Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα 

Σε λαπτοπ με i5,8gb ram, nvidia 940mx, SSD και HDD έκανα εγκατάσταση windows 10. Συνέχεια ακούγετε ο HDD ενώ αρκετά συχνά χωρίς να τρέχω κάτι άλλο εκτός από chrome ακούω και τα ανεμιστηράκια πιο έντονα από πριν*

*πριν = για 3 μήνες που είχα το λάπτοπ έτρεχα linux.

Δημοσ.

Για τσεκαρε τη χρηση δισκου και cpu απο διαχειριση εργασιων.

Παντως λογικο μου φαινεται,πιο βαρια τα 10αρια ,αρα μεγαλυτερη χρηση δισκου και cpu,αρα και ζεσταινεται περισσοτερο.

Δημοσ.

Καλημέρα 

Σε λαπτοπ με i5,8gb ram, nvidia 940mx, SSD και HDD έκανα εγκατάσταση windows 10. Συνέχεια ακούγετε ο HDD ενώ αρκετά συχνά χωρίς να τρέχω κάτι άλλο εκτός από chrome ακούω και τα ανεμιστηράκια πιο έντονα από πριν*

*πριν = για 3 μήνες που είχα το λάπτοπ έτρεχα linux.

Εχεις καιρο που τα εχεις εγκαταστησει; Αν οχι πιθανον να κατεβαζει updates ακομα. Συνηθως αμα μπεις στο performance monitor σε καθαρη εγκατασταση θα δεις οτι το service του windows update τρεχει με υψηλη χρηση cpu και hdd. Μετα απο καποια updates ηρεμει.

• Like 1
Δημοσ.

@dantε

στο task manager CPU είναι 2-3%(αλλά αυτή την στιγμή δεν ακούω τον θόρυβο) ο σκληρός είναι στο 0%(αλλά ακούω τον θόρυβο). Για linux έτρεχα Ubuntu με Unity, που όλοι παραπονιούνται ότι είναι βαρύ. 

@vste

άνοιξα το performance monitor, μου δείχνει ένα γράφημα(cpu vs ώρα εάν κατάλαβα καλά) αλλά δεν μου λέει τι τρέχει ακριβώς. Και εδώ maximum cpu πάει στο 20%. Τα windows τα έκανα εγκατάσταση εχτές και έκανα όλες τις ενημερώσεις. 

Δημοσ.

Υπάρχουν reports οτι τα W10 κάνουν αρκετά μεγαλύτερο disk usage από τις προηγούμενες εκδόσεις Windows. Εάν δεν σε ενδιαφέρει το gaming (DX12 games) και το έχεις για άλλες εργασίες θα σου συνιστούσα να το γυρίσεις σε 7 ή 8.1.

Δημοσ.

HDD:

ένας φίλος μου είπε ότι μπορεί να φταίει ότι ακούμπησα τον HDD χωρίς τα ειδικά γάντια(κάτι παίζει με τον στατικό ηλεκτρισμό αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς).

Ανεμιστηράκια

εχτές είδα ότι στο power options το performance ήταν επιλεγμένο, έβαλα balance mode αλλά ακόμα ακούω τα ανεμιστηράκια. Λέτε να παίζει κανένα πρόβλημα με υπερθέρμανση του cpu; Αν και δεν νιώθω το λάπτοπ να είναι ιδιαίτερα ζεστό...

Δημοσ.

Βάλε το hwmonitor για να δεις τις θερμοκρασίες. Στο task manager πήγαινε στο disk και δες αν κάποια διεργασία χρησιμοποιεί τον σκληρό.

Δημοσ.

HDD:

ένας φίλος μου είπε ότι μπορεί να φταίει ότι ακούμπησα τον HDD χωρίς τα ειδικά γάντια(κάτι παίζει με τον στατικό ηλεκτρισμό αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς).

Ανεμιστηράκια

εχτές είδα ότι στο power options το performance ήταν επιλεγμένο, έβαλα balance mode αλλά ακόμα ακούω τα ανεμιστηράκια. Λέτε να παίζει κανένα πρόβλημα με υπερθέρμανση του cpu; Αν και δεν νιώθω το λάπτοπ να είναι ιδιαίτερα ζεστό...

αυτο με τα γαντια δεν ισχυει..μπες bios και δες εαν εχει cool and quiet,βαλτο enabled

Δημοσ.

το hwmonitor μου βγάζει πολύ χαμηλές θερμοκρασίας, ενώ ακούω τα ανεμιστηράκια να δουλεύουν... Βέβαια στο linux οι θερμοκρασίας που είχα ήταν κάπου στους 50(δλδ γύρω στους 10 παραπάνω). Δηλαδή τα windows δουλεύουν παραπάνω τα ανεμιστηράκια για να έχω ποιο χαμηλή θερμοκρασία;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...