Προς το περιεχόμενο

Τα πάντα περί Custom water cooling

alldaynews

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάει και στους 80 στα 5ghz με 1.36vc μόνο στο prime small fft και στο Aida με fpu βλέπω αυτά τα temps  στα υπόλοιπα stress test το πολύ μέχρι 75 

αλλα έχω και ένα θεματάκι με ihs ήταν στραβό, έπεσε lapping αλλά δεν διωρθοθηκε στο 100% περιμένω ένα custom copper. 

Επεξ/σία από FORIS78
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ωραία Εγώ με τους ανεμιστήρες συνέχεια στις 600 στροφές έως 700 σε stress tests βλέπω 68 βαθμούς σπάνια 70 Το θέμα είναι ότι λόγω του μεγάλου ψυγείου όση ώρα και να παίζω ή ανεμιστήρες δεν έχουν χρειαστεί να ανεβάσουν στροφές Οπότε θόρυβος δεν υπάρχει

στο παιχνίδι βλέπω 55 έως 62 βαθμούς (bf1)  το μόνο που ζορίζει τον επεξεργαστή 5ghz 1.29v

καλοκαίρι αυτές οι θερμοκρασίες

αυτό θα είναι το κέρδος

Επεξ/σία από birel-motosport
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, FORIS78 είπε

Πάει και στους 80 στα 5ghz με 1.36vc μόνο στο prime small fft και στο Aida με fpu βλέπω αυτά τα temps  στα υπόλοιπα stress test το πολύ μέχρι 75 

Για μενα αν θες απλα να κατεβασεις τις θερμοκρασιες στο cpu και δεν κανει πολυ φασαρια η corsair μεινε οπως εισαι. Αν απο την αλλη θες λιγοτερη φασαρια με λιγο πιο χαμηλες θερμοκρασιες και σου περισσευουν τα φραγκα καντο. Αλλα να ξερεις ειναι και αυτο μικροβιο ,ολο και κατι θα θελεις να προσθεσεις μετα :D

Mεγαλη διαφορα εγω ειδα στην καρτα απο 70φευγα επεσα στους 45βαθμους max. Στο cpu επεσα 5-7 βαθμους κατω σε σχεση με την evga clc 280 που ειχα πριν (με τον 1700 στα 4ghz) αλλα δεν εχουν καμια σχεση στον θορυβο. Με την clc νομιζε ο πατερας μου στο απο κατω σπιτι οτι ειχα βαλει ηλεκτρικη σκουπα ενα βραδυ που την δουλευα τερμα.

Επισης αν εισαι του βαλε βγαλε σε hardware θα ειναι λιγο σπαστικο.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
  • Thanks 1

Βασικά θέλω καλύτερες θερμοκρασίες και ποιο αθόρυβο σύστημα , έχω πάρει και 2 noctua fans 1500rpm και όσο είχα τον 8600κ αυτά είχα επάνω, τώρα με τον 8700κ έχω βάλει τα εργοστασιακά της Corsair γιατί έχουν καλύτερη απόδοση αλλά είναι αστα να πάνε από θόρυβο, θα δω τι θα βάλω, κάτι θα μπει σίγουρα...

14 ώρες πριν, birel-motosport είπε

επειδή έτυχε και είχα την κάρτα που έχεις για ενάμιση μήνα οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι πάρα πολύ χαμηλές και οι ανεμιστήρες της  κάνουν θόρυβο

...Οι θερμοκρασίες που αναφέρω είναι όντως πολύ χαμηλές σε σχέση με πολλές Aorus 1080 Ti xtreme εκεί έξω,παρ'όλ'αυτά είναι πέρα για πέρα αληθινές.Τα στοιχεία στις 2 φωτό το επιβαιβεώνουν και με το παραπάνω πιστεύω.Οχι μόνον οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικά χαμηλές αλλά και ο θόρυβος απ'τα fans αν και αντιληπτός με τίποτα δεν θα τον έλεγες ενοχλητικό.Χαρακτηριστικά ο θόρυβος απ'το δρόμο κάτω είναι και εντονότερος κι ενοχλητικότερος (4ος όροφος).Το profile των fans στο συγκεκριμένο benchmark (Time Spy) ήταν customized με 100% λειτουργία τους πάνω απ΄τους 55 βαθμούς θερμοκρασία GPU.Οπως εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει δεν χρειάστηκε ποτέ να φτάσουν στο 100% αφού η Max Temp δεν ξεπέρασε ποτέ τους 53 με ambient 30.Οσο για το τελικό GPU Score...θεωρώ πως δε χρειάζεται σχόλιο...Όσα review της συγκεκριμένης GPU κι αν έχω διαβάσει (κι έχω διαβάσει πολλά αν όχι όλα) τέτοιο score δεν έχω δει πουθενά.Και σε gaming περιβάλλον τα ίδια και καλύτερα συμβαίνουν.Γι'άλλα games δεν ξέρω αλλά στο Star Citizen (2560χ1440 όλα maxed out) και στο Ghost Recon τα πράγματα είναι από ίδια έως ακόμα καλύτερα.Ισως να στάθηκα τυχερός στο silicon lottery της GPU μου και να μού'τυχε κομμάτι απ΄τα πολύ καλά!

...Και τώρα πείτε μου με τέτοια αποτελέσματα χρειάζομαι να πειράξω τίποτα σε μιά κάρτα σαν κι αυτή?Δεδομένων όλων αυτών κι ό,τι μπορεί ένα τέτοιο mod να συνεπάγεται...δε νομίζω.

20180921_124554.jpg

20180921_121446.jpg

• Like 1

• Moderators

Ήρθε ο καιρός να μελετήσω κι εγώ σιγά σιγά το custom loop που θέλω να βάλω σε αυτό το σύστημα που θα στηθεί μόλις βγουν τα CPU. Στήσιμο από το μηδέν. CPU μάλλον 9900K ή/και 9700Κ. GPU 1080Ti FTW3. Μητρική δεν ξέρω, οι καινούριες ASUS Z390 δε φαίνονται συμβατές με τα monoblocks, ακούω προτάσεις, έχω προβληματιστεί με το συγκεκριμένο θέμα.

Αυτό το loop πώς σας φαίνεται? Ίσως πρέπει να αλλάξω τα ανεμιστήρια με τα -ER που κλείνουν τελείως κάτω από κάποια PWM.
Το βλέπω σαν επένδυση και θέλω να μου φάει μέρες για να το στήσω σωστά. 

Κουτί Fractal Design Define R6. Απ' ό,τι είδα παίρνει δύο 360ρια ψυγεία, ειδικά αν το ένα είναι slim.
Όλες οι προτάσεις δεκτές. :-) Αξίζει να πάω σε παχύτερους σωλήνες ή/και hard tubing ή θα μου βγει η ψυχή χωρίς λόγο;

• Like 1

Το bracket για την αντλία που έβαλες βιδώνει στον πάτο του κουτιού αν αυτό έχεις σκεφτεί. Αν θες να τη βάλεις στο μπροστινό rad θες άλλο. Σωλήνες περι ορέξεως. Πρόχειρο setup 16mm μέχρι να βγει z390 να το στήσω σε rigid, έχω τα πράγματα μέσα στην κούτα και τα κοιτάω :(

2TwukVL.jpg

1 ώρα πριν, GeorgeMan είπε

Ήρθε ο καιρός να μελετήσω κι εγώ σιγά σιγά το custom loop που θέλω να βάλω σε αυτό το σύστημα που θα στηθεί μόλις βγουν τα CPU. Στήσιμο από το μηδέν. CPU μάλλον 9900K ή/και 9700Κ. GPU 1080Ti FTW3. Μητρική δεν ξέρω, οι καινούριες ASUS Z390 δε φαίνονται συμβατές με τα monoblocks, ακούω προτάσεις, έχω προβληματιστεί με το συγκεκριμένο θέμα.

Αυτό το loop πώς σας φαίνεται? Ίσως πρέπει να αλλάξω τα ανεμιστήρια με τα -ER που κλείνουν τελείως κάτω από κάποια PWM.

Κουτί Fractal Design Define R6. Απ' ό,τι είδα παίρνει δύο 360ρια ψυγεία, ειδικά αν το ένα είναι slim.
Όλες οι προτάσεις δεκτές. :-) Αξίζει να πάω σε παχύτερους σωλήνες ή/και hard tubing ή θα μου βγει η ψυχή χωρίς λόγο;

Ο Linus είχε κάνει δοκιμές, η διάσταση της σωλήνας δεν είχε καμία επίδραση στις θερμοκρασίες, αρκεί να είναι παχύτερο από καλαμάκι φυσικά. Συνεπως οτιδήποτε πάνω από 13/10 είναι μια χαρα. Προσωπικά σε δυο build που έχω, έβαλα 13/10.

