Προς το περιεχόμενο

Τα πάντα περί Custom water cooling

alldaynews

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ναι δεν επιτρέπετε? πρώτη φορά έφτιαξα λούπα μόνος μου, δεν γνωρίζω πολλά πράγματα πάνω στο custom water cooling και έχω αυτό το θέμα.. άλλο το ένα άλλο το άλλο..

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραία ας το πάρουμε από την αρχή έχει συνδέσει 6 ανεμιστήρες πάνω στο τετραπίνο  του επεξεργαστή πού είναι για ένα fan αυτό μας λες σωστά?

Επεξ/σία από birel-motosport
  • Confused 1

ναι εχω ενα hub της aqua για 9 pwm fan και το εχω βαλει στο cpu fan. μολις ξεκινησα να παιζω καταλαβα οτι  εχω 60 βαθμους στην καρτα και η αντλια εδινε περισσοτερη ροη στο νερο αλλα τα φαν ηταν σε πολυ χαμηλες στροφες.. δοκιμασα να βαλω το ενα ψυγειο (3φαν) στο system fan 2 αλλα τιποτα παλι.. επισης στο system fan 2 ειχε να ορισω να περνει θερμοκρασιες απο: pch, pcie_16, vrm mos, ec_temp1

Ωραία ρε φίλε βάλτο στο στο fan 2 αφού λες ότι βλέπει το pci-e 16 να παίρνει θερμοκρασίες από κει και έφτιαξε την κατάλληλη καμπύλη αλλιώς άλλαξε την καμπύλη των ανεμιστήρων στο cpu

• Like 1
  • Confused 1

Δεν το ξέρω αυτό αλλά μπορείς να το διαπιστώσεις το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις άμα δεν βλέπει τη σωστή θερμοκρασία θα το καταλάβεις

2 ώρες πριν, Papanikolis είπε

αν βαλω δηλαδη στο system fan 2 με επιλογη pcie16 περνει θερμοκρασια καρτας η θερμοκρασια της θυρας απλος?

Αν έχει επιλογή στα fans η μητρική σου  να διαβάζει έξτρα σενσορα θερμοκρασιας μπορείς να βάλεις έναν στην λουπα και να δουλεύουν οι ανεμιστήρες με βάση τη θερμοκρασία του νερού. 

• Like 1

Μάλλον θα αυτό θα κάνω, θα παρω ένα αισθητήρα νερού κ θα τα βάλω να διαβάζουν αυτόν..απλά έχω μόνο μια υποδοχή που μπορώ να τον βάλω, στο ρεζερβουάρ! Θα δοκιμάσω να τα χωρίσω το ένα ψυγειο στο cpu fan κ το άλλο στο system fan2 με ρύθμιση να διαβάζει το pcie_16(έτσι το λέει) κ βλέπουμε! Θα γράψω αύριο τις δοκιμές στο διαχωρισμό των φαν..αλλιώς θα δοκιμάσω με σενσορα νερού 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Papanikolis είπε

Μάλλον θα αυτό θα κάνω, θα παρω ένα αισθητήρα νερού κ θα τα βάλω να διαβάζουν αυτόν..απλά έχω μόνο μια υποδοχή που μπορώ να τον βάλω, στο ρεζερβουάρ! Θα δοκιμάσω να τα χωρίσω το ένα ψυγειο στο cpu fan κ το άλλο στο system fan2 με ρύθμιση να διαβάζει το pcie_16(έτσι το λέει) κ βλέπουμε! Θα γράψω αύριο τις δοκιμές στο διαχωρισμό των φαν..αλλιώς θα δοκιμάσω με σενσορα νερού 

Mια χαρα θα ειναι και εγω στο res τον εχω, αν δεν κανεις δουλεια με το pcie , αλλη λυση ειναι να χειριζεσαι με software τους ανεμιστηρες

Επεξ/σία από akoinonitos

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου! Αν δεν βγαλω άκρη με τα φαν, θα δοκιμάσω αισθητήρα.. αν δεν πάλι, θα σε ενημερώσω μιας που γνωρίζεις καλύτερα! 😉

Πάντως ο επεξεργαστής συνήθως θερμαίνεται ταχύτερα. Οπότε αν πάνε σύμφωνα με τον cpu, και είναι aggressive, δεν θα δεις πάνω απο 45-50 στην GPU.

