DNA180 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα σας!!!Έχω ένα παλιό Baudtec TW263R4 από αυτά που έδινε κάποτε ο ΟΤΕ, το οποίο με τις απαραίτητες ρυθμίσεις το χρησιμοποιώ επιτυχώς ως access point αξιοποιώντας και τις τέσσερις ethernet αλλά και το WiFi του. Το WiFi της συγκεκριμένης συσκευής βέβαια, το χρησιμοποιώ μόνο σε περίπτωση που έρθει κάποιος επισκέπτης στο σπίτι, προκειμένου να μην αναγκάζομαι να δίνω τον κωδικό του κύριου modem router μου. Το κακό είναι ότι αν κάποιος για παράδειγμα, συνδεθεί ασύρματα με το laptop του και εκείνη τη στιγμή έχω ανοιχτό τον κεντρικό μου υπολογιστή, μπορεί να δει οτιδήποτε έχω μοιρασμένο. Κάπου διάβασα, πως για να αποφύγω κάτι τέτοιο, μπορώ να χρησιμοποιήσω το VLAN που έχει το συγκεκριμένο μόντεμ και να «απομονώνω» το WiFi σε έναν δεύτερο VLAN. Κάνοντας τις παρακάτω ρυθμίσεις, το laptop συνδέεται στο Baudtec, όντως δεν μπορεί να δει άλλους υπολογιστές, αλλά δεν έχει internet!!! Κάποια ιδέα του τι μπορεί να κάνω λάθος;Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!!
nostos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Χωρις να ειμαι σιγουρος καθως δεν ξερω το συγκεκριμενο router... μηπως τα ATM VCs πρεπει να ειναι tagged? Βασικα δεν καταλαβαινω το νοημα των VC's, εφοσον το εχεις σαν Access Point..
DNA180 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Χωρις να ειμαι σιγουρος καθως δεν ξερω το συγκεκριμενο router... μηπως τα ATM VCs πρεπει να ειναι tagged? Βασικα δεν καταλαβαινω το νοημα των VC's, εφοσον το εχεις σαν Access Point.. Πολύ πιθανό τα VCs να μην παίζουν και κανένα ρόλο στη συγκεκριμένη περίπτωση... Και εγώ δοκιμές κάνω από διάφορα που διαβάζω δεξιά και αριστερά. Το tagged τι ρόλο βαράει; Γιατί δεν γνωρίζω... Σε ευχαριστώ για την απάντηση!!!
nostos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Οταν κατι ειναι tagged, ανηκει σε πολλα VLAN's ----- ----- Αν κουμπωσεις ενα ethernet καλωδιο σε μια LAN θυρα του Baudtec και συνδεσεις σε αυτη ενα PC, παιρνει Internet? Βασικα μπορει να λεω και βλακειες, αλλα... μηπως για να επικοινωνησουν καταρχην τα δυο switch μεταξυ τους, πρεπει να φτιαχτει VLAN με το ιδιο ID και στο "κυριως" router?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα