Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Η λογική λέει ότι η άρνηση θα έπρεπε να δηλώνεται για να αποτρέπει την είσοδο του πελάτη που θέλει να πληρώσει με κάρτα.

Αυτοί που νομοθετούν σκέφτονται περίεργα.

Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να βάλουν πινακίδες στους δρόμους όπου επιτρέπεται η είσοδος και στους μονόδρομους να μην έχει απαγόρευση εισόδου από την αντίθετη κατεύθυνση αλλά αυτή να εξυπακούεται από την απουσία έγκρισης εισόδου..

Τελείως λάθος λογική - η άρνηση δηλώνεται μόνο όταν ο κανόνας είναι η κατάφαση.

Στο (άκυρο) παράδειγμα του δρόμου, είναι δεδομένο ότι στην πλειοψηφία των δρόμων κινείσαι ελεύθερα - οπότε εκεί που δεν επιτρέπεται για κάποιο λόγο να κινείσαι, υπάρχει απαγόρευση.

Οπότε: εάν υπάρχει POS δηλώνεται - αλλά δεν είναι ο κανόνας. Ούτε στο νόμο ούτε στην συνείδηση του καταναλωτικού κοινού. 

Εάν δεν υπάρχει πινακίδα ότι γίνονται δεκτά, είναι προφανές ότι δεν γίνονται δεκτά. Δεν χρειάζεται να γεμίσουμε πινακίδες.

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τελείως λάθος λογική - η άρνηση δηλώνεται μόνο όταν ο κανόνας είναι η κατάφαση.

Στο (άκυρο) παράδειγμα του δρόμου, είναι δεδομένο ότι στην πλειοψηφία των δρόμων κινείσαι ελεύθερα - οπότε εκεί που δεν επιτρέπεται για κάποιο λόγο να κινείσαι, υπάρχει απαγόρευση.

Οπότε: εάν υπάρχει POS δηλώνεται - αλλά δεν είναι ο κανόνας. Ούτε στο νόμο ούτε στην συνείδηση του καταναλωτικού κοινού. 

Εάν δεν υπάρχει πινακίδα ότι γίνονται δεκτά, είναι προφανές ότι δεν γίνονται δεκτά. Δεν χρειάζεται να γεμίσουμε πινακίδες.

Βρισκόμαστε ένα βήμα από το πριν η κατάφαση γίνει ο κανόνας με την υποχρεωτική τοποθέτηση pos από όλους τους επαγγελματίες.

Πινακίδες θα γεμίσουμε γιατί οι περισσότεροι έχουν ήδη pos,άρα αναγκάζεις τους πολλούς να δηλώσουν αυτό που θα γίνει σύντομα κανόνας και με το νόμο και στη συνείδηση του κοινού.

Άσε που στη συνείδηση του κοινού θα πρέπει να περάσει ότι όποιος δε διαθέτει pos είναι ένας εν δυνάμει φοροφυγάς. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Βρισκόμαστε ένα βήμα από το πριν η κατάφαση γίνει ο κανόνας με την υποχρεωτική τοποθέτηση pos από όλους τους επαγγελματίες.

Πινακίδες θα γεμίσουμε γιατί οι περισσότεροι έχουν ήδη pos,άρα αναγκάζεις τους πολλούς να δηλώσουν αυτό που θα γίνει σύντομα κανόνας και με το νόμο και στη συνείδηση του κοινού.

Μόλις η κατάφαση γίνει κανόνας, θα το δούμε - μέχρι τότε δεν είναι λογικό να υποχρεώσεις αυτούς που ΔΕΝ βάζουν να το δηλώνουν. 

Δημοσ.

Σε συστεγαζόμενη επιχείρηση 2 ατόμων μπορούμε βάλουμε ένα POS, αλλά να εξυπηρετεί 2 διαφορετικούς λογαριασμούς ίδιας τράπεζας ή πρέπει να αγοραστούν 2 POS? Δεν υπάρχει χώρος και το ρουτερ είναι μακριά....

Ρώτα και εδώ: www.cardlink.gr

Δημοσ.

Μόλις η κατάφαση γίνει κανόνας, θα το δούμε - μέχρι τότε δεν είναι λογικό να υποχρεώσεις αυτούς που ΔΕΝ βάζουν να το δηλώνουν.

Δεν βρίσκω κάποιο λόγο γιατί όχι.απλη ενημέρωση για να μην υπάρχουν άσκοπες ερώτησεις. Ο καθένας δηλώνει τι δέχεται και τελειώνει το θέμα.

Το πρόστιμο είναι άλλη μία μαλακια τους και έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι το λογικό σε εμάς σε αυτούς είναι κάτι άκυρο.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παίδες, μπορούμε να γράψου τις τυχόν προσφορές που έχουμε/τε πάρει για POS απο διάφορες τράπεζες; είμαι στη διαδικασία ανεύρεσης της βέλτισης λύσης, αλλά το τραινάρω γιατι οσο περνάει ο καιρός οι τράπεζες βάζουν ΠΟΛΥ νερό στο κρασί τους.

