Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, το ξέρω ότι δεν έχει να κάνει πολύ με προγραμματισμό η ερώτηση μου αλλά πιστεύω πολύ θα έχουν χρησιμοποιήσει κάτι παρόμοιο οπότε θα γνωρίζουν. Επειδή έχω διαβάσει πολλά και έχω μπερδευτεί είναι η αλήθεια ανοίγω ένα thread μήπως καθαρίσει λίγο η εικόνα. Λοιπόν, θέλω να βάλω σε μια android εφαρμογή in-app purchase. Τα guides της google λένε ότι για Ελλάδα η τελική τιμή συμπεριλαμβάνει κ το ΦΠΑ οπότε θα είσαι καλυμμένος. Πόσο καλυμμένος θα είμαι όμως? Στη τελική μπορεί να θεωρηθεί οτι η εφαρμογή είναι σαν επιχείρηση, εφόσον θα έχω κάποιο είσοδημα (όσο και αν είναι αυτό), και να χρειαστεί να κάνω μέχρι κ έναρξη επαγγέλματος? Και αν όχι έναρξη επαγγέλματος θα πρέπει να κάνω φορολογική στην οποία θα δηλώνω κ αυτά σαν έσοδα? Μπορεί αυτά που θα βγάλω να τα πληρώσω πολύ περισσότερο στο τέλος?

Όποιος γνωρίζει ας δώσει τα φώτα του. Thanks in advance!

Δημοσ.

Καλησπέρα, το ξέρω ότι δεν έχει να κάνει πολύ με προγραμματισμό η ερώτηση μου αλλά πιστεύω πολύ θα έχουν χρησιμοποιήσει κάτι παρόμοιο οπότε θα γνωρίζουν. Επειδή έχω διαβάσει πολλά και έχω μπερδευτεί είναι η αλήθεια ανοίγω ένα thread μήπως καθαρίσει λίγο η εικόνα. Λοιπόν, θέλω να βάλω σε μια android εφαρμογή in-app purchase. Τα guides της google λένε ότι για Ελλάδα η τελική τιμή συμπεριλαμβάνει κ το ΦΠΑ οπότε θα είσαι καλυμμένος. Πόσο καλυμμένος θα είμαι όμως? Στη τελική μπορεί να θεωρηθεί οτι η εφαρμογή είναι σαν επιχείρηση, εφόσον θα έχω κάποιο είσοδημα (όσο και αν είναι αυτό), και να χρειαστεί να κάνω μέχρι κ έναρξη επαγγέλματος? Και αν όχι έναρξη επαγγέλματος θα πρέπει να κάνω φορολογική στην οποία θα δηλώνω κ αυτά σαν έσοδα? Μπορεί αυτά που θα βγάλω να τα πληρώσω πολύ περισσότερο στο τέλος?

Όποιος γνωρίζει ας δώσει τα φώτα του. Thanks in advance!

Πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε έναρξη

Μην ρωτάς φίλε μου... είναι τέρμα μπάχαλο η κατάστασ (μια καταστας, επαναστας) στο Ελλαδιστάν. Δυστυχώς είμαστε τόσο πίσω που κάποιος, όπως εσύ, για να είναι νόμιμος θα πρέπει να κάνει έναρξη επαγγέλματος και να δίνει 400-450 το 2μηνο. Τώρα αν εσύ βγάζεις 10ε το μήνα δικό σου πρόβλημα.

Επειδή το έχω ψάξει όσο δεν πάει το θέμα. Μην περιμένεις απάντηση από το Internet. Εδώ ούτε οι λογιστές δεν μπορούν να στην δώσουν γιατί είναι κάπως "παλιοί".

Βρες έναν λογιστή και πες του τι παίζει.

ΠΙ-ΕΣ: Επειδή υπάχουν πολλές θεούσες παρθένες εδώ μέσα και είμαι σίγουρος ότι θα την πουν την μ@@#ια τους, να τους προλάβω:

είμαι θετικός στο να ΞΑΝΑ-αποδώσεις ΦΠΑ εδώ στην Ελλάδα, αλλά όχι δα και έναρξη επαγγέλματος για κέρδη 10-20-50ευρώ το μήνα.

Δημοσ.

Τουλάχιστον τέτοιοι προβληματισμοί οδηγούν το εκλογικό σώμα να καταλάβει ότι αν δεν ψηφίζεις τίποτα ή ψηφίζεις κόμματα που εχθρεύονται την επιχειρηματικότητα δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα άλλο από το να διοριστείς στο Δημόσιο.

Δημοσ.

Τουλάχιστον τέτοιοι προβληματισμοί οδηγούν το εκλογικό σώμα να καταλάβει ότι αν δεν ψηφίζεις τίποτα ή ψηφίζεις κόμματα που εχθρεύονται την επιχειρηματικότητα δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα άλλο από το να διοριστείς στο Δημόσιο.

πες το πες το, μην ντρέπεσαι, ποιό είναι το κόμμα που θα μας σώσει επιτέλους;

Δημοσ.

Από τι θες να σε σώσει κάποιο κόμμα;

Αν και offtopic, υπέρ του καπιταλισμού είναι η ΝΔ του Μητσοτάκη, το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων και η Δημιουργία Ξανά (+ κάποια μικρότερα). Θεωρητικά αποδέχεται τον καπιταλισμό και το ΠΑΣΟΚ πλέον, αν και αυτοχαρακτηρίζεται σοσιαλιστικό κόμμα.

Δημοσ.

Παιδιά τι δουυλεια εχουν εδω τα πολιτικα?

Σας παρακαλω μην οδηγειτε το topic να κλειδωθει. Το αρχικο ποστ ηταν ξεκαθαρο στο τι ρωταει. Αν εχετε κατι πανω σε αυτο απαντηστε οχι τωρα για off topic

Δημοσ.

Από τι θες να σε σώσει κάποιο κόμμα;

Αν και offtopic, υπέρ του καπιταλισμού είναι η ΝΔ του Μητσοτάκη, το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων και η Δημιουργία Ξανά (+ κάποια μικρότερα). Θεωρητικά αποδέχεται τον καπιταλισμό και το ΠΑΣΟΚ πλέον, αν και αυτοχαρακτηρίζεται σοσιαλιστικό κόμμα.

Εσύ το είπες αν δεν ψηφίζεις τίποτα ή ψηφίζεις κόμματα που εχθρεύονται την επιχειρηματικότητα  αφήνοντας να ενοειθεί ότι ψηφίζουμε λάθος και εσύ ψηφίζεις σωστά. Τέσ πα ΤΕΛΟΣ. 

Δημοσ.

Τώρα πάντως μάγκες, που έχουν συνδέσει το ΑΦΜ (τους τραπεζικούς λογαριασμούς) με την εφορία για το αφορολόγητο κλπ...

τώρα είναι που δεν παίζει αυτό με την Adsense.

κρίμα ρε γμτο! δεν πρόλαβα να γίνω blogger και πάνω που έβγαλα τα πρώτα μου 50 ευρώ ... δεν μαμιεται!

ωραίες εποχές 2010-2012 όπου εύκολα ανέβαινες στην γοογλε και έβγαζες 2-3 πακέτα τσιγάρα/μέρα από το blogging

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...