Herakles Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2004 Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι διαφορά έχει η μέση περίπτωση από την χειρότερη περίπτωση όταν μιλάμε για αλγόριθμους ταξινόμησης οπως πχ QuickSort;Και πως μπορούμε να επιτύχουμε την χειρότερη περίπτωση;
ancalagon Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2004 H xeiroteri periptosi einai auti opou tha anagkastoume na kanoume oles tis dinates sigkriseis kai metakiniseis oste na ftasoume sto teliko apotelesma. Px ean thes na exeis ta3inomimeno pinaka apo to mikrotero sto megalytero o arxikos sou pinakas na exei ta stoixeia mesa tou apo to megalytero sto mikrotero. Sthn mesh periptosi den symbainei kati tetoio alla ta stoixeia einai etsi topothetimena mesa oste na min boreis na peis oti gernoume eite pros tin xeiroteri alla oute kai pros tin kalyteri. Einai sinithos ena arketa megalo fasma timon
Herakles Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2004 Ευχαριστώ πολύ για την εξήγηση το κατάλαβα,αλλά μπορείς να μου πεις πως θα επιτύχω την χειρότερη περίπτωση;(πχ μπορώ να βάλω καποιον αλγοριθμο να τα ταξινομει ανάποδα(όπως π.χ τον Bubblesort ανάποδα) και από κει και πέρα να δουλεψω με τον QuickSort σαν χειρότερη περίπτωση; Επίσης θέλω να ρώτησω αν υπάρχει κάποιο site που να κάνει συγκρίσεις αλγοριθμων ταξινόμησης;Μήπως γνώριζεις ποιος είναι ο καλύτερος δηλ ο πιο γρήγορος από τους παρακάτω: 1.BubbleSort 2.Coctail Shaker Bubble Sort 3.QuickSort 4.Random QuickSort 5.Heapsort 6.Bucket Sort
Herakles Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2004 Και κάτι άλλο για τον αλγόριθμο Quicksort(ή τον Random Quicksort) τα στοιχεία πώς θα πρέπει να είναι ταξινομημένα για να επιτευχθει η χειρότερη περίπτωση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.