Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους . Μόλις τώρα μου ήρθε μια ιδέα για ένα app .
Τι γίνεται τώρα?
Ξέρω ότι η ερώτηση είναι πολύ γενική άλλα δυστυχώς το μυαλό μου κατέβασε ρολά και έχω κολλήσει .
Πως μπορεί η ιδέα μου να πάρει σάρκα και οστά?
Πως μπορείς να ιδρύσεις ένα τεαμ και να δουλεύετε πάνω σε αυτό όλοι μαζί ?
Τι γίνεται άμα έχεις trust issues?
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας (ελπίζω να μην είναι off-topic).

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αν δεν μπορείς να το φτιάξεις μονος σου ή δεν εχεις κάποιο εμπιστο άτομο να στο φτιάξει για σένα, τοτε απευθύνεσαι σε μια εταιρεία, φτιάχνετε και υπογράφετε ενα δεσμευτικό  συμφωνητικό στο οποίο περιγράφεται το app και στο φτιάχνουν αυτοί.

Δημοσ.

Υπάρχει μεν άλλα δεν είναι εξελιγμένο αρκετά θα μπορούσε να γίνει πολύ καλύτερο.

Και πριν το quizdom υπήρχαν app με quiz άλλα αυτό είχε το κάτι άλλο και πέτυχε .

Αν δεν μπορείς να το φτιάξεις μονος σου ή δεν εχεις κάποιο εμπιστο άτομο να στο φτιάξει για σένα, τοτε απευθύνεσαι σε μια εταιρεία, φτιάχνετε και υπογράφετε ενα δεσμευτικό  συμφωνητικό στο οποίο περιγράφεται το app και στο φτιάχνουν αυτοί.

δηλαδή το "if we win we win together , if we fail we fail together" είναι μακρινό όνειρο από την πραγματικότητα ε ?

Δημοσ.

Υπάρχει μεν άλλα δεν είναι εξελιγμένο αρκετά θα μπορούσε να γίνει πολύ καλύτερο.

Και πριν το quizdom υπήρχαν app με quiz άλλα αυτό είχε το κάτι άλλο και πέτυχε .

δηλαδή το "if we win we win together , if we fail we fail together" είναι μακρινό όνειρο από την πραγματικότητα ε ?

Όχι απαραίτητα αλλά τι γνώσεις έχεις πάνω στον προγραμματισμό; Επίσης ποιο λειτουργικό σύστημα στοχεύεις;

Δημοσ.

Τα όνειρα που δε στηρίζονται σε πραγματικές συνθήκες οικονομίας και παραγωγής αποτυγχάνουν. Να σου εξηγήσω τι βλέπω σε αυτό που θες. Θες να φυτέψεις και να πουλάς αλόη με γεύση παπαγια (λέμε τώρα) και πας σε ενα γεωργό και του λες "θα βαλεις χωράφια, εργασία, κόπο, χρήμα και αν πιάσει θα τα μοιραστούμε". Θα σε διαολοστείλει και καλά θα κάνει.

Το πιο κοντινό μοντέλο παραγωγής σε αυτό που σκέφτεσαι ειναι να κάνεις ένα είδους συνεταιρισμου (συνέταιρος) όπου εσυ θα βάλεις ιδέα και κόστος παραγωγής και ο άλλος την εργασία, δηλαδή θα υπολογίσεις πόσο θα κόστιζε να το φτιάξει ένας προγραμματιστής, θα δώσεις τα μισά χρήματα στο συνέταιρο προγραμματιστή και αυτός θα βάλει κόπο και μόχθο να το φτιαξει με βάση τις ιδεες σου. Εννοείται οτιδήποτε αλλα κόστη (διαφήμιση, προώθηση, κλπ) πάνε δια του 2. Εννοείται επίσης οτι μετά θα ειστε συνέταιροι στα κέρδη.  

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους . Μόλις τώρα μου ήρθε μια ιδέα για ένα app .

Τι γίνεται τώρα?

Ξέρω ότι η ερώτηση είναι πολύ γενική άλλα δυστυχώς το μυαλό μου κατέβασε ρολά και έχω κολλήσει .

Πως μπορεί η ιδέα μου να πάρει σάρκα και οστά?

Πως μπορείς να ιδρύσεις ένα τεαμ και να δουλεύετε πάνω σε αυτό όλοι μαζί ?

Τι γίνεται άμα έχεις trust issues?

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας (ελπίζω να μην είναι off-topic).

Τι εννοείς πως μπορεί να πάρει σάρκα και οστά

Τεαμ θα βρεις μόνο αν έχεις φίλους που ασχολούνται με τον προγραμματισμό (στην προκειμένη περίπτωση) ή από διάφορες κοινότητες. Πχ, είσαι Drupal Developer, συμμετέχεις στην κοινότητα και σε ξέρουν 1-2 ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ. Ε! όλο και κάποιος θα βρεθεί...

Πως θα δουλέψετε όλοι μαζί; github

Trust Issues? είναι λογικό να υπάρχουν θέματα εμπιστοσύνης. Το ξέρεις από την αρχή αλλά στα @ σου, αφού δεν θα φτιάξεις κάτι το σουπερ ντουπερ ουαου.

Δημοσ.

αυτή ήταν η λογική μου κοιτάς τον αντγωνισμό και δίνεις το "κάτι" διαφορετικό

Δημοσ.

Όχι απαραίτητα αλλά τι γνώσεις έχεις πάνω στον προγραμματισμό; Επίσης ποιο λειτουργικό σύστημα στοχεύεις;

Σε προγραμματισμό δεν το έχω και πολύ εγώ θα αναλάμβανα το web κομμάτι. Σε android και ios μετά.

Εννοείται επίσης οτι μετά θα ειστε συνέταιροι στα κέρδη.

καλα ναι, προφανως.

Τι εννοείς πως μπορεί να πάρει σάρκα και οστά

Εννοώ το κομμάτι τις δημιουργίας.

Trust Issues? είναι λογικό να υπάρχουν θέματα εμπιστοσύνης. Το ξέρεις από την αρχή αλλά στα @ σου, αφού δεν θα φτιάξεις κάτι το σουπερ ντουπερ ουαου.

δηλαδή μονό το " έχε εμπιστοσύνη στον άλλον" πιάνει εε?.
Δημοσ.

Η εμπιστοσύνη είναι η βάση της επιχειρηματικότητας. Διαφορετικά μπορείς με τη βοήθεια συμβολαιογράφου να κατοχυρώσεις ευρεσιτεχνία και να φτιάξεις συμφωνητικό εχεμύθειας με πιθανούς εργαζόμενους.

Λογικά μετά πρέπει να ανοίξεις επιχείρηση (Start-up), να ανοίξεις βιβλία (με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε φόρους κλπ), να πληρώνεις πιθανούς εργαζόμενους (+ασφαλιστικές +εργοδοτικές εισφορές) κλπ.

Δημοσ.

Ενα app ειναι μην τρελαίνεσαι, φτιαχτο και ανέβασε το δωρεάν(με κλειδωμένες καποιες λειτουργίες) να το δει ο κόσμος, αν δεις οτι παει καλά, μπορει να πουλήσεις την full version

Δημοσ.

Αυτό που έχει κάποιος μια ιδέα και θέλει να πάει σε κάποιον, να του το φτιάξει ακριβώς όπως θέλει με δικό του χρόνο/εργασία και μετά να τα μοιραστούν (μισά μισά κιόλας) με ξεπερνάει. Από ιδέες παιδιά να φαν και οι κότες οι κόσμος, από άτομα που υλοποιούν ιδέες σωστά πάσχουμε.

Παρεπιπτόντως, όποιος ψήνεται να υλοποιήσει τις ιδέες μου pm και εγώ θα του δίνω το 95% από τα έσοδα κάθε app που θα φτιάχνει (με συμβόλαιο).

• Like 4
Δημοσ.

Εχω και εγω μια ιδεα που δεν υπάρχει στα apps, online λίστα για super market, δηλαδή να γράφουν και να σβήνουν ψώνια οσοι χρήστες εχουν πρόσβαση στην λίστα(στο app) εννοείται απο διαφορετικά τηλέφωνα(σπίτια), η λιστα να ειναι σαν memo stick, όποιος θελει κλεβει την ιδεα μου και το φτιάχνει :-D

Δημοσ.

Αν έχεις trust issues πας σε έναν δικηγόρο και σου φτιάχνει ένα συμβόλαιο βάσει του οποίου προσελκύειες συνεργάτες.

Δημοσ.

Εχω και εγω μια ιδεα που δεν υπάρχει στα apps, online λίστα για super market, δηλαδή να γράφουν και να σβήνουν ψώνια οσοι χρήστες εχουν πρόσβαση στην λίστα(στο app) εννοείται απο διαφορετικά τηλέφωνα(σπίτια), η λιστα να ειναι σαν memo stick, όποιος θελει κλεβει την ιδεα μου και το φτιάχνει :-D

https://keep.google.com/

Κάνεις μια λίστα και την κάνεις share όπου θες :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...