Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εχω και εγω μια ιδεα που δεν υπάρχει στα apps, online λίστα για super market, δηλαδή να γράφουν και να σβήνουν ψώνια οσοι χρήστες εχουν πρόσβαση στην λίστα(στο app) εννοείται απο διαφορετικά τηλέφωνα(σπίτια), η λιστα να ειναι σαν memo stick, όποιος θελει κλεβει την ιδεα μου και το φτιάχνει :-D

παλιά είχα σκεφτεί να φτιάξω κάτι αντίστοιχο. Offline. δηλαδή αντί να έχω το χαρτί να έχω το Android , μια λίστα σουπερ μαρκετ.

όπως... πίστεψέ με... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟ.

για να γράψεις 1 λίστα στο κινητό, έχεις γράψει 5 στο χέρι στον ίδιο χρόνο.

άσε που και το χαρτί το τσαλακώνεις και είναι πολύ πιο βολικό από το κινητό. από το να κρατάς στο ένα χέρι το καλάθι και στο άλλο το κινητό.

άσε! δεν είναι καθόλου πρακτική ιδέα.

Δημοσ.

Πολλοι θέλουν το χαρτάκι, αλλα αλλοι εχουν δυο τρια σπιτια και δεν μπορούν να μαζεύουν χαρτάκια τρέχοντας περα δώθε και να ειναι ενήμεροι τι αγόρασε ο ενας και τι ο αλλος, σε αυτη την ζωή υπάρχουν διαφορετικες ανάγκες για τον καθε ενα

Λυση εχω βρει, εμμέσως βεβαια, αλλα πολύ καλή

Δημοσ.

Πολλοι θέλουν το χαρτάκι, αλλα αλλοι εχουν δυο τρια σπιτια και δεν μπορούν να μαζεύουν χαρτάκια τρέχοντας περα δώθε και να ειναι ενήμεροι τι αγόρασε ο ενας και τι ο αλλος, σε αυτη την ζωή υπάρχουν διαφορετικες ανάγκες για τον καθε ενα

Λυση εχω βρει, εμμέσως βεβαια, αλλα πολύ καλή

Καλά πήγαινε δοκίμασε το.

στο ένα χέρι το καλάθι και στο άλλο το κινητό και να παίρνεις προιοντα από τα ράφια (εφόσον στο ένα χέρι έχεις το καλάθι, αναγκαστικά στο άλλο κινητό+προιοντα)

να σε δω πόσο βολικό είναι.

ενώ το χαρτί φίλε το τσαλακώνεις, κάθεται (εφάπτεται {πωωω τι είπα}) στο προιον και δεν έχεις θέμα.

• Like 1
Δημοσ.

παλιά είχα σκεφτεί να φτιάξω κάτι αντίστοιχο. Offline. δηλαδή αντί να έχω το χαρτί να έχω το Android , μια λίστα σουπερ μαρκετ.

όπως... πίστεψέ με... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟ.

για να γράψεις 1 λίστα στο κινητό, έχεις γράψει 5 στο χέρι στον ίδιο χρόνο.

άσε που και το χαρτί το τσαλακώνεις και είναι πολύ πιο βολικό από το κινητό. από το να κρατάς στο ένα χέρι το καλάθι και στο άλλο το κινητό.

άσε! δεν είναι καθόλου πρακτική ιδέα.

Αργείς να γράψεις ;

Επιλογή από λίστα που θα φτιάξεις εσύ δεν παίζει; Μόνο με κλικ-κλικ και δίνεις μόνο ποσότητα με το χέρι.

Είχα εγκαταστήσει κάποτε μία αλλά επέτρεπε μόνο να δημιουργείς και να στέλνεις το αρχείο προϊόντων από κινητό σε κινητό. Online δεν υποστήριζε.

Πάντως πρακτική ιδέα ακούγεται.

Δημοσ.

Όχι δεν είναι πρακτική.

Η δυσκολία που σου προσθέτει όταν είσαι στο σουπερ μαρκετ ακυρώνει όλα τα άλλα καλά > όπως αυτό που λες κλικ κλικ.

άσε που η απάντηση σε αυτό είναι > συντομεύσεις στο χαρτί.

2 γλτα

1 ζχρ

αυγα

2 πορτ (αυτοματα σημαινει 2 κιλα πορτοκαλια)

ρε! και εγω γατζετακιας ειμαι, πληροφορικαριος... δεν πρεπει να φανατιζομαστε ομως! καλη η τεχνολογια αλλα δεν χωραει παντου!

και θες να σου πω το καλυτερο? στα σουπερ μαρκετ τις περισσοτερες φορες (αν οχι ολες) παμε και χωρις λιστα. τα εχουμε στο μυαλο.

γιατι πολυ απλα ξερεις τι σου λειπει, παιρνεις και 2-3 πραγματα παραπανω γιατι ετσι γουσταρεις. τι χαρτι μου λες τωρα και κινητο.

Δημοσ.

Παντού χωράει, απλά πρέπει να βρεις τον καλύτερο τρόπο να τη χρησιμοποιήσεις και το ότι το απορίπτεις έτσι απλά σημαίνει ότι δεν ξέρεις αρκετά ώστε να καταλάβεις ότι ξέρεις ελάχιστα. Και όταν ξέρεις να κάνεις μόνο ένα πράγμα όλα τα αντιμετωπίζεις με τον ίδιο τρόπο (η γνωστή hammer / nail παρομοίωση). Υπάρχουν και άλλα μυαλά όμως που βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους χρήσης του UI που σίγουρα θα βρουν 10 τροπους να κάνουν σουπερ πρακτικό αυτό που απορίπτεις.

