Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από σχετικές αναφορές, η Toshiba επιβεβαίωσε ότι το τμήμα παραγωγής NAND flash της εταιρείας πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί. Μερικές φορές, αν δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα, το τμήμα μίας εταιρείας μπορεί να συμπαρασύρει τα υπόλοιπα υγιή τμήματα στην καταστροφή.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, και ενώ το τμήμα NAND flash αποδίδει πολύ καλά, η Toshiba πρόκειται να χάσει πολλά εκατομμύρια εξαιτίας προβλημάτων που αντιμετωπίζει με την Αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής πυρηνικών εργοστασίων Westinghouse Electric, το 77% της οποίας εξαγόρασε τον Οκτώβριο του 2006 (το πρόβλημα σύμφωνα με την εταιρεία είναι τα συμβόλαια τεσσάρων πυρηνικών αντιδραστήρων AP1000, το κόστος κατασκευής των οποίων έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο).

 

Αναγκαστικά από ότι φαίνεται, ο Ιαπωνικός κολοσσός θα πρέπει να πουλήσει κάποια από τα περιουσιακά στοιχεία του, και ένα από τα καλύτερα και με τα περισσότερα κέρδη είναι η επιχείρηση κατασκευής chips μνήμης NAND flash που διατηρεί.

 

Από την νέα εταιρεία spin-off που θα προκύψει από την ανεξαρτητοποίηση του, η Toshiba επιθυμεί να πουλήσει το 20% και φημολογείται πως η WD ενδιαφέρεται να το αποκτήσει. Η WD που πρόσφατα πραγματοποίησε την τεράστια εξαγορά της SanDisk έναντι περίπου $19 δισεκατομμυρίων σε μετρητά και μετοχές, πρόκειται με το συγκεκριμένο ποσοστό (το 20% στη νέα εταιρεία) να απειλήσει στην κορυφή της αγοράς την Samsung.

 

Τώρα, η WD κατέχει το 17,1% της αγοράς NAND flash, η Toshiba το 19,8% και η Samsung το 36,6% της αγοράς. Η εταιρεία SK Hynix που είναι 5η σε ποσοστό στην αγορά ενδιαφέρεται επίσης να αποκτήσει το 20% της νέας εταιρείας που θα προκύψει. Η Toshiba επιθυμεί να έχει ολοκληρωθεί η εξαγορά μέχρι τις 31 Μαρτίου, και εκτιμάται ότι θα φέρε στα ταμεία της εταιρείας περίπου $2,5 δισεκατομμύρια.

 

Link.png Site: GSMArena
Link.png Site: TechPowerUp

Δημοσ.

Η WD βάλθηκε να αποκτήσει την πρωτοκαθεδρία. Καλή κίνηση μιας και είμαι οπαδός της αν με τους 2 samsung που έχω είμαι υπέρ ευχαριστημένος. Με δεδομένο οτι η γειτονιά των TLC βελτιώνεται γίνονται όλο και περισσότερο ελκυστικοί για αγορά.

Δημοσ.

Ακόμα μια άσχημη εξέλιξη για τον ανταγωνισμό και τους καταναλωτές. Η Toshiba ήταν ένας καλός παίκτης στην αγορά αν και συνήθως οι μνήμες της πηγαίναν κατευθείαν σε smartphones και δεν κυκλοφορούσαν πολύ στην αγορά λιανικής. Τώρα αν το πάρει και αυτό το εργοστάσιο η WD θα μείνουν όλο κι όλο 4 παίκτες στην αγορά με τεχνολογία εκτύπωσης nand flash.

Intel, Micron, WD και Samsung. Δεν νομίζω πως τυπώνει κανένας άλλος nand flash.

Δημοσ.

Το 20 % απο την toshiba ,τεχνογνωσια απο τους helium hdd της hitachi (HGST) τελικα εμπορικη εταιρεια εχει γινει παρα εταιρεια ερευνας

Δημοσ.
Ακόμα μια άσχημη εξέλιξη για τον ανταγωνισμό και τους καταναλωτές. Η Toshiba ήταν ένας καλός παίκτης στην αγορά αν και συνήθως οι μνήμες της πηγαίναν κατευθείαν σε smartphones και δεν κυκλοφορούσαν πολύ στην αγορά λιανικής. Τώρα αν το πάρει και αυτό το εργοστάσιο η WD θα μείνουν όλο κι όλο 4 παίκτες στην αγορά με τεχνολογία εκτύπωσης nand flash.

Intel, Micron, WD και Samsung. Δεν νομίζω πως τυπώνει κανένας άλλος nand flash.

 

Δεν ηταν απλα καλος παικτης την nand flash η toshiba την ανακαλυψε συμφωνα με το wikipedia

  • Like 1
Δημοσ.

ξερει κανεις γιατι εχουν παρει αερα οι τιμες των SSD το τελευταιο 3μηνο ?γενικα δεν καταλαβα πως αλλαζουν οι τιμες και πως αλλαζει το παζαρι και γιατι...γνωριζει κανεις να μας επιφωτησει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...