Danto Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα παιδιά απο τι βλέπετε και από τον τίτλο σκέφτομαι να φτιάξω το πρώτο μου water cooling system. To θέμα είναι ότι λόγο χρημάτων ψάχνω για να το φτιάξω μόνος μου και να μην πάρω έτοιμο, δηλαδή να πάρω waterblock για CPU σκεφτομαι για κάτι τέτοιο [[[[ http://www.ebay.com/itm/1-pcs-CPU-Water-Cooling-Block-Waterblock-50mm-Copper-Base-Cool-Inner-Channel/131816350619?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D2%26asc%3D20131003132420%26meid%3Da6a48fba06214ebb8b1a97b82a50dddd%26pid%3D100005%26rk%3D4%26rkt%3D6%26sd%3D201485502913 ]]]]], για GPU είμαι σε αυτό ( NZXT Kraken G10) γιατί με βολεύει κιόλας όταν πάρω καμιά RX 480 θα μπορεσω να την βάλω και πάνω της, το θέμα είναι ότι θέλει waterblock, σε στηλ σαν της cpu αλλά να βολεύει στο κουτή της. Και φυσικά αντλία , μια δεξαμενή,σωληνόσεις και τα υπόλοιπα εξαρτήματα ,αααα και τους ανεμιστήρες μην τους ξεχάσουμε. Αυτά κοντά στα 180euro τα υπολογίζω να βγαίνουν.Άμα έχετε κάτι στο μυαλό σας για αυτά που έγραψα ή κάτι άλλο καλό θα ήταν να το ήξερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RaphaelM Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 https://www.skroutz.gr/s/2824440/Alphacool-NexXxoS-Cool-Answer-240-LT-ST.html κατι τετοιο δεν θα σε βολευε? και να βρεις απλα ενα Waterblock για την 480 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Το παρακολουθεί πολύς κόσμος και σίγουρα θα βρεις βοήθεια http://www.insomnia.gr/topic/635293-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-custom-water-cooling/ Εδώ θα βρεις το compatibility list του kraken για gpu https://www.nzxt.com/products/kraken-g10-white Δεν βλέπω να συμπεριλαμβάνει την 480 στη λίστα. Επίσης: * Some variations in AMD die height may require the use of a copper shim which is not included in G10. You need to purchase the shim by yourself. Στο λινκ παραπάνω θα βρεις και τις συμβατές aio με το kraken. Οι aio με στρογγυλή αντλία τύπου asetek ταιριάζουν αλλά για 1000% σιγουριά πρέπει να πάρεις μία από αυτές που είναι στη λίστα. Η συμβουλή μου αν δεν έχεις εμπειρία και είσαι στενά οικονομικά να μην μπεις στη διαδιακασία του custom w/c. Πάρε μια aio για το cpu, μια καλή gpu σε αέρα και είσαι άρχοντας. Αν είχες εμπειρία μπορεί να γίνει οικονομικά, χωρίς εμπειρία όμως, με τα δεδομένα λάθη ή φτου φτου σκόρδα ατυχήματα που θα συμβούν ας μην βρεθείς σε μια κατάσταση που θα δυσκολευτείς να ξεπεράσεις. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα παιδιά απο τι βλέπετε και από τον τίτλο σκέφτομαι να φτιάξω το πρώτο μου water cooling system. To θέμα είναι ότι λόγο χρημάτων ψάχνω για να το φτιάξω μόνος μου και να μην πάρω έτοιμο, δηλαδή να πάρω waterblock για CPU σκεφτομαι για κάτι τέτοιο [[[[ http://www.ebay.com/itm/1-pcs-CPU-Water-Cooling-Block-Waterblock-50mm-Copper-Base-Cool-Inner-Channel/131816350619?