Tredor Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) "Το πρόβλημα λύθηκε τελικά , πέρασα από την αρχή το lubuntu και λειτούργησε" Καλησπέρα Έβαλα το Lubuntu σε ένα παλιό laptop . Όλα λειτουργούν άψογα , αλά έχω πρόβλημα προσπαθώντας να κάνω δίκτυο μεταξύ lubuntu και win10. ΥΠΟΨΙΝ ότι είμαι τελείως αρχάριος από linux διάβασα στο νετ , και εγκατέστησα το SAMBA , και επίσης ένα πρόγραμμα το SMB4K με το SMB4K αναγνωρίζει κανονικά το δίκτυο , αλλά βάζοντας τα credentials (με τα οποία συνδέομαι κανονικά από άλλα PC και το κινητό) δεν κάνει τπτ ούτε βγάζει κάποιο error. προφανώς κάτι κάνω λάθος. Κάποια βοήθεια για το τι μπορεί να φταίει ? Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2017 από Tredor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Γενικα, δεν χρειαζεσαι καποια συγκεκριμενη εφαρμογη για να δεις τα δικτυακα shares που εχουν τα windows, ποσο μαλλον το smb4k που σερνει το μισο kde. Πχ απο στο δικο μου - παταω στον file manager το network - ανοιγει αυτο στην 1η εικονα, που κανονικα εχει μονο το windows network - μετα το workgroup στην εικονα 2, που ειναι το ονομα του... workgroup (ομαδα εργασιας) που εχω - μετα στον υπολογιστη που εχει τα shares στην εικονα 3 - και τελος στο share που θελω (εικονες 4 και 5) στον εκαστοτε υπολογιστη, αφου βαλω τα αναλογα credentials (εικονα 6). Οποτε μηπως το θεμα ειναι σε καμια περιεργη ρυθμιση των windows 10? Βασικα, τι εχεις εκει που λεει password protected sharing? * http://www.dummies.com/computers/operating-systems/windows-10/how-to-enable-network-discovery-and-configure-sharing-options-in-windows-10/ Τελος, την ιδια τη samba την χρειαζεσαι μονο αν κανεις δικα σου shaes στον υπολογιστη στον οποιο εχεις το lubuntu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tredor Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2017 Όλα οκ, μάλλον είχα σβήσει κάποιο αρχείο και δεν λειτουργούσε σωστά , έκανα ξανά install και δούλεψε κανονικά Ευχαριστώ . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα