marmagia Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Καλησπερα και Καλη εβδομάδα! Θέλω την συμβουλή σας. Εχω ενα MacBook Pro 15inch mid 2010. Μέχρι την έλευση των Sierra δούλευαν ολα ρολόι και δεν είχα κανένα απολύτως προβλημα. Οταν εκανα την αναβάθμιση ξεκίνησαν συχνά reboots χωρις κάποιο μοτίβο. Μπορεί να βλέπω πχ YouTube 3ωρες και να μην συμβεί τίποτα αλλα μπορεί άλλες φορες να εχω απλα ενα word και έναν safari ανοιχτό και να κανει επανεκκίνηση. Αρχικά σκέφτηκα ηταν θέμα λογισμικού, και γύρισα στο προηγούμενο με clean install. Το προβλημα ομως δεν λύθηκε. Παίρνω τηλ την εξυπηρέτηση πελατών και μου λένε οτι ενδέχεται να ειναι το προβλημα με την μητρική που εμφανίζεται σε αυτην την γενιά MacBook Pro αφού το μηνυμα που μου βγάζει καθε φορα ειναι GPU KERNEL PANIC αλλα δεν το αναλαμβάνουν γιατι θεωρείται vintage μηχάνημα. Με αυτά και με αυτά, πηγαινω σε ενα μεγαλο επισκευαστικό κέντρο στην Αθήνα, του εξηγώ την κατάσταση, κρατάνε το MacBook Pro και μου τηλεφωνούν 2 μέρες μετά οτι δεν παρουσίασε τίποτα ολα τέλεια! Επι τη ευκαιρία αλλάχτηκε και η πάστα μεσα. Το προβλημα ομως αυτο συνεχίζει! Ψάχνοντας λίγο παραπάνω στο Ίντερνετ βρήκα πολλούς χρήστες με το ιδιο ακριβώς προβλημα να λένε οτι το ζήτημα παρότι φαίνεται να ειναι στην κάρτα γραφικών στην πραγματικότητα ειναι στον επεξεργαστή οπου ειναι υπεύθυνος για καποια κομμάτια της λειτουργίας αυτής στέλνοντας ρεύμα. Με λίγα λόγια και φυσικά απ´οσο κατάλαβα τους λύθηκε με το να αλλάξουν απλα τους πυκνωτές απο τανταλιο με πυκνωτές απο υλικό άλλο απο το τανταλιο το οποίο το θεωρούν ασταθές (πολλοί ανέφεραν το αλουμίνιο σαν υλικό). Μάλιστα ανέβασαν αυτο το βίντεο: Πιστεύετε οτι μπορεί να ειναι μια Καλη λύση; πέραν αυτού, δεν εμπιστεύομαι τον εαυτό μου για να το κανει αυτο, οποτε ξέρετε κάποιον ΚΑΛΟ τεχνικό στην Αθήνα που να ειναι πρόθυμος να συζητήσει αυτο το ενδεχόμενο; με όσους μίλησα αρχικά μου είπαν οτι αν επισκεύαζαν και ξανα κολλούσαν το τσιπ της κάρτας γραφικών δεν θα κρατούσε για καιρό, αλλα με αυτόν τον τρόπο κατ´ουσιαν μιλάνε για μια μόνιμη λύση του προβλήματος. Ξερω θα μου πείτε ειναι υπολογιστής του 2010 αλλα απο την άλλη, ειναι i7 2,66 με νέο δίσκο, αναβαθμισμένη RAM και εξ´αρχης BTO HD οθόνη οποτε δεν μου πάει η καρδιά να τον παροπλισω ετσι απλα.
