Προς το περιεχόμενο

Τα πάντα περί Custom water cooling

alldaynews

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Papanikolis είπε

Ναι εννοείται κάθε άποψη δεκτή, όπως είπα έχω ελάχιστες γνώσεις καθώς είναι η πρώτη φορα που έκανα καστομ! Το κουτί είναι το κλασικό lian Li, επάνω θα μπει ο αλφακουλ xflow, δίπλα όρθιο θα μπει ένα PE, έχω ξεχωριστό ρες με αντλία, στην λούπα θα μπει το cpu κ η κάρτα γραφικών θα μπει κάθετα! Ελπίζω να βοήθησα 

Να ρωτήσω κάτι βασικό, hard tubing η soft?

Εγώ θα έκανα την λουπα έτσι για να έχω καλό άδειασμα (βασικά έτσι το έχω αλλά με ένα ψυγείο και αδειάζει τέλεια.) 15516269891492951358784542370623.jpg.8deab235b94626e1e0873eccfcbf5898.jpg

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

44 λεπτά πριν, mixalis95320 είπε

Δεν χρειαζεται. στρεσαρε το λιγο  με καποιο τεστ και απλα πιασε τους σωληνες. Ενας θα ειναι πιο ζεστος αναγκαστικα. 

Οσο πιο κοντα μπορεις στο σημειο που περναει το νερο στο ψυγειο. Οχι στην μεση του φιν. 

Ναι τέρμα πάνω το έχω βάλει κάτω από το ας πούμε ρεσερβουαρ . Αυτό με τους σωλήνες δύσκολο γιατί εχουν ύφασμα απ' έξω κ δεν νομίζω να μπορώ να βγάλω συμπέρασμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

15516272934195297827872558444458.jpg.db42932876cfd8e5d51c66927386d2c8.jpg

6 λεπτά πριν, Papanikolis είπε

Hard 

Έβαλα παραπάνω εικονα βρίσκεις και ένα πουαρ σαν αυτά που έχουν τα πιεσόμετρα και βάζεις αέρα στο xflow από την πάνω μεριά για να σπρώξει ότι υγρό έχει μείνει σταμπλοκς .

Επεξ/σία από akoinonitos

54 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

15516272934195297827872558444458.jpg.db42932876cfd8e5d51c66927386d2c8.jpg

Έβαλα παραπάνω εικονα βρίσκεις και ένα πουαρ σαν αυτά που έχουν τα πιεσόμετρα και βάζεις αέρα στο xflow από την πάνω μεριά για να σπρώξει ότι υγρό έχει μείνει σταμπλοκς .

Δηλαδή όπως το έχω σχεδιάσει στην πρώτη εικόνα απλά έχεις κάνει από την αντίθετη μεριά την ροη, σωστά; Το πουαρ τι είναι;;

16 λεπτά πριν, Papanikolis είπε

Δηλαδή όπως το έχω σχεδιάσει στην πρώτη εικόνα απλά έχεις κάνει από την αντίθετη μεριά την ροη, σωστά; Το πουαρ τι είναι;;

Περίπου Ναι απλά έτσι όπως το είχες θα σε δυσκολέψει στο σημείο που πάει από την κάρτα στην αντλία και μετά θα πρέπει ανέβει στο ρεζερβουάρ. Βασικά έτσι γλυτώνεις την δεύτερη βανα και υπάρχει και φυσική ροή. 

https://www.elisabethlashes.gr/product-page/pouar-aera

27 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Περίπου Ναι απλά έτσι όπως το είχες θα σε δυσκολέψει στο σημείο που πάει από την κάρτα στην αντλία και μετά θα πρέπει ανέβει στο ρεζερβουάρ. Βασικά έτσι γλυτώνεις την δεύτερη βανα και υπάρχει και φυσική ροή. 

https://www.elisabethlashes.gr/product-page/pouar-aera

Δηλαδή η ΡΟΗ να πάει: από ρες στην αντλία κ να μπει στο PE, μετά από το PE να ανεβεί να μπει στο αλφακουλ, από το αλφακουλ να βγει να πάει cpu, από cpu να μπει Gpu, από gpu να πάει να μπει ρες;; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Papanikolis είπε

Δηλαδή η ΡΟΗ να πάει: από ρες στην αντλία κ να μπει στο PE, μετά από το PE να ανεβεί να μπει στο αλφακουλ, από το αλφακουλ να βγει να πάει cpu, από cpu να μπει Gpu, από gpu να πάει να μπει ρες;; 

Ναι έτσι, μια ιδέα δίνω μπορείς να το κάνεις όπως νομίζεις, εμένα πάντως έτσι αδειάζει πολύ καλά. Βάλε και έναν σενσορα θερμοκρασίας για το νερό είναι χρήσιμος.

Και αν μπορέσεις να κρατήσεις το κάτω μέρος του ρεζερβουάρ που επιστρέφει το νερό από την κάρτα χαμηλότερα από την κάρτα θα είσαι τζιτζι

Επεξ/σία από akoinonitos

2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ναι έτσι, μια ιδέα δίνω μπορείς να το κάνεις όπως νομίζεις, εμένα πάντως έτσι αδειάζει πολύ καλά. Βάλε και έναν σενσορα θερμοκρασίας για το νερό είναι χρήσιμος.

