τα πάντα όλα από την τράπεζα και κατά την απόσυρση θα αναφέρω πως το κάνω λόγω της κυρίας τάδε. Δεν με ενόχλησε ξανά 

• Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Μπαίνω στο ζήτημα γιατί μετά από 4χρόνια μου τηλεφώνησαν από Πειραιώς να μου πουν πως ξεκινάνε μηνιαία συνδρομή στη χρήση PoS, eur3.00+ΦΠΑ το μήνα.

Ισχύει για όλες τις τράπεζες? Νέο φρούτο αυτό ?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 4/12/2019 στις 6:27 ΜΜ, orfeas76 είπε

Μπαίνω στο ζήτημα γιατί μετά από 4χρόνια μου τηλεφώνησαν από Πειραιώς να μου πουν πως ξεκινάνε μηνιαία συνδρομή στη χρήση PoS, eur3.00+ΦΠΑ το μήνα.

Ισχύει για όλες τις τράπεζες? Νέο φρούτο αυτό ?

Μια από τα ίδια και σε μένα. Μου είπε ότι κάνω μειωμένη χρήση του μηχανημάτος και ότι πρέπει να μπεί ελάχιστη μηνιαία συνδρομή. Και την ρωτάω, με βάση ποιά στοιχεία την θεωρείτε μειωμένη. Μου τα μασάει, την ξαναρωτάω, με βάζει στην αναμονή και μετά μου ξεφουρνίζει ότι αν δεν γίνονται τζίροι 12000 και ανω τον χρόνο μέσω μηχανήματος πρέπει να υπάρξει μηινιαία συνδρομή για κάλυψη λειτουργικών εξόδων. Την ρωτάω, όταν το αγόρασα μου το είπατε αυτό; Μου λέει όχι και τοτε γιατί μου το ζητάτε τώρα; Νέα πολιτική της τράπεζας μου απαντάει. Κοινώς πιασ'το αυγό και κούρευτο.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/12/2019 στις 2:48 ΜΜ, kupiakos είπε

Μια από τα ίδια και σε μένα. Μου είπε ότι κάνω μειωμένη χρήση του μηχανημάτος και ότι πρέπει να μπεί ελάχιστη μηνιαία συνδρομή. Και την ρωτάω, με βάση ποιά στοιχεία την θεωρείτε μειωμένη. Μου τα μασάει, την ξαναρωτάω, με βάζει στην αναμονή και μετά μου ξεφουρνίζει ότι αν δεν γίνονται τζίροι 12000 και ανω τον χρόνο μέσω μηχανήματος πρέπει να υπάρξει μηινιαία συνδρομή για κάλυψη λειτουργικών εξόδων. Την ρωτάω, όταν το αγόρασα μου το είπατε αυτό; Μου λέει όχι και τοτε γιατί μου το ζητάτε τώρα; Νέα πολιτική της τράπεζας μου απαντάει. Κοινώς πιασ'το αυγό και κούρευτο.

παρε mypos που δεν έχουν συνδρομές.

Επεξ/σία από POS
Δημοσ.
Στις 17/12/2019 στις 2:48 ΜΜ, kupiakos είπε

μια απο τα ίδια

Εχω τοποθετήσει POS (Verifone) στην επιχείρηση μου αγορασμένο εφάπαξ και οχι με συνδρομή , η σύμβαση με την τράπεζα που είχα κάνει προ 3 ετιας ήταν 0.80% ανεξάρτητου τζίρου που στην πράξη κατέληγε 1- 1.50%

Πριν λίγους μήνες μου τηλεφώνησαν από την τράπεζα ( ΠΕΙΡΑΙΩΣ) οτι θέλουν να βάλουν μηνιαία χρέωση 3.0 ευρώ λόγω οτι ο τζίρος μέσω καρτών δεν τους ικανοποιούσε και έπρεπε να συμφωνήσω με αυτό αλλιώς η τράπεζα θα προχωρήσει σε μονομερή καταγγελία σύμβασης. (εδώ να πω ότι ο τζίρος μου ήταν σημαντικά αυξημένος το 2019 σε σχέση με το 2018)

Η ερώτηση είναι αν μπορεί όντως η τράπεζα να αλλάξει την σύμβαση και να με χρεώσει μηνιαίως αυτά τα 3-4 ευρώ ανεξαρτήτως κίνησης καρτών