atheatos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Καλησπερα και Καλη εβδομάδα! Θέλω την συμβουλή σας. Εχω ενα MacBook Pro 15inch mid 2010. Μέχρι την έλευση των Sierra δούλευαν ολα ρολόι και δεν είχα κανένα απολύτως προβλημα. Οταν εκανα την αναβάθμιση ξεκίνησαν συχνά reboots χωρις κάποιο μοτίβο. Μπορεί να βλέπω πχ YouTube 3ωρες και να μην συμβεί τίποτα αλλα μπορεί άλλες φορες να εχω απλα ενα word και έναν safari ανοιχτό και να κανει επανεκκίνηση. Αρχικά σκέφτηκα ηταν θέμα λογισμικού, και γύρισα στο προηγούμενο με clean install. Το προβλημα ομως δεν λύθηκε. Παίρνω τηλ την εξυπηρέτηση πελατών και μου λένε οτι ενδέχεται να ειναι το προβλημα με την μητρική που εμφανίζεται σε αυτην την γενιά MacBook Pro αφού το μηνυμα που μου βγάζει καθε φορα ειναι GPU KERNEL PANIC αλλα δεν το αναλαμβάνουν γιατι θεωρείται vintage μηχάνημα. Με αυτά και με αυτά, πηγαινω σε ενα μεγαλο επισκευαστικό κέντρο στην Αθήνα, του εξηγώ την κατάσταση, κρατάνε το MacBook Pro και μου τηλεφωνούν 2 μέρες μετά οτι δεν παρουσίασε τίποτα ολα τέλεια! Επι τη ευκαιρία αλλάχτηκε και η πάστα μεσα. Το προβλημα ομως αυτο συνεχίζει! Ψάχνοντας λίγο παραπάνω στο Ίντερνετ βρήκα πολλούς χρήστες με το ιδιο ακριβώς προβλημα να λένε οτι το ζήτημα παρότι φαίνεται να ειναι στην κάρτα γραφικών στην πραγματικότητα ειναι στον επεξεργαστή οπου ειναι υπεύθυνος για καποια κομμάτια της λειτουργίας αυτής στέλνοντας ρεύμα. Με λίγα λόγια και φυσικά απ´οσο κατάλαβα τους λύθηκε με το να αλλάξουν απλα τους πυκνωτές απο τανταλιο με πυκνωτές απο υλικό άλλο απο το τανταλιο το οποίο το θεωρούν ασταθές (πολλοί ανέφεραν το αλουμίνιο σαν υλικό). Μάλιστα ανέβασαν αυτο το βίντεο: Πιστεύετε οτι μπορεί να ειναι μια Καλη λύση; πέραν αυτού, δεν εμπιστεύομαι τον εαυτό μου για να το κανει αυτο, οποτε ξέρετε κάποιον ΚΑΛΟ τεχνικό στην Αθήνα που να ειναι πρόθυμος να συζητήσει αυτο το ενδεχόμενο; με όσους μίλησα αρχικά μου είπαν οτι αν επισκεύαζαν και ξανα κολλούσαν το τσιπ της κάρτας γραφικών δεν θα κρατούσε για καιρό, αλλα με αυτόν τον τρόπο κατ´ουσιαν μιλάνε για μια μόνιμη λύση του προβλήματος. Ξερω θα μου πείτε ειναι υπολογιστής του 2010 αλλα απο την άλλη, ειναι i7 2,66 με νέο δίσκο, αναβαθμισμένη RAM και εξ´αρχης BTO HD οθόνη οποτε δεν μου πάει η καρδιά να τον παροπλισω ετσι απλα. Πόση ραμ έχεις βάλει?
marmagia Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 8GB,δ εν ήθελα να ξεπεράσω τις προδιαγραφές που έδινε ο κατασκευαστής. Βέβαια αυτο έγινε 2-3 χρονια πριν οποτε δε συνδέεται άμεσα με το γεγονός
atheatos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 8GB,δ εν ήθελα να ξεπεράσω τις προδιαγραφές που έδινε ο κατασκευαστής. Βέβαια αυτο έγινε 2-3 χρονια πριν οποτε δε συνδέεται άμεσα με το γεγονός2 x 4 να υποθέσω. Δοκίμασε να παίξεις λίγο με την ram. Σίγουρα έχει πρόβλημα η gpu αλλά δεν χάνεις τίποτα να δεις μήπως η μνήμες την επηρεάζουν. Δοκίμασε άλλες μνήμες συμβατές με mac.ΥΓ. Η μπαταρία σε τι κατάσταση είναι? Καλό είναι να την ελέγξεις για φουσκώματα ξεκολωντας την από το σασί.
stelioz350 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 φιλε η μητρικη ειναι συγκεκριμενα η καρτα γραφικων σου εχει προβλημα , το ιδιο ειχα παθει και εγω και εβαλα καινουργια . ψαξε για μεταχειρησμενη γιατι σταματησε και η επισημη υποστηριξη απο apple φετος .
sariil Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Το μοντέλο αυτό έχει δύο κάρτες γραφικών. Η μία είναι on board και η άλλη μία Nvidia. Μπορείς να απομονώσεις την Nvidia πολύ εύκολα. Είναι αυτή που σου προκαλεί το πρόβλημα. Κατέβασε την εφαρμογή ανοιχτού κώδικα gfxCardStatus και βάλε την ρύθμιση intergrated only. Σίγουρα δεν θα έχει τις ίδιες επιδόσεις το Mac σου, αλλά τουλάχιστον δεν θα έχεις Kernel panics και θα μπορέσεις να δουλέψεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα