JoooJ Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 κοιτούσα λίγο τα έξοδα μου τα τελευταία χρόνια και έπαθα πλάκα. Διαπίστωσα από από το 2014 και μετά. δηλαδή για τα 2 αυτά χρόνια τα έξοδα μου που αφορούσαν το αυτοκίνητο (καύσιμα, τέλη, ασφάλεια, service.....) φτάνουν στο 39% των εξόδων μου. δεν έχω υπολογίσει κάτι έκτακτα έξοδα αλλά και πάλι δεν θα αλλάξει πολύ το ποσοστό. δεν έχω υπολογίσει και τα έξοδα της μοτο μου. αρκετά λιγότερα βέβαια. αν βάλω και αυτά, για αυτοκίνητο-μηχανή πλησιάζω το 50%. τι κάνω λάθος ρε παιδιά; μου φαίνεται υπερβολικό. εσείς πόσα ξοδεύετε; 1
NickTG Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Πως μπορεί κάποιος να βγάλει συμπέρασμα με ένα ποσοστό μόνο?
YourTrueLegend Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 κοιτούσα λίγο τα έξοδα μου τα τελευταία χρόνια και έπαθα πλάκα. Διαπίστωσα από από το 2014 και μετά. δηλαδή για τα 2 αυτά χρόνια τα έξοδα μου που αφορούσαν το αυτοκίνητο (καύσιμα, τέλη, ασφάλεια, service.....) φτάνουν στο 39% των εξόδων μου. δεν έχω υπολογίσει κάτι έκτακτα έξοδα αλλά και πάλι δεν θα αλλάξει πολύ το ποσοστό. δεν έχω υπολογίσει και τα έξοδα της μοτο μου. αρκετά λιγότερα βέβαια. αν βάλω και αυτά, για αυτοκίνητο-μηχανή πλησιάζω το 50%. τι κάνω λάθος ρε παιδιά; μου φαίνεται υπερβολικό. εσείς πόσα ξοδεύετε; Αν καποιος δεν εχει λοιπα εξοδα, πχ μπορει να τον συντηρουν οι γονεις του, το ποσοστο που αναφερεις μπορει να φτασει και 100%. Δεν σημαινει οτι ειναι πολυεξοδο το αυτοκινητο.
JoooJ Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 ναι με το ποσοστό μόνο δε μπορείς να βγάλεις κάποιο ασφαλές συμπέρασμα. ούτε με ένα ποσό όμως. αν πω ότι ξοδεύω πχ 10,000€ το χρόνο για το αυτοκίνητο σε κάποιους θα φανεί τρελό. αν όμως βγάζω 80,000€ δε τρέχει και κάτι. και πάλι όπως είπε ο απο πάνω αν με συντηρούν οι γονείς μου και ό,τι βγάζω τα δίνω στο αυτοκίνητο μπορεί το ποσοστό να φτάσει και το 90%. δεν ήθελα να ρωτήσω πόσα ξοδεύετε για το αυτοκίνητο αλλά σε τι ποσοστό των συνολικών εξόδων αντιστοιχεί. μιλάμε για περιπτώσεις που δε συντηρούμαστε από άλλους. εκεί δε βγαίνει άκρη. πάντα ξόδευα πολλά για το αυτοκίνητο.... αλλά το να βλέπω σε αριθμούς ότι τα μισά έξοδα πάνε στο αυτοκίνητο (και μοτό μαζί) μου χτυπάει κάπως. δε λέω πως είναι πολυέξοδο το αυτοκίνητο γιατί όπως είπα εγώ χαλάω αρκετά και η χρήση που του κάνω ξεπερνάει το μέσο όρο
Papakaliati Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Τι χρηση δηλαδη του κανει; Και που ακριβως χαλας αρκετα;
JoooJ Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 όπως είπα βάζω τα πάντα που έχουν να κάνουν με το αυτοκίνητο. από καύσιμα, διόδια μέχρι κλήσεις . τα περισσότερα πάνε στα καύσιμα.
NikosKallithea Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Όταν μειώνεις τα εξοδα λογο κρίσης, οπως ολοι, τοτε ανεβαίνει το ποσοστό των ανελαστικων δαπάνων, ειναι απλο.