Εγώ τους έχω να πάνε 100% αν πάει η cpu στους 53 βαθμούς (δύο Ultra Kaze 3000 και τρεις CM Silencio 2400), και η GPU δεν πάει πάνω απο 38-39. Το μόνο που δεν θα δούλευε θα ήταν το mining, όπου ο επεξεργαστής αράζει και η κάρτα ζεσταίνεται, όπου και θα δούλευε υποθέτω ~60. Δεν το έχω δοκιμάσει προφανώς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Πάντως ο επεξεργαστής συνήθως θερμαίνεται ταχύτερα. Οπότε αν πάνε σύμφωνα με τον cpu, και είναι aggressive, δεν θα δεις πάνω απο 45-50 στην GPU.

Εγώ τους έχω να πάνε 100% αν πάει η cpu στους 53 βαθμούς (δύο Ultra Kaze 3000 και τρεις CM Silencio 2400), και η GPU δεν πάει πάνω απο 38-39. Το μόνο που δεν θα δούλευε θα ήταν το mining, όπου ο επεξεργαστής αράζει και η κάρτα ζεσταίνεται, όπου και θα δούλευε υποθέτω ~60. Δεν το έχω δοκιμάσει προφανώς.

Και εγώ ειχα θέμα στο gaming ,έχω ρυθμίσει το προφίλ να ανεβάζουν στροφές πάνω από τους 45 βαθμούς και την ώρα του gaming η cpu κάθεται στους 38-40 με αποτέλεσμα σιγα σιγά η gpu να μου ζεσταίνει το νερό. Bβέβαια οι θερμοκρασίες παραμένουν σε καλά νούμερα δλδ η gpu φτάνει max 50 βαθμούς. Έτσι έβγαλα τους vardar από το ψυγείο και τους έβαλα σαν top case fans, και έβαλα στο ψυγείο τους tt ring που ρυθμίζονται μέσω software. E τσι τους έχω μόνιμα στις 900 στροφές που παραμένουν αθορυβοι και το νερό κρατιέται σε καλά επίπεδα και η gpu παίζει 8 βαθμούς πιο κατω

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

γιατι δεν παίρνεις εναν fan controller να ησυχάσεις.Εγώ αυτό έκανα και εχω ολα τα φανακια εκει και εχω απενεργοποιήσει τα παντα απο το bios

Παιδες απ οτι φαινεται το προβλημα λυθηκε... 3 φορες απο την πρωτη φορα που εστησα την λουπα ανοιξα την καρτα, εκει ηταν το προβλημα! οι rtx ειναι εντελως διαφορετικες απο την 10 σειρα. με αρκετο ψαξιμο βρηκα ενα τυπο που ακολουθησα την λυση του, αρχικα τα thermal pads του block της ΕΚ δεν εχουν καμια σχεση με τα μαμα, οι βιδες ειναι διαφορετικες σε μεγεθος κ πρεπει να αλλαξεις ακομα κ αυτες του πυρηνα πραγμα που εγω δεν το γνωριζα.... :/ οποτε την πρωτη φορα αλλαξα ολες τις βιδες βαζοντας τις πιο κοντες εκτος απο του πυρηνα που νομιζα οτι πρεπει να αφησω τις μαμα με το κλασικο ελατιριακη... με αποτελεσμα να μην παταει καλα το block στον πυρηνα κ επισης το κεφαλι απο τις βιδες δεν αφηνε κ το backplate να πατησει πανω στον πυρηνα.....! οποτε μπηκαν παντου οι πιο κοντες βιδες που συνοδευαν block + backplate κ υστερα απο μικρες δοκιμες μιας που μολις τα ξανα κουμπωσα ολα επανω εχω 29idle κ 44 full load στα 2100 clock

λογικα πρεπει να ειναι οκ :) αυριο μεθαυριο θα ξερω με σιγουρια να κανω μερικες δοκιμες ακομα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...