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D2%26asc%3D20131003132420%26meid%3Da6a48fba06214ebb8b1a97b82a50dddd%26pid%3D100005%26rk%3D4%26rkt%3D6%26sd%3D201485502913 ]]]]], για GPU είμαι σε αυτό ( NZXT Kraken G10) γιατί με βολεύει κιόλας όταν πάρω καμιά RX 480 θα μπορεσω να την βάλω και πάνω της, το θέμα είναι ότι θέλει waterblock, σε στηλ σαν της cpu αλλά να βολεύει στο κουτή της. Και φυσικά αντλία , μια δεξαμενή,σωληνόσεις και τα υπόλοιπα εξαρτήματα ,αααα και τους ανεμιστήρες μην τους ξεχάσουμε. Αυτά κοντά στα 180euro τα υπολογίζω να βγαίνουν.Άμα έχετε κάτι στο μυαλό σας για αυτά που έγραψα ή κάτι άλλο καλό θα ήταν να το ήξερα. Για εμένα αν ξεκινήσεις για custom watercooling ξεκινάς λάθος φτηνά κινέζικα Block rakor ψυγεία είναι ότι χειρότερο, για ένα κύκλωμα σωστό υπολόγιζε 250+ευρω(μονο επεξεργαστή) +120-150για gpu block Αγοράζοντας κινέζικα block ρισκάρεις όλο το hardware σου γιατί συνήθως είναι εύκολο να σπάσουν/δημιουργήσουν διαρροή, τα ρακορ από την άλλη τα γωνιακα που είναι περίστροφομενα μέσα στο πρώτο μήνα το πιο πιθανό θα σου βγάλουν διαρροή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Danto Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 https://www.reddit.com/r/Amd/comments/4slgbu/kraken_g10_fitted_to_rx480_well_well_well/ για να πάω στα water cooling που λέτε με 100euro και άνω και GPU water blocks στα 100+euro και με καλά εξαρτήματα μάλλων θα πάμε κοντά στα 300euro το λιγότερο.Για τα ρακορ δεν ξέρω τώρα τι να σου πω, δεν γίνετε όλα να είναι σκάρτα. θα έχει κάποιες μάρκες καλές και φτηνες, οχι; Όσο για τα waterblocks γιατί να σπάσουν; Μέσα σε PC case θα είναι, δεν θα κοπανιούντε. Έχει διαφορετικά είδη χαλκου που το ένα θα τρυπήσει ενώ το άλλο θα κρατήσει για χρόνια;Δεν βγέπω καμιά διαφορά σε ενα waterblock των 15euro με ένα των 50euro, από 'τι βλέπω εγώ. Για το kraken g10 τώρα, δεν γίνεται να υπάρχει κάπου κανα waterblock να είναι το ίδιο με αυτά που έχει στο specification του; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 https://www.reddit.com/r/Amd/comments/4slgbu/kraken_g10_fitted_to_rx480_well_well_well/ για να πάω στα water cooling που λέτε με 100euro και άνω και GPU water blocks στα 100+euro και με καλά εξαρτήματα μάλλων θα πάμε κοντά στα 300euro το λιγότερο.Για τα ρακορ δεν ξέρω τώρα τι να σου πω, δεν γίνετε όλα να είναι σκάρτα. θα έχει κάποιες μάρκες καλές και φτηνες, οχι; Όσο για τα waterblocks γιατί να σπάσουν; Μέσα σε PC case θα είναι, δεν θα κοπανιούντε. Έχει διαφορετικά είδη χαλκου που το ένα θα τρυπήσει ενώ το άλλο θα κρατήσει για χρόνια;Δεν βγέπω καμιά διαφορά σε ενα waterblock των 15euro με ένα των 50euro, από 'τι βλέπω εγώ. Για το kraken g10 τώρα, δεν γίνεται να υπάρχει κάπου κανα waterblock να είναι το ίδιο με αυτά που έχει στο specification του; water cooling πρωτάρης. Αυτό είναι το θέμα σου. Εφόσον δεν βλέπεις διαφορές πάρε αυτά που θέλεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
