chris83gr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Καλησπερα, εχω ενα site το οποιο χρησιμοποιει MongoDB σαν database. Η βαση μου εχει ενα field κατηγοριες με την μορφη σπιτι/σαλονι/παραθυρα/αλουμινιου. Ψαχνω παντου σε διαφορα forum αλλα δεν μπορω να βρω κατι αντιστοιχο με το php explode. οταν εισαγω τα δεδομενα στην database απο ενα csv, θελω να σπασω τα περιεχομενα του field στον χαρακτηρα / και στην συνεχεια να γραφτουν σε ενα νεο field σαν ξεχωριστα tags. Δηλαδη σπιτι, σαλονι, παραθυρα, αλουμινιου. εχει δοκιμασει κανεις κατι παρομοιο?
Predatorkill Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Δυσνοητο αυτο που εγραψες, θες να κανεις import csv data και θες να τα καταχωρησεις με ενα συγκεκριμενο τροπο διαφορετικης διαταξης απο το csv; Ενα σχεδιο ή το schema που εχεις θα βοηθουσε πολυ καθως και μερος του csv αρχειου. Οταν λες χαρακτηρα εννοεις cursor; Seed θελεις να κανεις; Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2017 από Predatorkill
chris83gr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Ευχαριστω για την απαντηση φιλε μου, υποθετω πως δεν το περιεγραψα σωστα, εχεις δικιο. οταν κανω import το αρχειο με τα δεδομενα. υπαρχει μια στηλη που ονομαζεται κατηγοριες, στην οποια αντιστοιχει το καθε προιον και εχει την μορφη σπιτι/σαλονι/παραθυρα/αλουμινιου. οταν το κανω import στην βαση δεδομενων γραφεται ακριβως ετσι! σπιτι/σαλονι/παραθυρα/αλουμινιουεγω θελω να σπασω το string στην παυλα, ωστε να μπορω να αποθηκευσω τις ξεχωριστες "υποκατηγοριες" πλεον, σε νεο field με την μορφη σπιτι, σαλονι, παραθυρα, αλουμινιου για να μπορω να χρησιμοποιησω τα νεα δεδομενα σαν tags.
anon667 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Χρησιμοποιείς κάποιο έτοιμο utility για το csv import;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα