Προς το περιεχόμενο

Flicker - free οθόνη.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, παιδιά.
Όπως μαρτυρά κι ο τίτλος, ψάχνω οθόνη υπολογιστή 22-27 ίντσες, αλλά θέλω να είναι flicker-free ή Low blue light.
Λόγω της φύσης της εργασίας μου (υποτιτλιστής) κάθομαι τουλάχιστον 8-9 ώρες μπροστά

από την οθόνη του υπολογιστή, άρα ψάχνω για οθόνη που θα κουράζει τα μάτια

όσο το δυνατόν λιγότερο.
Δυο οθόνες που μου έκαναν «κλικ» είναι αυτές:

Dell SE2717H

Asus VG245H

Dell 24" Ultrasharp U2414H

Βέβαια, αν έχετε κάποιος άλλες προτάσεις, πείτε!
Τα χρήματα, που μπορώ να δαπανήσω είναι μέχρι 250 ευρώ, περίπου.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Επεξ/σία από vilfer
Δημοσ.

Για blue light υπαρχει και το flux, δεν ειναι αναγκη το μονιτορ να υποστηριζει αυτη τη λειτουργια. Εγκατεστησε το στη τωρινη οθονη σου να δεις πως ειναι.

https://justgetflux.com

Τωρα για τις οθονες δεν εχω ιδεα :)

Μόλις έβαλα το πρόγραμμα που ανάρτησες. Πρέπει να κάνει δουλειά. Νιώθω τα μάτια μου πιο ξεκούραστα. Είμαι ήδη 6 ώρες μπροστά σε υπολογιστή και πριν διαβάσω το post σου ένιωθα την κούραση. Τώρα λες και χαλάρωσαν.

Στο θέμα μας τώρα.

Η dell 2717 πρέπει να είναι η ιδανική λόγο μεγέθους.

Δημοσ.

Οι περισσοτερες συγχρονες οθονες ειναι flicker - free. Το low blue light δεν ειναι κατι ιδιαιτερο, το f.lux κανει το ιδιο και μπορεις να πετυχεις το ιδιο με το warm mode σε καθε οθονη ή απλως ριχνοντας το μπλε χρωμα. Ετσι χαλας την εικονα, αλλα υποτιθεται οτι χωρις μπλε φως η οθονη δε σου προκαλει αυπνια. Κατα πασα πιθανοτητα αυτο ισχυει για τους περισσοτερους, αλλα ειναι παραπλανητικο να λες οτι η οθονη γινεται πιο ξεκουραστη με αυτον τον τροπο γενικα και αοριστα. 

Περα απο τα παραπανω, η οθονη γινεται πιο ξεκουραστη και χρησιμοποιόντας την με χαμηλη φωτεινοτητα, οπως επισης βαζοντας bias lighting. 

http://www.howtogeek.com/213464/how-to-decrease-eye-fatigue-while-watching-tv-and-gaming-with-bias-lighting/

Για αγορα ξεχωριζουν οι lg 23mp68vq και dell se2717h αν σε ενδιαφερει το freesync για gaming, καθως και οι asus vz249h και hp 27es αν δε σε ενδιαφερει το freesync. Η τελευταια με ελαφρυ σχεδον glossy coating για καθαροτερη εικονα και ζωντανοτερα χρωματα, θελει ομως καλυτερο ελεγχο του περιβαλλοντα φωτισμου.

• Like 3
Δημοσ.

Οι περισσοτερες συγχρονες οθονες ειναι flicker - free. Το low blue light δεν ειναι κατι ιδιαιτερο, το f.lux κανει το ιδιο και μπορεις να πετυχεις το ιδιο με το warm mode σε καθε οθονη ή απλως ριχνοντας το μπλε χρωμα. Ετσι χαλας την εικονα, αλλα υποτιθεται οτι χωρις μπλε φως η οθονη δε σου προκαλει αυπνια. Κατα πασα πιθανοτητα αυτο ισχυει για τους περισσοτερους, αλλα ειναι παραπλανητικο να λες οτι η οθονη γινεται πιο ξεκουραστη με αυτον τον τροπο γενικα και αοριστα. 

Περα απο τα παραπανω, η οθονη γινεται πιο ξεκουραστη και χρησιμοποιόντας την με χαμηλη φωτεινοτητα, οπως επισης βαζοντας bias lighting. 

http://www.howtogeek.com/213464/how-to-decrease-eye-fatigue-while-watching-tv-and-gaming-with-bias-lighting/

Για αγορα ξεχωριζουν οι lg 23mp68vq και dell se2717h αν σε ενδιαφερει το freesync για gaming, καθως και οι asus vz249h και hp 27es αν δε σε ενδιαφερει το freesync. Η τελευταια με ελαφρυ σχεδον glossy coating για καθαροτερη εικονα και ζωντανοτερα χρωματα, θελει ομως καλυτερο ελεγχο του περιβαλλοντα φωτισμου.

Πάντως εχθές που το έβαλα το f.lux είδα επίδραση έπειτα απο έντονη εργασία παρόλο που είχα χαμηλή φωτεινότητα. Το bias lighting επίσης βοηθάει πολύ.

Δημοσ.

Το flux υποστηριζει δικη του φωτεινοτητα εικονας, αλλαζει με το alt + page down/ page up αλλα νομιζω ειναι μονο για windows. Επισης καλο ειναι να αλλαζει σταδιακα η θερμοκρασια χρωματος σε μια ωρα και οχι σε 20seconds, η αποτομη αλλαγη μπορει να σας κακοφανει στο ματι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...