• Like 1

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, Sheogorath said:

Ο Linus είχε κάνει δοκιμές, η διάσταση της σωλήνας δεν είχε καμία επίδραση στις θερμοκρασίες, αρκεί να είναι παχύτερο από καλαμάκι φυσικά. Συνεπως οτιδήποτε πάνω από 13/10 είναι μια χαρα. Προσωπικά σε δυο build που έχω, έβαλα 13/10.

Σε ευχαριστώ πολύ, κι επειδή διαβάζω τώρα τις τελευταίες 30-50 σελίδες για να πάρω ιδέες και tips και φαίνεται να έχεις συμμετάσχει αρκετά, θα ήθελα και τη γενικότερη γνώμη σου σχετικά με το build και το loop, καθώς και στα υπόλοιπα που ρωτάω. :-) 

PS: Η υπογραφή σου με μαύρη γραμματοσειρά δε φαίνεται στο dark theme του forum. ;) 

33 minutes ago, Sarandis said:

Το bracket για την αντλία που έβαλες βιδώνει στον πάτο του κουτιού αν αυτό έχεις σκεφτεί. Αν θες να τη βάλεις στο μπροστινό rad θες άλλο. Σωλήνες περι ορέξεως. Πρόχειρο setup 16mm μέχρι να βγει z390 να το στήσω σε rigid, έχω τα πράγματα μέσα στην κούτα και τα κοιτάω :(

Hide contents

2TwukVL.jpg

Καλώς τον, έχεις δίκιο είναι λάθος το bracket. Ευτυχώς εγώ δεν έχω παραλάβει ακόμα τα περισσότερα, μόνο την 1080Ti και το πληκτρολόγιο έχω και τα κοιτάω... Σωλήνες το σκέφτομαι για 16. Χρειάζεται τόσο μεγάλο res?

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Σε ευχαριστώ πολύ, κι επειδή διαβάζω τώρα τις τελευταίες 30-50 σελίδες για να πάρω ιδέες και tips και φαίνεται να έχεις συμμετάσχει αρκετά, θα ήθελα και τη γενικότερη γνώμη σου σχετικά με το build και το loop, καθώς και στα υπόλοιπα που ρωτάω. :-) 

PS: Η υπογραφή σου με μαύρη γραμματοσειρά δε φαίνεται στο dark theme του forum. ;) 

Παπάκια γνωρίζω, και εγώ εδώ μέσα έμαθα :P

Γνώμη μου, να πάρεις καλύτερη μητρική, με υδροψυξη ψυκτρα στα vrm παρά μονομπλοκ, θα είναι λίγο καλύτερη η ψύξη, αν και με ένα έξτρα σωλήνα. Εκτός αν σου αρέσει, όποτε πάω πάσο.

Παντως τα ψυγεία της ΕΚ δεν με έχουν ενθουσιάσει όσο της alphacool, αλλά τα fittings είναι κορυφή. Εναλλακτικά δες και τα phobia, και alphacool.

Σε ανεμιστήρες, πιο καλή πίεση αέρα έχουν οι coolermaster silencio 2.4K rpm από αντίστοιχης ταχύτητας Vardar (και πιο αθορυβοι χαμηλά, αν δεν με απαταει η μνήμη μου).

Θα πήγαινα ξανά σε softubing γιατί το άλλο είναι πιο δύσκολο, και επικίνδυνο σε διαρροές και πολύ πιο μπελάς σε αλλαγή hardware, χωρίς να είναι τοσοοο καλύτερο αισθητικά ΙΜΗΟ. Και κλασσικα μετράς δυο φορές και κόβεις μια.

BTW Ευχαριστω για την επισημανση, θέλει αλλαγή γενικά εξαλλου.

Επεξ/σία από Sheogorath
Τ9

8 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Χρειάζεται τόσο μεγάλο res?

Επίσης περι ορέξεως. Είχα παραγγείλει πιο μικρό, απο λάθος στείλανε το τέρας και το κράτησα αφού χώρεσε. Στο μόνο που βοηθάει είναι το πρώτο γέμισμα.