F117 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 https://www.reddit.com/r/Amd/comments/4slgbu/kraken_g10_fitted_to_rx480_well_well_well/ για να πάω στα water cooling που λέτε με 100euro και άνω και GPU water blocks στα 100+euro και με καλά εξαρτήματα μάλλων θα πάμε κοντά στα 300euro το λιγότερο.Για τα ρακορ δεν ξέρω τώρα τι να σου πω, δεν γίνετε όλα να είναι σκάρτα. θα έχει κάποιες μάρκες καλές και φτηνες, οχι; Όσο για τα waterblocks γιατί να σπάσουν; Μέσα σε PC case θα είναι, δεν θα κοπανιούντε. Έχει διαφορετικά είδη χαλκου που το ένα θα τρυπήσει ενώ το άλλο θα κρατήσει για χρόνια;Δεν βγέπω καμιά διαφορά σε ενα waterblock των 15euro με ένα των 50euro, από 'τι βλέπω εγώ. Για το kraken g10 τώρα, δεν γίνεται να υπάρχει κάπου κανα waterblock να είναι το ίδιο με αυτά που έχει στο specification του; Πρέπει να δώσεις προσοχή και στο εσωτερικό του block...τον σχεδιασμό του και το πόσο "λεπτα" ειναι μέσα τα fins αν μπορώ να τα πώ έτσι... Επίσης πόσο λείο πρέπει να είναι ....πέρα απο αντοχές κτλπ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 1) Αν το έκανε ο τύπος τότε κομπλέ. Βέβαια το ότι ταιριάζει με την xfx core δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα ταιριάζει με όλες αλλά υπάρχει πολύ καλή περίπτωση. Μπορείς να στείλεις κι ένα mail στην nzxt και να τους ρωτήσεις. 3) Στρογγυλό waterblock που να έχει και τις συγκεκριμένες διαστάσεις δεν μου έρχεται κάποιο στο μυαλό... Είμαι αρκετά σίγουρος ότι δεν υπάρχει. Άλλωστε αν δεν βάλεις aio τι το θες το kraken? 2) Ότι σου λένε κι οι υπόλοιποι. Με τις φτηνές κινεζιές θα πετάξεις τα λεφτά σου στην καλύτερη και στη χειρότερη και το pc μαζί. To block και τα fiitings δεν έχουν μόνο χαλκό. Είναι περισσότερο μηχανικό το θέμα παρά υλικού. Παίζουν μεγάλο ρόλο οι ανοχές και η ακρίβεια που εξασφαλίζουν στεγανότητα και ιδανική εφαρμογή παρά το υλικό καθ'αυτό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Επειδη εχω δοκιμασει αρκετα fitting απο ebay Τα καλυτερα τα barrow αλλα πλεον οι τιμες τους ειναι ιδιες με της τιμες τον Bitspower βεβαια απο 12 γωνιες 90 μοιρων οι 7 στο 3μηνο ξεκινησαν να σταζουν 6 γωνιες 45 μοιρων στο μηνα ολες εβγαλαν θεμα 3 διπλες γωνιες 1 εχανε απο την αρχη , 1 στο 3μηνο , η μια καλα κραταει ακομα αλλα στην πρωτη ευκερια θα την βγαλω Στα πιο φτηνα δεν καθομαι να αναφερω γιατι τα περισοτερα ειναι κακης ποιοτητας σιδερο ειτε αλουμινιο τα φτηνα cpu block εχουμε και λεμε , κακη ποιοτητα κατασκευης , πολλες φορες μπορει να το παραλαβεις με φαγωμενα πασα τα πλεξι κομματια ,κακης ποιοτητας κραματα που σου βγαζουν προβληματα επειδη μπερδευεις πολλα μεταλα μεσα στο κυκλωμα Και τα ψυγεια τα φτηνα ειναι 99,99% αλουμινιου που αν εχεις οτιδηποτε χαλκινο στο κυκλωμα θα σου εχεις διαβρωση 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Ο συγκεκριμένος χρήσης όμως,απ' ότι αναφέρει,άφησε τα vrm's γυμνά.