Έχω σενσορα! Ρωτάω γιατί δεν έχω γνώσεις πάνω στην καστομ.. όποτε κάθε ιδέα από εσάς που γνωρίζεται περισσότερο θα με βοηθούσε!! Όπως είπα τα ψυγεία τώρα είναι πάνω κάτω κ δεν αδειάζει με τίποτα!!!! Περίμενα να μην αδειάζει μόνο το κάτω ψυγειο...αλλά πέρα από το ρες δεν αδειάζει σχεδόν τίποτε άλλο!! Για αυτό είπα να βάλω το κάτω ψυγειο σε όρθια θέση, κ ρωτάω γνώμες για την καλύτερη πιθανή σύνδεση ώστε να υπάρχει απόδοση κ να μπορεί να αδειάζει όσο το δυνατόν περισσότερο.. σκεψου ότι πέρνει μέσα 1.2 λίτρα κ μου αδειάζει σχεδόν 200μλ, τα υπόλοιπα πως τα βγάζω άστο είναι δραμα 😜

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Papanikolis είπε

Έχω σενσορα! Ρωτάω γιατί δεν έχω γνώσεις πάνω στην καστομ.. όποτε κάθε ιδέα από εσάς που γνωρίζεται περισσότερο θα με βοηθούσε!! Όπως είπα τα ψυγεία τώρα είναι πάνω κάτω κ δεν αδειάζει με τίποτα!!!! Περίμενα να μην αδειάζει μόνο το κάτω ψυγειο...αλλά πέρα από το ρες δεν αδειάζει σχεδόν τίποτε άλλο!! Για αυτό είπα να βάλω το κάτω ψυγειο σε όρθια θέση, κ ρωτάω γνώμες για την καλύτερη πιθανή σύνδεση ώστε να υπάρχει απόδοση κ να μπορεί να αδειάζει όσο το δυνατόν περισσότερο.. σκεψου ότι πέρνει μέσα 1.2 λίτρα κ μου αδειάζει σχεδόν 200μλ, τα υπόλοιπα πως τα βγάζω άστο είναι δραμα 😜

Σε καταλαβαίνω τα έχουμε περάσει όλοι νομίζω μέχρι να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο για άδειασμα. Σημαντικό ρόλο παίζει και το να μπορεί να μπει αέρας στη λουπα από κάποιο ψηλό σημείο ώστε να σπρώξει το υγρό. Εμένα το ψυγείο έχει μια έξτρα τάπα στο πάνω μέρος όπου το ανοίγω και βάζω το πουαρ και σπρώχνω αέρα και δεν μένει τπτ μέσα. Νομίζω πως το xflow Έχει και από τις δύο μεριές του ψυγείου διόδους οπότε βολεύει για να μπει αέρας στην λουπα.

Επεξ/σία από akoinonitos

11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Σε καταλαβαίνω τα έχουμε περάσει όλοι νομίζω μέχρι να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο για άδειασμα. Σημαντικό ρόλο παίζει και το να μπορεί να μπει αέρας στη λουπα από κάποιο ψηλό σημείο ώστε να σπρώξει το υγρό. Εμένα το ψυγείο έχει μια έξτρα τάπα στο πάνω μέρος όπου το ανοίγω και βάζω το πουαρ και σπρώχνω αέρα και δεν μένει τπτ μέσα. Νομίζω πως το xflow Έχει και από τις δύο μεριές του ψυγείου διόδους οπότε βολεύει για να μπει αέρας στην λουπα.

Ναι όντως έχει παντού κ μπορεί να μπει κάτι τέτοιο! Όποτε μου προτείνεις την πρώτη φωτο που έχω σχεδιάσει απλά με αντίθετη ροη! Θα μπαίνει ζεστό στο ρες όμως 🤔 αν κάνω ακριβώς το σχέδιο που μου εκανες αλλά σε αντίθετη ΡΟΗ;; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Papanikolis είπε

Ναι όντως έχει παντού κ μπορεί να μπει κάτι τέτοιο! Όποτε μου προτείνεις την πρώτη φωτο που έχω σχεδιάσει απλά με αντίθετη ροη! Θα μπαίνει ζεστό στο ρες όμως 🤔 αν κάνω ακριβώς το σχέδιο που μου εκανες αλλά σε αντίθετη ΡΟΗ;; 

Με αντίθετη ροή δεν θα μπορείς να γεμίσεις την λουπα από το ρεζερβουαρ  με βάση το δικό μου σχεδιο,γτ θες αντίθετα τη ροή δεν παίζει και καμία σημασία.

Επεξ/σία από akoinonitos

8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Με αντίθετη ροή δεν θα μπορείς να γεμίσεις την λουπα από το ρεζερβουαρ  με βάση το δικό μου σχεδιο,γτ θες αντίθετα τη ροή δεν παίζει και καμία σημασία.

Οκ αφού δεν έχει σημασία η ροη δεν με πειράζει εννοείται! Ότι θα μπαίνει ζεστό κ θα μένει λογικά ζεστό μέσα στο ρες, παίζει ρόλο;

Μόλις τώρα, Papanikolis είπε

Οκ αφού δεν έχει σημασία η ροη δεν με πειράζει εννοείται! Ότι θα μπαίνει ζεστό κ θα μένει λογικά ζεστό μέσα στο ρες, παίζει ρόλο;

Όχι δεν παίζει κανένα ρόλο.

Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Όχι δεν παίζει κανένα ρόλο.

Οκ ευχαριστώ για τις συμβουλές κ το χρόνο σου! Ελπίζω να δουλέψει όπως λες.. γιατί με έχει ταλαιπωρήσει πολύ το άδειασμα μέχρι στιγμής! Αν έβαζα ένα εξαεριστικο πάνω στο αλφακουλ θα βοηθαγε καθόλου σε κάτι; Ή δεν προσφέρει κάτι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...