Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κλασικά μαζεύτηκαν κι εδώ οι "στο ελλαντα δίνουμε σε χαρτιά και χαρτάκια ριζλα".

Τα ΤΕΙ έχουν εργαστήρια και τα πολυτεχνεία ομοίως, projects κτλ, ο άλλος λέει έδωσε assembly σε χαρτί επειδή έγραψε ένα 3 mov και 2 sub σε χαρτί

• Like 3
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλα Ελλαντισταν ακομη και προγραμματισμο σε χαρτι δινουμε.Αν βγαλεις να γραψεις σε λαπτοπ σε τραβανε εξω απο το αμφιθεατρο και σε καινε για μαγο.

Ας αλλαξουν τα πανεπιστημιακα ασυλα του καθε "κατεργαρη" και εαν ειναι το προβλημα του φοιτητη στο ελλαδισταν ,το λαπτοπ στις εξετασεις , τοτε να το λυσουμε το θεμα αμεσα αφου λυθουν και ολα τα σοβαροτερα προβληματα  στα εκπαιδευτικα ασυλα ....προς το παρον αρκουνται στο καινε κανα ασυλο παρα κανα "μαγο" .

• Like 2
Δημοσ.

Καλα Ελλαντισταν ακομη και προγραμματισμο σε χαρτι δινουμε.Αν βγαλεις να γραψεις σε λαπτοπ σε τραβανε εξω απο το αμφιθεατρο και σε καινε για μαγο.

Πολύ έυστοχο αλλά όχι παράλογο το τι συμβαίνει εδώ...Αν δεν έχεις οργανωμένα ειδικό exam λογισμικό, πολύ λογικό μου ακούγεται να απαγορεύονται πλήρως όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές με οθόνη. Πώς θα ελέγξεις ακριβώς τον κάθε εξεταζόμενο;

• Like 3
Δημοσ.

Πολύ έυστοχο αλλά όχι παράλογο το τι συμβαίνει εδώ...Αν δεν έχεις οργανωμένα ειδικό exam λογισμικό, πολύ λογικό μου ακούγεται να απαγορεύονται πλήρως όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές με οθόνη. Πώς θα ελέγξεις ακριβώς τον κάθε εξεταζόμενο;

Δε χρειάζεται να έχεις exam λογισμικό παντού, για εργασίες (όπου εκεί μαθαίνεις πραγματικά) αλλά και εργαστήρια υπάρχει λογισμικό υπερ-κατάλληλο. Βλέπεις δεν ασχολείται και κανείς όμως, απλά γκρινιάζει επειδή τον βάζουν να γράψει 5 βασικά πράγματα σε χαρτί.

• Like 3
Δημοσ.

Σκουριασμενα μυαλα. Δυστυχως το να ειναι καποιος τεχνολογικα αμορφωτος την σημερον ημερα ειναι εφαμιλο του να μην εχει τελειωσει το σχολειο. Ναι ξερω. Θα με πειτε υπερβολικο αλλα δεν ειμαι. Πλεον ποια ακομα και για να παρεις κωλοχαρτο πληρωνεις με πλαστικο χρημα και χωρις υπολογιστη δεν εκτυπωνεις ουτε τελη. Σε λιγο καιρο χωρις καρτα δεν θα μπαινεις ουτε στο τραμ. Το να απαρνεισαι την τεχνολογια σε μια εποχη που συναντας την τεχνολογια παντου στην καθημερινοτητα σε κανει εκτως πραγματικοτητας

Για αυτό ετοιμάσου για δραχμή.

Δημοσ.

Δε χρειάζεται να έχεις exam λογισμικό παντού, για εργασίες (όπου εκεί μαθαίνεις πραγματικά) αλλά και εργαστήρια υπάρχει λογισμικό υπερ-κατάλληλο. Βλέπεις δεν ασχολείται και κανείς όμως, απλά γκρινιάζει επειδή τον βάζουν να γράψει 5 βασικά πράγματα σε χαρτί.

Οταν αυτα που γραφεις στο χαρτι κρινουν αν θα περασεις το μαθημα ή οχι τοτε αυτα ειναι που το εκπαιδευτικο συστημα (γενικα) και ο καθηγητης (ειδικα) κρινει σημαντικα και απαραιτητα.

Επισης στα μαθηματα που εδωσα εγω, αυτα που ζητουσε στο χαρτι ηταν μια ιδεα πιο απλα απο αυτα που ζητουσε στο εξεταζομενο εργαστηριο, οποτε οχι δεν ειναι 5 απλα πραγματα.