Μπορώ να πάω σε άλλη τράπεζα αλλά να κρατήσω το δικό μου pos αφού το έχω αγορασμένο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, mankam είπε

μια απο τα ίδια

Εχω τοποθετήσει POS (Verifone) στην επιχείρηση μου αγορασμένο εφάπαξ και οχι με συνδρομή , η σύμβαση με την τράπεζα που είχα κάνει προ 3 ετιας ήταν 0.80% ανεξάρτητου τζίρου που στην πράξη κατέληγε 1- 1.50%

Πριν λίγους μήνες μου τηλεφώνησαν από την τράπεζα ( ΠΕΙΡΑΙΩΣ) οτι θέλουν να βάλουν μηνιαία χρέωση 3.0 ευρώ λόγω οτι ο τζίρος μέσω καρτών δεν τους ικανοποιούσε και έπρεπε να συμφωνήσω με αυτό αλλιώς η τράπεζα θα προχωρήσει σε μονομερή καταγγελία σύμβασης. (εδώ να πω ότι ο τζίρος μου ήταν σημαντικά αυξημένος το 2019 σε σχέση με το 2018)

Η ερώτηση είναι αν μπορεί όντως η τράπεζα να αλλάξει την σύμβαση και να με χρεώσει μηνιαίως αυτά τα 3-4 ευρώ ανεξαρτήτως κίνησης καρτών

Μπορώ να πάω σε άλλη τράπεζα αλλά να κρατήσω το δικό μου pos αφού το έχω αγορασμένο?

ναι, μπορεί να το κάνει αυτό η τράπεζα, να αλλάξει τους όρους της σύμβασης και λογικά σου έχουν δώσει ένα χρονικό διάστημα για να τους αποδεχτείς (όλοι το κάνουν, paypal, ebay, revolut κ.α.)

αν δεν τους αποδεχτείς η σύμβαση λύεται και ψάχνεις άλλον πάροχο. λογικά το verifone που έχεις είναι της cardlink που σημαίνει πως μπορεί να παίξει και με άλλη τράπεζα.

αυτο πάντως που περιγράφεις οι τράπεζες το έχουν κάνει σε πάρα πολλούς επιχειρηματίες που κάνουν τζίρο με κάρτες λιγότερα από 12.000 Ευρώ το χρόνο.

η καλύτερη λύση γι’αυτούς είναι να γυρίσουν πίσω τα pos στις τράπεζες και να πάρουν pos από viva, mypos ή sum-up

Επεξ/σία από POS
Δημοσ.

Καλημέρα,

Έλαβα πριν λίγο mail από την Viva Wallet καθώς χρησιμοποιώ μέχρι τώρα την υπηρεσία free pos (επειδή δεν πληρώνομαι με πελάτες από κάρτες).

Σε λίγες μέρες από ότι είδα αυτό σταματάει.

Θα ήθελα να μου πείτε/προτείνετε εναλλακτικές λύσεις δεδομένου ότι οι πελάτες με πληρώνουν με μετρητά κυρίως ή με τραπεζική κατάθεση σε κάποιον από τους λογαριασμούς που τους δίνω. Δεν έχω κάνει μέχρι σήμερα ούτε μια είσπραξη με κάρτα για να χρειαστώ φυσικό μηχάνημα POS.

Το επάγγελμά μου αν παίζει κάποιο ρόλο είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχω ατομική επιχείρηση.

Ευχαριστώ

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πλέον είναι κοινή πρακτική σε όλες τις τράπεζες, ίσως πρέπει να παρέμβει η κυβέρνηση για να αναστείλει την εφαρμογή αυτής της χρέωσης  μια και οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν αναστείλει η περιορίσει την δραστηριότητα τους.

Επεξ/σία από mankam
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mankam είπε

Πλέον είναι κοινή πρακτική σε όλες τις τράπεζες, ίσως πρέπει να παρέμβει η κυβέρνηση για να αναστείλει την εφαρμογή αυτής της χρέωσης  μια και οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν αναστείλει η περιορίσει την δραστηριότητα τους.

για ποια χρεωση λες ;

Δημοσ.
Στις 27/3/2020 στις 4:15 ΜΜ, POS είπε

για ποια χρεωση λες ;

Για αυτο που συζητάμε στα προηγούμενα μηνύματά, την μηνιαία χρέωση των 3 ευρώ +φπα που αρχίζει να εφαρμοζεται τωρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...