Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα,

Σαν επαγγελματίας έμπορος, και μετά από 'γκρίνια' αρκετών πελατών αποφάσισα να βάλω ένα μηχάνημα αυτόματων πληρωμών pos. Το θέμα είναι με Τράπεζα (Εθνική) ή με Viva?

Έκανα και μια σύγκριση με τις χρεώσεις σε βάθος δύο ετών και ψιλό-γέρνω προς το viva.

Έχει κανένας (έμπορος κυρίως) συνεργαστεί με viva να μου πεί απόψεις?

Είναι αξιόπιστη σαν υπηρεσία?

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μέσα στην οικονομική αβεβαιότητα που ζούμε, θα σου πρότεινα να ψαχτείς αλλιώς. Αν μια από τις παραπάνω σκάσει κανόνι, εσύ που θα είσαι περισσότερο καλυμμένος?

Δημοσ.

Μέσα στην οικονομική αβεβαιότητα που ζούμε, θα σου πρότεινα να ψαχτείς αλλιώς. Αν μια από τις παραπάνω σκάσει κανόνι, εσύ που θα είσαι περισσότερο καλυμμένος?

Τι εννοείς; Προφανώς και δε τίθεται τέτοιο θέμα σε καμία από τις δύο.

Είχε ανοίξει θέμα και πιο παλιά. Εγώ έχω viva αλλά έπειτα από τις παραινέσεις των συμφορουμιτών πήγα στην Πειραιώς και παζαρεύω καλύτερα ποσοστά.

Δημοσ.

Και εγω εχω ακουσει ασχημα για viva, εχω Eθνικη και δεν εχω κανενα θεμα.

Ερωτηση για να μην ανοιγω θεμα.Μπορω να προμηθευτω καποιο αυτοκολλητο απο την τραπεζα για να μην εχω θεμα?

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 66 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4446/2016, ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017, ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΜΕ ΣΑΦΗ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΕΥΚΡΙΝΩΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ.ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΥΤΗ,ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΥΨΟΥΣ ΧΙΛΙΩΝ (1000) ΕΥΡΩ.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ POS.

"ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΡΤΩΝ POS.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ POS.

"ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ POS 'Η ΑΛΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.

Δημοσ.

Αναφέρει κάπου ότι πρέπει οπωσδήποτε να έχεις αυτοκόλλητο; Τύπωσε 2 κόλες Α4 στις οποίες θα γράφεις ότι δέχεσαι πληρωμές με κάρτες. Κόλα την μία στην τζαμαρία του καταστήματος και την άλλη κάπου μπροστά στο ταμείο.

• Like 1
Δημοσ.

Τα ποσά απο τις εισπράξεις δεν είναι και τεράστια. Μικρή είναι η επιχείρηση.

Λιγότερα απο 3000 ευρώ κάθε μήνα και ζήτημα άν έχω (προς το παρόν τουλάχιστον) 10 πελάτες/μήνα που να ζητάνε πληρωμή με κάρτα.

Αυτό με την τράπεζα είναι πιο σίγουρο ναι (μάλλον προς Εθνική Τράπεζα το βλέπω) γιατί ότι και να γίνει σαφώς η συγκεκριμένη δε θα βαρέσει ''κανόνι''.

Η διαφορά όπως τα υπολογίζω (αγορά τερματικού+μηνιαία συντήρηση+προμήθεια) κυμαίνεται γύρω στα 50 ευρώ , υπέρ της viva.

@giorgolavos να σε ρωτήσω, σαν εμπειρία με τη viva, τι προβλήματα είχες?

Δημοσ.

1. Καθε 2-3 εβδομαδες κλειδωνει ο λογαριασμος και ζητανε ξανα τα χαρτια που ηδη εχεις στειλει συν καποιο αλλο ακομα που δεν ειχαν ζητησει πριν. Κατα το διαστημα που παραμενει κλειδωμενος ο λογαριασμος σου δεχεται κανονικα πληρωμες.

2. Τα μηχανηματα της ειναι για πεταμα και εχουν συχνα προβληματα συνδεσης. Οι αποδειξεις που τυπωνουν ειναι χειροτερες και απο γραφομηχανης

3. Δεν μπορεις να κανεις αναληψη απο ΑΤΜ, πρεπει να τα κανεις μεταφορα σε πιστοποιημενο τραπεζικο σου λογαριασμο και μετα να τα παρεις απο τον λογαριασμο σου.

4. (σε συνεχεια του απο πανω) Αν θελεις να μεταφερεις λεφτα απευθειας σε καποιον συνεργατη σου δεν γινεται αν δεν πιστοποιηθει πρωτα ο λογαριασμος.

5. Σε καθε μεταφορα σου κρατανε 1€

6, Δεν δεχονται american express ενω αναφεροταν οτι δεχονται

Αυτα μου ερχονται προχειρα στο μυαλο.

Στα συν ειναι οτι μπορεις να πληρωσεις ολους του λογαριασμους σου μεσα απο το wallet σου, οτι η καρτα τους γινεται δεκτη παντου, αλλά η καρτα δεν ειναι συνδεδεμενη το επαγγελματικο wallet σου, ειναι με το προσωπικο σου

• Like 4
Δημοσ.

Με έβαλες σε σκέψεις @giorgolavos. Δε περίμενα ότι θα έχει τόσα αρνητικά. Μα κάθε μήνα πιστοποίηση...αν είναι δυνατόν...

Τα υπόλοιπα τα έχω υπολογίσει και δε με ενοχλούν.

Έγω έλεγα για καλύτερα, εφόσον είναι και μικρά τα ποσά που (θα) δέχομαι απο κάρτες, αλλά το 1ο και 2ο θέμα που μου αναγράφεις είναι σημαντικά.

Δημοσ.

Η viva δεν είναι εταιρία εμπιστοσύνης. Θα σε συμβούλευα να την αποφύγεις, όπως όλοι μας.

+1

Ειδικά όσοι είχαν συνεργαστεί με τη viva για το voip έχουν μάθει (αφού έπαθαν...)

• Super Moderators
Δημοσ.

Και εγω εχω ακουσει ασχημα για viva, εχω Eθνικη και δεν εχω κανενα θεμα.

Ερωτηση για να μην ανοιγω θεμα.Μπορω να προμηθευτω καποιο αυτοκολλητο απο την τραπεζα για να μην εχω θεμα?

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 66 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4446/2016, ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017, ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΜΕ ΣΑΦΗ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΕΥΚΡΙΝΩΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ.ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΥΤΗ,ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΥΨΟΥΣ ΧΙΛΙΩΝ (1000) ΕΥΡΩ.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ POS.

"ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΡΤΩΝ POS.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ POS.

"ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ POS 'Η ΑΛΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.

Εν τω μεταξύ, η εγκύκλιος της ΓΓ Εμπορίου που δημοσιεύθηκε χθες στη Διαύγεια (ΑΔΑ: Ω5ΗΝ465ΧΙ8-ΙΩΚ) δεν αναφέρει κάτι για όσους ΔΕΝ δέχονται POS - το ίδιο και η διάταξη του νόμου (άρθρο 66 του ν. 4446/2016), μόνο για όσουν δέχονται κάρτες μέσω POS.

Συμπεραίνω ότι όσοι ΔΕΝ δέχονται πληρωμή με κάρτες μέσω POS δεν υποχρεούνται να βάλουν καμία πινακίδα.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...