Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το Samsung NP900X3C (i5 - 3317u) στο οποίο μετά από αναβάθμιση του bios σταμάτησαν να λειτουργούν οι ανεμιστήρες του.Έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα αλλά χωρίς επιτυχία για να ξαναλειτουργήσουν. Επανεγκατάσταση των drivers, format και reinstall windows 7 and 10, downgrade του bios κτλ.

Αποκλείω να είναι Hardware το πρόβλημα γτ είναι σχεδόν απίθανο να χαλάσουν και οι δυο ανεμιστήρες ταυτόχρονα.

Το λαπτοπ λειτουργεί κανονικά, σε σχετικά νορμαλ θερμοκρασίες (40-45 idle, 60-65 full load) όταν είναι στην μπαταρία και το Turbo boost είναι απενεργοποιημένο. Όταν όμως είναι στο ρεύμα βαράει 70+ λόγω του Turbo boost.

Η ερώτηση μου είναι με ποιο προγραμμα θα μπορούσα να απενεργοποιησω για πάντα το Turbo boost της CPU γτ μέσα από τις ρυθμίσεις των windows δεν γίνεται..

Σορρυ για το σχετικά μεγάλο ποστ :)

Δημοσ.

70 δεν είναι και πολλοί

Νομίζεις οτι θα μπορούσες να πάρεις ρεύμα απο τα usb?

AlbuquerqueFX said: ↑

If you're using Windows Vista or later, go to your power options, change your current plan settings, click the advanced section, expand the Processor Power Management section, click the Maximum Processor State, and change it to something other than 100%.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάει και 80 αλλά εγώ δεν το αφήνω Χαχα.

Ναι θα μπορούσα να το δοκιμάσω για να δω αν είναι στον ανεμιστήρα το πρόβλημα. Για μόνιμη λυση όχι, γιατί έχει μόνο 2 USB ports :/

Σχετικά με το power Management των Windows, το έχω δοκιμάσει και δεν δούλεψε.

Νομίζω ομως πως βρήκα μόνιμη λύση για απενεργοποίηση του Turbo boost με το ThrottleStop  :)

Επεξ/σία από mavrik
Δημοσ.
Δημοσ.

Α οκ, εγω νομιζα κατι τετοιο : https://www.youtube.com/watch?v=u9eSS0Ousow

Αυτο που λες δεν εχω ιδεα πως γινεται, αλλα θα το ψαξω..

Επισης το συγκεκριμενο μοντελο δεν εχει αεραγωγους στα πλαγια, αλλα στο πισω μερος. 

Σε ευχαριστω για τις απαντησεις ;) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...