• Like 1
Δημοσ.

Όποιος έχει περάσει σχετικά καλό τμήμα Ελληνικού πανεπιστημίου ή πολυτεχνείου ξέρει ότι οι δυσκολότερες εξετάσεις ήταν αυτές που δεν είχαν περιορισμούς στο τι μπορούσες να φέρεις μαζί σου. Επίσης μία εξέταση στην οποία καλείσαι να εκφράσεις την ιδέα ή τη γενική γνώση γύρω από το αντικείμενο, μια χαρά μπορείς να τη δώσεις στο χαρτί. Για τα άλλα υπάρχουν τα εργαστήρια που επίσης είναι μια χαρά εξοπλισμένα και έχουν λογισμικά εξέτασης ήδη από την εποχή που ήμουν εγώ φοιητητής (1997-2003)!

Προφανώς στις ΗΠΑ που τα πανεπιστήμια είναι πολλαπλάσιου μεγέθους από τα Ελληνικά, το ενιαίο λογισμικό βοηθάει και προφανώς πιάνει και τις κλειστού τύπου εξετάσεις -εξ΄ου και το άρθρο για τις touchbars που προφανώς δεν μπορεί να ακυρώσει το λογισμικό.

Κάτι τελευταίο, η προσωπική μου γνώμη είναι ότι το διάβασμα & το γράψιμο από το βιβλίο ή σε χαρτί δεν μπορεί να αντικαταστασθεί από το πληκτρολόγιο και την οθόνη. Είναι η έρμη η συνήθεια και η πολιτισμική εξέλιξη μερικών χιλιάδων ετών που έχει κάνει το μυαλό μας να πρέπει να γράψει αν θέλει να καταλάβει ή να σκεφτεί σε βάθος ένα πρόβλημα, οπότε ένας κειμενογράφος ή το tablet είναι περιττό...

• Like 7
Δημοσ.

Παραδοσιακά τα πιο απαιτητικά μαθήματα ήταν αυτά που άφηναν ανοιχτά βιβλία και σημειώσεις και οι απαιτήσεις είχαν να κάνουν με το βάθος της κατανόησης του αντικειμένου, της σύνθεσης πάνω σε λυμένα προβλήματα και της άνεσης του εξεταζόμενου να λύσει μεγάλο όγκο προβλημάτων σε περιορισμένο χρόνο (που επίσης δείχνει αν έχει κάποιος προετοιμαστεί κατάλληλα).

Αυτά για σχολές μηχανικών και μαθήματα που εξετάζεσαι σε ασκήσεις και μεθοδολογιές.

Στα μαθήματα "παπαγαλίας" όμως η αποτροπή της αντιγραφής είναι σοβαρό θέμα, εφόσον υπάρχουν υδροκέφαλοι φοιτητές που κυνηγούν το χαρτί και όχι τη γνώση.

(θα προλάβω όσους μιλήσουν για άχρηστα μαθήματα, αποτυχημένα προγράμματα σπουδών, κρετίνους καθηγητές, παρωχημένο τρόπο εξέτασης κτλ.

Προφανώς υπάρχουν πάντοτε εξαιρέσεις, αλλά πιστεύω ότι γενικώς το να κάνει κάποιος το δικηγόρο του διαβόλου για να υπερασπιστεί το δικαίωμά του στη λαμογιά δεν τον κάνει ειδικό στην παιδαγωγική επιστήμη)

• Like 1
Δημοσ.

χαχαχαχχα!! Best comment ever! Να'σαι καλά αδερφέ μου έφτιαξες τη μέρα!!!

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι αναλογα τον καθηγητη σε μας (CSE UOI) τελικη εξέταση σε μαθημα Προγραμματισμο Συστηματων δινουμε στους υπολογιστες των εργαστηριων της σχολης μας, σε exam account! Αλλα στα υπολοιπα "προγραμματιστικα" μαθηματα δινουμε στο χαρτι

έτσι τα λένε τώρα τα πανεπιστήμια στο κάθε χωριό του Ελλαδιστάν για να ακούγονται πιο cool? :D

• Like 1
Δημοσ.

Να είσαι φοιτητής και να κάνεις σκονάκια για να περάσεις τα μαθήματα. Πραγματικά, θλιβερό θέαμα.

εσύ είσαι θλιβερό θέαμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...