Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Εδώ και αρκετά χρόνια χρησιμοποιώ torrents, κυρίως για κατέβασμα ταινιών ενώ μερικές φορές για κατέβασμα windows,matlab,office κτλπ. Πολλοί λένε ότι μπορεί να είναι κακόβουλο λογισμικό μέσα σε αυτά. Η απορία μου είναι πόσο συχνό είναι αυτό; Τόσα χρόνια ποτέ δεν είχα κάποιον γνωστό που να αντιμετοπίσει τέτοιο πρόβλημα

• Moderators
Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Εδώ και αρκετά χρόνια χρησιμοποιώ torrents, κυρίως για κατέβασμα ταινιών ενώ μερικές φορές για κατέβασμα windows,matlab,office κτλπ. Πολλοί λένε ότι μπορεί να είναι κακόβουλο λογισμικό μέσα σε αυτά. Η απορία μου είναι πόσο συχνό είναι αυτό;

Πολυ.

Τόσα χρόνια ποτέ δεν είχα κάποιον γνωστό που να αντιμετοπίσει τέτοιο πρόβλημα

Θα κανω μια παρομοιωση: Χρησιμοποιω χρηματα εδω και πολλα χρονια αλλα οικονομολογος δεν εγινα ακομα.

• Like 2
Δημοσ.

Παω αναποδα απο την σειρα των posts:

tsilitheo1:

Το θεμα δεν παραβιαζει καποιον κανονα, μην τρελαθουμε τωρα με τοση τυπολατρια.

Gi0:

Πιο σωστη παρομοιωση θα ηταν το "Χρησιμοποιω χρηματα εδω και πολλα χρονια αλλα καποιο πλαστο χαρτονομισμα δεν μου εχει τυχει ακομα".

orestis000:

Ειναι καθαρα θεμα τυχης που δεν εχεις "κολλησει" κατι, εσυ ή καποιος φιλος/γνωστος σου. Ειδικα οταν μιλαμε για το ιδιο το Λ.Σ, καλο θα ηταν να κατεβαζεις μονο απο αξιοπιστες πηγες και με ελεγχο των hashes ωστε να ξερεις οτι ειναι απειραχτο. Το αν μετα αποφασισεις να εισαι παρανομος, ειναι αλλο θεμα το οποιο δεν με αφορα και δεν με ενδιαφερει να μπω σε μια τετοια κουβεντα.

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.

[..]

Gi0:

Πιο σωστη παρομοιωση θα ηταν το "Χρησιμοποιω χρηματα εδω και πολλα χρονια αλλα καποιο πλαστο χαρτονομισμα δεν μου εχει τυχει ακομα".

[..]

Νope.

Δεν εστιαζω στην τυχη του (aka δεν του κατσε κατι πλαστο) αλλα στο γεγονος πως δεν εχει τις γνωσεις (αυτος, οι γνωστοι του, κλπ) να γνωριζουν εαν τους εκατσε καποιο πλαστο (aka το γνωστο "δεν εχω κολλησει ποτε κατι" που ακουω πολλακις, ενω η παρακαμψη καθε updated antivirus ειναι trivial για καποιον που εχει βασικες γνωσεις pentesting).

Anywayz, μην χανουμε το δασος, εν κατακλειδι, οταν κατεβαζεις απο πηγες που δεν χαιρουν αξιοπιστιας, μην περιμενεις παντα να σε σωσει το antivirus ή να βγουν alerts του στυλ "προσοχη κινδυνος". Τα παρανομα δεν ειναι παντα δωρεαν.

Δημοσ.

Το θέμα πάει αναλόγως.

Υπάρχουν "ομάδες" που κανουν σωστή δουλειά, υπάρχουν και άλλες που φυτεύουν διάφορα.

Τώρα για το πόσο ενα κράκ ειναι ασφαλές,κανείς δεν μπορεί να στο πει,ούτε το ιδιο το αντιβιωτικό καθώς μπορεί να το περνάει για ασφαλές αρχείο.

Συνήθως,αυτά που ανεβαίνουν σε private trackers είναι ασφαλή,αν έχεις πρόσβαση εκει.

Ανα απλά κατεβάζεις ο,τι βρεις και το περνάς χωρις να δεις απο που προέρχεται,η σχόλια κλπ κλπ απλά ρισκάρεις να γίνει η ζημιά.

Το χειρότερο που θα μπορούσες να κάνεις ειναι σπασμένο αντιβιωτικό. Εκεί απλά ο σπάστερ μπορεί να φυτέψει αυτό που θέλει να αφήνει πράγματα να περνάνε μέσα.

• Like 3
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον Gi0

Εδώ και αρκετά χρόνια χρησιμοποιώ torrents, κυρίως για κατέβασμα ταινιών ενώ μερικές φορές για κατέβασμα windows,matlab,office κτλπ. Πολλοί λένε ότι μπορεί να είναι κακόβουλο λογισμικό μέσα σε αυτά. Η απορία μου είναι πόσο συχνό είναι αυτό; 

Πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεσαι. Θελει αρκετές γνώσεις και ψάξιμο για να βρεις κάτι που ειναι λειτουργικό και παράλληλα αρκετά καθαρό. Πολλοί επαφίενται απλά στο να συγκρίνουν το md5/sha με το αυθεντικό cd, αλλά για το crack/patch απενεργοποιούν το av γιατί απλά κάπου το λεει. Ειδικά σε windows τα περισσότερα "ζιζανια" κυκλοφορουν στα cracks και οχι στα cd. Επισης πειραγμένες εκδοσεις windows δεν τις αγγίζουμε γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να εμπεριέχουν. 

Τόσα χρόνια ποτέ δεν είχα κάποιον γνωστό που να αντιμετοπίσει τέτοιο πρόβλημα

Οι περισσότεροι που την πατάνε δεν το ξέρουν και δεν το λένε. Επισης τα torrents που ειναι κακοβουλα, σβήνονται/εξαφανίζονται/απενεργοποιούνται οποτε χάνονται τα reports. Αν εισαι σε αυτους που το κατέβασαν ίσως να μην το ξέρεις. 

Με λίγα λόγια, windows και antivirus ποτε σπασμένα ή custom και προσχοή στα υπολοιπα. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Πολλες φορες τα crack περιεχουν backdoors το οποιο σε αφηνει εκτεθειμένο. Μπορει να κανουν χρηση του μπορει και οχι ποτε δεν ξερεις..

• Like 1
Δημοσ.

Στο ένα συγκεκριμένο και μεγαλύτερο  torrent site  που έχω υπόψη μου υπάρχουν αξιόπιστοι χρήστες που ΣΧΕΔΩΝ ποτε δεν ανεβάζουν ιούς...

1.Ενα καλό antivirus και

2. ενα πρόγραμμα τύπου Sandboxie (επιτρέπει την εκτέλλεση προγραμμάτων σε κλειστό χώρο χωρίς να επηρεάζονται  registry /windows)  θα σε καλύψει.. κσι 

3. Ποτέ μην τρέχεις άμεσα όποιο πρόγραμμα κατεβάσεις αν ειναι νέο , αφησε 15-20 μέρες και μετα...

• Moderators
Δημοσ.

Στο ένα συγκεκριμένο και μεγαλύτερο  torrent site  που έχω υπόψη μου υπάρχουν αξιόπιστοι χρήστες που ΣΧΕΔΩΝ ποτε δεν ανεβάζουν ιούς...

Οντως. Σχεδον ποτε. Κοινως:

Καλη τυχη.

Ενα καλό antivirus και ενα πρόγραμμα τύπου Sandboxie (επιτρέπει την εκτέλλεση προγραμμάτων σε κλειστό χώρο χωρίς να επηρεάζονται  registry /windows)  θα σε καλύψει..

Η "registry/windows" μπορουν να μεινουν ως εχουν και να προστατευονται απο το x-y-z AV, με οτι προστασιες εχει και δεν εχει. Και παλι καποιος θα μπορει να κανει παρτυ στον υπολογιστη σου. Και δεν θα ειναι καν ub3r h@xx0r.

Bottom line, κατεβαστε παρανομα οτι αγαπατε. Και παραλληλα ευχομαι να εχετε επιγνωση του τι μπορει να συμβει και οτι οταν το παρετε χαμπαρι θα ειναι αργα.

• Like 1
Δημοσ.

gi0 νομίζω είσαι λίγο υπερβολικός, η αλήθεια είναι πάντα κάπου στην μέση. Κάποιος που γνωρίζει κάποια βασικά πράγματα απο υπολογιστές δυσκολα θα την πατήσει.. Πχ από το Sandboxie, δεν περνάει τίποτα, αν γνωρίζεις κατι διαφορετικό μας ενημερώνεις, 

• Moderators
Δημοσ.

gi0 νομίζω είσαι λίγο υπερβολικός, η αλήθεια είναι πάντα κάπου στην μέση. Κάποιος που γνωρίζει κάποια βασικά πράγματα απο υπολογιστές δυσκολα θα την πατήσει.. Πχ από το Sandboxie, δεν περνάει τίποτα, αν γνωρίζεις κατι διαφορετικό μας ενημερώνεις, 

ποσοι γνωριζουν τι ειναι το sandbox, Ξερουν να το στησουν και πανω απο ολα θα μπουν στη διαδικασια να το κανουν αυτο!?

Επισης θα κατεβασεις εσυ πχ Φωτοσοπ η ΄Πρεμιερε και θα κατσεις να το δουλευεις σε sandbox με οτι αυτο συνεπαγεται!

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

gi0 νομίζω είσαι λίγο υπερβολικός, η αλήθεια είναι πάντα κάπου στην μέση.

Aς συμφωνησουμε πως διαφωνουμε καθετα.

It's all groovy :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...