Προς το περιεχόμενο

Τα πάντα περί Custom water cooling

alldaynews

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Άρα πάω για 2ο ίδιο noctua! ευχαριστώ! όταν θα έχω νέα από μετρήσεις σε θερμοκρασίες κ ίσως επιπλέον oc μετά την εγκατάσταση επιστρέψω με εντυπώσεις..!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω προσωπικα πιστευω οτι μπορεις να εισαι κομπλε και σε push διαταξη ακομα και με 60αρι αρκει να εχει καλη στατικη πιεση ο ανεμιστηρας. Εχω 60αρι ψυγειο και ειτε κανω push ειτε push/pull εχω ιδια θερμικη συμπεριφορα, και αυτο γιατι το ψυγειο δεν φτανει στα ορια του, οποτε και ειναι ασκοπο το push/pull. Βεβαια εγω ψυχω μονο εναν επεξεργαστη και σε περιπτωσεις υπερφορτωσης του ψυγειου τοτε ναι το push/pull κανει την διαφορα.

Επεξ/σία από kaklikos

Καλημερα! Εγω προσωπικα σκοπευω να το φτασω στα ορια του το ψυγειο οποτε θα δοκιμασω το puss/pull.. αρχικα κ εμενα χωρις oc κρατουσε εξαιρετικη θερμοκρασια χωρις θορυβο απο τν ανεμοστηρα, σε λιγες στροφες.. αλλα στα 4,5ghz φτανει στα ορια τ σε στρες τεστ απο θερμοκρασιες.. 

Επιπλεον απορια, ενα 60mm 120 ψυγειο δεν αρκει κ για καρτα γραφικων στο ιδιο loop, ετσι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, chrv80 είπε

Καλημερα! Εγω προσωπικα σκοπευω να το φτασω στα ορια του το ψυγειο οποτε θα δοκιμασω το puss/pull.. αρχικα κ εμενα χωρις oc κρατουσε εξαιρετικη θερμοκρασια χωρις θορυβο απο τν ανεμοστηρα, σε λιγες στροφες.. αλλα στα 4,5ghz φτανει στα ορια τ σε στρες τεστ απο θερμοκρασιες.. 

Επιπλεον απορια, ενα 60mm 120 ψυγειο δεν αρκει κ για καρτα γραφικων στο ιδιο loop, ετσι?

Καλησπερα! Απο τι αποτελειται το συστημα σου; Επεξεργαστη καρτα γραφικων και απο τι κομματια αποτελειται η υδροψυξη σου;

Επεξ/σία από kaklikos
  • Like 1

3 ώρες πριν, chrv80 είπε

Ένα 60άρι 120άρι ψυγείο φτάνει για GPU συνήθως άνετα, αλλά πες μας το σύστημά σου.

Λοιπόν, ψυγείο EK 120αρι 60mm προσεχώς με puss/pull noctua 3000 στροφών, αντλία freezemod (αυτή) με ροή 800L/H όπως λέει, μπλοκ πάλι της freezemod (αυτό), cpu fx8350 στα 4.5 ghz για την ώρα, gpu 960gtx της asus. πιο πολύ από περιέργεια ρωτάω προς το παρόν αλλά αν μπορεί να μπει στο loop δεν αποκλείεται να το κάνω..!

11 λεπτά πριν, chrv80 είπε

Λοιπόν, ψυγείο EK 120αρι 60mm προσεχώς με puss/pull noctua 3000 στροφών, αντλία freezemod (αυτή) με ροή 800L/H όπως λέει, μπλοκ πάλι της freezemod (αυτό), cpu fx8350 στα 4.5 ghz για την ώρα, gpu 960gtx της asus. πιο πολύ από περιέργεια ρωτάω προς το παρόν αλλά αν μπορεί να μπει στο loop δεν αποκλείεται να το κάνω..!