Χτες δέχθηκα τηλ απο φίλο που εργάζεται στην ΕΤΕ.

Μου ειπε: το φθηνοτερο POS ενσύρματο, 160κατι ευρώ (νομιζω με ΦΠΑ, δε θυμάμαι) με προμήθεια 0.8%-0.9%  (1.5% ηταν προ μηνός) και πάγιο "Συντήρησης" 2ε+ΦΠΑ καθε μήνα (προπληρωμη 6μήνες)

Αγοράζεις τη συσκευή και πληρώνεις μόνο τη συντήρηση. Δεχεται ολες τις κάρτες, και δόσεις. Στη προεξόφληση μέσω άτοκων κρατάνε προμήθεια 7%.

Μ'αρεσε η προσφορά, ΑΛΛΑ. Θέλω ένα POS που να ναι ασύρματο. Κι αυτό γιατι στο γραφειο εδρα ΔΕΝ εχω τηλέφωνο. Εχω ομως στο άλλο γραφείο (που δν ειναι δηλωμένο πουθενα, ουτε ως υποκατάστημα κτλ).

Ομως, το POS της ΕΤΕ με wireless κοστιζει 300-400ε. ΤΖΑΜΠΑ λεφτά.

Απο την άλλη, βλέπω στη Eurobank, POS ασύρματα με 200-250ε αλλα δεν εχουν ινφο για παγια, χρεώσεις κτλ.

Ερώτηση: αν αγοράσω ένα μτχ POS refurbished απο διαφορες εταιρείες του χώρου, μπορώ να το δηλώσω στη  Χ τράπεζα;

Οποιος εχει ινφο για τιμες, χρεώσεις, ας τα γραψει ναναι "μαζεμένα".

Δημοσ.

η καλύτερη κίνηση είναι ο υποψήφιος αγοραστής pos να απευθυνθεί στις τράπεζες που διατηρεί καταθετικούς προσωπικούς λογαριασμούς

και το παραπάνω έπραξα

Πρώτα απευθύνθηκα στην Πειραιώς  μου έδινε ασύρματο pos με 400 ευρώ συν ΦΠΑ και ληστρική προμήθεια 

Στην eurobank αντίθετα δωρεάν pos και προμήθεια 0.8%

Σαφέστατα προτίμησα την δεύτερη τράπεζα και ως επιβράβευση μετέφερα στην eurobank όλο το ποσό που είχα στην Πειραιώς. Όταν ζήτησα δε την τραπεζική επιταγή και το κλείσιμο του λογαριασμού τους ανέφερα χωρίς περιστροφές και τον λόγο.

Βεντούζα, για να μάθουν να είναι τραπεζικοί και όχι κατσαπλιάδες 

Δημοσ.

Οταν πληρωνει ο πελατης με καρτα, ο καταστηματάρχης παιρνει ολο το ποσο που αναγραφεται στην αποδειξη; πχ 50€ λεει η αποδειξη, τοσα θα παρει;

Ακουσα απο εναν να λεει οτι η χρεωσεις που υπαρχουν λογο χρησης μηχανηματος ή καταθεσεων σε τραπεζα τα χρεωνεται ο πελατης, ποσο νομιμο είναι αυτο;

Δημοσ.

Οταν πληρωνει ο πελατης με καρτα, ο καταστηματάρχης παιρνει ολο το ποσο που αναγραφεται στην αποδειξη; πχ 50€ λεει η αποδειξη, τοσα θα παρει;

Ακουσα απο εναν να λεει οτι η χρεωσεις που υπαρχουν λογο χρησης μηχανηματος ή καταθεσεων σε τραπεζα τα χρεωνεται ο πελατης, ποσο νομιμο είναι αυτο;

όχι αυτό απαγορεύεται από το νόμο πλέον

η χρήση κάρτας δεν έχει κόστος για τον αγοραστή, μόνο για τον μαγαζάτορα λόγω της τραπεζικής προμήθειας 

Δημοσ.

Η τράπεζα κρατάει ένα ποσοστό που ποικίλει ανάλογα με την τράπεζα. Αν στα 50€ ο μαγαζάτορας σε έχει χρεωσει την προμήθεια δεν το ξέρεις, εκτός αν ήξερες πόσο πουλούσε αυτό το προϊόν το συγκεκριμένο μαγαζί πριν βάλει κάρτα.

Και, μερικά μαγαζιά έχουν ταμπέλα που γράφει "για πληρωμή με κάρτα ενημερώστε μας εκ των προτέρων"

Τώρα, στην σύμβαση που κάνεις με την τράπεζα για να πάρεις το POS γράφει ότι απαγορεύεται να αλλάξεις τιμές και να προσθέσεις μέσα την προμήθεια και επίσης απαγορεύεται να πεις στον πελάτη "50€ λογαριασμός συν 0.65€ η προμήθεια της τράπεζας, σύνολο 50.65"

Δημοσ.