Εγω δεν είμαι ένα από αυτά όμως θα σου πω ότι ακόμα και αυτό που θεωρείς πλεονέκτημα του χαρτιού, θα μπορούσε να είναι και συντόμευση σε ένα autocomplete που θα ψάχνει σε συγκεκριμένη λίστα αντικειμένων μόνο με σύμφωνα και απλά σκέψου τι παραπάνω δυνατότητες από ένα χαρτί έχει μια συσκευή που προσφέρει το hardware ενός κινητού.

• Like 1
Δημοσ.

Οι Έλληνες μπορούν! πρώτοι σκεφτήκαμε το Taxibeat (και το κάθε taxibeat) που έκανε πάταγο και μας αντιγράφουν οι ξένοι.

Γιατί πέτυχε? γιατί λύνει ένα καθημερινό πρόβλημα και παν απ όλα είναι χρήσιμο.

Με την ίδια λογική, και σύμφωνα με αυτά που λες @alou, μπορεί να πετύχει και μια εφαρμογή για λίστα σουπερμαρκετ. Δηλαδή θα είναι μια πρακτική εφαρμογή.

άντε παιδιά! τολμήστε το! να γίνετε το επόμενο "taxibeat".

PS: πολλές φορές κάνουμε το λάθος να τα σκεφτόμαστε ως πληροφορικάριοι ή άτομα που έχουν σχέση με την τεχνολογία. Σκέψου το ως απλός Έλληνας που ξέρει μόνο από ΦΒ και τα απολύτως βασικά...

Δημοσ.

Συμφωνώ ότι το χαρτί είναι πολύ πιο βολικό από το κινητό. Και για λίστα και για μια γρήγορη σημείωση γενικά. Για την ιδέα του φίλου, καλή επιτυχία!

Δημοσ.

Το χαρτί ποτέ δεν ήταν πρακτικό. Παίρνεις και στυλό μαζί όταν πας ΣΜ για να διαγράφεις ότι πήρες; Ή τσεκάρεις ξανά όλη τη λίστα; Αν ναι, τότε που είναι το πρακτικό που γράφει ο Tsalikis;

Ένα app που φτιάχνεις τη λίστα σου επιλέγοντας όποια προιόντα θες, από ήδη δημιουργημένη λίστα που έχεις φτιάξει εσύ με τα προιόντα που συνήθως αγοράζεις και με ένα κλικ όταν αγοράζεις, να διαγράφονται ή να πάνε στο τέλος με strike through, είναι πρακτικότατη.

Δημοσ.

Ποιος σου είπε ότι χρειάζεται διαγραφή? τι μνήμη έχεις? ψαριού που δεν ξέρεις τι έχεις πάρει? ή μήπως έχεις λίστα με 200 προιοντα.

Αν εσύ αγοράζεις 200 προιοντα, τότε πάω πάσο.

[αυτό που βλέπω είναι ότι μερικοί είναι κολλημένοι με την τεχνολογία και δεν αποδέχονται ότι σε μερικούς τομείς είναι άχρηστη. φαντασιμός λέγεται αυτό!...]

Δημοσ.

Το χαρτί ποτέ δεν ήταν πρακτικό. Παίρνεις και στυλό μαζί όταν πας ΣΜ για να διαγράφεις ότι πήρες; Ή τσεκάρεις ξανά όλη τη λίστα; Αν ναι, τότε που είναι το πρακτικό που γράφει ο Tsalikis;

Ένα app που φτιάχνεις τη λίστα σου επιλέγοντας όποια προιόντα θες, από ήδη δημιουργημένη λίστα που έχεις φτιάξει εσύ με τα προιόντα που συνήθως αγοράζεις και με ένα κλικ όταν αγοράζεις, να διαγράφονται ή να πάνε στο τέλος με strike through, είναι πρακτικότατη.

Εγώ το βρίσκω πιο πρακτικό γενικά. Για γρήγορες σημειώσεις πχ. Πολλές φορές σημειώνω κάτι στο κινητό και πάντα σκέφτομαι γιατί να μην έχω ένα στυλό (ένα κομμάτι χαρτί συνήθως θα έχεις μαζί σου). Και για λίστα σούπερ μάρκετ το βρίσκω πιο πρακτικό αν και δεν χρησιμοποιώ ιδιαίτερα αφού ψωνίζω λίγα πράγματα τη φορά.

Δημοσ.

Ποιος σου είπε ότι χρειάζεται διαγραφή? τι μνήμη έχεις? ψαριού που δεν ξέρεις τι έχεις πάρει? ή μήπως έχεις λίστα με 200 προιοντα.

Αν εσύ αγοράζεις 200 προιοντα, τότε πάω πάσο.

[αυτό που βλέπω είναι ότι μερικοί είναι κολλημένοι με την τεχνολογία και δεν αποδέχονται ότι σε μερικούς τομείς είναι άχρηστη. φαντασιμός λέγεται αυτό!...]

Ψώνια ΣΜ, μία φορά την εβδομάδα, για μία οικογένεια, περιέχει σίγουρα 20-25 διαφορετικά αντικείμενα.

Αν μπορείς και τα θυμάσαι, είσαι κάτι καλύτερο από ψάρι.

ΥΓ. Τι είναι ο φαντασιμός;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...