Κάτσε κάτσε, ένα ψυγείο έχεις μόνο; Βάλε ένα 240άρι να ανασάνεις λίγο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, chrv80 είπε

Αυτο που πας να κανεις για εμενα δεν αξιζει. Το καλυτερο κατ εμε ειναι, εαν παιρνει το κουτι σου 3πλο ψυγειο, βαζεις ενα 45αρι με τους ανεμιστηρες σε push και εισαι κομπλε, και σε τυχων μελλοντικες αναβαθμισεις καρτας και επεξεργαστη. Αλλιως ενα 2πλο 60αρι παλι θα σε καλυψει. Επισης δεν γνωριζω το μπλοκ που αναφερεις αλλα σιγουρα θα εχει και αυτο καποιο impact στις θερμοκρασιες. Γενικοτερα ενα custom κιτ πρεπει να ειναι ολοκληρωμενο. Εαν κατι δεν παει σωστα χανουν ολα απο πισω. Ειτε αυτο ονομαζεται αντλια ειτε μπλοκ cpu-gpu ειτε ψυγειο ακομα και το ρεζερβουαρ*.

*Εχω την εντυπωση οτι με μεγαλυτερο δοχειο παιρνεις καλυτερη θερμοκρασια στο υγρο αλλα ας με διαφωτισει και ο sheogorath απο πανω μηπως και κανω λαθος.

1 λεπτό πριν, chrv80 είπε

Ένα είναι κ δν χωράει κάτι άλλο στο κουτί, γιαυτό κ αρχικά υπέθεσα κ εγώ πως δν γίνεται να μπει κ η κάρτα στο ίδιο loop..

Ποιο ειναι το κουτι σου;

Επεξ/σία από kaklikos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το κουτί δυστυχώς δεν παίρνει μεγαλύτερο ψυγείο, ούτε αντλία/ρεζερβουαρ.. το κουτί είναι πρακτικά custom ιδιοκατασκευή μιας κ είχα όρεξη πέρσι τα χριστούγεννα.. βασικά εξαρχής με ενδιέφερε να κάνω loop τον επεξεργαστή γιατί ήθελα oc κ δν είχα καθόλου καλά αποτελέσματα σε αντίθεση με τώρα.. απλά για τν κάρτα ρωτάω να έχω υπόψη μου κ για το μέλλον για τυχόν αλλαγές, δεν έχω παράπονο για την ώρα..

Επεξ/σία από chrv80

36 λεπτά πριν, kaklikos είπε

Αυτο που πας να κανεις για εμενα δεν αξιζει. Το καλυτερο κατ εμε ειναι, εαν παιρνει το κουτι σου 3πλο ψυγειο, βαζεις ενα 45αρι με τους ανεμιστηρες σε push και εισαι κομπλε, και σε τυχων μελλοντικες αναβαθμισεις καρτας και επεξεργαστη. Αλλιως ενα 2πλο 60αρι παλι θα σε καλυψει. Επισης δεν γνωριζω το μπλοκ που αναφερεις αλλα σιγουρα θα εχει και αυτο καποιο impact στις θερμοκρασιες. Γενικοτερα ενα custom κιτ πρεπει να ειναι ολοκληρωμενο. Εαν κατι δεν παει σωστα χανουν ολα απο πισω. Ειτε αυτο ονομαζεται αντλια ειτε μπλοκ cpu-gpu ειτε ψυγειο ακομα και το ρεζερβουαρ*.

*Εχω την εντυπωση οτι με μεγαλυτερο δοχειο παιρνεις καλυτερη θερμοκρασια στο υγρο αλλα ας με διαφωτισει και ο sheogorath απο πανω μηπως και κανω λαθος.

Ποιο ειναι το κουτι σου;

Αυτό με το νερό, όχι δεν ισχύει. Απλά έχεις μεγαλύτερη θερμική αδράνεια.

59 λεπτά πριν, chrv80 είπε

Το κουτί δυστυχώς δεν παίρνει μεγαλύτερο ψυγείο, ούτε αντλία/ρεζερβουαρ.. το κουτί είναι πρακτικά custom ιδιοκατασκευή μιας κ είχα όρεξη πέρσι τα χριστούγεννα.. βασικά εξαρχής με ενδιέφερε να κάνω loop τον επεξεργαστή γιατί ήθελα oc κ δν είχα καθόλου καλά αποτελέσματα σε αντίθεση με τώρα.. απλά για τν κάρτα ρωτάω να έχω υπόψη μου κ για το μέλλον για τυχόν αλλαγές, δεν έχω παράπονο για την ώρα..

Πόσταρε καμία φωτό να πάρουμε μάτι/ιδέες.

• Thanks 1

Για το loop ή το custom κουτί?:P Για να είμαι ειλικρινής όλη η σκέψη αρχικά κ οι μετρήσεις κ η υλοποίηση ήταν να χωράει κ ένα 240αρι ψυγείο για υδρόψυξη, αλλά δεν υπολόγισα τις usb και τα λοιπά καλώδια της πρόσοψης κ το χώρο για αντλία..:P το case είναι αλουμινένιο γύρω γύρω από ένα παλιό tower, και η βάση για τη μητρική και το i/o της μητρικής είναι από αρχαίο κουτί π ήταν αποσπόμενα κ τα βίδωσα/στήριξα στο αλουμινένιο case! τροφοδοτικό και σκληροί δίσκοι μπήκαν από κάτω! η πρόσοψη είναι με μεταλλική σήτα κ το πλαίσιό της ξύλινο! το πλαϊνό καπάκι/παράθυρο είναι plexy glass βαμμένο!

IMG_20180105_164533.jpg

IMG_20180109_205602.jpg

IMG_20181218_172243.jpg

IMG_20181218_172312_HHT.jpg

IMG_20181218_172407.jpg

IMG_20181218_172438.jpg

• Like 2

12 λεπτά πριν, chrv80 είπε

Για το loop ή το custom κουτί?:P Για να είμαι ειλικρινής όλη η σκέψη αρχικά κ οι μετρήσεις κ η υλοποίηση ήταν να χωράει κ ένα 240αρι ψυγείο για υδρόψυξη, αλλά δεν υπολόγισα τις usb και τα λοιπά καλώδια της πρόσοψης κ το χώρο για αντλία..:P το case είναι αλουμινένιο γύρω γύρω από ένα παλιό tower, και η βάση για τη μητρική και το i/o της μητρικής είναι από αρχαίο κουτί π ήταν αποσπόμενα κ τα βίδωσα/στήριξα στο αλουμινένιο case! τροφοδοτικό και σκληροί δίσκοι μπήκαν από κάτω! η πρόσοψη είναι με μεταλλική σήτα κ το πλαίσιό της ξύλινο! το πλαϊνό καπάκι/παράθυρο είναι plexy glass βαμμένο!

IMG_20180105_164533.jpg

IMG_20180109_205602.jpg

IMG_20181218_172243.jpg

IMG_20181218_172312_HHT.jpg

IMG_20181218_172407.jpg

IMG_20181218_172438.jpg

Ωραίος! Εγώ θα άλλαζα θέση τα USB της πρόσοψης και θα έβαζα το 120άρι πίσω, και μπροστά ένα 240, ή έστω όπως έιναι τώρα, θα έβαζα ένα 25-30mm 120άρι πίσω.

• Like 1

Ευχαριστώ! Για το πίσω σαν σκέψη υπάρχει, αλλά θέλει πατέντα γιατί είναι 92mm ο ανεμιστήρας, δεν χωρούσε μεγαλύτερος δυστυχώς..! Θα δούμε στην πορεία για βελτιώσεις!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, chrv80 είπε

Ευχαριστώ! Για το πίσω σαν σκέψη υπάρχει, αλλά θέλει πατέντα γιατί είναι 92mm ο ανεμιστήρας, δεν χωρούσε μεγαλύτερος δυστυχώς..! Θα δούμε στην πορεία για βελτιώσεις!

Πολυ ωραιο φιλαρακι μου για custom δουλεια. Ερωτηση. Τον πανω χωρο γιατι δεν τον εχεις υπολογισει καθολου; Δεν μπορεις με καποια πατεντα να τον εκμεταλευτεις; Η επισης τον χωρο διπλα απο την μητρικη πισω απο το reservoir/pump; Παντως στην πανω μερια φαινεται να χωραει ενα τριπλο αν ακυρωσεις το μπροστα ψυγειο, οριακα μεν. Ή μεταφερεις τις usb στο πανω μερος και κουμπωνεις μια ψυγειαρα ολοσωμη στο μπροστα, απο πανω μεχρι κατω, εκει που εχεις τον hdd. Εχεις χωρο και για ανετο push/pull!

Επεξ/σία από kaklikos
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...