Προς το περιεχόμενο

Έρευνα: Αύξηση ζήτησης για Αναλυτές Δεδομένων καθώς και άλλα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας του μέλλοντος


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

για να γινεις αναλυτης δεδομενων τι χρειαζετε;;

 

 

 

 

Κανονικά πτυχίο πληροφορικής ΑΕΙ/ΤΕΙ. Επειδή όμως εδώ είναι Ελλάδα, απλώς δήλωσε οτι είσαι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ζητάω ανυπαρξία δημόσιου τομέα, αλλά ριζικές αλλαγές, οι οποίες όμως δεν γίνονται γιατί θα χαθούν ψήφοι.

 

Κάτι το οποίο δεν λειτουργεί εξαιτίας του τρόπου που το εφαρμόζουμε.

Καλά γιατί δε το γράφεις από την αρχή;

Συμφωνώ πλήρως για το ψηφοθηρικό - πελατειακό κράτος, αλλά αυτό έγκειται στην πολιτική και την άρχουσα τάξη, οντότητες οι οποίες ορίζουν τη νομοθεσία και έχουν καταδικάσει τη χώρα (την πλειοψηφία του κόσμου δηλαδή).

 

Με το να αναφέρεις κρατικοδίαιτους και Ιρλανδίες, υπέθεσα ότι θέλεις να ξηλώσεις αδιακρίτως γιατρούς και δασκάλους για να στήσεις offshore!

 

Ακριβώς. Μιλάμε για άλλες χώρες, με άλλους πολίτες, με άλλη παιδεία και στην τελική άλλο πολιτισμικό dna.

 

200 χρόνια δεν σου αρκούν για να καταλάβεις ότι αυτό εδώ δεν μπορεί να γίνει ??

Περισσότερα από διακόσια είναι. Αυτά ισχύουν από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Απλά, ακόμη και αν ιδιωτικοποιήσεις τον αέρα που αναπνέουμε, η ιδιωτική επιχείρηση που θα σου τον πουλάει θα ανήκει σε κάποιον πολιτικά διαπλεκόμενο μεγαλοεπιχειρηματία. Σε αυτόν που λύνει και δένει στο πελατειακό κράτος εκατοντάδων ετών.

 

για να γινεις αναλυτης δεδομενων τι χρειαζετε;;

Ο αναλυτής δεν περιορίζεται μόνο σε ανάλυση δεδομένων. Μέρος της δουλειάς του είναι η ανάπτυξη και ο σχεδιασμός Πληροφοριακών Συστημάτων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για να γινεις αναλυτης δεδομενων τι χρειαζετε;;

 

Με τη βούλα; να κάνεις κανένα μεταπτυχιακό σε Decision Support Systems και BI όπως αυτό του ΠαΠει που έκανε τώρα και η ΑΣΟΕΕ. Εγώ έκανα στο ΠαΠει. 4500 ευρώ αλλά έμαθα ελάχιστα πράγματα που δεν ήξερα απο το πανεπιστήμιο.

Προϋποθετει να παίζεις την sql στα δάχτυλα κυρίως με pivot και cube και μετά να μάθεις τεχνικές clustering, classification τεχνητά νευρωνικά δίκτυα, linear solvers και χρονοσειρές πάνω στα dataset που έκανες query. Έχει και άλλα κόλπα αλλά πας  στο reporting. Μην ψαρώνεις εύκολα είναι. Matlab ή Microsoft R αρκούν. Δεν περιμένω να καταλάβεις αλλά περιμένω να googleάρεις ;)

Ευτυχώς δεν περίμενα να ζήσω από το μεταπτυχιακό γιατί ακόμα και η PWC που σκίζεται στα έργα BI δίνει μέχρι 1400ευρώ σε έναν κολλητό. Φαντάσου παραέξω που κάνουν μόνο reporting. Δούλευα στην Oracle στα τραπεζικά και δεν είχε ουτε ένα έργο ΒΙ. Τα άλλα μαγαζιά πληρώνουν φυστίκια. Ευτυχώς τώρα έχω αναλάβει τράπεζα της Σερβίας και εκεί το ψάχνουν αλλά πολύ δειλά. Από DSS και ΒΙ μόνο το BPM έχει ψωμί αρκετό σε loan origination  και application origination. Κολλητός που είναι διευθυντής BI σε γνωστή πολυεθνική στην Ιταλία κλαίει. Τα έβαλαν όλα στο cloud και πλεον δεν μπορεί να πουλήσει νταιλίκι καθώς το DataWarehouse το διαχειρίζονται οι host και αυτός κάνει μόνο reporting.

Σας το λέω από καρδιάς. Όπου ακούτε "δουλειά του μέλλοντος" να τρέχετε μακριά. Είναι μόνο για να πουλάνε πιστοποιήσεις και μισθούς φυστίκια. Λες και θα βάλει ο κυρ Μήτσος στο μπακάλικο analytics για basket analysis.  Οι σοβαρές εταιρίες το έχουν ήδη και πληρώνουν κολοσσους για να το κάνουν. Και αυτό εδώ και 10 χρόνια.

Παίξε με Oracle BPEL , καμία σχέση με analytics. Έχει μέλλον αλλά από το κανονικό... 1 δουλειά θα βρείς και θα τα πάρεις.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...