η καλύτερη κίνηση είναι ο υποψήφιος αγοραστής pos να απευθυνθεί στις τράπεζες που διατηρεί καταθετικούς προσωπικούς λογαριασμούς

και το παραπάνω έπραξα

Πρώτα απευθύνθηκα στην Πειραιώς  μου έδινε ασύρματο pos με 400 ευρώ συν ΦΠΑ και ληστρική προμήθεια 

Στην eurobank αντίθετα δωρεάν pos και προμήθεια 0.8%

Σαφέστατα προτίμησα την δεύτερη τράπεζα και ως επιβράβευση μετέφερα στην eurobank όλο το ποσό που είχα στην Πειραιώς. Όταν ζήτησα δε την τραπεζική επιταγή και το κλείσιμο του λογαριασμού τους ανέφερα χωρίς περιστροφές και τον λόγο.

Βεντούζα, για να μάθουν να είναι τραπεζικοί και όχι κατσαπλιάδες 

Μας λες και το μοντέλο του POS (δηλ οχι ετυμολογικά, απλα΄αν ειναι απλο ή wireless κτλ) και το κόστος "συντήρησης" ;

η χρήση κάρτας δεν έχει κόστος για τον αγοραστή, μόνο για τον μαγαζάτορα λόγω της τραπεζικής προμήθειας 

Ετσι ακριβώς. Ο πελάτης πληρώνει 50ε, και στο λογαριασμό μας κατατίθενται 50-προμήθεια. Βέβαια, δε γνωρίζω αν κατατίθενται ολάκερα τα ποσα αμεσα και πχ τελος του μήνα η τράπεζα κανει τη σούμα και παρακρατεί τις προμήθειες (χλωμό).

Βολικό επίσης, αλλα κάμποσο νταβατζηλίκι έχουν οι άτοκες δόσεις, ειδικα για μεγάλα ποσά υπηρεσιών. Γι'αυτο άλλοι κάνουν και άλλοι όχι.

Δημοσ.

Μας λες και το μοντέλο του POS (δηλ οχι ετυμολογικά, απλα΄αν ειναι απλο ή wireless κτλ) και το κόστος "συντήρησης" ;

μοντέλο δεν έχω ιδέα 

και στις δύο περιπτώσεις ζήτησα ασύρματο

μία εταιρία ουσιαστικά υπάρχει και προμηθευει τους πάντες με pos , η cardlink

κόστος συντήρησης δεν υπήρχε σε καμία από τις δύο προσφορές 

Ετσι ακριβώς. Ο πελάτης πληρώνει 50ε, και στο λογαριασμό μας κατατίθενται 50-προμήθεια. Βέβαια, δε γνωρίζω αν κατατίθενται ολάκερα τα ποσα αμεσα και πχ τελος του μήνα η τράπεζα κανει τη σούμα και παρακρατεί τις προμήθειες (χλωμό).

Το σύνηθες είναι οι κάρτες που είναι της ίδιας τράπεζας με το pos που την περνά, τα ποσά να μπαίνουν εκείνη την στιγμή 

Οι κάρτες άλλων τραπεζων από αυτή του pos να περνούν μετά από τρεις εργάσιμες 

η προμήθεια παρακρατειται ανά συναλλαγή και όχι με χρονικά προσδιορισμένη σούμα

Υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορει ο μαγαζάτορας να διαπραγματευτεί ολες οι συναλλαγές να περνούν στον λογαριασμό του στιγμιαία. 

Δημοσ.

Αυτό το κόστος συντήρησης είναι μεγάλη καραμέλα πάντως.

Δεν ξερω τι γίνεται αν χαλάει. Το αντικαθιστούν δωρεάν ; όταν το έχεις αγοράσει ;

Δημοσ.

Οταν ομως τον ζητανε το iban ή να πληρωσουν μεσω μηχανηματος του το λεει ξεκαθαρα. Μεσω iban να καταλαβω οτι θα χρεωθω τα εξοδα της τραπεζας απο την πλευρα μου, αλλα αυτος αναφερει και για το τερματικο μηχανημα.

Απο τι καταλαβα ψαχνει για βλακες.

Δημοσ.

μοντέλο δεν έχω ιδέα 

και στις δύο περιπτώσεις ζήτησα ασύρματο

μία εταιρία ουσιαστικά υπάρχει και προμηθευει τους πάντες με pos , η cardlink

κόστος συντήρησης δεν υπήρχε σε καμία από τις δύο προσφορές

Επιβεβαίωσε μου τα γραφόμενα σου, γιατι κάτι δε μου κολλάει.

Γράφει οτι πήγες πειραιώς μπλα μπλα μπλα και πήγες μετά γιουρομπανκ όπου σου δώσαν POS ασύρματο ΔΩΡΕΑΝ με 0.80% προμήθεια και κανένα συμβόλαιο συντήρησης.

Είσαι σίγουρος γι'αυτο;  διότι δε μπορει ολες οι υπολοιπες τράπεζες να εχουν ιδιες τακτικές και η γιουρομπανκ να χαρίζει.

Να ξέρω, να πάω αύριο απο κει αν ειναι κατευθείαν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...