• Moderators
4 minutes ago, Sheogorath said:

Παπάκια γνωρίζω, και εγώ εδώ μέσα έμαθα :P

Γνώμη μου, να πάρεις καλύτερη μητρική, με υδροψυξη ψυκτρα στα vrm παρά μονομπλοκ, θα είναι λίγο καλύτερη η ψύξη, αν και με ένα έξτρα σωλήνα. Εκτός αν σου αρέσει, όποτε πάω πάσο.

Παντως τα ψυγεία της ΕΚ δεν με έχουν ενθουσιάσει όσο της alphacool, αλλά τα fittings είναι κορυφή. Εναλλακτικά δες και τα phobia, και alphacool.

Σε ανεμιστήρες, πιο καλή πίεση αέρα έχουν οι coolermaster silencio 2.4K rpm από αντίστοιχης ταχύτητας Vardar (και πιο αθορυβοι χαμηλά, αν δεν με απαντάει η μνήμη μου).

Θα πήγαινα ξανά σε softubing γιατί το άλλο είναι πιο δύσκολο, και επικίνδυνο σε διαρροές και πολύ πιο μπελάς σε αλλαγή hardware, χωρίς να είναι τοσοοο καλύτερο αισθητικά ΙΜΗΟ. Και κλασσικα μετράς δυο φορές και κόβεις μια.

BTW Ευχαριστω για την επισημανση, θέλει αλλαγή γενικά εξαλλου.

Λέω να τα πάρω όλα EK μόνο και μόνο για να είναι 100% εγγυημένο ότι δε θα σκαλώσω σε τίποτα λεπτομέρειες όμως thread length, απόσταση thread και γενικά θέματα βιδώματος και στεγανοποίησης. Σίγουρα ανεμιστήρες μπορώ να βάλω άλλους, αλλά μου αρέσει η προοπτική να κλείνω μερικούς (ή και όλους) σε idle για να βγάζει τον απόλυτο σκ@σμό. 😋
Δεν πρόκειται να δώσω τα λεφτά που ζητάει η Maximus με την ενσωματωμένη υδρόψυξη ούτε να κάνω μόντες για vrm block. Softubing ψηφίζω κι εγώ... :-) 

2 minutes ago, Sarandis said:

Επίσης περι ορέξεως. Είχα παραγγείλει πιο μικρό, απο λάθος στείλανε το τέρας και το κράτησα αφού χώρεσε. Στο μόνο που βοηθάει είναι το πρώτο γέμισμα.

Το οποίο πρώτο γέμισμα δεν έχω ιδέα πως πρέπει να γίνει για να μην μείνουν φυσαλίδες στο κύκλώμα... 😛 

3 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Λέω να τα πάρω όλα EK μόνο και μόνο για να είναι 100% εγγυημένο ότι δε θα σκαλώσω σε τίποτα λεπτομέρειες όμως thread length, απόσταση thread και γενικά θέματα βιδώματος και στεγανοποίησης. Σίγουρα ανεμιστήρες μπορώ να βάλω άλλους, αλλά μου αρέσει η προοπτική να κλείνω μερικούς (ή και όλους) σε idle για να βγάζει τον απόλυτο σκ@σμό. 😋
Δεν πρόκειται να δώσω τα λεφτά που ζητάει η Maximus με την ενσωματωμένη υδρόψυξη ούτε να κάνω μόντες για vrm block. Softubing ψηφίζω κι εγώ... :-) 

Το οποίο πρώτο γέμισμα δεν έχω ιδέα πως πρέπει να γίνει για να μην μείνουν φυσαλίδες στο κύκλώμα... 😛 

Οι φυσαλίδες θα φύγουν μόνες τους στο leak testing. Μην σε απασχολούν.

• Like 2

Στο πρώτο γέμισμα την 1η φορά είχα στουμπώσει όλο το pc χαρτί και χάζευα τις μπουρμπουλήθρες που γυρνάγανε. Πρέπει να το είχα αφήσει κάνα 3ήμερο απο το φόβο μου :P

4 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Φοβερό σύστημα φίλε. Βέβαια αν είχα επιλογή, από case θα έπαιρνα το gunmetal ή το Blackout, αλλά δυστυχώς όταν το έφτιαχνα το σύστημα δεν υπήρχαν ούτε Αμερική αυτά τα χρώματα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...