The_Judas Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Εχει πολλά έξοδα το αυτοκίνητο. Ασφάλεια, σέρβις, αλλαγή λαδιών, υαλοκαθαριστήρες, ελαστικά κάθε 4 περίπου χρόνια και βενζίνη φυσικά. + διάφορες απρόβλεπτες μικροζημιές. Εμένα το τελευταίο δίμηνο μου έσπασαν δύο φορές τον υαλοκαθαριστήρα και μου έκλεψαν και την κεραία. Από εκεί και πέρα,παίζει ρόλο η χρήση και την αξιοπιστία του αυτοκινήτου. Εγώ εδώ 9 χρόνια μόνο τυπικά σέρβις κάνω χωρίς βλάβες (με 10.000χλμ /ετος). Αν κάνεις περισσότερα χλμ, έχεις και περισσότερες βλάβες. 1
Joshua21 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 δεν ήθελα να ρωτήσω πόσα ξοδεύετε για το αυτοκίνητο αλλά σε τι ποσοστό των συνολικών εξόδων αντιστοιχεί. Άντε και πω ότι τα έξοδα του αυτοκινήτου μου είναι στο 5% ή στο 90% των συνολικών εξόδων μου, ποια η διαφορά?
_BASSstarlet_ Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 εσείς πόσα ξοδεύετε; Δεν ξέρω, και ούτε θέλω να μάθω/συνειδητοποιήσω! 1
normal40 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Στο περίπου όλα... Καύσιμο το χρόνο 2.000, ασφάλεια 300, σέρβις 200, γενικά έξοδα 200. Οπότε στην περίπτωση μου 2700,βγαζω το χρόνο 11.500, άρα πόσο της % είναι; είναι πολλά τα έξοδα αλλά με ταξί είναι ακόμα πιο πολλά, λεωφορείο δεν παταω καν.
teddy71 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2017 Στο δικο μου με υγραεριο και γυρω στις 9000 χλμ το χρονο το ετησιο κοστος με ασφαλειες, τελη, κτεο, σερβις, ανταλακτικα, ελαστικα, κυμαινεται την τελευταια 5ετια απο 1250 εως 2100 αναλογως τις εργασιες-αλλαγες θέλει, ευτυχως δεν εσκασε μεχρι τώρα καμμία αλλαγή στα αμορτισερ γιατι το ελαχιστο θα ειναι ενα 400αρι οτι και να εχεις. Οσο αφορα σε ποσοστο εισοδηματος δεν εχει καμμια σημασια ενα στατιστικο στοιχειο ειναι που δεν λεει τιποτα. Οταν πας για καφε, λες οτι ο καφες που παρειγειλες ειναι τόσο τις % απο το ημερομίσθιο που βγαζεις??? Αν δεν αντεχει ο προυπολογισμος σου το πουλας και μετακινεισαι με ΜΜΜ. ..... Αν κάνεις περισσότερα χλμ, έχεις και περισσότερες βλάβες. Και αυτο σχετικο ειναι καθως οι διαφορες φθορες που επερχονται ειναι και λογω χρονου και οχι μονο λογω χρήσης. Απλα λογω των πολλων χιλιομετρων βλεπεις τις "βλαβες-φθορες" πιο σύντομα αλλα αν τις υπολογισεις ανα χιλιομετρα που εμφανιζονται το πιθανοτερο είναι να ειναι πιο αραια αναλογικά. Οσο περισοτερα παντως χιλιομετρα κανεις τοσο μικροτερο ειναι και το κοστος ανα χιλιομετρο καθως καποια εξοδα ειναι σταθερα ανεξαρτητως χιλιομετρων πχ Ασφαλεια, Τελη, ΚΤΕΟ. Ενω αλλα κοστη ειναι μεταβλητα οπως τα καυσιμα, σερβις, ανταλλακτικα και αυτα με την προυποθεση οτι εξαντλεις το χρονο ζωης τους. Αν κανεις λιγα χλμ θα πρέπει να αλλαζεις λαδια μιά φορά το χρόνο ακομη και αν δεν εχουν διανυσει τα προβλεπομενα χλμ. και τα λαστιχα θα θελουν αλλαγη καθε 4ετια λογω πολυκαιρίας ακομη και αν το πελμα τους δεν εχει φθαρει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα