Προς το περιεχόμενο

κάθε πότε κάνετε shut down το macbook σας;

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι, αφηστε το σε sleep οπως λενε...χαρα της apple και του καθε κατασκευαστη, να πουλα συχνοτερα μηχανακια...

Μιλω για laptops...

Μετα απο διαφορες περιπετειες,

κατεληξα οτι δεν ειναι καλο το sleep mode, ειδικα για laptops.

Μονο περιστασιακα.

Το ρευμα 'κυκλοφορει' εστω και σε 'αδρανεια', και κοβει απο την ωφελιμη ζωη των ηλεκτρονικων του υπολογιστη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, αφηστε το σε sleep οπως λενε...χαρα της apple και του καθε κατασκευαστη, να πουλα συχνοτερα μηχανακια...

Μιλω για laptops...

Μονο περιστασιακα.

Το ρευμα 'κυκλοφορει' εστω και σε 'αδρανεια', και κοβει απο την ωφελιμη ζωη των ηλεκτρονικων του υπολογιστη...

Με 3 χρονια applecare μου ειναι αδιαφορο!

Με 3 χρονια applecare μου ειναι αδιαφορο!

Κι εγω που στα λεω, applecare εχω...

Εκτος αν φυσας το χρημα τοσο, που πριν ληξει το applecare πουλας το παλιο και παιρνεις καινουριο...

Mentora, εγώ πάλι εκτος του προαναφερθέντους λάθους με την φόρτιση μπαταρίας που έκανα τα πρώτα χρόνια, δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα. Μετά από 7 περίπου χρόνια φέτος επένδυσα σε μια basic αναβάθμιση hardware για να περάσω από snow leopard σε el capitan, και ευελπιστώ να βγάλω τουλάχιστον άλλα 3 χρονάκια έτσι, σύνολο δηλαδή 10ετία.

Κάτι παρόμοιο ισχυρίζονται και οι άλλοι που έγραψαν στο θρεντ με αποδείξεις. Εχεις καμία κάπως πιο απτή απόδειξη για το αντίθετο;

Mentora, εγώ πάλι εκτος του προαναφερθέντους λάθους με την φόρτιση μπαταρίας που έκανα τα πρώτα χρόνια, δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα. Μετά από 7 περίπου χρόνια φέτος επένδυσα σε μια basic αναβάθμιση hardware για να περάσω από snow leopard σε el capitan, και ευελπιστώ να βγάλω τουλάχιστον άλλα 3 χρονάκια έτσι, σύνολο δηλαδή 10ετία.

Κάτι παρόμοιο ισχυρίζονται και οι άλλοι που έγραψαν στο θρεντ με αποδείξεις. Εχεις καμία κάπως πιο απτή απόδειξη για το αντίθετο;

Καμενη logic board? Οταν σε παλιοτερο mbp δεν ειχα καν applecare? Στη διετια μετα την αγορα;

Με...απειρο sleep mode?

Οταν κατσεις πανω στο...αγγουρι με τετοια ζημια,

δεν υπαρχει περιπτωση να μην ψαχτεις μηπως κι εσυ ως χρηστης εκανες καπου καποιο λαθος.

Απτη αποδειξη; Οχι. Σοβαρες ενδειξεις ομως ναι.

Κοιταξτε, δεν λεω οτι εφταιξει αποκλειστικα το sleep mode.

Μπορει να συνεβαινε ετσι κι αλλιως.

Για να μιλησω ομως σαν με ιατρικους ορους, αν υπαρχει 'προδιαθεση' σε καποιο υποσυστημα,

με την επιβαρυνση του sleep mode, απλα επιταχυνεις τις εξελιξεις...

Ξεκαθαριζω οτι μιλω για laptops, που εκ φυσεως εχουν πιο ευπαθη υποσυστηματα.

Φυσικα δεν περιμενω απο καμια apple να μου δωσει συμβουλη αποφυγης για sleep.

Αλλα και με τεχνικατζες που εχουν κατσαβιδιασει απειρα laptops επι σειρα ετων, συμφωνουν οτι sleep mode ειναι ουσιαστικα,εστω και ελαχιστη, χρηση.

Οποιος θελει, ας συνεχισει να το κανει.

Αν του καει η logic board, ισως με θυμηθει τοτε...

ναι οκ  αν το εχεις μονιμα σε ενα χωρο ακινητο 

αν ομως το εχεις μαζι σου σθνεχεια εκτος σπιτιου ? παλι shutdown μονο ? 

πιο ζορι δεν ειναι το shutdown + start up σε ενα μηχανημα απο το να κανει sleep ?

• Like 2

Πλέον το shutdown είναι πολύ βολικό αφού μετά το boot επαναφέρονται όλα όπως ήταν και άμα έχεις ssd αυτό παίρνει ελάχιστα δευτερόλεπτα. Παρόλα αυτά εγώ έχω όλα μου τα μηχανήματα μονίμως σε sleep αλλά τώρα όποτε το θυμηθώ θα κάνω και κανένα shutdown έτσι για μια μικρή ανανέωση αν και δεν παρατηρώ κολλήματα.

Μιλω για laptops...

Μονο περιστασιακα.

To MTBF των εξαρτημάτων παθητικών και ενεργητικών είναι πάρα πολύ μεγάλο. Εκτός και αν σκοπεύεις να κρατήσεις το μηχάνημα 30+ χρόνια, τότε το ελάχιστο ρεύμα ηρεμίας που ρέει στο κύκλωμα όταν είναι σε standby δεν έχει καμία μα καμία επίπτωση φθοράς στα εξαρτήματα ή για να το θέσω διαφορετικά είναι αμελητέο μπροστά στην φθορά όταν λειτουργεί κανονικά το κύκλωμα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...