Οχι ιδανική λύση κατ'εμέ... Επίσης,σαφώς και παίζει ρόλο το υλικό κατασκευής.Οταν μπλέξεις διάφορα μέταλλα μέσα στο loop,είναι θέμα χρόνου μέχρι να δείς τα πρώτα σημάδια διάβρωσης. To block που παραθέτει ο TS έχει μια χάλκινη πλάκα που έρχεται σε επαφή με το ατσάλινο bracket.Κακά νεά για το ατσάλι (αν δέν είναι ανοξείδωτο)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Danto Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 fallen4ngel ο πρωτάρης μάλλον θα ακούση τους έμπειρους.Τώρα τι να πω; Να αρχίσω να ρωτάω τον καθένα σας τι έχετε για watercooling; θα παω να γράψω στο http://www.insomnia.gr/topic/635293-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-custom-water-cooling/, όποιος έχει watercooling ας έρθει να δώσει τα φώτα του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dinosfan Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Για εμένα αν ξεκινήσεις για custom watercooling ξεκινάς λάθος φτηνά κινέζικα Block rakor ψυγεία είναι ότι χειρότερο, για ένα κύκλωμα σωστό υπολόγιζε 250+ευρω(μονο επεξεργαστή) +120-150για gpu block Αγοράζοντας κινέζικα block ρισκάρεις όλο το hardware σου γιατί συνήθως είναι εύκολο να σπάσουν/δημιουργήσουν διαρροή, τα ρακορ από την άλλη τα γωνιακα που είναι περίστροφομενα μέσα στο πρώτο μήνα το πιο πιθανό θα σου βγάλουν διαρροή Αν μιλάς για τα Barrow κανεις λάθος εχω αγορσει μπλοκ ρακόρ γωνιες σωλήνες τα εχω τεσταρει ειναι απλα κορυφη καλητερα και απο ΕΚ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Αν μιλάς για τα Barrow κανεις λάθος εχω αγορσει μπλοκ ρακόρ γωνιες σωλήνες τα εχω τεσταρει ειναι απλα κορυφη καλητερα και απο ΕΚΝαι αυτά όλα που αναφέρω είναι από barrow, έχω αγοράσει και όταν ήταν αρκετά πιο φτηνες αλλά και τώρα που καβάλησε το καλάμι Με τόσα προβληματικά εγώ προσωπικά δε θα μπορούσα να τα προτείνω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2017 Αν μιλάς για τα Barrow κανεις λάθος εχω αγορσει μπλοκ ρακόρ γωνιες σωλήνες τα εχω τεσταρει ειναι απλα κορυφη καλητερα και απο ΕΚ Ντίνο έχουν θέματα και μερικά video που έχω δει να κάνουν loop Κινέζοι modder (που το κάνουν επαγγελματικά) είχαν διαρροή από περιστρεφόμενα. Στην τελική αν είναι να γλιτώσω κάποια χρήματα δεν νομίζω να αξίζει ούτε η αναμονή ούτε φυσικά ο κίνδυνος να πάρω το hardware στα χέρια. Να γλυτώσω τι; 20€ το πολύ από τα ρακόρ; Δεν πειράζει προτιμώ να είμαι σίγουρος!!! Για μπλοκ κτλπ δεν το συζητάω καν. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dinosfan Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Εγω γλυτωνω συνολικά 60€ τα χω βάλει σε 3 pc τώρα ετοιμάζομαι και στο δικο μου δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα...Να κλείσω με το μπλοκ το οποιο κοστισε 25€ εχει ιδιες θερμοκρασίες με ΕΚ Supremacy EVO που κοστιζει 60...εσυ εχεις μια άποψη απο βίντεο εγω εχω προσωπική εμπειρία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα